Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:18: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 17:59

Ο καταγόμενος από την Αιτωλοακαρνανία Τζορτζ Τσούνης προτείνεται για πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα

O Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης (με καταγωγή από τον Πλάτανο Ναυπακτίας ) φέρεται να είναι η επιλογή του Τζο Μπάιντεν για να τοποθετηθεί ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, σύμφωνα με το Associated Press.

Σύμφωνα με δύο πηγές κοντά στον Λευκό Οίκο που επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο κ. Μπάιντεν εξετάζει σοβαρά την αποστολή του κ. Τσούνη στην Ελλάδα ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στη θέση του Τζέφρι Πάιατ.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι τον κ. Τσούνη φέρεται κατά το ρεπορτάζ του αμερικανικού πρακτορείου να έχει προτείνει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, γνωστός για τη σθεναρή του στάση κατά των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με δύο κυβερνητικές πηγές στην Ουάσιγκτον, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ συνέστησε τον κ. Τσούνη για τη θέση στην Αθήνα στο πλαίσιο των προτάσεών του για τους πρέσβεις των ΗΠΑ, έχοντας αυξημένη επιρροή ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

Ο κ. Τσούνης είναι ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels, ενώ είναι στον κατάλογο των χορηγών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το 2013, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, είχε εξεταστεί η πιθανότητα τοποθέτησης του 53χρονου ομογενούς στην αμερικανική πρεσβεία στη Νορβηγία.

Η εταιρία του έχει την ιδιοκτησία και λειτουργία των ξενοδοχείων Hilton, Marriott και Intercontinental στη Νέα Υόρκη, το Νιου Χάμσαϊρ, την Πενσιλβάνια και το Ρόουντ Άιλαντ.

agrinionews.gr