Τετάρτη, 19η Ιουνίου 2024  5:46: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 19:00

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Πρωτολογία & δευτερολογία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Σωκράτη Φάμελλου, σε επίπεδο Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων, «για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ

Η ακρίβεια είναι ένα μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι στο γραφείο του και να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν. 

Ο πρωθυπουργός αφού έκανε ζούγκλα την αγορά με την ακρίβεια, μας μίλησε για ελέφαντες και για κάστορες που ροκανίζουν το εισόδημα των Ελλήνων. Μας μίλησε για 5 μύθους.

Μίλησε για ρυθμό ανάπτυξης. Τι δεν είπε; Ότι ο ρυθμός ανάπτυξης είναι με δανεικά. Και οι Έλληνες θα κληθούν να πληρώσουν αυτά τα δανεικά.  Μας είπε για τον λογαριασμό του ρεύματος, ότι πριν 3 χρόνια ήταν ο ίδιος με σήμερα. Πήγε επίτηδες στο 2021. Γιατί δεν πήγε στο 2020; Τότε είχε τη μισή τιμή!

Τι δεν μας είπε; Ότι επί πρωθυπουργίας του έχουμε τη μεγαλύτερη μείωση του πληθυσμού! Αυτό σημαίνει ότι πεθαίνουμε δημογραφικά.

Μας είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ακρίβεια. Μα σε σχέση με τους μισθούς, είμαστε πρωταθλητές! Δείτε τους μισθούς, δείτε την ακρίβεια, δείτε την αγοραστική δύναμη.

Έκανε σύγκριση ανόμοιων στοιχείων. Όμως είναι άλλο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ και άλλος στην Ευρώπη. Το λάδι λέει ο πρωθυπουργός δημιουργεί πρόβλημα στον πληθωρισμό. Μα είναι βασικό αγαθό στην διατροφή των Ελλήνων. Τι θα κάνουμε; Θα το βγάλουμε από την διατροφή;;

Μας μίλησε για βασικό μισθό, λες και η κυβέρνηση δίνει βασικό μισθό! Το 2009 ο μισθός ήταν 1.450 ευρώ.

Πέρυσι ήμασταν προ-τελευταίοι σε ακαθάριστες επενδύσεις και ο πρωθυπουργός είπε πως είμαστε καλά!

Σήμερα έγινε ένα συμβάν. Πήγατε στην Πελοπόννησο στα εγκαίνια του έργου για την διαχείριση απορριμάτων και λίγες ώρες μετά η Κομισιόν απέρριψε το αίτημα χρηματοδότησης κάνοντας λόγο για υπερβολικό κόστος λειτουργίας, για παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων, για παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Μιλάμε για λεφτά των φορολογουμένων. Το έργο ανέλαβε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Και εσάς σας πήγαν για να το εγκαινιάσετε. Οι φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί, που σας πήγαν εκεί πρέπει να τιμωρηθούν, αλλιώς θα κατηγορηθείτε για συμμετοχή. 

Αν θέλετε να μάθετε γιατί υπάρχει ακρίβεια στην Ελλάδα θα σας αναγνώσω μερικά σημεία που αναφέρει ο κος Στουρνάρας -δικός σας είναι-, για την οικονομία της χώρας: «θεωρώ ότι οι δυνάμεις του ανταγωνισμού πρέπει να ενισχυθούν σε αρκετούς κλάδους. Σήμερα έχουμε μεγάλη συγκέντρωση (ολιγοπώλια και καρτέλ) σε τράπεζες, καύσιμα, τρόφιμα, ιδιωτικά νοσοκομεία. Η μεγάλη συγκέντρωση οδηγεί σε υψηλές τιμές. Γι’ αυτό βλέπουμε υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα, από αυτές τις Ευρωζώνης. Στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ περνάμε μόνο τη Βουλγαρία (σε 5 χρόνια το δικό μας αυξήθηκε μόλις κατά 1,4% και της Βουλγαρίας κατά 13%)». Πόσο πιο καθαρά να περιγράψει η ΤτΕ την πλήρη οικονομική αποτυχία της κυβέρνησης;

Αποτύχατε στην πάταξη της αισχροκέρδειας και τώρα ασκείτε πολιτική δι’επιστολών. Έστειλε ο πρωθυπουργός επιστολή στην κα. Φον ντερ Λάϊεν. Μα δεν φταίει η Φον ντερ Λάϊεν για την ακρίβεια.

