Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:14: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021

Ο Γιώργος Βαρεμένος εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για υπερχείλιση της Λυσιμαχίας τονίζοντας παράλληλα πως «οι κάτοικοι δεν έχουν πιά ζωή εκεί!». Η δήλωση:

«Η εκκένωση των σπιτιών μετά την νέα υπερχείλιση της Λυσιμαχίας, έρχεται να υπογραμμίσει το σχεδόν ετήσιο δράμα των κατοίκων τους, που βλέπουν κάθε φορά τα σπίτια να βουλιάζουν στο νερό.

Το γεγονός ότι δεν λύνεται το θέμα της αποστράγγισης μέσω της Δ20 ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, έχει πείσει τους κατοίκους ότι δεν έχουν πιά ζωή εκεί.

Κάποιοι απ’ αυτούς θέτουν πλέον ανοιχτά το θέμα της μετεγκατάστασής τους, κάτι που ακούγεται λογικό από την στιγμή που οι αρμόδιοι δεν μπορούν, όπως φαίνεται, να λύσουν το πρόβλημα. Δεν πρόκειται για πολυπληθή οικισμό, ώστε να καθιστά την λύση ανέφικτη. Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτεία έχει την υποχρέωση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να δώσει μία ριζική λύση. Δεν πάει άλλο».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σταύρος Αραχωβίτης, τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, επισκέφτηκε χθες Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, την πόλη του Μεσολογγίου ως αφετηρία ενός κύκλου επισκέψεων στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Βρέθηκε στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου όπου συνάντησε μέλη της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μεσολογγίου και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας όπου έκανε δήλωση σχετικά με τις πλημμύρες που έπληξαν τον δήμο Μεσολογγίου το προηγούμενο διάστημα.

Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Αραχωβίτη:

«Ευχαριστώ για το κάλεσμα την Νομαρχιακή Επιτροπή και την Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου που έγιναν αφορμή ώστε να επισκεφτώ την πόλη του Μεσολογγίου που πλήττεται και χτυπιέται συχνότερα τα τελευταία χρόνια και άρα δεν είναι ακραία τα φαινόμενα αλλά είναι φαινόμενα που επαναλαμβάνονται.

Τώρα θυμήθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την κλιματική αλλαγή και την έχει σαν δικαιολογία είτε για τις πυρκαγιές το καλοκαίρι είτε για να καλύψει τις πλημύρες το χειμώνα, ανακάλυψε όψιμα την κλιματική αλλαγή. 

Επειδή τα φαινόμενα δυστυχώς τα επόμενα χρόνια στην Δυτική Ελλάδα θα είναι συχνότερα, απαιτείται πρώτα απ' όλα μια ισχυρή θωράκιση απέναντι στις πλημμύρες, αντιπλημμυρική θωράκιση. Αυτό όμως απαιτεί ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό που αυτή η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν μπορεί να σχεδιάσει, όχι μόνο μακρόχρονα αλλά ούτε καν στοιχειωδώς. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι όπου υπάρχει απευθείας ανάθεση έργου, να δώσει δουλειές σε ημέτερους εργολάβους, αυτή είναι η έννοια της. Αλλά εδώ χρειάζεται μια διαφορετική στρατηγική που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να την προσφέρει

Αυτό που χρειάζεται είναι η άμεση καταγραφή των ζημιών, η άμεση αποζημίωση των ανθρώπων προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα τους και φυσικά η αποκατάσταση των ζημιών που έχουν γίνει τόσο μέσα στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου όσο και στις αγροτικές περιοχές γύρω από την Ιερή Πόλη, ώστε να επανέλθει μια κανονικότητα στην ζωή των κατοίκων και στην παραγωγή φυσικά. 

