Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:10: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023

Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από την πολιτική και υπάρχουν άνθρωποι που ζουν ΓΙΑ την πολιτική!

Αγαπητοί μου φίλοι συνοδοιπόροι, Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά!

Εύχομαι ολόψυχα το Άγιο Φως της Αναστάσεως, που ευαγγελίζεται αυτή η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και ο Αναστάς Ιησούς Χριστός μας να φωτίζουν τη ζωή, την καρδιά και το μυαλό όλων μας και να μας χαρίζουν υγεία, δύναμη, αγάπη, ειρήνη, σοφία, ευτυχία, αλληλεγγύη και αισιόδοξο βλέμμα για το αύριο!

Υγεία, δύναμη κι αγάπη στις οικογένειές μας, τους προσωπικούς πυλώνες ισορροπίας μας!

Αγαπητοί μου συμπολίτες, όλοι μας βιώσαμε την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ζήσαμε πάλι το Γολγοθά που βίωσε ένας νέος, ο οποίος θυσιάστηκε για να πιστέψει ο άνθρωπος.

Σκεπτόμενος αυτή την λαμπρή γιορτή της χριστιανοσύνης μας, μου έρχονται στο μυαλό λέξεις όπως μαρτύρια, Πάθη, Σταύρωση, Γολγοθάς, Θυσία, Πόνος, δάκρυα.

Επεξεργάζομαι τις λέξεις και τις φιλτράρω!

Στο τέλος, πρυτανεύουν στην σκέψη μου δύο σπουδαίες λέξεις, η Ανάσταση και η Λύτρωση!

Ανάσταση, μια λέξη με τεράστιο βεληνεκές!

Και καταλήγω σε αυτό που θέλω να δω, ως Γιώργος Φίλιππας, ως νέος άνθρωπος, που αγαπώ τον τόπο μου: Μετά τα πάθη και τις μεγάλες δοκιμασίες που έχει βιώσει ο ελληνικός λαός και ακόμα βιώνει, με τον πόνο να βασανίζει την ψυχή και την καρδιά του, πότε θα έρθει η μεγάλη ανάσταση της Ελλάδας, της πονεμένης Ελλάδας μας;

Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση πως αυτή τη φορά δεν έχουμε περιθώρια για λάθη!

Δεν έχουμε περιθώρια για ρίσκο! Δεν έχουμε περιθώρια να μείνουμε παθητικοί θεατές στο δράμα!

Ναι, στο δράμα που βιώνει σήμερα η Ελληνίδα και ο Έλληνας που σωματοποιούν καθημερινώς το στρες και το άγχος από την πολλαπλότητά των προβλημάτων που τους ταλαιπωρούν!

Οφείλουμε να διεκδικήσουμε όλοι μας την ανάσταση της αξιοπρέπειας και του βίου μας!

Το ρολόι της ζωής, της δικής μας ζωής και της ζωής των οικογενειών μας είναι η ΠΡΟΚΛΗΣΗ για το ΤΩΡΑ!

Ως άνθρωπος, πάντα είχα, έχω και θα έχω τις αξίες μου, τις δικές μου κατασκευές, με τις οποίες πορεύομαι στη ζωή!

Τις προσωπικές μου αξίες κανείς δεν μπορεί να τις ταρακουνήσει! Δεν επιδέχονται ουδεμίας “σεισμικής δόνησης”! Και αυτό γιατί τα θεμέλια τους είναι πολύ ισχυρά, γιατί είναι οι αξίες, που έλαβα από τους πολύ αγαπημένους μου γονείς.

Οι γονείς μου ήταν και είναι αυτοί οι άνθρωποι που με δίδαξαν την δύναμη και την αξία της οικογένειας και της αλληλεγγύης! Την αξία του να μην λυγίζω στα δύσκολα, να στέκομαι σαν βράχος, έτοιμος να δεχτεί κάθε κύμα χωρίς να σπάσει!

