Τρίτη, 21η Μαίου 2024  2:05: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 14:33

Κυριάκος Βελόπουλος: "Είναι κωμικό να μιλάμε για ένα ν/σ για εργαζομένους, σε μια χώρα που παίνεται, που δεν έχει εργαζομένους."

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής και των άρθρων του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: "Για την ενίσχυση της Εργασίας - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2019 - Απλοποίηση ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας - αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας".

Είναι κωμικό να μιλάμε για ένα ν/σ για εργαζομένους, σε μια χώρα που παίνεται, που δεν έχει εργαζομένους.

Πριν πάμε στο ν/σ θα πάμε στη Νέα Υόρκη και στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κο Ερντογάν. Χθες έγινε η αρχή του τέλους. Ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά από το 1974 αναφέρθηκε σε «εδαφικές δυσκολίες μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας». Όταν ο πρωθυπουργός μιλά για εδαφικές δυσκολίες και διεκδικήσεις, σημαίνει αυτονόητα ότι αποδέχεται τις απαιτήσεις του αντιπάλου. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι αυτό που ανέφερε για τις θαλάσσιες ζώνες και εδώ είναι το κλειδί της διμερούς επαφής. Η Ελλάδα δεν έχει καμμία διαφορά με τις θαλάσσιες ζώνες, αλλά με την υφαλοκρηπίδα. Ας μάθει ο πρωθυπουργός τι σημαίνει διεθνές δίκαιο, γιατί μέρα με την ημέρα γίνεται περισσότερο επικίνδυνος. Θαλάσσιες ζώνες σημαίνει ότι αναφέρεται και στην υφαλοκρηπίδα του νομού Μαγνησίας, του νομού Θεσσαλονίκης, του νομού Σερρών. Εμείς μιλάμε μόνο για τα νησιά του Αιγαίου, που βλέπουν προς την Τουρκία. Και ο πρωθυπουργός χθες έκανε το χειρότερο: νομιμοποίησε τη φασιστική, τη ναζιστική διεκδίκηση της Τουρκίας με τον λόγο του. Αυτό είναι ένα έγκλημα, που δεν πρέπει να το προσπεράσουμε. Γιατί η σιωπή είναι συνενοχή.

Αυτό που με ενοχλεί, που είναι τα ΜΜΕ που είναι λαλίστατα όταν πρόκειται για θέματα μη σοβαρά και αναφέρομαι στο life style του κου Κασσελάκη, μας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Και έρχομαι να ρωτήσω: Αυτή η φωτογραφία του κου Κασσελάκη με τον κο. Τζούνη έχει κάποια σχέση με την Αριστερά; Στις 17 Νοεμβρίου, ο κος Κασσελάκης θα μετάσχει στην πορεία και θα φθάσει έξω από το κτήριο της Αμερικανικής πρεσβείας να φωνάζει «έξω οι βάσεις του θανάτου»; Τι υποκρισία! Τι φαυλότης! Δεν θέλω να ανακατεύομαι στα εσωτερικά σας, αλλά είναι πολιτικό το ζήτημα, γιατί δεν είναι μόνο αυτό το ερώτημα που γεννάται.

Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι το εξής:

Η πεθερά του κου Κασσελάκη έχει καμμία σχέση με εταιρεία προμηθευτών του δημοσίου, ναι ή όχι; Θέλει να πάρει έργο αξίας 1,2 δις ευρώ με τους μετρητές της ΔΕΗ, ναι ή όχι; Δηλ. ένα αριστερό κόμμα θα έχει πρόεδρο, η πεθερά του οποίου θα δώσει στην ΔΕΗ μετρητές με τους οποίους θα μπορεί να κόβει εξ αποστάσεως το ρεύμα σε καταναλωτές; Μιλάμε για μπίζνα 1,2 δις ευρώ! Ισχύουν όσα γράφονται στον τύπο, ναι ή όχι; Γιατί υπάρχει το ασυμβίβαστο. Η εταιρεία αυτή έχει σχέση με τη ΖΗΜΕΝΣ, ναι ή όχι; Ορίστε έχω εδώ όλα τα έγγραφα και τα καταθέτω στα πρακτικά.

