Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  1:25: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 20:35

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Συντάγματος και του άρθρου 118 του Κανονισμού της Βουλής, της πρότασης του Προέδρου της Βουλής: «Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής - Μέρος Κοινοβουλευτικό (ΦΕΚ 106 Α΄/ 24.6.1987) και Μέρος Β΄ (ΦΕΚ 51 Α΄/ 10.4.1997), όπως ισχύουν».

Θα ξεκινήσω με το περιστατικό που έγινε στον Πειραιά με τον 36χρονο. Εάν ήταν celebrity, αν ήταν επώνυμος, δεν θα τον έριχναν στη θάλασσα; Όχι. Αν ήταν ο πρωθυπουργός, κάποιος υπουργός, θα τον έριχναν στη θάλασσα; Όχι. Δίχως αξίες, δίχως όραμα, δίχως αλληλεγγύη, δίχως ανθρωπιά, δίχως Θεό ο άνθρωπος χάνει την ανθρωπιά του. Είναι θέμα παιδείας και αγωγής. Έχουμε χάσει το φιλότιμό μας. Όπως είχε πει ο Σεφέρης: «ο άνθρωπος κατάντησε πραμάτεια». Με το «άνθρωπος στη θάλασσα» σταματά ένα ολόκληρο πλοίο για να τον μαζέψουν, φτάσαμε στο «ρίξτε τον στη θάλασσα» και να είναι παρόντες κι άλλοι, που έβλεπαν το περιστατικό και δεν έκαναν τίποτα.  Αυτό είναι απάνθρωπο! Σε αυτούς που το έκαναν αξίζει διαπόμπευση! Δώστε τώρα τα ονόματά τους στη δημοσιότητα! Γιατί δεν τα δίνετε;

Πάμε σε αυτόν τον κόσμο που στενεύει, που όπως είχε πει ο Σεφέρης «καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται».

Και πάμε στην κλιματική κρίση. Από το 2019 ο κος Μητσοτάκης μας μιλάει για την κλιματική κρίση. Αυτή η κλιματική κρίση, δηλ. οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, τα χιόνια, αντιμετωπίζονται μόνο με ανεμογεννήτριες!

Η Θεσσαλία πέθανε κύριοι. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι τεράστιες. Οι άνθρωποι σε όλη την περιοχή είναι σε κατάσταση απελπισίας. Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει τι έχει γίνει στην περιοχή. Άνθρωποι είναι ανεβασμένοι στις στέγες σπιτιών και βλέπουν τον τόπο τους να πνίγεται. Αυτά δεν λύνονται με ανεμογεννήτριες. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το κακό.

Στην Β. Εύβοια οι Ροβιές πλημμύρισαν. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έκανε κανένα αντιπλημμυρικό έργο. Και στον Βόλο δεν φροντίσατε να γίνουν υποδομές και αντιπλημμυρικά έργα σε περιαστικές περιοχές ρέματα. Οι αγωγοί ομβρίων υδάτων έχουν σχεδιαστεί από το 1950! Εν τω μεταξύ, το Πήλιο κάηκε, η Αγχίαλος κάηκε. Ο Βόλος είχε ξανα-πλημμυρίσει το 1955. Και πάλι τα ίδια έχουμε σήμερα! Αλλά γι’ αυτό φταίτε όλοι! Γιατί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι στην Ελλάδα.

Κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε ένα σχέδιο εδώ μέσα, όλα τα κόμματα, για την χώρα. Πραγματικά τι είναι αυτό που θέλετε; Θέλετε να βλέπετε του ανθρώπους να μετακινούνται με βάρκες; Χθες πλημμύρισε η Βασιλίσσης Σοφίας και μια γυναίκα την έπαιρναν τα νερά. Το πρωί ο κος Μπακογιάννης μας είπε ότι έχουν γίνει τα αντιπλημμυρικά έργα και το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας έγινε παραθαλάσσιο.

Στην Μαγνησία καταστράφηκαν οι πηγές. Οι άνθρωποι δεν έχουν νερό, όχι για να πλυθούν, ούτε για να πιούν. Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει.  

Κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να πει την αλήθεια εδώ μέσα. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά όταν οι άλλοι επιχειρούν να προσβάλουν τη νοημοσύνη μου, οφείλω να αμυνθώ. Όταν ο πρωθυπουργός περνά τις κόκκινες γραμμές δεν υπάρχει εδώ μέσα καμμία παρέμβαση. Δεν μιλά κανείς. Την προηγούμενη φορά, ο πρωθυπουργός πήρε παρανόμως το λόγο, μας λοιδώρησε, μίλησε για σαχλαμάρες και εσείς κε Τασούλα δεν είπατε τίποτα, και μετά έφυγε τρέχοντας.

Και πάμε στα τετριμμένα. Σταματήστε να κοροϊδεύετε τους Έλληνες και να αδιαφορείτε γι’ αυτούς. Τα μισά χρήματα να δίνατε για έργα υποδομής και για προστασία από τις φωτιές και τις πλημμύρες, από όσα είχατε δώσει για την εκστρατεία του «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», σήμερα δεν θα αντιμετωπίζαμε προβλήματα. Και ρωτώ σήμερα, πόσα αντιπλημμυρικά έργα κάνατε στην Θεσσαλία, και μου απαντούν δεν κάναμε γιατί δεν είχαμε χρήματα! Και κολλάτε στην κλιματική κρίση. Μα οι φωτιές και οι πλημμύρες δεν αντιμετωπίζονται με τις ανεμογεννήτριες που θέλετε να στήσετε.

Σε αυτό το κράτος ζούμε από τύχη. Και το λέω γιατί έχω μια ερώτηση: ισχύει ότι χθες το βράδυ έσπασαν το φράγμα για να μην πλημμυρίσει η Καρδίτσα και τελικά πλημμύρισαν όλα τα γύρω χωριά, τα οποία δεν είχαν ειδοποιηθεί ποτέ γι’ αυτή την εξέλιξη; Αναχώματα, λοιπόν, δεν έγιναν σωστά στον Παλαμά, γι’ αυτό έχουμε τώρα αυτό το χάλι.

Πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός μίλησε εδώ στην βουλή, αλλά δεν είπε τίποτα για προστασία από τις καταστροφές, για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, για αντιπλημμυρικά έργα. Μίλησε μόνο για την αποζημίωση των πληγέντων και για αναδάσωση.

Χθες, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και μηνυμάτων από το 112, πραγματοποιήθηκε η συναυλία των IMAGINE DRAGONS στο ΟΑΚΑ! Οι διοργανωτές για να μην ακυρώσουν τη συναυλία, όταν ξεσπούσε καταιγίδα μετακινούσαν τον κόσμο στο υπόστεγο. Ανάμεσα στους θεατές ήταν και παιδιά 10 έως 18 ετών! Γιατί δεν τους μάζεψε αυτούς η αστυνομία; Γιατί δεν τους πήγαν στον εισαγγελέα; Για ποια δικαιοσύνη μιλάτε λοιπόν;

Η κυβέρνησή σας τελειώνει! Και αν δεν το καταλάβατε, ακούστε τι είπε ο πραίτορας της δημοκρατίας Α.Πορτοσάλτε, που μίλησε για ξεχαρβάλωμα. Σας διαβάζω τι είπε:

