Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:31: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 18:02

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Κ. Μητσοτάκη σεβαστείτε την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου

Ο πρωθυπουργός της χώρας κατάφερε για μια ακόμη φορά να εξοργίσει τους Έλληνες πολίτες. Ο άστοχος και ανιστόρητος  παραλληλισμός από τον κ. Μητσοτάκη της Μαριούπολης με το Μεσολόγγι, προσβάλλει βάναυσα κάθε Έλληνα πατριώτη κάθε Έλληνα δημοκράτη.

Επειδή  προφανώς ο κ. Μητσοτάκης - αλλά απ’ ότι φαίνεται ούτε οι σύμβουλοί του - δεν γνωρίζει την Ελληνική ιστορία ας τους υπενθυμίσουμε τα βασικά: Το Μεσολόγγι δεν παραδόθηκε κ. Μητσοτάκη. Οι Μεσολογγίτες δεν έσκυψαν ούτε για μια στιγμή το κεφάλι. Οι γενναίοι υπερασπιστές της φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων πλήρως αποκλεισμένοι, παντελώς εξαντλημένοι και πεινασμένοι πολέμησαν λυσσαλέα μέχρι την τελευταία στιγμή. Και όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο επιχείρησαν την ηρωική Έξοδο, έχοντας απόλυτη επίγνωση των ελάχιστων πιθανοτήτων που είχαν να επιβιώσουν. Και όμως το έπραξαν. Δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή να παραδοθούν. Και έπεσαν μαχόμενοι μέχρι την ύστατη στιγμή. Γι΄ αυτό και η Έξοδος του Μεσολογγίου έχει μείνει χαραγμένη ανεξίτηλα στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδικό σύμβολο ηρωισμού, αυταπάρνησης και θυσίας. Το Μεσολόγγι αποτελεί μοναδικό σύμβολο του αδάμαστου φρονήματος και της  αδούλωτης ψυχής κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Γι’ αυτό και το Μεσολόγγι αποτελεί την Ιερή Πόλη του έθνους. Δεν το γνωρίζετε κ. Μητσοτάκη;

Σεβόμαστε απολύτως τα δεινά του Ουκρανικού λαού.  Απολύτως άστοχη όμως η σύγκριση με το Μεσολόγγι. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη  να διαβάσει το συγκλονιστικό Ημερολόγιο της Πολιορκίας του Μεσολογγίου του Ιακώβου Μάγερ για να αντιληφθεί το μεγαλείο και τη  μοναδικότητα των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου. Αμέσως μετά οφείλει να ζητήσει συγγνώμη ανακαλώντας ταυτόχρονα την ανιστόρητη και ιερόσυλη αναφορά του.

Εκτός και αν, η συγκεκριμένη δήλωση δεν ήταν μια άτυχη στιγμή, αλλά μια εσκεμμένη απόπειρα διαστρέβλωσης της ιστορίας. Κ. Μητσοτάκη, εσείς που ήρθατε στην εξουσία, εκμεταλλευόμενος την ειλικρινή αγάπη  των Ελλήνων  για την πατρίδα τους, καταγγέλλοντας την πατριωτική συμφωνία των Πρεσπών  και επιτρέποντας στα στελέχη σας να διαδηλώνουν και να συναγελάζονται με  ακροδεξιά στοιχεία,  οφείλετε να προβείτε άμεσα σε ανάκληση της συγκεκριμένης δήλωσης. Αν δεν το κάνετε θα αποδειχθεί ότι είστε  απλά υποκριτής που δεν μπορείτε να αντιληφθείτε  τον γνήσιο πατριωτισμό και τα αληθινά ιδανικά των Ελλήνων.

 

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