Και ακούω εδώ και 6 μήνες τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές να μιλούν για την επενδυτική βαθμίδα. Τους λες ότι κάηκε η Ρόδος, απαντούν, ναι, αλλά θα πάρουμε επενδυτική βαθμίδα. Τους λες ότι κάηκε ο Έβρος, σου απαντούν ναι, αλλά θα πάρουμε επενδυτική βαθμίδα. Τους λες ότι έγιναν εκρήξεις σε στρατόπεδα, σου απαντούν, ναι, αλλά θα πάρουμε επενδυτική βαθμίδα. Τους λες ότι πέρασαν ανενόχλητοι τα σύνορα 100 Κροάτες χούλιγκανς, έφθασαν στην Αθήνα και δολοφόνησαν οπαδό της ΑΕΚ, σου απαντούν, ναι, αλλά θα πάρουμε επενδυτική βαθμίδα. Τους λες ότι περνούν τα σύνορα στον Έβρο παράνομοι μετανάστες, σου απαντούν, ναι, αλλά θα πάρουμε επενδυτική βαθμίδα. Τους λες για τα τουρκικά ψαράδικα που κάνουν βόλτες στην Σάμο, σου απαντούν, ναι, αλλά θα πάρουμε επενδυτική βαθμίδα. Τους λες ότι πνίγηκε η Θεσσαλία, πνίγηκαν άνθρωποι, πνίγηκαν ζώα, η χώρα κόπηκε στη μέση, σου απαντούν, ναι, αλλά ανεβήκαμε στην επενδυτική βαθμίδα. Αυτό κύριοι δεν λέγεται πολιτική, λέγεται πολιτικαντισμός.

Είστε η κυβέρνηση της λύπης. Νομίζετε, το πιστεύετε, ότι όλα τα κάνετε καλά. Πείτε μου σε ποια άλλη χώρα του κόσμου κάηκαν αποθήκες πυρομαχικών και δεν ξέρουν τι κάηκε. Πείτε μου σε ποια άλλη χώρα του κόσμου πλημμυρίζει ο κάμπος, στέλνουν στρατιώτες για ανθρωπιστική βοήθεια σε ξένη χώρα και υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν πάρτι στην Κυπαρισσία.

Δεν έχετε καταλάβει τι ζημιά έγινε στην Θεσσαλία. Αν δείτε τι χάθηκε θα καταλάβετε. Αύριο δεν θα έχουμε κρέας, δεν θα έχουμε όσπρια, δεν θα έχουμε τίποτα, γιατί στην Θεσσαλία παράγεται:

-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1/3 ΑΠΟ ΑΡΝΙΑ (36,6%)

-ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ (35,8%)

-ΚΑΙ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΑΠΟ ΝΕΑΡΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ.

-Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΥΡΙΩΝ

-(47% ΤΩΝ ΜΑΛΑΚΩΝ,

-23% ΣΚΛΗΡΩΝ,

-57% ΝΩΠΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ,

-38% ΜΥΖΗΘΡΑΣ

-38% ΚΡΕΜΑΣ)

Όλα αυτά που χάθηκαν θα τα κάνουμε εισαγωγή, άρα θα έχουμε έκρηξη τιμών, διόγκωση του ελλείμματος και αύξηση του χρέους. Θα βουλιάξετε την πατρίδα. Εγώ πρότεινα να γίνει μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και να συζητήσουμε το θέμα, γιατί το πρόβλημα της Θεσσαλίας είναι πρόβλημα όλης της Ελλάδας, αλλά δεν με άκουσε κανείς.

Και την ίδια ώρα ο ΕΛΓΑ στο καταστατικό του προβλέπει μερική αποζημίωση στους αγρότες από φυσικές καταστροφές, εκτός αν πρόκειται για έντονη βροχόπτωση. Θα πληρώσετε όλους τους Θεσσαλούς μέχρι τελευταίο σεντ. Δεν θα ξεφύγετε από την Ελληνική Λύση.

Επίσης, δεν γίνεται μέσα σε 2 μέρες να στήνονται κοντέϊνερς για να μένουν οι παράνομοι μετανάστες που έρχονται στη χώρα και τους Έλληνες να τους βάζετε να μείνουν σε σκηνές. Ξαναγυρίσαμε δηλαδή στο ’20 και στο ’30. Κάνατε τους Έλληνες σκηνίτες; Οι Έλληνες έχουν περηφάνια και αξιοπρέπεια και ζητούν από τους πολιτικούς τους να τους αντιμετωπίζουν έτσι.