Επιβάλατε πρόστιμα; Οι πολυεθνικές έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα είναι ασπιρίνη, γιατί διατηρείτε το καθεστώς ατιμωρησίας που είχε επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Κάντε τώρα την αισχροκέρδεια κακούργημα, για να δούμε αν θα ξανα-αισχροκερδήσουν. Το πρόστιμο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά η φυλακή το προλαμβάνει.

Και θέλω ο πρωθυπουργός να μας εξηγήσει, γιατί για την ίδια πτήση μία γερμανική αεροπορική εταιρεία ζητά για να με πάει στο Μόναχο 92 ευρώ, ενώ η δικιά μας AEGEAN AIRLINES ζητά 270 ευρώ; Θα μου πείτε ελεύθερη αγορά. Αυτό είναι ασύδοτη και ανεξέλεγκτη αγορά, που δημιουργεί κοινωνικές αντιθέσεις, δυστυχία, πόνο.

Η ΝΔ λέει ψέμματα για τα εξωγενή αίτια της ακρίβειας. Μιλάμε για απλά μαθήματα οικονομικής θεωρίας. Όταν οι τιμές της ενέργειας για τη βιομηχανία μας είναι διπλάσιες από εκείνες της Γερμανίας και τριπλάσιες από της Γαλλίας, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν το κόστος των καυσίμων είναι πολύ υψηλότερο από τις άλλες χώρες, κυρίως λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ, θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν πληρώνεις πανάκριβα διόδια στους ιδιωτικούς αυτοκινητόδρομους, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν δεν έχεις σοβαρή και φθηνή σιδηροδρομική σύνδεση, όπως έχουν άλλες χώρες, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν είναι πανάκριβα τα ναύλα των πλοίων και τώρα έχετε επιβάλει και φόρο ρύπων, θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν το τραπεζικό κόστος χρηματοδότησης και συναλλαγών (προμήθειες κλπ) είναι πολύ ακριβότερο, θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν οι πιστώσεις των προμηθευτών στα σούπερ μάρκετ ξεπερνούν τις 90 μέρες, έναντι 21 στην Ευρώπη, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν πληρώνει ένας επιχειρηματίας  τεκμήρια κερδοφορίας, φόρο επιτηδεύματος και ληστρικούς φόρους εισοδήματος το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν πληρώνει φόρο και ΦΠΑ για τιμολόγια που δεν έχει εισπράξει, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν υποχρεώνεται να συνδέσει την ταμειακή μηχανή του με το POS, πληρώνοντας πανάκριβα τα μηχανήματα και το service, ως μοναδική χώρα στην ΕΕ, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν τα ενοίκια αυξάνονται από τους υπέρογκους φόρους εισοδήματος και τον ΕΦΚΑ, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν  πληρώνουμε τις ακριβότερες τιμές τηλεπικοινωνιών, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές. Όταν τα λιπάσματα και τα υπόλοιπα αγροεφόδια είναι ακριβότερα, το κόστος θα μεταφερθεί στις τιμές.

Ο Έλληνας πληρώνει το ακριβότερο ρεύμα της Ευρώπης. Το ακριβότερο καύσιμο της Ευρώπης. Την ακριβότερη στέγη της Ευρώπης. Την ακριβότερη τηλεφωνία της Ευρώπης. Τους ακριβότερους φόρους της Ευρώπης. Τα ακριβότερα πρόστιμα της Ευρώπης. Πώς να ανταγωνιστεί έτσι η Ελληνική οικονομία;

Τι αποθαρρύνει τους επενδυτές; Σε ερώτηση του κου. Παπαχελά τι αποθαρρύνει τους ξένους να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ο κος Παπαλεξόπουλος απάντησε ότι «Δικαιοσύνη και Δημόσια Διοίκηση είναι τα δύο πρώτα. Στο μυαλό των ξένων είναι σε απελπιστική κατάσταση».

