Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  4:45: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 23:21

Μύθος «η μεγαλύτερη έξοδος για το Πάσχα»: 345.000 λιγότερα αυτοκίνητα από το 2017!

Για ακόμα μία φορά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ είδαν ότι επι κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη οι πολίτες έχουν λεφτά να δαπανούν, παρά την τρομακτική ακρίβεια, γιατί ορισμένοι επέλεξαν να μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους το τριήμερο του Πάσχα μιλώντας για την “μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων 10 ετών” αλλά μάλλον δεν είχαν σωστή ενημέρωση ή δεν τους τα είχαν πει σωστά.

Και αυτό γιατί σε σχέση με το 2017 η φετινή έξοδος είχε 345.000 αυτοκίνητα λιγότερα! Έτσι ακόμα ένας βολικός μύθος δημιουργήθηκε για να δείξει την “ευμάρεια” που έχουν οι πολίτες.

Έτσι από τα ίδια τα άρθρα το 2017, που ο κόσμος βίωνε το “σκληρότερο μνημόνιο” η έξοδος του Πάσχα ήταν με 770.000 αυτοκίνητα ενώ φέτος που όλα πηγαίνουν πολύ καλά στην οικονομία η έξοδος είχε 425.000 αυτοκίνητα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η προσπάθεια του ίδιου του πρωθυπουργού που στην συνέντευξή του στον Α.Σρόιτερ δήλωσε για το ζήτημα ότι οι πολίτες “είδε ότι έχουν χρήματα για να κάνουν τέτοια ταξίδια”!

“Αναφερθήκατε στο Πάσχα… όπως σας είπα, ως ενθαρρυντικό ότι ο κόσμος είχε τελικά αρκετό διαθέσιμο εισόδημα για να μπορέσει να ταξιδέψει. …αλλά σίγουρα δεν είναι η εικόνα αυτή την οποία είδαμε η εικόνα της Ελλάδας πριν από πέντε ή δέκα χρόνια… “

Τα στοιχεία όμως δείχνουν ότι μάλλον περισσότεροι πήγαν εκτός Αθηνών πριν αυτά τα “5,10 χρόνια”.

Φαίνεται οι σύμβουλοι του Κ.Μητσοτάκη είναι “ντεφορμέ” και ή δεν του δίνουν τα σωστά στοιχεία ή απλά τον κρατούν σε μια “γυάλα” απομονωμένο από τον πραγματικό κόσμο.

pronews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 267 φορές