Επειδή όπως είπαμε δεν είναι η πρώτη φορά που πλήττεται το Μεσολόγγι, να θυμίσουμε ότι στις προηγούμενες πλημμύρες του 2016 - 2017, ο δήμος Μεσολογγίου είχε πάρει από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 1,8 εκ. ευρώ σχεδόν 2 εκ, προκειμένου ακριβώς να θωρακίσει την πόλη από φαινόμενα όπως συνέβησαν τώρα. ενώ η αποτελεσματικότητα, η ποιότητα και η ολοκλήρωση των έργων είναι ένα ερωτηματικό, που θα πρέπει η κυβέρνηση να διερευνήσει για το τι έχει συμβεί με αυτά τα χρήματα που δόθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση, θέλω να ελπίζω ότι έστω και την ύστατη ώρα και με την πίεση την δικιά μας, κοινοβουλευτικά αλλά και της Οργάνωσης με τον τρόπο που μπορεί, και με την πολύ καλή ανακοίνωση που έχει βγάλει μέχρι τώρα, ότι θα πιέσουμε τις τοπικές αρχές, την Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια αλλά κυρίως την κυβέρνηση, να «ξεκουνηθεί» επιτέλους. 

Ο χειμώνας είναι μπροστά μας, δεν μπορούμε όλα να τα δικαιολογούμε με την κλιματική αλλαγή όταν χάνουμε περιουσίες, πολύ περισσότερο όταν κινδυνεύουν να χαθούν ζωές. Αυτή την φορά με την πανδημία φτάνουμε τις 19.000 νεκρούς, μιλάμε για μια τραγωδία, μια ανείπωτη τραγωδία και η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στους εμβολιασμένους, στους ανεμβολίαστους, στους υγειονομικούς, δεξιά, αριστερά, να αποποιηθεί τις ευθύνες της.

Αυτή δεν είναι σοβαρή κυβέρνηση, αυτή είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να φεύγει το συντομότερο».

Στην συνάντηση με τον Σταύρο Αραχωβίτη εκτός από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Μεσολογγίου, παρευρέθηκε ο βουλευτής Αιτ/νίας Γιώργος Βαρεμένος, η πρώην βουλεύτρια Μαρία Τριανταφύλλου, ο πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης, ο πρώην δήμαρχος Πάνος Κατσούλης, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Μ. Σάκης Παπαδημητρόπουλος, ο αρχηγός της Συμμαχίας για το μέλλον Παντελής Σκαρμούτσος κ.α.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου εξέδωσε μήνυμα για την αυριανή εκλογική διαδικασία.

«Οι 270.000 συμπολίτες μας που μας τίμησαν στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, καλούνται να αποφασίσουν κυρίαρχα, αδιαμεσολάβητα και ακηδεμόνευτα, για την ιδεολογική ταυτότητα του κινήματός μας, για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού, μεταρρυθμιστικού κυβερνητικού προγράμματος, ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει εκ θεμελίων την πατρίδα μας, ένα πρόγραμμα που θα συνδιαμορφώσουμε με τον ελληνικό λαό, ένα συμβόλαιο τιμής, με τον ελληνικό λαό» σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «Το διακύβευμα είναι ορατό, θα στοχεύσουμε στην εκ βάθρων αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με ένα μεγάλο άλμα προς τα μπρος, ή θα εξυπηρετήσουμε τους σχεδιασμούς και της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ»

Δείτε τη δήλωση του Γ.Παπανδρέου:

agrinionews.gr

Το κράτος να είναι αμείλικτο απέναντι στα «τάγματα των άκρων» και στην «ακραία λογική» και να μη επιδεικνύει καμία ανοχή, τόνισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.  Επισήμανε ότι οι ομάδες αυτές έχουν ξεπεράσει τα όρια και συνέστησε να το σκεφτούν κάποιοι που αλόγιστα υιοθετούν ψευδείς ειδήσεις. Αναφερόμενος στον  αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισήμανε ότι δεν πρέπει να υιοθετεί άκριτα τέτοια Fake News που ουσιαστικά να προτρέπουν ομάδες, όπως αυτή που έδρασε στην Πιερία, που δημιουργούν διχασμό.