Η Ελλάδα έχει πάρει τον οικονομικό και εθνικό κατήφορο δίχως τέλος και ο πανικός σας για τις εκλογές που έρχονται φαίνεται. Σύμφωνα πάντα με τον πρωθυπουργό, «ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές δεν θα προκαλούσε πολιτική αστάθεια, ούτε θα μας οδηγούσε σε εθνικές εκλογές. Θα δυσκόλευε όμως τις μεταρρυθμίσεις». Τι εννοεί ο πρωθυπουργός με την λέξη «μεταρρυθμίσεις». Πόσα χρόνια χρειάζονται για να κάνετε τις μεταρρυθμίσεις; Για να πηγαίνει ο Έλληνας στην εφορία της Χαλκίδας και να μην τον γδέρνουν οι εφοριακοί, οι οποίοι είναι φωτογραφίζονται με βουλευτές σας;

Και για ποιες μεταρρυθμίσεις μιλάει; Για το χαράτσι των ελευθέρων επαγγελματιών, το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, τη μη προστασία της πρώτης κατοικίας, το γάμο των ομοφυλοφίλων, τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών την εθνική πολιτική της δουλοπρεπούς υποταγής, των υποκλίσεων και της διεθνούς επαιτείας.

Στα 4,5 χρόνια που κυβερνά η ΝΔ τα ο δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 50 δις ευρώ! Είναι αυτό μεταρρύθμιση;

Ο πρωθυπουργός λέει ότι η ΝΔ έχει σε αυτές τις εκλογές, ως μέτρο σύγκρισης, το 33% που είχε πάρει το 2019. Για εμάς δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης το 2019. Για εμάς αποτελεί μέτρο σύγκρισης το 41% του Ιουνίου. Γιατί; Γιατί αν οι πολίτες ήταν ικανοποιημένοι θα ξαναέδιναν το ίδιο και μεγαλύτερο ποσοστό. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

Γιατί δεν χτυπάτε την ακρίβεια; Το είπε ο κος Χατζηδάκης: «Πρώτα απ’ όλα γιατί εισπράττουμε λεφτά, τα οποία στη συνέχεια τα διαθέτουμε για μισθούς, συντάξεις κλπ.». δηλ. εισπράττει το κράτος λεφτά για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Να δείτε τι θα εισπράξετε στις 9 Ιουνίου!

Ειρωνεύτηκε και σήμερα ο πρωθυπουργός. Μας ρώτησε πού θα βρούμε τα λεφτά. Σας απαντάμε: υπάρχουν τρόποι:

-Τώρα κάντε την αισχροκέρδεια κακούργημα

-μειώστε την σπατάλη (στοιχίζουν εκατομμύρια οι Ανεξάρτητες Αρχές και οι 400 σύμβουλοι που έχει ο πρωθυπουργός!!)

-κάντε εξορύξεις του ορυκτού πλούτου μας τώρα

-κόψτε τώρα τις απ’ευθείας αναθέσεις. Σαν αυτό που έγινε στην Πελοπόννησο με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. 70 εκατ. θα στοιχίσει το πρόστιμο και θα το πληρώσουν οι Έλληνες.

Έλληνες, θέλετε να πέσουν οι τιμές; Μαυρίστε τους την Κυριακή των εκλογών και τη Δευτέρα θα δείτε τη φέτα να πηγαίνει στα 5 ευρώ, το λάδι στα 6 ευρώ.

Καταστρέφετε τους Ελεύθερους Επαγγελματίες και τους Αγρότες με τον φόρο που επιβάλλετε για ανύπαρκτα εισοδήματα. Κατ’ αρχήν ο μέσος όρος / φορολογούμενο είναι πάνω από 1.400 ευρώ!! Πολλοί αυτοαπασχολούμενοι θα χάσουν σειρά επιδομάτων. Δημιουργείτε μεγάλο πρόβλημα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους για μισό δις. την ώρα που χαρίζετε δις σε ολιγάρχες και πληρώνετε δις. ευρώ για να διατηρείτε τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Δεν δίνετε χρήματα στο ΕΣΥ, αλλά σπαταλάτε 350 εκατ. σε 2 εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, οι οποίες θα πάρουν αυτά τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μάλιστα, ο ένας είναι Τούρκος, λέγεται Κοτς. Και τι θα κάνουν αυτές οι εταιρείες; Θα εισάγουν αυτοκίνητα από τη Γερμανία.

