Τρίτη, 6η Ιουνίου 2023  6:30: πμ
rss button rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021

Θ. Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση απέτυχε, η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή»

«Προϋπολογισμό εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τον Προϋπολογισμό 2022 στην ομιλία του στη Βουλή, ο Τομεάρχης Αθλητισμού, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

«Πρόκειται για έναν Προϋπολογισμό – ανέκδοτο, που δε λαμβάνει υπόψη τη διπλή κρίση ακρίβειας και πανδημίας και που βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα που, εδώ και δυόμισι χρόνια, κατασκευάζει η κυβέρνηση μαζί με μια μερίδα φιλικών της μίντια», είπε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, ο κ. Μωραΐτης επεσήμανε πως «στη χώρα υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας και ενημέρωσης», φέρνοντας ως παραδείγματα της «εικονικής πραγματικότητας» το ότι «ο κ. Μητσοτάκης νίκησε δυο φορές την πανδημία» και το ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακρίβεια, παρά μόνο στην ενέργεια».

Αναφορικά με το πρώτο ψέμα, τόνισε ότι «η μελέτη Λύτρα- Τσιόδρα αποδεικνύει ότι χάθηκαν άδικα οι ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας, επειδή δε διασωληνώθηκαν σε ΜΕΘ», καθώς κι ότι «η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει την αλήθεια και τις εγκληματικές της ευθύνες».

Μάλιστα, ανέφερε πως,  «σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική ευνομούμενη χώρα, ο Πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί».

Αναφορικά, δε, με το δεύτερο ψέμα, ο κ. Μωραϊτης υπενθύμισε ότι «οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν ακριβότερα το κόστος της ενεργειακής κρίσης σε ολόκληρη την ΕΕ», ενώ «οι ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης πλήττουν βαρύτατα τα νοικοκυριά και γονατίζουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Παράλληλα, ο βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθε΄και στο Νομό του

«Στην Αιτωλοακαρνανία, μέσα σε δύο χρόνια, κλείσατε Πανεπιστημιακά Τμήματα, διαγράφοντάς την από τον ακαδημαϊκό χάρτη,  δημιουργήσατε μεγάλα εκπαιδευτικά κενά, τα δύο Νοσοκομεία μας σ’ εγκατάλειψη αντέχουν οριακά, ο εμπορικός κόσμος και η εστίαση φυτοζωούν και οι αγρότες είναι σε απόγνωση», είπε, απευθυνόμενος στη συμπολίτευση.

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ. ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, χαρακτήρισε «απόλυτο φιάσκο» τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για τον Αθλητισμό. «Από τον “Αθλητισμό για όλους” πάμε στον “Αθλητισμό για λίγους”», υπογράμμισε.

«Δίνετε στον Αθλητισμό το ποσοστό ντροπής του 0,01% του συνολικού προϋπολογισμού, οδηγείτε σε λουκέτο χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία, καταργείτε το πρόγραμμα “Άθληση για Όλους”,  εμπορευματοποιείτε τον Αθλητισμό και τον παραδίδετε στα συμφέροντα», επεσήμανε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μωραΐτης, κατηγόρησε τηνκυβέρνηση ότι «παραμένει πιστή σ’ ένα παρασιτικό και μεταπρατικό μοντέλο ανάπτυξης των λίγων και των συμφερόντων που εξυπηρετεί, ενώ γυρίζει την πλάτη στην Ελλάδα που παράγει, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον κόσμο της εργασίας».

«Η χώρα χρειάζεται μια νέα προοδευτική κυβέρνηση, που θα έχει την κοινωνία στην πρώτη γραμμή. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή», είπε ο βουλευτής.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Βαρεμένος κατέθεσε στην Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, από κοινού με την Γραμματέα της Κ.Ο και βουλεύτρια Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.

