Τρίτη, 6η Ιουνίου 2023  5:10: πμ
rss button rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 19:11

ΚΙΝΑΛ: Που μπορείτε να ψηφίσετε

Στις 7 το πρωί της Κυριακής θα ανοίξουν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής

Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι ήδη μέλος ή φίλος, θα πρέπει να συμπληρώσει την σχετική αίτηση και να την παραδώσει την μέρα που θα ψηφίσει.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν:

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα, η χρήση μάσκας και αντίτιμο 3€ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Τα εκλογικά κέντρα στην Αιτωλοακαρνανία

Δήμος Αγρινίου

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Σταθμός τρένων

Αγ. Δημήτριος. απέναντι από τα Jumbo

Δημαρχείο Αγίου Κωσταντίνου

Δημαρχείο Στράτου

Δημαρχείο Αγγελοκάστρου

Δημαρχείο Αρακύνθου

Δημαρχείο Μακρυνείας

Δήμος Μεσολογγίου

Τρικούπειο
Δημαρχείο Νεοχώρι
Δημαρχείο Αιτωλικού

Δήμος Ναυπάκτου

Γυμναστήριο δεύτερου γυμνασίου

Δήμος Θέρμου

Βιβλιοθήκη

Δήμος Αμφιλοχίας

Δημαρχείο Αμφιλοχίας αίθουσα ΚΕΠ
Δημαρχείο Μενίδι
Δημαρχείο Χαλικιόπουλο

Δήμος Βόνιτσας

Δημαρχείο Βόνιτσας
Δημαρχείο Κατούνας

Δήμος Ξηρομέρου

Δημαρχείο Αστακού
Δημαρχείο Κάνδηλας

Αναλυτικά τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό εδώ.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ
Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 19:09

Τέλος εποχής για την Άνγκελα Μέρκελ

Ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, που άνοιξε πριν από 16 χρόνια, έκλεισε χθες σε μία φαντασμαγορική τελετή στο Βερολίνο.

«Δεκαέξι χρόνια στην καγελαρία της Γερμανίας, πολλά γεγονότα, προκλήσεις πολιτικής και ανθρωπιστικής φύσεως», είπε στην ομιλία της η απερχόμενη καγκελλάριος.

Να βλέπουν το μέλλον του κόσμου «και από την οπτική άλλων ανθρώπων» ζήτησε η Μέρκελ από τους Γερμανούς, αποχαιρετώντας τους οριστικά, σήμερα το απόγευμα σε μία μεγάλη στρατιωτική τελετή προς τιμήν της γνωστή ως τελετή του «Μεγάλου Σιωπητηρίου» που έχει τις ρίζες της στον 16ο αιώνα και πραγματοποιείται μόνο για ομοσπονδιακούς προέδρους, καγκελάριους και υπουργούς ‘Αμυνας

Η τελετη πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του υπουργείου ‘Αμυνας, έδρα του Αυτοκρατορικού Γερμανικού Ναυτικού το 1914, αρχηγείο αργότερα των Γερμανών αξιωματικών που επιχείρησαν να ανατρέψουν τον Αδόλφο Χίτλερ τον Ιούλιο του 1944. Οι επικεφαλής του σχεδίου εκτελέστηκαν εκεί και στο σημείο βρίσκεται σήμερα μνημείο για τη γερμανική αντίσταση.

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακής Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, για τις νέες πλημμύρες, στις ίδιες περιοχές, για μια ακόμα φορά το νομό.

«Με την επανάληψη, αποδεικνύεται τελικά ότι δεν μαθαίνουν, τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι Δημοτικές και η Περιφερειακή Αρχή», σημειώνεται χαρακτηριστικά μετά τις σοβαρές καταστροφές σε κατοικίες, καταστήματα, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και οδικό δίκτυο ύστερα από βροχοπτώσεις. Καταγράφονται προβλήματα σε πολλά σημεία του νομό και πιο σοβαρές ζημιές στο Μεσολόγγι και σε χωριά του Ξηρομέρου, στο Βασιλόπουλο και στο Καραϊσκάκη.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη τα εξής:

«Τα πρωτόγνωρα φαινόμενα» και το «κάναμε ότι μπορούσαμε», συνεχίζει να είναι η δικαιολογία που σερβίρουν στο λαό η κυβέρνηση και τα στελέχη της, σε δήμους και περιφέρειες. Στις καταστροφές αποτυπώνονται οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, της ΝΔ και πριν του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και παλιότερα, όπως και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Απόδειξη για τις ευθύνες τους είναι ότι έχουμε πλημμύρες και καταστροφές στα ίδια σημεία, όπως στις πλημμύρες του 2016, του 2017, το Γενάρη του 2021 και τον Οκτώβρη του 2021 μιας και δεν έγιναν ποτέ αντιπλημμυρικά έργα.

