Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:27: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 25/11/2021

Του:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:    Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Πιερρακάκη

ΘΕΜΑ:    «Σκάνδαλο    μεγατόνων    μετά    την    παραβίαση    του    απορρήτου    των προσωπικών δεδομένων κατά την τηλεκπαίδευση»

Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από Έλληνες πολίτες προερχόμενους από όλη την Επικράτεια, ανάστατοι και προβληματισμένοι βρίσκονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, αναφορικά με την παραβίαση του απορρήτου των προσωπικών τους δεδομένων κατά την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης, που εφαρμόστηκε στα πλαίσια των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έμαθαν ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα («ΑΠΔΠΧ»), δια της υπ’ αρ. 50/2021 απόφασής της και με τη μορφή πέντε αυστηρότατων επιπλήξεων, καταλογίζει στο ως άνω Υπουργείο σειρά παραβιάσεων της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίου προσώπων, το σύνολο, δηλαδή, των συμμετεχόντων στο υπονομευμένο και άκρως επικίνδυνο εγχείρημα εφαρμογής της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω γνωστής εταιρίας και ότι το εντέλει σε συμμόρφωση. Σύμφωνα με επισημάνσεις της παραπάνω Αρχής, τα προσωπικά δεδομένα, αφού παρανόμως συλλέχθηκαν, διαβιβάστηκαν στις ΗΠΑ και αποτέλεσαν αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης. Με την πράξη αυτή παραβιάστηκε από την χώρα μας απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που από το καλοκαίρι του 2020, ακύρωσε την σύμβαση ΕΕ - ΗΠΑ για τις διαβιβάσεις προσωπικών δεδομένων και την συνεργασία με εταιρείες που έχουν έδρα στις ΗΠΑ.

Στο ξεκίνημα του εγχειρήματος της τηλεκπαίδευσης, όλοι θυμούνται τις ρητές και σαφείς υπουργικές διαβεβαιώσεις προς εκπαιδευτικούς, προς μαθητές και προς τους γονείς τους, περί του ότι προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα όλων των προηγούμενων. Ακόμη, σύμφωνα με υπουργικές διαβεβαιώσεις, η εταιρία πάροχος της εν λόγω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης παρουσιαζόταν ως άδολος και γαλαντόμος «ευεργέτης», αφού η τηλεκπαίδευση «παρεχόταν δωρεάν». Στην πραγματικότητα, όμως, όχι μόνο δεν παρεχόταν τίποτα δωρεάν, αλλά επιδοτούταν και από πάνω από την Κυβέρνηση, με τουλάχιστον 2 εκ. ευρώ, ετησίως, μέσω του προγράμματος «ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2». Η εταιρεία - πάροχος είχε πρόσβαση και δυνατότητα αξιοποίησης στατιστικών στοιχείων από τα δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών. Εφόσον, πρώτα, αφαιρέσει το όνομα του υποκειμένου, η εταιρεία - πάροχος διατηρούσε το δικαίωμα να επεξεργάζεται τα στατιστικά δεδομένα, περίπου, όπως κάνουν γνωστές μηχανές αναζήτησης, με αποτέλεσμα, η δωρεάν παραχώρηση της πλατφόρμας της να αποδειχθεί μακροπρόθεσμα

«φλέβα χρυσού» για την εν λόγω εταιρεία, που απέκτησε την δυνατότητα να εξάγει στατιστικά δεδομένα από όλες τις εκπαιδευτικές κοινότητες και εν συνεχεία, να τα πουλά, πανάκριβα.

