Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:57: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021 18:43

Το Βερολίνο έστειλε «σήμα»: Τρικομματική κυβέρνηση μέχρι τον Σεπτέμβριο - Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί «στιλ Παπαδήμου»

Η πραγματική κατάσταση στην πολιτική σκηνή στην Ελλάδα αλλάζει ραγδαία και πλέον στόχος δεν είναι πιο κόμμα θα κυβερνήσει αλλά αν θα καταφέρουν ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να συγκεντρώσουν το 50%+1 των ψήφων ώστε να μπορέσουν να δηλώσουν ότι έχουν την λαϊκή αποδοχή, και όλα αυτά γιατί έτσι  θα μπορέσει να στηριχθεί μια τρικομματική κυβέρνηση πριν την ψήφιση του επομένου προϋπολογισμού που θα είναι ένας προϋπολογισμός λιτότητας "συνταγής" Βερολίνου.

Και φαίνεται ότι όλα είναι "τακτοποιημένα" όπου η κυβέρνηση των τριών θα έχει ένα ξεχωριστό πρόσωπο κοινής αποδοχής σε "στιλ Παπαδήμου".

Μάλιστα Βρυξέλλες και Βερολίνο έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει τρία πρόσωπα (εκ των οποίων το ένα γυναίκα) με τους "φακέλους" τους να βρίσκονται υπό επεξεργασία σε Πειραιώς, Κουμουνδούρου και Χαρ.Τρικούπη.

Όπως όλα δείχνουν στον οικονομικό τομέα τα συνεχή lockdown (για τα οποία η αντιπολίτευση ζητά να επιβληθούν ξανά) έχουν εκτροχιάσει την οικονομία, ενώ η ανοχή για επιπλέον "χαλάρωση" των μέτρων εν μέσω αύξησης του πληθωρισμού δεν φαίνεται να ισχύσουν για την επόμενη χρονιά. Και αυτό σημαίνει επίσπευση εκλογών.

Μπορεί οι εκλογές να είναι προγραμματισμένες να γίνουν σε 18 μήνες από τώρα και ο Κ.Μητσοτάκης να δηλώνει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, όμως οι Βουλευτές έχουν ξεκινήσει την "άτυπη εξόρμηση" προς άγρα ψήφων στις εκλογικές τους περιφέρειες. 

Τέλος της άνοιξης/καλοκαίρι είναι οι πιθανές εποχές να δούμε κάλπες (με απλή αναλογική) και με εμβολιασμένους σχεδόν το σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ ειδικά.

Τώρα τι θα βγάλει αυτή η κάλπη; Την οργή του κόσμου και το ρευστό της κοινωνίας που βρίσκεται επί 2μιση χρόνια υπό την συνεχή πίεση της πανδημίας.

Τα μέτρα της κυβέρνησης και η αδράνεια της αντιπολίτευσης πολλές φορές διαμορφώνουν ένα σκηνικό που σε δημοσκοπήσεις (που διενεργούνται από κόμμα/πρεσβείες) που δεν δημοσιοποιούνται δείχνουν μια ΝΔ στο λίγο πάνω από το 20%, έναν ΣΥΡΙΖΑ με το ζόρι να φτάνει το 20% και το ΚΙΝΑΛ να αγγίζει περίπου το 10% και τέλος.

Αυτά τα κόμματα θα κληθούν να υλοποιήσουν τις "οδηγίες" του Βερολίνου και με έναν δοτό πρωθυπουργό να ετοιμάσουν και πάλι την κοινωνία για λιτότητα.

pronews.gr

Διαβάστηκε 558 φορές