Πέμπτη, 19η Σεπτεμβρίου 2024  3:57: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 19:51

Συμπεράσματα δημοσκοπήσεων στο Μαξίμου για ΝΔ: Ανησυχία για υποχώρηση κάτω του 20% – Ποια κόμματα τους ανησυχούν και ποια όχι

Tα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων έχουν προκαλέσει ανησυχία στο Μαξίμου για υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ ακόμα και κάτω από το 20%!

Αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων δείχνει τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος στο 23%  με πτωτικές τάσεις.

Στο Μαξίμου νιώθουν πίεση από τα δεξιά και έχουν ήδη κατασταλάξει στο ποια κόμματα τους ανησυχούν πραγματικά και ποια όχι.

Σε ό,τι αφορά την «Ελληνική Λύση» και τον Κυριάκο Βελόπουλο ναι μεν δέχονται μία σχετική πίεση αλλά θεωρούν στο Μαξίμου ότι ο συγκεκριμένος ελέγχεται απόλυτα λόγω των εκκρεμοτήτων που έχει με το κανάλι Alert.

Εκκρεμότητες που αφορούν τόσο την άδεια του τηλεοπτικού καναλιού όσο και τα πρόστιμα που έχει δεχτεί από το EΣΡ.

Μία απαίτηση καταβολής προστίμων από τα κανάλια στα οποία έχει παρουσία ο Κυριάκος Βελόπουλος θα τον διέλυε κυριολεκτικά.

Οπότε στο Μαξίμου τον θεωρούν του «χεριού» τους επομένως δεν τους προκαλεί κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Σε ό,τι αφορά τους «Σπαρτιάτες» δεν υφίστανται πλέον ως ομοιογενής πολιτικός κομματικός σχηματισμός και ως εκ τούτου ούτε για αυτούς ανησυχούν.

Αυτό που προβληματίζει το Μαξίμου είναι η «Νίκη» και  η Α.Λατινοπούλου με την «Φωνή Λογικής»

Σε ό,τι αφορά την Αφροδίτη Λατινοπούλου, είναι η σύγχρονη εκδοχή της Δεξιάς όπως την βλέπουμε σε πολλά ευρωπαϊκά κόμματα κυβερνητικά και μη ενώ η «Νίκη» συγκεντρώνει ένα μεγάλο ποσοστό των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ το Μαξίμου αυτή τη στιγμή δεν ασχολείται καθόλου και με τα δύο κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ασχολείται καθώς έχει πάψει να είναι τέτοιο σχεδόν αμέσως μετά τις διπλές εθνικές εκλογές του 2023.

Υπό την προεδρία Σ.Κασσελάκη κατέρρευσε ακόμα περισσότερο.

Το χειρότερο είναι ότι δεν δείχνει κανένα σημάδι ανάκαμψης και μάλιστα τα στελέχη του δεν δείχνουν να βιάζονται για να το κάνουν αυτό.

Σοβαρή ένδειξη επ’αυτού αποτελεί το γεγονός ότι η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει κάπου στο τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ πλησιάζει η άνοιξη όπου θεωρητικά η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, στην πραγματικότητα βρίσκεται στην ίδια θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ με τη μόνη διαφορά ότι θα εκλέξει πρόεδρο νωρίτερα και ότι δεν έχει διαλυθεί όπως έχει συμβεί με το κόμμα της Αριστεράς.

Δεν έχει διαλυθεί αλλά δεν έχει προσφέρει και τίποτα παραπάνω ώστε να πειστούν οι ψηφοφόροι ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μία εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Συνεπώς, στο Μαξίμου ανησυχούν μόνο για τα δεξιά κόμματα.

Ο λόγος για τον οποίο ανησυχούν πρωτίστως είναι γιατί εμποδίζουν την όποια προοπτική θα μπορούσε να έχει η Νέα Δημοκρατία να διεκδικήσει εκ νέου μία αυτοδυναμία.

Και αυτό γιατί τα κόμματα αυτά «τρέφονται» με άλλοτε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι στο Μαξίμου σχεδιάζουν έναν εκλογικό νόμο με τον οποίο θα μπορεί να επιτυγχάνεται αυτοδυναμία με ποσοστό της τάξης του 31-32%.

Επειδή όμως ούτε αυτό το ποσοστό μπορεί πλέον να επιτευχθεί με βάση τις δημοσκοπήσεις, σκέφτονται να το προχωρήσουν ακόμα παραπέρα.

Να αυξήσουν το όριο εισόδου στη Βουλή στο 5%.

Όμως όπως όλα δείχνουν τα δεξιά κόμματα, λόγω των πρόσφατων «κατορθωμάτων» της κυβέρνησης σε πολλά μέτωπα, έχουν αρχίσει να ξεπερνούν και το όριο αυτό.

pronews.gr