Συνεχώς κάνετε αναθέσεις – πλιάτσικο! Ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στον πρωθυπουργό αναφέρει: «Αδυνατώ να υπογράφω απ’ ευθείας αναθέσεις»! Αυτό έγραψε και παραιτήθηκε. Με τα λεφτά των Ελλήνων κάνετε απ’ ευθείας αναθέσεις σε κολλητούς σας. Αυτή είναι η κυβέρνηση των αρίστων που έδινε υποσχέσεις στον κόσμο;

Από το 2009 φωνάζω για το λάδι. Δεν μας ακούτε. Εμείς ως Ελληνική Λύση σας το είχαμε πει και στο ευρωκοινοβούλιο, να κάνετε έλεγχο στα εισαγόμενα ομοειδή προϊόντα, είπατε όχι. Η Βουλγαρία όμως επέστρεψε χιλιάδες τόνους τουρκικά λεμόνια στα οποία εντοπίστηκαν δηλητηριώδεις ουσίες. Οι δηλητηριώδεις ουσίες εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους σε χώρες μέλη της ΕΕ. Εσείς αφήνετε να περνούν ελεύθερα τα τουρκικά προϊόντα.

Την ίδια ώρα μειώνετε τις συντάξεις χηρείας μετά την πρώτη 3ετία. Αλλά εσείς δεν δίνετε σημασία. Δίνετε όμως επίδομα μητρότητας στους ΛΟΑΤΚΙ που υιοθετούν παιδιά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για το 2024 το υπουργείο (λαθρο)μετανάστευσης θα χρηματοδοτηθεί με μισό δις ευρώ, ενώ για την πλημμυρισμένη Θεσσαλία δίνετε 10 εκατ. μόνο!! Μα δεν ντρέπεστε;;

Και εγώ περιμένω να μου πείτε αν θα επιβάλετε φόρο λίπους. Όπως βάλατε φόρο στα πλοία για την πράσινη ανάπτυξη, τώρα θα επιβάλετε στο σουβλάκι τα γλυκά κλπ.

Πόσο ανακόλουθος είστε κε. Μητσοτάκη; Ο πρωθυπουργός αφόρισε το ΤΙΚ ΤΟΚ λέγοντας: «το ΤΙΚ ΤΟΚ είναι ένα εργαλείο, που έχει μεγάλη δύναμη, αλλά γεννά και πολλά ερωτήματα. Γιατί είναι ένας αλγόριθμος που αναπτύχθηκε στην Κίνα. Γενικά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως δημόσια πρόσωπα που αξιοποιούμε τέτοια εργαλεία. Εγώ στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή και έχω απαγορεύσει σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να την έχουν». Και μετά μας μιλάει από το ΤΙΚ ΤΟΚ για σωσίες στην Αφρική και τη μέρα κάνει βιντεάκια για το ΤΙΚ ΤΟΚ. Πόση σοβαρότητα;;;

Έχει σουργελοποιηθεί η πολιτική ζωή του τόπου. Ο κος Μητσοτάκης ασχολείται με σωσίες του στην Αφρική, ασχολείται παπούτσια που έχουν το λογότυπο της ΝΔ, ασχολείται με τα προγνωστικά του ποδοσφαίρου, φοράει καπελάκι και κάνει αστειάκια. Ο κος Κασσελάκης από τη μια κυλιέται στα πεζοδρόμια με σκυλιά και από την άλλη πάει με τον άντρα του σε σουίτα στα μπουζούκια και λέει ότι δεν είναι κακό να τον ραίνουν με λουλούδια, την ώρα που ο λαός πεινάει. Η πολιτική ζωή του τόπου έχει γίνει Δελφινάριο! Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είναι η χαρά των πρωινάδικων. Γι’αυτό ο πρωθυπουργός δεν κάνει debate. Τρέμει!!

