Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:34: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 19:01

Ζητούν από τον Μητσοτάκη να κατεβάσει την αυτοδυναμία στο 35% (από 38%)!

Οι τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις φέρνουν τη ΝΔ στο 27% – 29%

Νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου «ψήνεται» από την κυβέρνηση! Η συζήτηση (για την οποία ορισμένοι υπουργοί που καταλαβαίνουν από δημοσκοπήσεις έχουν πάρει μολύβι και χαρτί) έχει ανάψει και αποδεικνύει ότι η ΝΔ δεν μπορεί να πιάσει το 38% που είναι το όριο της αυτοδυναμίας!

Για το θέμα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και επιχειρηματικοί παράγοντες που ενδιαφέρονται για τον δημόσιο βίο και έχουν επικοινωνία με το Μαξίμου. Οι παράγοντες αυτοί πραγματοποιούν δικές τους μεγάλες δημοσκοπήσεις με δείγμα άνω των 3.000 ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ψηφίσει στη Βουλή εκλογικό νόμο, καταργώντας την απλή αναλογική με την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογές και ότι έχει δηλώσει πως θα οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές. Τώρα όμως τον «υποχρεώνουν» να «ξεψηφίσει» και να κατεβάσει και άλλο το όριο της αυτοδυναμίας στο 35% (από 38% που προβλέπει ο νόμος Μητσοτάκη).

Ο λόγος είναι ότι οι δημοσκοπήσεις και οι εκτιμήσεις επιτελικών του Μαξίμου δείχνουν ότι η ΝΔ δεν μπορεί να πιάσει το 38% – άλλωστε οι τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις την φέρνουν στο 27% – 29% και καμία αναγωγή δεν την ανεβάζει πάνω από το 34%.

Επί της ουσίας φαίνεται ότι το σχέδιο Μητσοτάκη για δύο συνεχείς εκλογές και αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ απλώς δεν βγαίνει. Με το νόμο Μητσοτάκη θα έχουμε ακυβερνησία…

πηγή: newsbreak.gr

Διαβάστηκε 542 φορές