Στην Ερώτηση, που συνυπογράφεται από 14 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύονται τα προβλήματα που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε μονάδες της Δυτικής Ελλάδας και ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό η επίλυσή τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: «Ανάγκη επίλυσης ζητημάτων στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί σε μονάδες της Δυτικής Ελλάδας»

1) Το Α/Δ Ακτίου υπάγεται, βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης που συνήφθη με την εταιρεία Fraport (Ν. 4389/2016), στα Αεροδρόμια Κοινής Χρήσης. Στο Παράρτημα 20 της εν λόγω Σύμβασης, που επιγράφεται: «Πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), την Υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και τον Παραχωρησιούχο», προβλέπεται ότι οι υποδομές κοινής χρήσης (πολιτικής και στρατιωτικής) θα συντηρούνται και θα λειτουργούν με αποκλειστική ευθύνη της ΠΑ. Ειδικότερα δε η παροχή Υπηρεσιών Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας (ΔΕΚ) και η παροχή Υπηρεσιών Διάσωσης-Πυρόσβεσης για τα περιστατικά στα οποία εμπλέκονται πολιτικά αεροσκάφη, αποτελούν ομοίως αποκλειστική ευθύνη της ΠΑ.

Η διασφάλιση της ασφαλούς παροχής των ως άνω υπηρεσιών εκ μέρους του προσωπικού της στρατιωτικής Μονάδας (Μ.Υ. FOB AKTION), έχει ως προϋπόθεση την ύπαρξη του αναγκαίου προσωπικού, ποσοτικά και ποιοτικά. Αυτή η προϋπόθεση δεν τηρείται, όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των στρατιωτικών σε σειρά εγγράφων τους, με αποτέλεσμα την υπέρμετρη επιβάρυνση των υπηρετούντων στο Α/Δ Ακτίου, ιδίως κατά την τουριστική περίοδο, και μάλιστα χωρίς καμμία επιπλέον αποζημίωση.

2) Ένα άλλο ζήτημα που χρονίζει και χρήζει επίλυσης, είναι αυτό του κλιμακίου φύλαξης του Α/Δ Αγρινίου. Το προσωπικό που υπηρετεί εκεί δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες φρούρησης, καθώς η αναπλήρωση των αδειούχων ή ασθενούντων στελεχών -πολλώ μάλλον εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας- γίνεται από τα απομένοντα στελέχη με επιπρόσθετες εξοντωτικές 24ωρες βάρδιες. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί και πρέπει να δοθεί μόνιμη λύση.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

• Σε ποιες ενέργειες ενίσχυσης του προσωπικού του Α/Δ Ακτίου προτίθεται να προβεί, ώστε τα στελέχη της Μ.Υ. FOB AKTION να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που απορρέουν από την Σύμβαση Παραχώρησης με την Fraport, υπέρ της επάρκειας και ασφάλειας του επιτελούμενου αεροπορικού έργου;
• Θα προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος φρούρησης του Α/Δ Αγρινίου κατά μόνιμο τρόπο, ώστε να μην επιβαρύνονται τα υπηρετούντα εκεί στελέχη με αλλεπάλληλες 24ωρες βάρδιες;»

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ειδική συνεδρίαση του Συνδέσμου Διαχείρισης Στέρεων Αποβλήτων 4ης Γεωγραφικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας που έλαβε χώρα σήμερα, Παρασκευή 17/12/2021 στο Δημαρχείο Ι.Π. Μεσολογγίου, δια ζώσης τηρώντας το νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του Covid 19 και τις ανάγκες περιορισμού της διάδοσης του, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, έγινε η  εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και ορισμός μελών Εκτελεστικής Επιτροπής Συνδέσμου. 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ορίστηκε ως εξής:  

Πρόεδρος: Τσαλαφούτα Ελένη 

Αντιπρόεδρος: Καραπάνος Νικόλαος (Αντιδήμαρχος)

Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: Παλιούρας Γεώργιος

Αναπληρωματικό Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: Μελαχρή Περσεφόνη (Αντιδήμαρχος) 

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Αμετακίνητος από τη θέση του περί «δολοφόνων» εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μια μέρα μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να τον διαγράψει από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. «Πνίγηκαν άνθρωποι από κακή ροή οξυγόνου» επέμεινε.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής (16.12.2021) τόσο στην πρωινή εκπομπή του OPEN όσο και σε εκείνη του ΑΝΤ1 και στις δυο είπε το ίδιο πράγμα, ότι δηλαδή  δεν παίρνει πίσω τα όσα είπε, δεν μετανιώνει, θα το ξανάλεγε και κάλεσε όποιον θέλει να του κάνει μήνυση, δεχόμενος να γίνει η άρση ασυλίας του.