Ουσιαστικά, δόθηκε η δυνατότητα στην ως άνω εταιρεία - πάροχο να επεξεργάζεται στατιστικά δεδομένα για δικούς της επιχειρηματικούς σκοπούς, χωρίς υποχρέωση αποζημίωσης. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων διαπίστωσε παραβιάσεις της νομοθεσίας σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, μεταξύ αυτών και στην χρήση των μεταδεδομένων των χρηστών για τα οποία είχε δοθεί στην εταιρεία - πάροχο το δικαίωμα να τα εμπορευτεί, όπως επιθυμεί. Στην απόφαση - «κόλαφο» της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για την τηλεκπαίδευση, ακόμη, αναφέρεται ότι έχει παραβιαστεί το άρθρο του «GDPR», περί νόμιμης βάσης επεξεργασίας, δηλαδή, έχει γίνει παράνομη επεξεργασία δεδομένων, καθώς και ότι το Υπουργείο έχει παραβιάσει τις διατάξεις του άρθρου 6, του «ΓΚΠΔ», σε συνδυασμό με το άρθρο 4, παρ. 5, του ν. 3471/2006, όπως ισχύει. Επίσης, το Υπουργείο έχει παραβιάσει τις διατάξεις του άρθρου 25, παρ. 1, του «ΓΚΠΔ», καθώς, τα λαμβανόμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα δεν προστατεύουν επαρκώς τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων.

Το σκάνδαλο είναι μεγάλο, με προεκτάσεις πολλές. Οι πολιτικές και λοιπές ευθύνες είναι πασιφανείς και στα πλαίσια της λογοδοσίας θα πρέπει να αναζητηθούν. Ως εκ τούτου, ως βαρύτατα εκτεθειμένη, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων οφείλει να απολογηθεί και να εξηγήσει τους λόγους των αναληθών δηλώσεών της περί δωρεάν τηλεκπαίδευσης, τους λόγους που κωλυσιέργησε για μήνες η δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων, τους λόγους άρνησής της για την δημιουργία εθνικής υποδομής τηλεκπαίδευσης, καθώς και τους λόγους της μέριμνάς της να τοποθετηθούν άτομα του στενού της περιβάλλοντος στην θέση των Υπευθύνων Προστασίας Δεδομένων του Υπουργείου της. Όλα αυτά, συνθέτουν ένα θολό και ζοφερό τοπίο και γεμίζουν κάθε εχέφρονα πολίτη με περίσκεψη, με προβληματισμό αλλά και με αποτροπιασμό.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα όλων των συμμετεχόντων στην τηλεκπαίδευση;
  2. Τι σκοπεύετε να πράξετε, αναφορικά με τις πέντε επιπλήξεις που δέχτηκε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και με την ρητή προειδοποίηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το ότι θα πρέπει να υπάρξει η σχετική συμμόρφωση, μέσα σε δύο μήνες;
  3. Για ποιους λόγους δεν προβήκατε στην διενέργεια διαγωνισμού για την δημιουργία εθνικής υποδομής τηλεκπαίδευσης, ώστε να μην εξαρτάται η χώρα μας από κανέναν ιδιώτη σε αυτόν τον τομέα και να προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών;
  4. Τι απαντήσεις δίνετε, αναφορικά με τους λόγους παραχώρησης εξαιρετικά πολύτιμων δεδομένων δωρεάν σε μια ιδιωτική εταιρία, χωρίς, μάλιστα, να ενημερώσετε κανέναν, δεδομένου ότι, τα στοιχεία αυτά αφορούσαν παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, καθώς και των γονέων τους;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το «φαινόμενο» των δημοσκοπήσεων με φόντο την εσωκομματική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας διακριτική στάση απέναντι στην εκλογική μάχη, όπως στον πρώτο, και ενόψει του δεύτερου γύρου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καθ’ όλη τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ επέλεξε συνειδητά να μην προχωρήσει σε καμία τοποθέτηση ή σχολιασμό, σεβόμενος τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Το ίδιο θα συνεχίσουμε μέχρι και την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου.

