Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:02: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 05 Μαϊος 2022 18:50

Φεύγας: Δίπλα στους πολίτες με εθνικό σχέδιο για την ενεργειακή κρίση

«Έχουν γίνει πολλά και θα γίνουν περισσότερα από την κυβέρνηση, προκειμένου οι Έλληνες πολίτες να ανακουφιστούν από το δυσβάσταχτο κόστος της ενέργειας», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας κος Βασίλης Φεύγας.

Ο κ. Φεύγας εκτίμησε πως το νέο πακέτο ρυθμίσεων θα αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα των αυξήσεων, καθώς η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια στήριξης που διαθέτει. Όπως υπενθύμισε ο Γραμματέας Στρατηγικού σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. η κυβέρνηση, ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα στήριξης από τη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο και από τότε, ανάλογα και με την κλιμάκωση του προβλήματος, παρεμβαίνει για να προστατέψει τους καταναλωτές. Όπως υπογράμμισε, αυτό, γίνεται σε συνάρτηση και με τα δημόσια οικονομικά, προκειμένου να μην υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός με τις επακόλουθες συνέπειες που αυτός μπορεί να επιφέρει.

Ο κ. Φεύγας, υποστήριξε ακόμα ότι «οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της χώρας, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για μια πολύ καλή επερχόμενη τουριστική σεζόν, η οποία θα φτάσει και ενδεχομένως ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019, μας δίνουν τη δυνατότητα να παρέμβουμε στην δύσκολη αυτή κατάσταση και να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους συμπολίτες μας».

Επιπροσθέτως, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «το παρόν πρόβλημα, δεν είναι δομικό πρόβλημα της εγχώριας αγοράς ενέργειας και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν δεν είχε προχωρήσει η εξυγίανση της χρεοκοπημένης ΔΕΗ που η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλαβε και διέσωσε, σήμερα, μεσούσης της ενεργειακής κρίσης, το πρόβλημα που θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε θα ήταν πολλαπλάσιο».

agrinionews.gr