Εσείς όμως τους κοροϊδεύετε τους πλημμυροπαθείς. Ο κος Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομίας, είπε ότι θα δώσετε 1 δις για τη Θεσσαλία. Μα 1 δις μόνο στοιχίζουν οι σταλάκτες για το βαμβάκι. Κύριοι με την ασπιρίνη δεν θεραπεύεις τη γάγγραινα. Χρειάζονται μέτρα.

Έχουμε και το θέμα της αισχροκέρδειας. Μίλησα γι’ αυτό στον πρωθυπουργό και του ζήτησα να δει το θέμα των ενοικίων στην Θεσσαλία. Γιατί εκεί το ενοίκιο μέχρι το Μάϊο είχε 300 ευρώ και τώρα έφθασε στα 1.200 ευρώ. Για να αντλήσεις νερό από ένα υπόγειο μέχρι το Μάϊο χρειαζόσουν 150 ευρώ και τώρα πήγε στα 800 ευρώ! Και από το κράτος δεν υπάρχει καμμία παρέμβαση.

Ο Παγασητικός κόλπος μολύνθηκε από τα φερτά υλικά. Πεθαίνει. Ήδη απαγορεύεται το ψάρεμα. Πρέπει κάτι να κάνουμε γι’ αυτό. Υπάρχει σχέδιο;

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Θεσσαλίας διαλύθηκε. Ξέρετε γιατί; Γιατί ο σιδηρόδρομος είναι στην ίδια ευθεία με την πεδιάδα. Αν πλημμυρίσει η πεδιάδα πλημμυρίζει και ο σιδηρόδρομος. Και αυτό γιατί δεν κάνετε έργα με προοπτική. Όλα γίνονται άρπα – κόλλα.

Η μόνη λύση για εσάς είναι η φορολόγηση. Το market pass έφυγε, τώρα θα έρθει το πλημμυρόσημο. Μειώνετε ταυτόχρονα το επίδομα της προσωπικής διαφοράς στου συνταξιούχους, κόβετε τις επιδοτήσεις στο ρεύμα.

Επίσης, ορφανά παιδιά και χήρες μένουν χωρίς σύνταξη, με απόφαση του ΕΦΚΑ, λόγω, λέει, μη συμπλήρωσης 15ετούς ασφάλισης του θανόντος.

Κύριοι, με φόρους δεν ασκείται οικονομική πολιτική. Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλετε φόρους σε όποιον καίει πετρέλαιο για τη θέρμανσή του, σε όποιον κινείται με συμβατικό ΙΧ, σε όποιον έχει κατοικία ενεργειακής κλάσης από «Δ» και κάτω.

Εμείς κάναμε πρόταση για την Θεσσαλία. Προτείναμε να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Εθνικής Ανάγκης, όπου θα εισρεύσουν έσοδα από ένα έκτακτο ομόλογο, που θα έχει όρους που θα προσελκύσουν ελληνικά κεφάλαια.

Πρέπει, κύριοι, να αλλάξουμε τα πάντα. Σε 1,5 – 2 μήνες κατέρρευσε το οικοδόμημα. Ό,τι κάνατε ήταν για λόγους επικοινωνίας. Σας το λέμε εδώ και 4 χρόνια. Διακυβεύεται η ύπαρξη της χώρας. Τώρα εσείς καλείτε τους Θεσσαλούς να φύγουν και να πάνε στα βουνά για να ζήσουν, αντί να τους δώσετε κίνητρα να μείνουν εκεί.

Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με υπαρξιακά προβλήματα που απειλούν το μέλλον μας. Είναι αντιμέτωπη με δημογραφική κατάρρευση, είναι αντιμέτωπη με την παρακμή, με πολιτισμική και πολιτιστική κρίση. Είναι αντιμέτωπη με τον αδιάλειπτο τουρκικό κίνδυνο και δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει, λόγω έλλειψης ηγεσίας. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ηγεσία πατριωτική. Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε τη λύση. Εμείς είμαστε η λύση και εσείς είστε το πρόβλημα.