Τα χθεσινά ωστόσο αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ένα φαινόμενο που οφείλει να μας προβληματίσει όλους, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στη χώρα μας: ο πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις δεν σημαίνει και πρώτος στην κάλπη».

sinidisi.gr

Θάνος Μωραΐτης στην ΑΥΓΗ: «Ο Μητσοτάκης επενδύει στην πόλωση και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Εκπροσωπεί κι εξυπηρετεί μόνο συμφέροντα»

Συνέντευξη στην ΑΥΓΗ της Κυριακής και την Αλέκα Ζουμή παραχώρησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Τομεάρχης Αθλητισμού και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

Για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη:

  • Η κυβέρνηση λειτουργεί με παλινωδίες, αναλγησία κι αδιαφορία. Μόνη της στρατηγική, το «βλέποντας και κάνοντας», ο διχασμός και ο κοινωνικός αυτοματισμός.
  • Απέτυχε παταγωδώς σε όλα. Εγκατέλειψε το δημόσιο σύστημα υγείας και τους ανθρώπους του στην τύχη τους.
  • Χάνονται εκατοντάδες ζωές, σε πρόχειρες και ακατάλληλες ΜΕΘ, που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Οι ευθύνες της είναι εγκληματικές και θα κληθεί να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό.
  • Επέλεξε συνειδητά και στοχευμένα την πλήρη απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων του χώρου της υγείας.

Για την τακτική της πόλωσης στη διπλή κρίση ακρίβειας – πανδημίας που εφαρμόζει ο κ. Μητσοτάκης:

  • Ο κ. Μητσοτάκης είναι αρνητής της πραγματικότητας.
  • Εξ αρχής δεν ενδιαφέρθηκε να λάβει μέτρα αναχαίτισης της ακρίβειας. Επέμενε κι επιμένει στην «αυτορρύθμιση» της αγοράς και το μόνο που κατάφερε, είναι να επιφέρει την ολική της απορρύθμιση.
  • Επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό, προκειμένου να καλύψει τις δικές του ευθύνες. Πάγια τακτική του είναι να πετά την μπάλα στην εξέδρα και να κατασκευάζει «αποδιοπομπαίους τράγους».

Για το επερχόμενο Συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία:

  • Είμαι κατά ενός συνεδρίου μηχανισμών, αλλά και κατά ενός συνεδρίου συμβιβασμών και ισορροπιών.
  • Έφτασε πλέον η στιγμή να μη φοβηθούμε να συνδιαμορφώσουμε νέα εργαλεία και διαύλους επικοινωνίας, ένταξης και συναπόφασης.
  • Το συνέδριό μας πρέπει να είναι ζωντανό και μαζικό, ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας. Και, για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρξει ζύμωση κι αντιπαράθεση απόψεων και ιδεών, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε το δικό μας, εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα.

Για τον κ. Αυγενάκη και τα πεπραγμένα του στον Αθλητισμό:

  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή επιδόθηκε σε μια προσπάθεια υπέρμετρης εμπορευματοποίησης του αθλητισμού.
  • Η όλη νομοθετική υπερδραστηριότητα του κ. Υφυπουργού, στην πραγματικότητα μαρτυρά την έλλειψη ενός συνολικού οράματος για τον ελληνικό αθλητισμό με στρατηγικό βάθος.
  • Εργαλειοποίησε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
  • Το νέο νομοσχέδιο, δε, προωθεί μια νέα έννοια του αθλητισμού που δεν ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων για άθληση αλλά δημιουργεί τεχνητές ανάγκες, με την εισαγωγή νέων στοιχηματικών προϊόντων, εντάσσοντας ακόμη και τα video games στην έννοια της άθλησης.

Για τον αθλητισμό και το ελληνικό #metοo:

  • Ο κόσμος του αθλητισμού δεν εξαιρείται από το σεξισμό και το απόστημα πρέπει να σπάσει. Τα έμφυλα στερεότυπα εκ προϊμίου αντίκεινται στο πνεύμα και τη φιλοσοφία του.
  • Δε γίνεται να αγωνιζόμαστε για κοινωνική πρόοδο, αλλά να επιτρέπουμε την επικυριαρχία αναχρονιστικών δομών και νοοτροπιών.
  • Δυστυχώς, έτσι πράττει ο κ. Αυγενάκης, πέραν κάποιων κροκοδείλιων δακρύων, δεν προέβη σε καμία βαθιά τομή.
  • Χρειάζεται ισχυρό θεσμικό πλαίσιο, αποφασισμένο κι αποφασιστικό πολιτικό προσωπικό κι ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στα ΔΣ των Ομοσπονδιών.