«Πρέπει να μπει τέλος στο ξεχαρβάλωμα. Έχουμε ένα γενικό ξεχαρβάλωμα. Και έχω την αίσθηση ότι το τελευταίο 2μηνο η κυβέρνηση τα έχει χαμένα.… Αντιλαμβάνομαι ότι ο κος πρωθυπουργός έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του αλλού. Αλλά σε αυτή την περίπτωση ο ίδιος πρέπει να το αναλάβει αυτό το πράγμα, το να αντιμετωπίσει το ξεχαρβάλωμα. Έχουμε ένα γενικό ξεχαρβάλωμα.…. Η πλειοψηφία της κοινωνίας έδωσε το 41% σε δύο θριάμβους του Κυριάκου Μητσοτάκη και με διαφορά 20 μονάδων κατακέφαλα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι γιατί η κοινωνία είπε: «Μητσοτάκη, εσύ θα στρώσεις την καθημερινότητα». Δεν το έχουμε δει ακόμα. Η κυβέρνηση τσαλαβουτάει σε μία κατάσταση εδώ και καιρό. Τα έχει χαμένα. Κάποιος πρέπει να αναλάβει τη συγκρότηση του κράτους ξανά. Δεν μπορεί ο κος Μητσοτάκης, έχει άλλα ενδιαφέροντα; Είναι προσανατολισμένο το ενδιαφέρον του στα ελληνοτουρκικά ή σε άλλα διεθνή θέματα; Να έρθει άλλος από την κυβέρνηση, να αναλάβει να μαζευτεί αυτό το χάλι, που βλέπουμε γύρω μας. Πρέπει να επαναφέρουμε τη λειτουργιά με κανόνες και να πειθαρχήσουμε όλοι. Θέλει πανστρατιά».

Αυτά είπε ο Πορτοσάλτε. Όταν όμως σας τα είπα εγώ από το βήμα της Βουλής εσείς παρεξηγηθήκατε. Σας καλώ να κάνετε το καλύτερο για την πατρίδα. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί. Οι υπουργοί σας δεν μπορούν. Για μια φορά κάντε το χρέος πράξη!

Πάμε και στον κο Τασούλα και την τροποποίηση του κανονισμού….

Η κυβέρνηση διακατέχεται από το σύνδρομο της εξουσίας. Όμως κάθε εξουσία όταν γίνει ισχυρή δεν θεωρεί τίποτα πιο σκόπιμο από το δικό της συμφέρον. Κε Τασούλα, δεν είστε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, είστε πρόεδρος της Βουλής. Αντιλαμβάνομαι ότι τρέφετε μια λαγνεία για τη ΝΔ, όμως αυτό που πάτε να κάνετε, να γίνετε τροχονόμος των βουλευτών, είναι ό,τι χειρότερο για τη δημοκρατία.   

Και εδώ θα πω ότι αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δωσ’ του εξουσία. Και ρωτώ, τι σημαίνει «αντι-κοινοβουλευτική συμπεριφορά»; Γιατί δεν είναι αντι-κοινοβουλευτική συμπεριφορά το να ψεύδεται ο πρωθυπουργός, να παίρνει το λόγο όποτε θέλει, να προσβάλει πολιτικούς αρχηγούς και να φεύγει; Πείτε μας εσείς πώς ακριβώς ορίζετε την αντι-κοινοβουλευτική συμπεριφορά.  

Χθες πραγματικά λυπήθηκα για το ελληνικό κοινοβούλιο, όταν είδα στον Άρειο Πάγο βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου να κουβαλάει την τσάντα εφοπλιστή σε δίκη! Πήγαινε σαν τον γερολαδά. Ο εφοπλιστής είχε παραπεμφθεί επειδή είχε καταπατήσει ακίνητα του δημοσίου. Και άλλος βουλευτής της ΝΔ ήταν ο συνήγορος υπεράσπισής του!!

Αντιλαμβάνομαι ότι ενοχλεί την εξουσία το γεγονός ότι τα λέω αυτά. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε οι μόνοι που μιλάμε εδώ, γιατί δεν έχουμε σχέσεις με εφοπλιστές. Γιατί δεν εξαρτώμαστε από κανέναν ολιγάρχη. Ξέρουμε ότι είμαστε επικίνδυνοι για το σύστημά σας και κυρίως για την κυβέρνηση. Όπως λέει ο Βολταίρος, «είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η κυβέρνηση έχει άδικο». Μας πολεμάτε με πολύ άκομψο τρόπο. Δεν θα επιτρέψουμε όμως να μας βάλετε φίμωτρο. Το φίμωτρο να το βάλετε στα κατοικίδιά σας.