Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:12: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 18:24

Βασίλης Φεύγας: Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός

Την πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει ασφαλής προορισμός, με μικρό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, παρά το άνοιγμα των αεροδρομίων της χώρας σε χώρες του εξωτερικού που σηματοδοτεί και την έναρξη της τουριστικής περιόδου σε όλη τη χώρα, εξέφρασε στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.
Όπως εξηγεί ο κ. Φεύγας, η Ελλάδα μπορεί να δεχθεί και πάλι τουρίστες χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός κρουσμάτων από κορωνοϊό ώστε να ανακάμψει ταχύτερα μέσω του βασικού πυλώνα της οικονομίας της – τον τουρισμό, ταχύτερα.

Η Ελλάδα αποτελεί ένα ασφαλή προορισμό, με μικρό αριθμό των κρουσμάτων και αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για τους επισκέπτες που θα έρθουν για να ενισχύσουν το τουριστικό μας προϊόν. Δεν είναι τυχαίο σύμφωνα με τον κ. Φεύγα, που το μεγαλύτερο αυστριακό τουριστικό περιοδικό «TAI» δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Σταδιακή χαλάρωση του Lockdown – Ανάλυση των ταξιδιών στους 6 κορυφαίους προορισμούς» στο οποίους περιλαμβάνεται κι η χώρα μας, με ιδιαίτερα μνεία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φεύγας, στάθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τους εποχικά εργαζομένους για να μην υπάρξει καμία απόλυση στον κλάδο του τουρισμού.
Ο κ. Φεύγας, αναφέρθηκε και στις διπλωματικές κινήσεις της χώρας μας, για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, που τυγχάνει της έμπρακτης στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ. Μάλιστα ιδιαίτερα σημαντική κίνηση θεωρεί την επίσκεψη του Τζέφρι Πάιατ παρουσία του κ. Παναγιωτόπουλου στη Σούδα, αλλά και την επίσκεψη του Τζοσέπ Μπορέλ στον Έβρο παρουσία του Ελλήνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια.

sinidisi.gr