Τους χρωστάω λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα μου με μεταλαμπάδευσαν και θωράκισαν τις αξίες μου!

Μια υψίστης σημασίας αξία μου είναι η δικαιοσύνη!

Αυτή την αξία ζήτω!

Αυτή την αξία θέλω, επιθυμώ!

Για αυτή την αξία θα παλέψω!

Για αυτή την αξία είμαι εδώ!

Τέρμα οι θεατρικές παραστάσεις στο κοινοβούλιο!

Κουράστηκε ο ελληνικός λαός να τις παρακολουθεί!

Όλοι μας κουραστήκαμε να ακούμε μεγάλα λόγια, βερμπαλισμούς με στόχο την ψήφο, την σωτηρία της χώρας μας!

Δεσμεύσεις που δεν υλοποιούνται!

Υποσχέσεις που αργότερα γίνονται παιχνίδια του μυαλό γιατί ποτέ δεν βρίσκουν το δρόμο της πράξης! Και ο λαός μένει άδειος, μένει με την ελπίδα ότι κάποιος, κάποιοι του είχανε πει ότι θα παλέψουν για το καλό του, για το καλό της χώρας μας!

Και έμειναν στο όνειρο, και έμειναν στα λόγια!

Απεχθάνομαι τον εμπαιγμό του λαού! Απεχθάνομαι τις υποσχέσεις που δεν μπορώ να υλοποιήσω!

Θέλω τη συνείδηση μου καθαρή, όπως και τον αγώνα μου, που δεσμεύομαι ο Γιώργος Φίλιππας να δώσω για να κερδίσω την εμπιστοσύνη σας!

Τον αγώνα μου να δώσω την προσωπική μου μάχη για ένα καλύτερο αύριο με ευκαιρίες για όλους!

Η Ελλάδα μας αναμφίλεκτα έχει βιώσει πολλούς οικονομικούς θάνατους!

Ακόμη και σήμερα υπήρχαν άνθρωποι που δεν είχαν χρήματα για να βιώσουν τις γιορτές του Πάσχα, όπως θα ήθελαν! Και άνθρωποι με προβλήματα υγείας! Οι συνταξιούχοι δεν έλαβαν τις συντάξεις τους πριν το Πάσχα, όπως πέρυσι! Έμειναν με τις τσέπες άδειες! Το voucher των των ανέργων δεν πληρώθηκε σε όλους τους ανέργους πριν από το Πάσχα, όπως είχε ειπωθεί. Σε άλλα κοινωνικά επιδόματα, πασχαλινό bonus δεν δόθηκε, όπως συνηθιζόταν άλλες χρονιές!

ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ!

Εν ολίγοις, άφησαν τον κόσμο να ζήσει γιορτές χωρίς χρήματα! Είστε περήφανοι κύριε ιθύνοντες;

Με προβληματίζει αυτό το σκεπτικό τους!

Θα μου πείτε αγαπητοί μου συμπολίτες: Και ποιος νοιάζεται για το λαό αν έχει να ζήσει αξιοπρεπώς αυτές τις γιορτινές μεγάλες ημέρες του Πάσχα! Δυστυχώς, οι σημερινοί κυβερνώντες δεν φάνηκαν να νοιάζονται και ιδιαίτερα!

Σε αυτές τις κάλπες θα δοθεί ίσως η πιο κρίσιμη μάχη από ποτέ!

Σε αυτές τις κάλπες οφείλουμε να δηλώσουμε ΠΑΡΟΥΣΙΑ και όχι απουσία!

Οφείλουμε να δράσουμε συλλογικά, να δώσουμε την ευκαιρία σε ανθρώπους με όρεξη και δύναμη να υλοποιήσουν την πραγματική αλλαγή της χώρας μας!

Οφείλουμε να ανοίξουμε την πόρτα της Ανατολής!

Της ανατολής των ουσιαστικών αλλαγών!