Μιλώντας στο OPEN, ο ανεξάρτητος, πια, βουλευτής, ισχυρίστηκε ότι άνθρωποι πνίγηκαν από κακή ροή οξυγόνου μέσα σε νοσοκομείο! «Όταν μέσα σε ένα νοσοκομείο ανατίθεται η ευθύνη να φροντίζουν ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με ΜΕΘ, ξέρετε τι συνέβη; Πνίγηκαν από την κακή ροή οξυγόνου. Πνιγόντουσαν οι άνθρωποι μέσα στα νοσοκομεία. Αν αυτό δεν είναι δολοφονία; Το λέω εγώ! Ας πάει στον εισαγγελέα» είπε. «Ήξερε ή δεν ήξερε ο πρωθυπουργός;» αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αρνούμενος να ανακαλέσει τις βαριές του εκφράσεις, ο βουλευτής τόνισε ότι «το επίδικο δεν είναι ούτε ο Κουρουμπλής, ούτε αυτά που είπε και ενδεχομένως παρερμηνεύθηκαν. Το επίδικο είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία έκθεση που δεν αμφισβητείται και δεν τολμάει κανείς να την αμφισβητήσει, γιατί είναι δημοσιευμένη σε επιστημονικά περιοδικά. Φέρει την υπογραφή του συμβούλου του πρωθυπουργού, του κ. Τσιόδρα και του κ. Λύτρα. Το συμπέρασμα αυτής τη έκθεσης είναι ότι χάθηκαν άδικα τουλάχιστον 7.500 άνθρωποι».

Όσον αφορά στη διαγραφή του από τον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Ε, με διέγραψε. Είναι δικαίωμα του αρχηγού. Δεν ήρθα εδώ για να κλαψουρίσω επειδή με διέγραψε ο κ. Τσίπρας».

Πηγή / Φωτογραφία: newsit.gr

Βίντεο: OPEN

 

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 11:43

Ο βασιλιάς Μαζάνθρωπος!

Κάνοντας απλές λογικές σκέψεις, με όσα απίστευτα συμβαίνουν σε αυτή τη μοναδική εποχή του κόβιντ-19, προκύπτει το εξής ερώτημα: «Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι οι ισχυροί της γης μας λάτρεψαν ξαφνικά και θέλουν με την βία και τον εξαναγκασμό να μας σώσουν με ένα μοναδικό εργαλείο, ένα πειραματικό  εμβόλιο νέου τύπου;».

Αυτό το ερώτημα θα μπορούσε λογικά να απαντηθεί με ένα τεράστιο ΟΧΙ, από όλους τους λογικά σκεπτόμενους ανθρώπους.

Παρά το γεγονός αυτό, τη σημερινή εποχή, οι προαναφερόμενοι ισχυροί ή μάλλον οι εχθροί του ανθρωπίνου γένους, με τον κατακλυσμιαίο έλεγχο των ΜΜΕ και των σχετικών διεθνών οργανισμών,  κατόρθωσαν σε μέγιστο βαθμό να παραπλανήσουν τον γενικό πληθυσμό,  να υποβάλουν και να μαζοποιήσουν τους ελεύθερους ανθρώπους και τελικά να επιβάλλουν την βασιλεία του Μαζανθρώπου!

Πριν ορίσουμε τι είναι Μαζάνθρωπος, ας δούμε τι είναι η μάζα και πως χειραγωγείται, πως καθοδηγείται. 

