Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  5:57: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 18:52

Σε Μενίδι και Θέρμο η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βάνα Πατρινού (εικόνες)

Ομιλία σε συγκέντρωση στο Μενίδι και περιοδεία στο ΚΥ Θέρμου, πραγματοποίησε η Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Σε συνεχή δραστηριότητα για να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, να πέσουν πολλά περισσότερα στις κάλπες των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου, δυναμώνοντας αποφασιστικά το κόμμα και στις εκλογές, βρίσκεται καθημερινά και η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Να μην παραμυθιαστεί κανένας λαϊκός άνθρωπος

Το βράδυ της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με ομιλία των Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και του Τίμου Παπανικολάου, μέλους της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Αναφερόμενη στο ρόλο της ΕΕ και των κομμάτων που στηρίζουν τις κατευθύνσεις της, με τα προβλήματα που αυτές δημιουργούν στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, στην παρέμβασή της η Βάνα Πατρινού, τόνισε, μεταξύ άλλων:

“Το σίγουρο είναι ότι όποια πέτρα και να σηκώσεις, θα βρεις από κάτω κάποια οδηγία, νόμο, προαπαιτούμενο που καθορίζεται από την ΕΕ.

Πάνω από το 70% των αποφάσεων της ελληνικής βουλής είναι νόμοι και οδηγίες που εκπορεύονται από την ΕΕ και υλοποιούνται από την κυβέρνηση. Το γεγονός αυτό χρησιμοποιείται και σαν άλλοθι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης-συμπολίτευσης, που δικαιολογούν με αυτό τον τρόπο την προσήλωσή τους στην ευρωενωσιακή αντιλαϊκή πολιτική.

Τι μας λένε; ότι αποτελούν νόμους και προαπαιτούμενα και συνεπώς, ακόμα και αν δεν συμφωνούν, πρέπει να τα ψηφίσουν. Τι προσπαθούν να κρύψουν; ότι αυτή την πολιτική την υποστήριξαν και σαν αντιπολίτευση και σαν κυβέρνηση όταν ήταν και δεν παραμυθιάζουν κανένα. Στο επίπεδο δε του Ευρωκοινοβουλίου, απογείωσαν αυτή την σύμπλευση, ψηφίζοντας πάνω από το 70% των αποφάσεων μαζί με την ΝΔ, μέχρι 92% έφτασε η σύμπλευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και εκεί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς ή απλώς πιστεύουν ότι το Ευρωκοινοβούλιο είναι πολύ μακρυά, για να έχει η ψήφος τους αρνητικό πρόσημο στην λαϊκή κοινή γνώμη; λες και δεν θα το μαθαίναμε και το κυριότερο, λες και δεν θα το νιώθαμε στο πετσί μας!!!

Μόνο το ΚΚΕ είναι σταθερά προσηλωμένο στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών και μέσα και έξω από την Ευρωβουλή”.

Κάλεσε, τέλος, να μην χαθεί ούτε λεπτό από τη μάχη να φτάσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος παντού, να ανοίξει η συζήτηση ακόμη πιο πλατιά στο λαό για ψήφο στο κόμμα από λαϊκό κόσμο που μπορεί να διατηρεί τυχόν επιφυλάξεις απέναντι στο κόμμα, αλλά προβληματίζεται, αγανακτεί με την κατάσταση που βιώνει.

Δείχνει το δρόμο η πρωτιά της ΠΚΣ

Από την πλευρά του, ο Τίμος Παπανικολάου, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι η πρωτιά της “Πανσπουδαστικής” για τρίτη χρονιά στα Πανεπιστήμια απέναντι στην κυβέρνηση τα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα και τη συνολική αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτικής της, αποτελεί μεγάλη νίκη, δείχνει το δρόμο για να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά η φωνή όχι μόνο των φοιτητών και της νεολαίας με ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις 9 Ιούνη, αλλά συνολικά του λαού. Προσθέτοντας, ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποτελεί “φάρο” και για την περαιτέρω ενίσχυση του ΚΚΕ, τόνισε ότι πρόκειται για τη μοναδική ψήφο που μπορεί να επιστέψει αποφασιστικά στη δύναμη του λαού και μετά τις εκλογές.

Μπροστά και για τα προβλήματα

στο χώρο της δημόσιας Υγείας

Το πρωί της ίδιας μέρας, κλιμάκιο της ΤΕ επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Θέρμου, με επικεφαλής την υποψήφια ευρωβουλευτή, Βάνα Πατρινού. Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με το προσωπικό, απασχόλησαν τα προβλήματα των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η ταλαιπωρία ασθενών και συνοδών τους, όπως συνολικότερα για τα λαϊκά στρώματα.

Και με βάση την κατάσταση που βιώνουν, έγινε κάλεσμα στους υγειονομικούς, να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας πως απέναντι στις συνολικές κατευθύνσεις της ΕΕ που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις των χωρών – μελών της, στην Ελλάδα από τη ΝΔ, αποτελεί μοναδική απάντηση. Τονίστηκε, ταυτόχρονα, ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση, κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, η Ελ. Λύση κ.α. που συμφωνούν με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και για περαιτέρω επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, δίνοντας ουσιαστικά “χέρι βοηθείας” και στην κυβέρνηση της ΝΔ.

 

 


sinidisi.gr