Ξέρω πολύ καλά πως αυτή η διαδρομή που επέλεξα, η διαδρομή του πολιτικού στίβου δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Μάλλον δεν είναι καθόλου εύκολη!

Ωστόσο, η αγάπη σας και αποδοχή σας στις περιοδείες μου, μου δίνουν μεγάλη δύναμη να συνεχίζω δυναμικά τον αγώνα, που ξεκίνησα!

Αγαπητοί μου συμπολίτες, σας ευχαριστώ από καρδιάς για την συμπεριφορά σας απεναντί μου!

Θεωρώ τιμητικό πολύ να σου ανοίγει ο πολίτης την καρδιά του προσπαθώντας να βρει λύσεις τα προβλήματα του! Ευχαριστώ όλους εσάς που με προσεγγίσατε και συζητήσαμε προβλήματα του τόπου μας!

Όλες οι ηλικιακές ομάδες πρέπει να χτίσουμε μια ουσιαστική, μια εποικοδομητική γέφυρα επικοινωνίας, να αφήσουμε πίσω το χαός και να αναζητήσουμε πολιτικές αναβάθμισης του τρόπου ζωή μας και των δομών της κρατικής μηχανής γενικότερα!

Όλοι μαζί με όραμα μια ποιοτική ζωή για εμάς και τις οικογένειές μας!

Όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα μας!

Όλοι μαζί με στόχο την ισορροπία και το ΕΥ ΖΗΝ!

Όλοι μαζί στις κάλπες να αλλάξουμε ΠΟΡΕΙΑ ΠΛΕΥΣΗΣ! Όλοι μαζί θα βάλουμε φρένο στο ΑΔΙΕΞΟΔΟ!

Λαμπροτρίτη σήμερα! Τρίτη μέρα του Πάσχα! Η γιορτή των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης!

Γιατρός ο Άγιος Ραφαήλ, ας μας δίνει υγεία!

Ας φωτιστούμε όλοι, να δυναμώσουμε την ζωή και να αποδυναμώσουμε τον θάνατο!

Δεν θέλουμε τα ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ!

Δεν θέλουμε το ΖΗΝ!

Θέλουμε και διεκδικούμε το ΕΥ ΖΗΝ, το αξιοπρεπές ΖΗΝ!

Για να γιατρέψουμε τις πληγές και τα τραύματα μας δεν θέλουμε πρόσκαιρες θεραπείες! Θέλουμε ουσιαστικές θεραπείες! Δεν πρόκειται να βάλουμε άλλο τα προβλήματα κάτω από το χαλί! Σκεπάζοντάς το πρόβλημα, δεν το λύνεις, τουναντίον, το γιγαντώνεις!

ΦΤΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ! ΕΛΕΟΣ!

Εντοπίζουμε τα προβλήματα, αναζητούμε λύσεις!

Λύσεις, που θα δώσουν ΑΝΑΣΑ στον ελληνικό λαό:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΣΑ
ΑΝΑΣΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΣΑ
Προχωράμε δυναμικά, με στόχο:

Να γεμίζουμε εκ νέου τους ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ της χώρας και του λαού μας!

Πάμε ολοταχώς για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ της Ελλάδας μας!

Με ήθος, αρχές, συνείδηση, όραμα!

Με πυγμή, ασφάλεια, σταθερό βηματισμό!

Με γνώση, δύναμη, πρωτοβουλία,!

Με υπευθυνότητα, μεράκι, αποφασιστικότητα!

Με ΔΙΑΦΟΡΑ!

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Περαίνω με το εξής μήνυμα:

Ανήκω στην δεύτερη κατηγορία πολιτικών που θέλουν να βοηθήσουν τους οι πολίτες τους χωρίς να αποσκοπούν στην οικονομική τους αφαίμαξη!

