Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  1:40: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021

Σε καθεστώς lockdown μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι στη Γερμανία όπως ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους και καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης. Τα νυχτερινά κέντρα θα είναι κλειστά στις κόκκινες περιοχές ενώ οι εκδηλώσεις θα γίνονται ως εξής. Στους εσωτερικούς χώρους έως 50 άτομα και στους εξωτερικούς έως 200.

Η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε για πράξη αλληλεγγύης, τόνισε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι η μόνη διέξοδος από την πανδημία και θα μπορούσε να ξεκινήσει από το Φεβρουάριο. Ξεκαθάρισε πάντως πως πρώτα θα πρέπει να περάσει με νόμο από την ομοσπονδιακή Βουλή.

«Συζητήσαμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ξανά. Ο γενικός υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να συζητηθεί στην Μπούντεσταγκ και εκείνη πρέπει να λάβει την απόφαση για αυτό. Η ομοσπονδία και τα κρατίδια έχουν δώσει εντολή στο ηθικό συμβούλιο να προετοιμάσει σύσταση μέχρι το τέλος του έτους. Έπειτα, ο γενικός υποχρεωτικός εμβολιασμούς, εάν εγκριθεί, θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2022» σημείωσε η κ. Μέρκελ, μετά από τη συνεδρίαση της κυβέρνησης.

Η κατάσταση στη Γερμανία είναι πολύ δύσκολη καθώς είναι χιλιάδες τα κρούσματα κορονοϊού σε καθημερινή βάση ενώ το ποσοστό των εμβολιασμένων φτάνει το 68,7%, πολύ λιγότερο από το 75% που ήταν ο στόχος της κυβέρνησης.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ερώτηση κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, 23 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια πρωτοβουλίας του Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με καταγγελίες για παράτυπες αναγνωρίσεις πιστοποιητικών σπουδών από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι «την τρέχουσα χρονική περίοδο, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, σε συνέχεια πλήθους καταγγελιών, διεξάγει έλεγχο για φαινόμενα παρατυπιών στον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.)». Μεταξύ άλλων, οι καταγγελίες αφορούν αναγνωρίσεις μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών με απόλυτα αναξιοκρατικό και παράνομο τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, η αναγνώριση πιστοποιητικού επιμόρφωσης από Πανεπιστήμιο της Ιταλίας ως ισότιμου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, σε υπάλληλο του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π..

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζουν ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, για τα παραπάνω το Σώμα Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έχει στη διάθεσή του σχετικό πόρισμα, το οποίο δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί και κρατείται απόρρητο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρτική εξέταση της δικαιοσύνης μετά από αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου».
-Καταλήγοντας στην ερώτησή τους οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτούν την αρμόδια υπουργό:
-Είναι σε γνώση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι εν λόγω καταγγελίες και ποια είναι η θέση του υπουργείου για τα ανεπίτρεπτα αυτά φαινόμενα;
-Υπάρχει πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για φαινόμενα παρατυπιών στον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.; Εάν ναι, προτίθεται να προβεί στη δημοσιοποίησή του;
-Έχει αναγνωριστεί ως ισότιμος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών Ιταλικού Πανεπιστημίου σε υπάλληλο του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., ενώ καθ΄ ομολογία του ίδιου του Πανεπιστημίου ο τίτλος αυτός είναι απλά πιστοποιητικό επιμόρφωσης;
-Εφόσον ευσταθούν τα παραπάνω, σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την πάταξη των εν λόγω παρατυπιών;

agrinionews.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ
Θεσσαλονίκη, 6/10/2021
Του:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:    Τoν κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τον κ. Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΘΕΜΑ:    «Κίνδυνοι στην Δυτική Ελλάδα λόγω εκπομπών διοξειδίου του θείου από το ηφαίστειο Αίτνα»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, καταγράφηκαν σε δορυφορική εικόνα εκπομπές διοξειδίου του Θείου (SO2) στην Ελλάδα, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας. Η καταγραφή αποτυπώθηκε από τον δορυφόρο «Sentinel5p/ Copernicus» και παρουσιάστηκε στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης «Twitter», στον λογαριασμό του “ADAM Platform” (Το «ADAM» είναι μια βασική τεχνολογία, που επιτρέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση και προβολή υπηρεσιών για περιβαλλοντικά δεδομένα). Το διοξείδιο του Θείου είναι αέρια ανόργανη χημική ένωση με μοριακό τύπο «SO2» και αποτελεί το κυριότερο προϊόν της καύσεως ουσιών που περιέχουν Θείο, με έντονο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Το διοξείδιο του Θείου απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα κατά τις εκρήξεις των ηφαιστείων και σε μικρότερες ποσότητες από διάφορες βιομηχανίες και κατά την καύση ορυκτών καυσίμων. Η μακροχρόνια έκθεση στο διοξείδιο του Θείου μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, να τροποποιήσει τον αμυντικό μηχανισμό των πνευμόνων και να επιδεινώσει τυχόν υπάρχουσες καρδιοαγγειακές παθήσεις. Το «SO2» συνεισφέρει στην όξινη απόθεση («acid deposition»), φαινόμενο που μπορεί να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις, όταν εναποτίθεται μέσω της όξινης βροχής σε οικοσυστήματα, όπως είναι τα δάση, οι ποταμοί, οι λίμνες κλπ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Έχουν διεξαχθεί οι κατάλληλες έρευνες και μετρήσεις, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες επιτήρησης και μετρήσεων του διοξειδίου του Θείου στην χώρα μας, όσον αφορά στις εκπομπές Θείου που εκλύθηκαν από το ηφαίστειο Αίτνα και παρασύρθηκαν προς την πατρίδα μας, ιδιαιτέρως, δε, στην Δυτική Ελλάδα, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία, εφόσον συντρέχουν λόγοι ανάληψης μέτρων προστασίας της;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου».

ΣΧΕΤ:    Η υπ’ αριθ. 192/ 11.10.2021 Ερώτηση.

Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι τα διαλαμβανόμενα στην εν θέματι Ερώτηση ζητήματα δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών μας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Χρήστος Στυλιανίδης

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τους κανόνες, ποιοι μπορούν να ψηφίσουν για τη διαδικασία της εσωκομματικής εκλογής στο Κίνημα Αλλαγής για την ανάδειξη προέδρου την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου γνωστοποίησε η αρμόδια επιτροπή του ΚΙΝΑΛ (ΕΔΕΚΑΠ).

Έξι υποψήφιοι στην τελική ευθεία για να αναδειχθεί στο Κίνημα Αλλαγής. Φίλοι και μέλη του ΚΙΝΑΛ καλούνται στις κάλπες την Κυριακή (05.12.2021) και αν δεν βγει λευκός καπνός θα ακολουθήσει επαναληπτική διαδικασία στις 12 Δεκεμβρίου.

Τα ηνία του Κινήματος διεκδικούν οι κ.κ. Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης, Λοβέρδος, Παπανδρέου και Χρηστίδης.

Βάσει της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΕΔΕΚΑΠ: «Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο και είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος, και επιπλέον όσοι, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλος ή φίλος του Κινήματος, σύμφωνα με όσα ορίζει το Άρθρο 4 του Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα:

«Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής».

Η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων στη διαδικασία θα γίνει σύμφωνα με το πλαίσιο εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR)».

tempo24.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