Συγκριμένα, αναφερόμενος στην υπόθεση της Πιερίας ο κ. Λιβανός είπε:

«Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα δημοκρατίας και η κυβέρνηση δεν πρέπει να δείξε καμία ανοχή. Θεωρώ ότι έχουν εξαντληθεί πλέον τα όρια του διαλόγου με αυτές τις εξτρεμιστικές ομάδες των άκρων. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε  τάγματα ασφαλείας στη χώρα μας. Ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια με τις κρίσεις και της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς και κυρίως της ακραίας μη λογικής, διότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα κοινό σημείο: ότι δεν έχουν λογική στον τρόπο που σκέφτονται και στον τρόπο που συμπεριφέρονται και ορθώς νομίζω η Δικαιοσύνη, ορθώς ο υπουργός Δημόσιας Τάξης πήρε αυτές τις θέσεις που πήρε και το κράτος πρέπει να είναι αμείλικτο. Γιατί; Ακριβώς για να εφαρμόσει το Σύνταγμα και να προστατεύσει τους πολίτες του. Θεωρώ ότι έχουμε ξεπεράσει τα όρια».

Για τα όσα είπε ο κ. Γιαννάκος, σχετικά με τις ΜΕΘ, ο κ. Λιβανός είπε

«Για την κυβέρνηση αλλά και για κάθε νοήμονα άνθρωπο δεν υπάρχουν VIP ασθενείς. Ολοι μας ακούμε αυτό που μας λένε οι γιατροί. Οι γιατροί είναι αυτοί οι οποίοι παίρνουν τις αποφάσεις ποιος με βάση τα δεδομένα τα ιατρικά ποιός πρέπει να μπει στη ΜΕΘ θα μπει στη ΜΕΘ. Αυτό το πράγμα στην Ελλάδα του Μητσοτάκη δεν υπάρχει. Υπάρχει ίσως στα στρεβλά μυαλά κάποιων ανθρώπων  οι οποίοι θέλουν να δημιουργούν  πρόβλημα. Δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ. Δεν υπάρχει VIP λογική στην υγεία. Αυτό είναι ξεκάθαρο από μας. Και βεβαίως θα πρέπει ο εισαγγελέας να παρέμβει για να καλέσει τον κ. Γιαννακό να πει πως τεκμηριώνει αυτά τα οποία είπε. Πρέπει να είμαστε αυστηροί και να βάζουμε ένα πλαίσιο εδώ ,γιατί όπως βλέπουμε η κατάσταση εκτραχύνεται».

Σε ό,τι αφορά στη στάση του κ. Τσίπρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε:

«Προφανώς δεν είναι δυνατόν ούτε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε κανένα στέλεχος του δημοκρατικού τόξου, εκλεγμένου κόμματος στη Βουλή, να υιοθετεί άκριτα τέτοιου είδους fake news  και ουσιαστικά να προτρέπει κάποιους όπως στην Πιερία, να δημιουργούν τέτοιους είδους προβλήματα, να δημιουργούν τέτοιου είδους διχασμούς στην κοινωνία μας.  Θέλω να διαχωρίσω τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, ακριβώς βλέπουν που πάει το κόμμα τους σε σχέση με αυτές τις επιλογές. Νομίζω ότι και ο κ. Ξανθός και ο κ. Φίλης ήταν απέναντι σ αυτή τη λογική. Όμως είναι απερίγραπτο ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός να παίρνει έμμεσα τέτοια θέση».  Και κάλεσε την Δικαιοσύνη να παρεμβαίνει πιο συχνά.

Αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τους αγρότες, ο κ. Λιβανός τόνισε ότι είναι εντολή του πρωθυπουργού να ληφθούν όσα μέτρα είναι δυνατόν για να αντιμετωπιστεί το εισαγόμενο κύμα ακρίβειας και ανέφερε στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί για την επιστροφή ΦΠΑ στο πετρέλαιο για 200.000 παραγωγούς, τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για αγρότες που ζουν σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων, στη μείωση του ΦΠΑ για τις ζωοτροφές στο 6%, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε μέσον να στηρίξει τους βαλλόμενους αγρότες.

