Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:20: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021 11:57

Κάρολος Παπούλιας: όταν ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Αγρινίου

Πέθανε σήμερα το πρωί, 26 Δεκεμβρίου 2021, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Ο Κάρολος Παπούλιας ήταν και Επίτιμος Δημότης Αγρινίου με την ανακήρυξη του να λαμβάνει χώρα την 9η Μαΐου 2008, με την παρουσία του στο εορτασμό του Πολιούχου του Αγρινίου Αγίου Χριστοφόρου. Στην τελετή του επιδόθηκε και το Χρυσό Κλειδί της Πόλης.

Είχε εκφράσει την ικανοποίηση του για την τιμή που του έγινε από «μια πόλη με πλούσια ιστορική διαδρομή, που έδωσε στη χώρα σημαντικές προσωπικότητες . Μια πόλη που πρωταγωνίστησε σε όλους τους εθνικούς αγώνες και ιδιαίτερα στην Εθνική Αντίσταση με τόσα πολλά θύματα» .

Η θητεία του στην Ελληνική Προεδρία

Στις 12 Δεκεμβρίου 2004 ο Κάρολος Παπούλιας προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπέρ της πρότασης εκφράστηκε και το ΠΑΣΟΚ.

Στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή στις 8 Φεβρουαρίου του 2005 ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον πρώτο γύρο με 279 ψήφους. Στις 3 Φεβρουαρίου 2010 ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη στο ύπατο αξίωμα της χώρας με 266 ψήφους στο σύνολο των 298 ψηφισάντων. Υπερψηφίστηκε από σύσσωμες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Με το αποτέλεσμα αυτό έγινε ο τρίτος Πρόεδρος που επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία. Ήταν νυμφευμένος με τη Μαρία Πάνου και είχε τρεις κόρες.

agrinionews.gr