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Νοέμβριο συγκροτήθηκε σε σώμα το Σωματείο με την επωνυμία «Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας».

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου επανεξελέγη ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Παπανδρόπουλος ενώ αντιπρόεδροι ορίστηκαν ο Πέτρος Μαντάς, αρχιτέκτων-μηχανικός και επιχειρηματίας και ο Αριστείδης Βάβαλης, σύμβουλος επενδύσεων. Στη θέση του Γενικού Γραμματέα παρέμεινε ο Φωκίων Ζαΐμης, σύμβουλος επιχειρήσεων-επιχειρηματίας.

Ηχηρά ονόματα απαρτίζουν επίσης τα μέλη του ΙΝ.Α.Δ.Ε όπως μεταξύ άλλων o Παναγιώτης Καραγιάννης, τραπεζικός και Ταμίας του Ινστιτούτου, o Δημήτρης Πελέκης, δικηγόρος, o Χρήστος Καραμάρκος, τέως Στέλεχος Ε.Ε. ,o Ηρακλής Ρούπας, Οικονομολόγος και o Μάριος Πραπόπουλος, επιχειρηματίας.

Μέσα από την δημιουργία ενός πλαισίου ανάλυσης, με την οργάνωση δημοσίων συζητήσεων και συναφών εκδηλώσεων ενημέρωσης, το ΙΝ.Α.Δ.Ε. στοχεύει στην επεξεργασία και μελέτη οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων που απασχολούν τον πολίτη και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αλλά και γενικότερα θέματα περιφερειακής ανάπτυξης.

Πρωταρχική προτεραιότητά του αποτελεί η βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών, μέσω της ανάπτυξης μιας υγιούς και βιώσιμης οικονομικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού επιπέδου.

Η διάρκεια θητείας του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής.

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Ούτε οι  δυσθεώρητες αυξήσεις όλων των συντελεστών του κόστους παραγωγής που απειλούν την επιβίωση χιλιάδων γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ούτε ο κίνδυνος να εγκαταλειφθεί η γη και η ζωική παραγωγή, ούτε οι επιπτώσεις της κατάστασης αυτής στην επισιτιστική ασφάλεια της χώρας μας φαίνεται ότι ευαισθητοποιούν και ενεργοποιούν την Κυβέρνηση της ΝΔ να παρέμβει επί της ουσίας ώστε να αντιμετωπίσει το σαρωτικό κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων στα αγροτικά εφόδια. Με την τακτική αυτή, δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τα αποσπασματικά και εντελώς ανεπαρκή μέτρα προστασίας του αγροτικού κόσμου που έχει λάβει ως τώρα και δε δημιουργεί κανένα πλαίσιο για την ασφάλειά του.

Μετά το προ ημερών “φιάσκο” με τη χειρότερη πληρωμή προκαταβολής βασικής ενίσχυσης που έγινε ποτέ, ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης καταθέτει σήμερα σχετική Επίκαιρη Ερώτηση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ίδια τη συνέχιση της αγροτικής παραγωγής, τη βιωσιμότητα του αγροτικού κόσμου και τη διαθεσιμότητα τροφίμων για τα λαϊκά στρώματα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2021

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: Σε κίνδυνο η συνέχεια της αγροτικής παραγωγής

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να κάνει τη χειρότερη πληρωμή προκαταβολής βασικής ενίσχυσης που έγινε ποτέ, την ώρα που οι αυξήσεις στο κόστους παραγωγής θέτουν σε κίνδυνο τη συνέχιση της αγροτικής παραγωγής και την επιβίωση χιλιάδων γεωργικών εκμεταλλεύσεων. 

