Πέμπτη, 19η Σεπτεμβρίου 2024  4:19: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 18:56

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος για την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ

O κύβος ερρίφθη. Ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε στην απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές εκλογές με τις πρώτες κάλπες να στήνονται στις 24 Νοεμβρίου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στην Αθήνα και έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές του με βουλευτές αλλά και στελέχη του κόμματος προκειμένου να οργανωθεί για να κατέβει στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ.Κασσελάκης λέει στους συνομιλητές του ότι «η μάχη θα δοθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε λίγη ώρα συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του αν θεωρείται ή όχι έκπτωτος ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του ενόψει και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, τονίζουν πως ο κ.Κασσελάκης κατά τον νόμο και σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το έκτακτο συνέδριο που αυτό σημαίνει οτι για σοβαρές αποφάσεις πρέπει να τον ρωτούν καθώς είναι αυτός υπεύθυνος κατά τον νόμο και το καταστατικό.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποψήφιοι πρόεδροι μέχρι στιγμής
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης έχει αναγγείλει την υποψηφιότητά του για την προεδρία, ωστόσο αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η δυναμική που θα καταγράψει.

Την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει επίσης ο Απόστολος Γκλέτσος. Ωστόσο, έχει δηλώσει πως θα αποσύρει την υποψηφιότητά του σε περίπτωση που «κατέβει» για πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εάν εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος τότε «κατευθείαν τα μαζεύω πίσω και λέω ”καλώς ήρθες αρχηγέ”».

Πέρα από τους υποψηφίους που έχουν δηλώσει επίσημα ότι θα κατέβουν στην κούρσα, ο Σωκράτης Φάμελλος είναι πολύ κοντά να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της πορείας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ μένει να επικοινωνήσει με τους «87» για το εάν θα τον στηρίξουν.

Παράλληλα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την Όλγα Γεροβασίλη η οποία παρόλο που δεν έχει αποφασίσει κάτι επίσημο, αποτελεί ένα κορυφαίο όνομα εντός του κόμματος, αναλαμβάνοντας κρίσιμα υπουργεία κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Η διάσπαση είναι ορατή
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια από τις κρισιμότερες καμπές της ιστορίας του με στελέχη της Κουμουνδούρου να σημειώνουν πως είτε κερδίσει είτε χάσει τις εκλογες, σε περίπτωση που δώσει το παρών στις κάλπες, η διάσπαση είναι ορατή. Στην περίπτωση που κερδίσει και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης τις εκλογές είναι φανερό πως θα υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα.

Ποιος θα είναι ο τρόπος δεν έχει συζητηθεί ακόμη ωστόσο είναι ξεκάθαρο σε συζητήσεις με στελέχη που έχουν γνώση, πως θα πάει για ένα εντελώς νέο κόμμα με δομές που θα γίνουν από την αρχή και που επί της ουσίας με την ενδεχόμενη νίκη θα έχει πάρει λευκή επιταγή. Δεν θα είναι όμως εύκολη υπόθεση.

Πρόσωπα απο την ομάδα των «87» εμφανίζονται αποφασισμένα σε κάθε περίπτωση να παραμείνουν στο κόμμα και να δώσουν τη μάχη για επιστροφή του κόμματος στην κανονικότητα, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Εντούτοις ακόμη και αν ο Στέφανος Κασσελάκης αποφασίσει να μην κατέβει υποψήφιος, αλλά δρομολογησει τη δημιουργία νέου κομματος και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη από τον κομματικό μηχανισμό ακόμη και βουλευτές θα τον ακολουθήσουν με την διάσπαση να βρίσκεται και πάλι στο τραπέζι. Ήδη τα δύο στρατόπεδα έχουν πάρει θέση μάχης που θα είναι μέχρι εσχάτων.

reader.gr