Ο κ. Λιβανός υπενθύμισε ότι υπάρχει ένα τεράστιο πακέτο ύψους 22 δις που ισοδυναμεί με ένα επί πλέον ΕΣΠΑ, το οποίο, στα επόμενα επτά χρόνια θα κατευθυνθεί στους αγρότες μέσω της ΚΑΠ και του Ταμείου Ανάκαμψης, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής. Επενδύουμε στους νέους γεωργούς και στα έργα υποδομής, σημείωσε ο κ. Λιβανός δίνοντας έμφαση στην κατασκευή φραγμάτων και αρδευτικών έργων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0», ύψους 1,6 δις ευρώ. «Δίνουμε ανάσες στη χειμαζόμενη ελληνική περιφέρεια», υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Υπουργού:    


 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ κορυφώνονται αύριο στον β’ γύρο με φαβορί τον Νίκο Ανδρουλάκη ενώ αγωνία υπάρχει για τη συμμετοχή 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Οι κάλπες ανοίγουν ξανά την Κυριακή στις 7 το πρωί για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών με αντιπάλους τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου.

Ενόψει του β’ γύρου, η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη κρατά χαμηλά τη μπάλα, αποφεύγοντας τις θριαμβολογίες και διαμηνύοντας πως οι εκλογές ξεκινούν ξανά από το μηδέν – αν και η αισιοδοξία για το αποτέλεσμα είναι διάχυτη.

Από την πλευρά του επιτελείου του Γιώργου Παπανδρέου επικρατεί δυσθυμία και απογοήτευση τόσο για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, όσο και για τις αντιδράσεις που ακολούθησαν τις καταγγελίες του για παρατυπίες. Ωστόσο διαμηνύουν ότι θα δώσουν τη μάχη γιατί πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες τι είδους ηγεσία θέλουν αλλά και για να καταγραφεί η άλλη άποψη και για την επόμενη ημέρα του ΚΙΝΑΛ.

Στο μήνυμά του μάλιστα για τις εκλογές της Κυριακής αναφέρει ότι κρίνεται το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης.

Η ανιαρή διαδικασία που εξελίχθηκε σε συναρπαστική αναμέτρηση
Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ από μια μάλλον ανιαρή εσωκομματική διαδικασία, εξελίχθηκε σε μια συναρπαστική αναμέτρηση που καταλήγει με όρους που κανείς δεν φαντάζονταν πριν από μερικούς μήνες.

Από τις τρεις υποψηφιότητες, Γεννηματά, Λοβέρδου και Ανδρουλάκη περάσαμε στις 4 με την προσθήκη Καστανίδη. Ακολούθησαν τα δραματικά γεγονότα με τη νοσηλεία και τελικά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, οι υποψηφιότητες Γερουλάνου και Χρηστίδη και τέλος του Γιώργου Παπανδρέου. Η προεκλογική περίοδος δεν είχε μεγάλες εκπλήξεις και χαρακτηρίστηκαν από πολιτισμένη αντιπαράθεση μεταξύ των έξι – άλλωστε οι 3 που είχαν ξεχωρίσει είχαν και πολιτική β΄ γύρου και απέφευγαν τις προσωπικές επιθέσεις απέναντι σε έναν αντίπαλο που ίσως αποδεικνυόταν εν δυνάμει σύμμαχος για τη δεύτερη Κυριακή.

Οι δημοσκοπικές προβλέψεις για άνοδο των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινής γνώμης που έστρεψε ξανά μετά από χρόνια το ενδιαφέρον στη Χ. Τρικούπη και, κυρίως, η ανέλπιστη προσέλευση 270.000 πολιτών στις κάλπες του πρώτου γύρου, ήταν οι πιο ευοίωνες παρακαταθήκες για το μέλλον του κόμματος.

Δείτε το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου για τον β’ γύρο:

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου
Τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής έδειξαν μια σαφή τάση του εκλογικού σώματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκοψε πρώτος το νήμα με άνεση και διαφορά 8,91% (23.697 ψήφους) έναντι του δεύτερου Γ. Παπανδρέου

Συνολικά, ψήφισαν 270.706, ενώ έγκυρα ήταν 268.798 ψηφοδέλτια.

iefimerida.gr