Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:25: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 21:11

Κ.Φαρσαλινός: «Η πανδημία θα λήξει μέσω της φυσικής ανοσίας - Η κυβέρνηση διασπείρει διαρκώς ψευδείς ειδήσεις»

Επίθεση στην κυβέρνηση και στην επιτροπή των «ειδικών» έκανε σε συνέντευξη του ο ιατρός – ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ο οποίος επί της ουσίας τους κατηγόρησε για διασπορά ψευδών ειδήσεων. 

Ο Κ.Φαρσαλινός υποστήριξε ότι η μεγαλύτερη διασπορά ψευδών ειδήσεων, όπως κατ’ εξακολούθηση αποδεικνύεται, είναι ο ισχυρισμός περί του τείχους ανοσίας που θα δημιουργούσαν τα εμβόλια.

«Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι αυτό» δήλωσε ο γιατρός. «Η πανδημία θα λήξει μέσω της φυσικής ανοσίας» σημειώνει, προσθέτοντας πως η απόφαση για τη λήξη της θα είναι πολιτική.

Όπως τονίζει, «ο κίνδυνος από τον ιό δεν είναι οριζόντιος, καθώς οι διαφορές μεταξύ των ηλικιακών ομάδων είναι δραματικές».

Ο Κ.Φαρσαλινός αναφέρθηκε και στη μελέτη από τη Δανία, την οποία αποκάλυψε το pronews.gr, η οποία συγκρίνει τα ποσοστά μόλυνσης των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων έναντι της μετάλλαξης Όμικρον και της Δέλτα αντίστοιχα.

«Όλη η ρητορική της κυβέρνησης έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Το σημαντικό που αναδεικνύεται και από αυτή τη μελέτη είναι το ανέφικτο του τείχους της ανοσίας. Γελοιοποιώντας και παρουσιάζοντας μια ψευδή πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία τα εμβόλια αποτελούν την πανάκεια για την εξάλειψη του ιού, το μόνο που πέτυχαν ήταν να πλήξουν την αξιοπιστία τους. Η προστασία τους είναι, όπως αποδεικνύεται, ανύπαρκτη ως προς τη μετάδοση και τη νόσηση.

Η διαφορά είναι πως τα εμβόλια κατά του Covid αποτρέπουν τη βαριά νόσηση. Μόνο ατομική προστασία παρέχουν τα συγκεκριμένα εμβόλια και μάλιστα ελλιπέστατη σε σχέση με τα λοιπά εμβόλια. Διότι τα εμβόλια της ιλαράς, της ανεμοβλογιάς ακόμη και της ηπατίτιδας είναι αποστειρωτικά και εμποδίζουν τη μετάδοση οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο στη συλλογική ανοσία.

Επίσης τα εμβόλια αυτά δεν έχουν χρονική διάρκεια ως προς την ανοσία που παρέχουν. Στην περίπτωση του Covid τα χαρακτηριστικά είναι εντελώς διαφορετικά, αφού ο ιός μεταλλάσσεται, ενώ με τους άλλους ιούς δεν συμβαίνει αυτό» τονίζει ο κ. Φαρσαλινός στη συνέντευξη του στη «Δημοκρατία». 

Ο κ. Φαρσαλινός χρησιμοποιεί επίσης σκληρή γλώσσα για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, δηλώνοντας πως αποδέχτηκαν ταπεινωτικά την πολιτική εργαλειοποίησή τους, και προειδοποιεί ότι μακροπρόθεσμα «τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα κοστίσουν πολύ περισσότερες ζωές από τον ίδιο τον ιό».

Υποχρεωτικότητα

«Τα ζητήματα που τίθενται είναι τα εξής: Τα συγκεκριμένα εμβόλια υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπαιρναν άδεια όταν μετά την παρέλευση δύο μηνών η αποτελεσματικότητά τους πέφτει κάτω του 50%. Η επόμενη επιλογή ποια είναι; Να εμβολιάζεις τον πληθυσμό κάθε δυο με τρεις μήνες και τους ανοσοκατεσταλμένους κάθε μήνα;

Επίσης, δεν έχει υπάρξει στην ιστορία ξανά μαζικός εμβολιασμός με στοιχεία υποχρεωτικότητας σε υγιή άτομα. Και αυτό μάλιστα για εμβόλια νέας τεχνολογίας, που καταγράφουν τις μεγαλύτερες παρενέργειες στην ιστορία των εμβολίων. Με μια φαρμακοεπαγρύπνηση παράλληλα σχεδόν ανύπαρκτη, καθώς είναι γνωστό από μελέτες πως οι παρενέργειες των σκευασμάτων υποκαταγράφονται. Στην Ελλάδα δε η λέξη φαρμακοεπαγρύπνηση προκαλεί αλλεργίες. Και κατόπιν τούτων επιβάλλεται μαζικός, υποχρεωτικός και επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός. Στην επιστήμη της Ιατρικής αποδεικνύεις εκ των προτέρων την ασφάλεια. Εδώ παραγνωρίζουμε την αβεβαιότητα και το άγνωστο. Στη φάση 3 των κλινικών μελετών των εμβολίων κατά τoυ Covid δεν καταγράφηκαν παρενέργειες, θρομβώσεις κ.λπ. και η πραγματικότητα απέδειξε άλλα».

Η τρίτη δόση

«Ως προς την τρίτη δόση που επιβάλλουν γνωρίζουν πόσο θα διαρκέσει η ανοσία που παρέχουν; Μας εγγυώνται κάποιο ποσοστό; Σε κάθε περίπτωση υιοθετούν την ίδια χειραγώγηση, τον ίδιο μαζικό εκβιασμό, έχοντας διασφαλίσει για τους εαυτούς τους το ακαταδίωκτο.

Ποιες είναι οι συμφωνίες με τις φαρμακευτικές εταιρίες, πού είναι η διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων; Ο δε υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης δήλωσε πως η κυβέρνηση καταδικάζει όσους λένε ότι η Ομικρον διαφεύγει των εμβολίων. Για να καταλάβουμε, είναι κυβερνητική απόφαση το αν συμβαίνει αυτό και όχι επιστημονική; Θα εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση σύμφωνα με την οποία τα εμβόλια θα αναγορεύονται σε αποτελεσματικά έναντι των μεταλλάξεων; Οι μεταλλάξεις αποδείχτηκε ότι διαφεύγουν των εμβολίων. Η Δέλτα εκδηλώθηκε νωρίς, ενώ η Ομικρον, που προέκυψε μετά τον μαζικό εμβολιασμό, διαφεύγει των εμβολίων».
 
pronews.gr
 
Διαβάστηκε 599 φορές