Ο κος Μητσοτάκης δεν είναι ΝΔ. Ο κος Μητσοτάκης είναι ένα υβρίδιο, του μεταμοντέρνου ακραιο-νέο-φιλελευθερισμού και του παραδοσιακού παρασιτικού πολιτικού συστήματος, που σιτίζεται από το δημόσιο, αλλά με ευκολία το ξεπουλάει όσο-όσο σε φίλους ολιγάρχες. Ο κος Μητσοτάκης είναι τέκνο του σημιτισμού, απεχθάνεται τον καραμανλισμό. Έτσι επικράτησε ο κος Μητσοτάκης στη ΝΔ, με την πλουτοκρατία και τα ΜΜΕ όπως ο δάσκαλός του, ο κος Σημίτης στο ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου. Και ενώ το «κληρονόμησε», μισούσε τόσο τον παπανδρεϊσμό, ώστε έκανε τα πάντα για να εξαφανιστεί η ιδεολογία του γενάρχη του κόμματος. Τα ίδια κάνει και ο σημιτικός κος Μητσοτάκης, που θέλει να αποδομήσει ο,τιδήποτε καραμανλικό. Οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν βρει εικόνα στο όνομα της Ελληνικής Λύσης, που ήρθε με πάθος για την Ελλάδα και αγάπη για τους Έλληνες.

Για να μάθουν οι Έλληνες τι κάνατε στην Ευρωβουλή θα πω τα εξής οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ:

-23/11/2023: ψηφίσατε την τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ, που προέβλεπαν κατάργηση της θεμελιώδους αρχής της ομοφωνίας. Δηλ. την κατάργηση του βέτο. Το μεγαλύτερο όπλο που είχε η χώρα μας.

-13/6/2023: ψηφίσατε την έγκριση της χρηματοδότησης των Σκοπίων.

-18/1/2023: ψηφίσατε την ένταξη της Αλβανίας άνευ όρων για την ελληνική μειονότητα.

-11/7/2023: οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (π.χ. ΛΟΑΤΚΙ) πρέπει να είναι ισότιμοι με τους ακαδημαϊκούς.

-13/9/2023: καταψηφίσατε την διακοπή εξαγωγών όπλων στην Τουρκία.

Θα σας πω και κάτι ακόμα: Φιλοευρωπαίοι δεν σημαίνει δούλοι των ΗΠΑ! Δεν σημαίνει υπηρέτες των πολυεθνικών. Δεν σημαίνει φιλοπόλεμοι και εναντίον της Ρωσίας. Για εμάς φιλοευρωπαίοι σημαίνει: υπηρέτες των συμφερόντων των Ευρωπαίων, για μια Ευρώπη ευρωπαϊκή και χριστιανική, σημαίνει φιλειρηνιστές, υπέρ της ευημερίας της Ευρώπης. Μιας Ευρώπης στο δόγμα ντε Γκωλ, που ξεκινά από την Σιβηρία και τελειώνει στην Πορτογαλία. Εσάς σας αφήνουμε στο μικρό μέγεθος της πολιτικής της.

 

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

Θα ήθελα να ξεκινήσω με μία ρήση του Σοφοκλή: «Κανένα ψέμμα δεν αντέχει στην αλήθεια». Και ο πρωθυπουργός είπε πολλά ψέμματα. Αν ήταν βέβαια εδώ ο πρωθυπουργός, θα του έδινα τις δυο φωτογραφίες που παρουσιάζουν τον κο. Παπαλεξόπουλο που μιλούσε στον κο. Παπαχελά. Επίσης θα του έδινα αυτό το στικάκι που έχει το ηχητικό ντοκουμέντο. (καταθέτει usb με τον διάλογο και το κείμενο της απομαγνητοφώνησης)

Παπαχελάς: «Στις κλειστές συζητήσεις, όταν μιλάτε με ανθρώπους που είναι στο ίδιο επίπεδο με εσάς, τι είναι αυτό που ακόμη τους αποθαρρύνει να έρθουν (να επενδύσουν) στην Ελλάδα; Η Δικαιοσύνη; Η Δημόσια Διοίκηση; Τι είναι;»

Παπαλεξόπουλος: «Η Δικαιοσύνη και η Δημόσια Διοίκηση είναι τα δύο πρώτα…. Είναι στο μυαλό τους απελπιστικά και τα δύο».

Και τον ρωτώ τον πρωθυπουργό, 5 χρόνια κυβερνά, πόσο χρόνο χρειάζεται για να τα αλλάξει και τα δύο;

Είπε και άλλα ψέμματα: είπε ότι μείωσε τα μερίσματα και έχουμε περισσότερα έσοδα. Ωραία και γιατί δεν θεσπίζετε έναν οριζόντιο φόρο 15% για να έχουμε ακόμα περισσότερα έσοδα;

Μας είπε ότι θα μιλήσει για τα χειρόγραφα και του ζήτησα να μου ζητήσει μια συγγνώμη, γιατί για εμένα είναι πολιτική ευθιξία. Επί χρόνια έριχνε λάσπη, αλλά εγώ, αν και το έχω το βίντεο αυτό από το 2016 επέλεξα να μην παίξω βρώμικα.