Μάζα είναι η συσσώρευση ατόμων, κάτω από δεδομένες συνθήκες, όπου οι συνειδητές προσωπικότητες εξαφανίζονται και τα αισθήματα και οι ιδέες όλων των ατόμων προσανατολίζονται όλα στην ίδια κατεύθυνση. Αυτό επιτυγχάνεται με την Προπαγάνδα, και ειδικότερα με την Υποβολή, η οποία είναι η διείσδυση μιας ιδέας στο υποσυνείδητο των ανθρώπων. Αν στο υποσυνείδητο καρφωθεί μια ιδέα, μια τάση, γίνεται χίλιες φορές πιο ισχυρή από ότι η πειθώ στο συνειδητό. Έτσι μετατρέπεται σε αυταπόδεικτη αλήθεια και οδηγεί ασυναίσθητα, ασυνείδητα και αυθόρμητα σε ενέργειες.

Οι άνθρωποι χάνουν την ελεύθερη βούληση, παύουν να είναι ελεύθερα άτομα, αποκτούν την ψυχολογία των μαζών και έτσι υποτάσσονται τυφλά σε αυτόν που ανακηρύσσεται «αφεντικό» τους.

Επιπλέον, είναι αποδεδειγμένο ότι οι μάζες δεν έχουν μνήμη. Για το λόγο αυτό απαιτείται η συνεχής επανάληψη της προπαγανδιστικής ιδέας. Η επανάληψη είναι ικανή να μετατρέψει και ένα ψέμα σε αλήθεια. Επιπλέον, επιτυγχάνεται ο «Μιθριδατισμός» των μαζών, δηλ. ένα είδος ανοσίας απέναντι σε άλλες ιδέες και λογικά επιχειρήματα, έστω κι αν αυτά περιέχουν λογική και αλήθεια.

Βλέπουμε λοιπόν πως γίνεται εύκολα η χειραγώγηση και καθοδήγηση ενός λαού, όταν κάτω από συνθήκες φόβου απώλειας της ζωής, με την απειλή και τα μέσα προπαγάνδας τον μεταμορφώνεις σε μάζα, περιορίζοντας την οπτική του μόνο σε μια κατεύθυνση!

Τι είναι Μαζάνθρωπος;

Οι άνθρωποι που υποβάλλονται με μια ιδέα και την ακολουθούν, υιοθετώντας την ως αυταπόδεικτη αλήθεια, χάνουν εντελώς την αυτοτέλειά τους και γίνονται τμήματα μιας ενιαίας συλλογικής ψυχής, της Μαζοψυχής. Οι δε ίδιοι είναι οι λεγόμενοι Μαζάνθρωποι!

Μαζάνθρωπος είναι αυτός που στερείται ελεύθερης βούλησης. Η ψυχή του έχει βυθιστεί σε ένα ωκεανό ομαδικότητας. Είναι ο αγελαίος άνθρωπος ή το ανθρώπινο ζώο. Κυριαρχείται από το ένστικτο της αγέλης και βασικά χαρακτηριστικά του είναι η ολοσχερής έλλειψη κριτικής σκέψης, ο μιμητισμός, η τυφλή υπακοή σε ένα αρχηγό, η αγάπη προς την υπερβολή, ο δογματισμός και η ανευθυνότητα. Μπορεί να ανήκει σε οποιαδήποτε κοινωνική τάξη, σε οποιοδήποτε έθνος, σε οποιαδήποτε ιδεολογία. Δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια. Έχει την αυταπάτη ότι συμμετέχει στην εξουσία, την οποία υποστηρίζει με πάθος, ενώ είναι πειθήνιο όργανο αυτής.

Τι συμβαίνει λοιπόν σήμερα;

Σήμερα, δυστυχώς, με την συντριπτικά καταλυτική καθοδήγηση των ΜΜΕ, ζούμε μια ιδιότυπη κατάσταση, όπου βασιλεύει ο άνθρωπος των μέσων ενημέρωσης, χωρίς ιδέα, χωρίς κρίση, χωρίς δική του σκέψη, χωρίς δική του γνώση. Βασιλεύει ο καθοδηγούμενος μόνο από το υποβολιμαίο ένστικτο και όχι από την λογική. Βασιλεύει ο οπαδός της άκριτης αγελαίας συμπεριφοράς. 

Ζούμε την βασιλεία του Μαζανθρώπου!

 

Νίκος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
 
πηγή φωτό: parasitikosnews.com
 
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