Καθώς η τιμή του πετρελαίου έχει σχεδόν διπλασιαστεί, η εξαγγελία για την επιστροφή ΕΦΚ αποκλείει την μεγάλη πλειοψηφία των πραγματικών παραγωγών, ενώ αφορά την κατανάλωση του 2022 και η επιστροφή θα εκταμιευτεί μέσα στο 2023. Πολύ λίγα σε πολύ λίγους και πολύ αργά.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» ακρίβειας στη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν επιπλέον χρέωση λόγω της «Ρήτρας Αναπροσαρμογής». Η αγροτική παραγωγή  έχει τον  υψηλότερο βαθμό εξάρτησης από την ηλεκτρική ενέργεια σε όλη την Ευρώπη. Απέναντι σε όλα αυτά, η Κυβέρνηση θεσμοθετεί ελάχιστες ελαφρύνσεις που αφορούν μόνο τους καταναλωτές χαμηλής τάσης. Αποτέλεσμα της αύξησης στους λογαριασμούς άρδευσης είναι η συσσώρευση επιπλέον χρεών στους ΤΟΕΒ. 

Σύμφωνα με την ΕΕ (DGAgri, στοιχεία Σεπτεμβρίου 2021),  η ετήσια μεσοσταθμική αύξηση της τιμής των λιπασμάτων είναι 68,5 %. Ωστόσο, η Κυβέρνηση βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και δεν λαμβάνει κανένα απολύτως μέτρο που θα επιτρέψει την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους λίπανσης των καλλιεργειών. Όταν οι αυξήσεις στις ζωοτροφές κυμαίνονται σε 30-40% ενώ μπορεί ανά περιοχές και είδος να φτάσουν και το 70%, θεσμοθετεί μια μείωση του ΦΠΑ που  αποτελεί λογιστικό μέγεθος. Αντίθετα, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα καθώς ο ΦΠΑ είναι διαφορετικός στις αγορές απ΄ ότι στις πωλήσεις, με αποτέλεσμα την αδυναμία ισοσκελισμού. Αλλά και για τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και το πολλαπλασιαστικό υλικό εκτιμάται ότι οι αυξήσεις θα συνεχιστούν με περαιτέρω επιβάρυνση του κόστους.

Επειδή οι επιπτώσεις από τα αποσπασματικά και εντελώς ανεπαρκή μέτρα προστασίας  του αγροτικού κόσμου από τις δυσθεώρητες αυξήσεις όλων των συντελεστών του κόστους της παραγωγής απειλούν την ίδια την επιβίωση χιλιάδων γεωργικών εκμεταλλεύσεων, 

Επειδή οι επιπτώσεις από τα αποσπασματικά και εντελώς ανεπαρκή μέτρα προστασίας  είναι πιθανό να οδηγήσουν σε περιορισμό της κατανάλωσης αγροτικών εφοδίων προκειμένου να αντισταθμιστούν οι εισοδηματικές απώλειες των αγροτών, αλλά και σε αδυναμία άρδευσης από τους ΤΟΕΒ θα οδηγήσουν σε μείωση τόσο της ζωικής όσο και της φυτικής παραγωγής, σε εγκατάλειψη της γης και σε κινδύνους για την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας,

Επειδή οι αυξήσεις του κόστους παραγωγής οδηγούν στην αύξηση τιμής αγροτικών προϊόντων που με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία των καταναλωτών που επιδεινώνεται από την εργασιακή πολιτική της κυβέρνησης, οδηγούν σε αδυναμία κατανάλωσης από τα λαϊκά στρώματα και σε σπιράλ δυσμενών επιπτώσεων,

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Κρίνετε επαρκή τα μέχρι τώρα θεσπισμένα  μέτρα και αν όχι, προτίθεστε να θεσπίσετε άμεσα επιπλέον μέτρα για την επαρκή προστασία του αγροτικού κόσμου από τις δυσθεώρητες αυξήσεις όλων των συντελεστών του κόστους της παραγωγής, ποια συγκεκριμένα και πότε;
  2. Αντιλαμβάνεστε τις δυσμενείς συνέπειες για τους Έλληνες παραγωγούς και καταναλωτές καθώς και την εγχώρια φυτική και ζωική παραγωγή από την πιθανή ενίσχυση και τις  αθρόες εισαγωγές εισαγόμενων, λιγότερο ποιοτικών και ενδεχομένως ασφαλέστερων προϊόντων διατροφής και αν ναι, σε ποιες ενέργειες θα προβείτε;