Μας είπε κι άλλα ψέμματα. Είπε ότι οι εξαγωγές είναι το 50% του ΑΕΠ. Ψέμμα! Οι εξαγωγές είναι στο 24% του ΑΕΠ, μειωμένες κατά 5 δις το 2023!

Να θυμίσω ότι ο κος Μητσοτάκης, μιλώντας για την τιμή της φέτας είχε πει ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η φέτα στην Ελλάδα κοστίζει 6,28 ευρώ. Ή δεν έχει αγοράσει ποτέ του φέτα, γιατί του φέρνουν τα προϊόντα άλλοι, ή δεν ξέρει ή δεν μπορεί να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Επίσης, είχε πει ότι δεν αποκαλούσε ποτέ Μακεδόνα τον πρόεδρο των Σκοπίων και Β. Μακεδονία τα Σκόπια. Σήμερα όμως ανέφερε 4 φορές την φράση Βόρεια ψευτο-Μακεδονία για εμάς, Β.Μακεδονία γι’ αυτόν.

Κάνετε συνεχώς εγκλήματα. Και αναφέρομαι στο έγκλημα που κάνατε όταν 23/11/2023: ψηφίσατε την τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ, που προέβλεπαν κατάργηση της θεμελιώδους αρχής της ομοφωνίας. Δηλ. την κατάργηση του βέτο.

Θα ήθελα όμως να υποβάλω κάποια ερωτήματα στον κο. Σκρέκα. Γιατί έχουν επιβληθεί αστεία πρόστιμα στα FUNDS; Και πώς είναι δυνατόν να δραστηριοποιούνται χωρίς να έχουν ΑΦΜ; Τι ελέγχους έχει κάνει η κυβέρνηση στα κοράκια των funds που παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων.

Στην αισχροκέρδεια τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα γιατί την έχετε αποποινικοποιήσει. Σήμερα η αισχροκέρδεια δεν είναι ούτε πλημμέλημα, γιατί το άρθρο 405 του Ποινικού Κώδικα καταργήθηκε με το νέο Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Και αυτό έγινε επειδή εκκρεμούσαν μηνύσεις κατά τραπεζών, οι οποίες χρέωναν τους δανειολήπτες με 1 ευρώ για κάθε σελίδα φωτοτυπίας, σε συμβάσεις και κινήσεις λογαριασμών! Αυτοί που αισχροκερδούν δεν τιμωρούνται ποινικά πλέον.

Και επειδή έχετε μια εμμονή με τα λεφτά και συνεχώς μας ρωτάτε πού θα βρούμε τα λεφτά, θα σας πούμε το εξής: Εσείς δεν βρίσκετε λεφτά και μιλάτε για λεφτόδεντρα κόβοντας συντάξεις. Εμείς θα βρούμε τα λεφτά, κόβοντας τα κλεφτόδεντρα, που περιποιείστε εσείς: ολιγάρχες, καπιταλιστές, παρόχους ενέργειας και όλους τους ληστές του κρατικού χρήματος. Τα τρωκτικά του παρακράτους του Κολωνακίου.

Η εξωτερική πολιτική που ασκεί η ΝΔ είναι η εθνική μας αποτυχία. Οι Τούρκοι μας λένε ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε θαλάσσιο πάρκο στις Κυκλάδες και τώρα ανακοινώνουν ότι θα κάνουν αυτοί θαλάσσιο πάρκο. Οι Λίβυοι μας λένε να μην κάνουμε έρευνες στην Κρήτη, οι Σκοπιανοί μας κουνούν το δάχτυλο με το κουρέλι των Πρεσπών, οι Αλβανοί μας λένε ότι η χώρα μας ανήκει σε αυτούς.

