Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:40: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 22:46

Τζορτζ Τσούνης: τα πρώτα συγχαρητήρια από Αιτωλοακαρνανία στο νέο πρέσβη των ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ακρόαση του υποψήφιου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας

Ο Τζορτζ Τσούνης ανέδειξε πως η Ελλάδα συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο σε όλα τα μέτωπα, καθώς επιδιώκει οικονομική αναζωογόνηση, να ξεπεράσει τις προκλήσεις της πανδημίας, να αντιμετωπίσει τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η υποψηφιότητα του κ. Τσούνη αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, στην οποία προεδρεύει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ως γνωστόν ο νέος πρέσβης είναι ομογενής μετανάστης δεύτερης γενιάς, με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία και μεγάλωσε στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης.

Στην ορεινή Ναυπακτία μάλιστα επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση που ένας δικός τους άνθρωπος θα αναλάβει πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και ήδη δέχεται τα συγχαρητήρια από τον Πλάτανο.

Τα εκφράζει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πλατάνου Γιώργος Πολύχρονος και έχουν ως εξής:

Αγαπητέ μας Γιώργο ,εκλεκτέ μας πατριώτη.

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και ικανοποίηση δεχτήκαμε την αναμενόμενη είδηση της έγκρισης από την επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας για την ανάληψη των καθηκόντων του Πρέσβη των Η.Π.Α στην Ελλάδα.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια από μέρους όλων των Πλατανιωτών .Οι ευχές μας σας συνοδεύουν μαζί με την βοήθεια του προστάτη μας Αγίου Νικολάου για επιτυχημένη θητεία.

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα αποτελέσετε την εγγύηση για την πατρίδα μας ,κυρίως στα εθνικά μας θέματα που βρίσκονται σε κρίση .

Επίσης βέβαιοι είμαστε ότι θα είστε χρήσιμος στο τόπο μας ακολουθώντας το παράδειγμα των Πλατανιωτών γονιών σας και άλλων διακεκριμένων πατριωτών μας .

Η θέση αυτή σας τιμά προσωπικά ,τιμά όλους μας και νιώθουμε υπερήφανοι .

Με την εκτίμηση και τους πατριωτικούς χαιρετισμούς μας,

ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πλατάνου
Γιώργος Πολύχρονος

Πληροφορίες  e-nafpaktia.gr