Ο ερωτών βουλευτής

Αραχωβίτης Σταύρος

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την παραίτηση του υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Ευστρατίου και πρόεδρος του Γ’ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, μετά την εμπλοκή την οποία είχε σε υπόθεση με κοκαΐνη που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγα 24ώρα.

Ο Παναγιώτης Ευστρατίου επισημαίνει ότι παραιτήθηκε για την προάσπιση του κύρους του Συμβουλίου της Επικρατείας, αν και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, περί κατοχής κοκαΐνης. Η παραίτηση του κ. Ευστρατίου κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Ο Παναγιώτης Ευστρατίου μπήκε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.

Το όνομα του 66χρονου Π. Ευστρατίου ενεπλάκη σε υπόθεση ναρκωτικών, με την σύλληψη νεαρών ατόμων στα νότια προάστια της Αθήνας και ειδικά στην πολυκατοικία που διαμένει.

Μετά από ενημέρωση κατοίκων προς την ΕΛ.ΑΣ. ότι νεαρά άτομα κινούνται ύποπτα σε περιοχή των νοτίων προαστίων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από άνδρες της ΔΙΑΣ στα νεαρά αυτά άτομα και στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, ενώ όταν τους ρώτησαν από πού τα προμηθεύτηκαν, εκείνοι απάντησαν ότι τα πήραν από ένοικο της πολυκατοικίας και υπέδειξαν τον εν λόγω δικαστικό λειτουργό.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα από τους αστυνομικούς στο σπίτι όπου διέμενε ο δικαστικός και εκεί βρέθηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας σε ένα μπουκάλι.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτος όπως αναμενόταν αναδείχθηκε στη Δυτική Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου, με ποσοστό μεγαλύτερο του 38%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί με 33% και τον Ανδρέα Λοβέρδο να λαμβάνει 21% στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Στην Αιτωλοακαρνανία, ο  Ανδρέας Λοβέρδος κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα Αιτωλοακαρνανίας (βάσει ανεπίσημων στοιχείων)

Παπανδρέου Γιώργος: 2.582

Λοβέρδος Ανδρέας: 2.085

Ανδρουλάκης Νίκος: 1.837

Χρηστίδης Παύλος: 143

Γερουλάνος Παύλος: 118

Καστανίδης Χάρης: 99

sinidisi.gr

Της Μαρκέλλας Καβαλιεράτου

Μ’ έναν ακόμη εκβιασμό, οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών θα τιμωρούνται με πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πανδημία. Μόνο που το ανήθικο αυτό μέτρο είναι παραπλανητικό και κυρίως αναποτελεσματικό.

Είναι παραπλανητικό γιατί εμφανίζει τους ανεμβολίαστους ως την κύρια αιτία εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ αυτή επελαύνει παράλληλα με την αύξηση των εμβολιασμών. Στη χώρα μας περίπου το 80% των ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Είναι αναποτελεσματικό γιατί ο κοροναϊός διαδίδεται κυρίως από τους εμβολιασμένους, που αποτελώντας τη συντριπτική πλειοψηφία, θεωρούν ότι είναι «θωρακισμένοι» και κινούνται ελεύθερα, χωρίς μάσκα και αποστάσεις, σε κλειστούς χώρους. Αντίθετα οι ανεμβολίαστοι, επειδή θεωρούν ότι είναι περισσότερο ευάλωτοι, είναι κατά κανόνα ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η κυβερνητική προπαγάνδα συσκοτίζει την πραγματικότητα. Οι εμβολιασμένοι μολύνονται από τον ιό, γίνονται φορείς του, τον μεταδίδουν και νοσούν. Ορισμένοι μάλιστα νοσούν βαριά και κάποιοι καταλήγουν. Σύμφωνα με στοιχεία (5-12-21) του ΕΟΔΥ το 20,28% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Στοιχεία για όσους νοσηλεύονται στις απλές κλίνες Covid και για όσους καταλήγουν δε δίνονται από τον ΕΟΔΥ. Γιατί;