Όταν η Ελληνική Λύση ζήτησε να γίνει εξεταστική επιτροπή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κανένας σας δεν υπέγραψε. Και τώρα η κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου λέει ότι βουλευτές σε Αθήνα και Σκόπια εξαγοράστηκαν, για να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κοροϊδεύετε τους Έλληνες με τα Σκόπια. Στο άρθρο 3B KAI 7, παράγραφοι 1 & 3, ιθαγένεια και αυτοπροσδιορισμός, αναγνωρίζεται στην επάρατη Συμφωνία των Πρεσπών το «Μακεδόνας» και «Μακεδονική γλώσσα». Είναι κόλπο του κου Μητσοτάκη, που παρίστανε τον νταή. Σε τι ακριβώς; Αφού το υπέγραψαν και οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι της ΝΔ το εφαρμόζουν. Έρχεται τσουνάμι στις 9 Ιουνίου από τη Μακεδονία!

Γιατί δεν λέτε στον ελληνικό λαό ότι το VMRO είναι αδελφό κόμμα της ΝΔ στο ΕΛΚ; Επικεφαλής είναι ο κολλητός του κου Μητσοτάκη, ο Βέμπερ και γραμματέας ο πρώην σύμβουλος του κου Μητσοτάκη, ο κος Μπακόλας.

Εμείς καλούμε τους πατριώτες, όπως αυτοπροσδιορίζονται, Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη: αν τολμήσουν να πουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική! Ό,τι είπε ο Καραμανλής! Και όπως είπε ο Ανδ.Παπανδρέου: «το όνομά μας είναι η ψυχή μας»!

Και τι έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν επιτίθεντο οι Σκοπιανοί; Επέβαλε αντίμετρα. Και ξέρετε όλοι σας ότι το VMRO διεκδικεί την Θεσσαλονίκη.

Και βγαίνει ο κος Δένδιας είπε: «απειλούνται τα νομικά και γεωγραφικά όρια της πατρίδας μας». Να του υπενθυμίσουμε ότι ψήφισε όλα όσα του είπε ο κος Μητσοτάκης και ότι ήταν αυτός πρώτος που παραβίασε τα νομικά όρια, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, ορίζοντας ΑΟΖ με μειωμένη επήρεια, τμηματικά.

Για την Ελληνική Λύση  το μόνο πρόβλημα είναι η Τουρκία. Όπως έλεγε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, δεν υπάρχει πρόβλημα Αιγαίου, δεν υπάρχει πρόβλημα νησιών, δεν υπάρχει κουρδικό πρόβλημα, δεν υπάρχει κυπριακό πρόβλημα. Ένα είναι το πρόβλημα: η Τουρκία.

Και αν θέλατε να στριμώξετε την Τουρκία, η Ελλάδα θα μπορούσε να κηρύξει τώρα τα 12 ν.μ. και να φέρει την Τουρκία προ τετελεσμένου γεγονότος.

Και επειδή διαρκώς μας απευθύνετε ύβρις και μας λέτε γιαλαντζί πατριώτες, θα σας πούμε ότι στηρίζουμε την άποψη του κου Κοττάκη: και χριστιανόμετρο υπάρχει και πατριδόμετρο υπάρχει. Και κυρίως για εκείνους που είναι λάτρεις της αξιολόγησης, όπως ο κος Μητσοτάκης. Και φυσικά δεν είναι όλοι το ίδιο Χριστιανοί ούτε το ίδιο πατριώτες.

Γιατί αγωνίζεται η Ελληνική Λύση; Εμείς προτείνουμε το εθνικό κράτος που θα επιφέρει οικονομική δικαιοσύνη και που με την δύναμή του θα πει:

Όχι άλλες απεργίες. Όχι άλλα λουκέτα. Όχι άλλες ελληνικές εταιρείες διωγμένες σταξένα. Όχι άλλες τοκογλυφίες. Όχι άλλα σπίτια Ελλήνων στα χέρα Τραπεζιτών. Όχι άλλους μισθούς πείνας. Όχι άλλες αυτοκτονίες. Όχι άλλες εγκληματικές συνωμοσίες κατά της αγροτικής παραγωγής. Όχι άλλες καπιταλιστικές καταχρήσεις. Όχι άλλες ιδεοληπτικές ανωμαλίες. Όχι άλλη αντικατάσταση του λαού μας από αλλοδαπούς. Γι’ αυτά αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί έχετε απέχθεια για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Γιατί έχετε απέχθεια για το έθνος, για το έθνος των Ελλήνων. Εμείς έχουμε πάθος μας την Ελλάδα και δύναμή μας είναι οι Έλληνες. Όχι οι ολιγάρχες.