Απόδειξη για τις ευθύνες τους είναι ότι οι συνεχόμενες καταστροφές, υπογραμμίζουν την ανάγκη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία όμως δε γίνονται, αφού δεν διασφαλίζουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών κατασκευαστικών ομίλων. Ούτε καν σε κάποιες εξαγγελίες για συγκεκριμένα έργα δεν έχουν προχωρήσει. Το αποτέλεσμα είναι να μην εξασφαλίζεται η προστασία από φυσικά φαινόμενα και η ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων.

Όσο και αν προσπαθούν να πείσουν η κυβέρνηση και τα στελέχη της, σε δήμους και περιφέρειες για το αντίθετο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, δε χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα, γιατί δεν αποδίδουν εύκολα και μεγάλα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όλοι τους καθοδηγούνται από τη λογική «κόστους-οφέλους», με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας, που αποτυπώνεται και στα όποια επιφανειακά έργα γίνονται, που αποδεικνύονται αποσπασματικά και ανεπαρκή, ενώ κάποια μπορεί να επιδεινώνουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Αποδεικνύεται ξανά ότι ο σχεδιασμός του αστικού κράτους για την οργάνωση της καπιταλιστικής οικονομίας, όχι μόνο δεν χωρά την προστασία του λαού ως απόλυτη προτεραιότητα, αλλά – στην πραγματικότητα – έρχεται σε αντίθεση με αυτή.

Το κράτος είναι αποτελεσματικό όταν περικόβει από την υγεία, την παιδεία, όταν δίνει δισεκατομμύρια από εδώ και από εκεί και όχι για τις ανάγκες μας, που με τις σημερινές δυνατότητες στην τεχνική, την επιστήμη, μπορούν να ικανοποιηθούν.

Η αντιμετώπιση των πλημμυρών απαιτεί μέτρα πρόληψης, όπως ο αναγκαίος τακτικός έλεγχος, καθαρισμός και συντήρηση υποδομών και δικτύων (π.χ. καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων), την αναγκαία χρηματοδότηση από το κράτος, τη στελέχωση, την εξασφάλιση εξοπλισμού, για τις σχετικές υπηρεσίες, τα αναγκαία έργα, όπως και μια σειρά άλλα. Όλα αυτά όμως τα αναγκαία μέτρα βρίσκονται απέναντι και ενάντια στη λειτουργία των δήμων και περιφερειών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος, βρέθηκε και αυτή τη φορά από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές, πρώτα και κύρια στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Η αγανάκτηση που εκφράστηκε, για την ανυπαρξία στοιχειωδών υποδομών και για το γεγονός ότι οι κάτοικοι μένουν αφημένοι στη μοίρα τους, να μετατραπεί σε αγώνα διεκδίκησης, απαιτώντας:

• Να διασφαλιστούν η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση για τη γρήγορη αποκατάσταση προβλημάτων, σε χωράφια, σε οδικά δίκτυα, δίκτυα άρδευσης και ότι άλλο εμποδίζει άμεσα τη συνέχιση της ζωής του λαού στο νομό.

• Η άμεση καταγραφή και η 100% αποζημίωση των πληγέντων, να επανέλθει η περιουσία και η ζωή τους όπως ήταν πριν.

• Αύξηση της χρηματοδότησης της αντιπλημμυρικής προστασίας, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο, μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας (έργα αποστράγγισης, οριοθέτησης-διαμόρφωσης ρεμάτων κ.α.), έλεγχος του συνόλου των τεχνικών έργων για τις επιπτώσεις στα πλημμυρικά φαινόμενα, αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα με κριτήριο και κάλυψη, συνδυασμένα, των αναγκών των κατοίκων και συνολικά του λαού.

Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν ξανά, να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τις εξαγγελίες της, αντίθετα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, μέσα από τους συλλόγους και τους φορείς τους, με τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα Πληγέντων, για να διεκδικήσουν, την κατασκευή των αναγκαίων έργων, να διασφαλίσουν την πλήρη αποκατάστασή τους.

Η πείρα που έχει συσσωρευτεί και μέσα από την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης αντιπλημμυρικής προστασίας, αποδεικνύει ότι «Μόνο ο λαός, μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής!»

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