Στην αρχή, η κυβέρνηση και οι «ακαταδίωκτοι» ειδικοί έλεγαν ότι αν εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού θα επιτευχθεί το περίφημο «τείχος ανοσίας», μετά ανέβασαν το ποσοστό αυτό στο 80% και σήμερα στο 90%. Αλλά και στο 100% να ανέλθει το ποσοστό των εμβολιασμένων τα υπάρχοντα εμβόλια δεν μπορούν να δημιουργήσουν κανένα «τείχος ανοσίας» γιατί δεν εμποδίζουν τον ιό από το να εκκολάπτεται. Δεν μπορούν, δηλαδή, να σκοτώσουν τον ιό όταν εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως κάνουν όλα τα κλασσικά εμβόλια. Τα σημερινά εμβόλια είναι αναποτελεσματικά όσον αφορά τη διασπορά του SARS-CoV-2 στην κοινότητα. Εκείνο που φαίνεται ότι κάνουν είναι να περιορίζουν, για ένα μικρό χρονικό διάστημα (από 6 περιορίστηκε τώρα σε 3 μήνες), το ποσοστό όσων νοσούν βαριά. Τα εμβόλια μπορούν να θεωρηθούν μόνο ως «όπλο» περιορισμού της πίεσης στο απαξιωμένο, από την εποχή των μνημονίων, Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Η κυβέρνηση προσπάθησε στην αρχή με δωροδοκίες να πείσει τους πολίτες ότι είναι προς το συμφέρον τους να εμβολιαστούν. Το καλοκαίρι έδωσε 150 ευρώ στους νέους αν έκαναν την πρώτη δόση και μετά 50 GB. Είναι και τσιφούτηδες. Μετά προχώρησε στους εκβιασμούς. Κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους πυροσβέστες και τους υγειονομικούς, με απειλή την αναστολή της εργασιακής σχέσης τους και την παύση καταβολής του μισθού τους. Περίπου 6.000 υγειονομικοί υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν από το ΕΣΥ και μετά η κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη ιδιωτών ιατρών. Τα χρόνια κενά στο ΕΣΥ δεν καλύφθηκαν ενώ αποδυναμώθηκε περαιτέρω η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

Τώρα έχουμε το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα (1.200 ευρώ το χρόνο) για κάθε ανεμβολίαστο άνω των 60 ετών. Κάποιοι θα αδιαφορήσουν σκεπτόμενοι ότι αυτοί έχουν μικρότερη ηλικία άρα το μέτρο δεν τους αφορά. Κάποιοι άλλοι θα σκεφτούν ότι αφού έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν να φοβούνται το πρόστιμο. Τίποτα όμως δεν τους διασφαλίζει ότι ο εκβιασμός δε θα επεκταθεί και σ’ αυτούς. Αύριο το όριο των 60 ετών μπορεί να γίνει τα 40 και αργότερα τα 20 έτη. Επίσης αύριο, πρόστιμο μπορεί να επιβληθεί σε όσους δεν κάνουν την τρίτη δόση και μετά την τέταρτη κοκ. Τέλος, αύριο το πρόστιμο μπορεί να γίνει 200 είτε 300 ευρώ είτε να είναι ανάλογο του ύψους του ετήσιου εισοδήματος, όπως πρότεινε πρόσφατα ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος.

«Πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές και δε μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Έπειτα ήρθαν για τους συνδικαλιστές και δε μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Έπειτα ήρθαν για τους Εβραίους και δε μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Έπειτα ήρθαν για μένα και δεν είχε μείνει κανένας για να μιλήσει για μένα». Μάρτιν Νιεμέλερ, γερμανός ποιητής (1892-1984).

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