Υπάρχουνε άνθρωποι που μπορούν να ορίσουν εκ νέου τον όρο ΠΟΛΙΤΙΚΗ, χωρίς να καθρεφτίζονται στις πράξεις τους η έπαρση, οι διακρίσεις και η οικονομική σκοπιμότητα!

Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!

Δίνουμε το μέλλον σε αυθεντικούς νέους πολιτικούς!

✅ Διαφέρουμε, θα τα καταφέρουμε… Μαζί!

Γεώργιος Φίλιππας
Υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας - Κίνημα “Ελεύθεροι Ξανά”

mob.: 6955422489
www.giorgosfilippas.gr
e-mail: mr @ macroweb.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ιόνιο είναι γαλάζιο και θα μείνει γαλάζιο», είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κέρκυρα: «Δυστυχώς όχι για να γιορτάσει το Πάσχα, αλλά για να ξαναπεί τα μίζερα ψέματα του για μία δήθεν κατεστραμμένη χώρα που τάχα περνά μία από τις πιο φτωχικές γιορτές στην Ιστορία της».

«Εδώ με την ένωση του 1864 συντελέστηκε η πρώτη εδαφική επέκταση της πατρίδας μας. Είναι ένας τόπος που ταυτίζεται με την εθνική πρόοδο. Το μήνυμα σας θα είναι ηχηρό. Η 21η Μαΐου θα είναι η Κυριακή της μεγάλης αυτοδύναμης Ελλάδος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα, μετά την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της περιφέρειας των Ιονίων Νήσων που προηγήθηκε

«Το Ιόνιο είναι και θα παραμείνει γαλάζιο. Αν κρίνω από την παρουσία σας, θα γίνεται ολοένα πιο γαλάζιο. Διακρίνω την ορμή όλων των Ελλήνων για να βαδίσουμε μόνο μπροστά. Φαντάζομαι ότι αυτό το μήνυμα θα το πήρε και ο κ. Τσίπρας που πρόσφατα βρέθηκε στο νησί σας. Δυστυχώς, όχι για να γιορτάσει το Πάσχα, αλλά για να ξαναπεί τα μίζερα ψέματα του για μια χώρα που τάχα περνά της πιο φτωχικές γιορτές. Ενώ όλος ο κόσμος γύρω χαιρόταν σε μια Κέρκυρα πλημμυρισμένη από χαμόγελα και αισιοδοξία. Αυτά τα χαμόγελα είναι η καλύτερη απάντηση στον εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019 με την πατρίδα μας, όπως είπε, να έχει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Μητσοτάκης: Επενδυτική βαθμίδα το 2023 με σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τήρησε όλες τις προεκλογικές δεσμευσεις που είχε δώσει το 2019 επισημαίνοντας ότι όλα αυτά συνέβησαν, ενώ η χώρα αντιμετώπισε αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις. «Κρατήσαμε απόρθητα τα σύνορά μας και παράλληλα στη διάρκεια της πανδημίας στηρίξαμε την οικονομία και την κοινωνία. Σήμερα όλα είναι πράγματι διαφορετικά», σημείωσε και τόνισε πως από τη σύγκρουση προτιμά τη σύγκριση.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023 εφόσον από τις εκλογές προκύψει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο και στις έρευνες για εύρεση υδρογοναναθρακων νότια της Κρήτης.

«Ξέρω πολύ καλά οι μισθοί στη χώρα μας παρά τις αυξήσεις εξακολουθούν να είναι χαμηλοί, ότι πολλά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την εισαγόμενη ακρίβεια και στο κράτος υπάρχουν ακόμα εστίες αναχρονισμού που αντιστέκονται, ότι στην υγεία απαιτούνται πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης: Όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν, είτε σε νέο τσουνάμι φόρων, είτε σε νέο μνημόνιο
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα υποδομής που έγιναν στην Κέρκυρα από το 2019 και σε όλα τα Ιόνια Νησιά, καθώς και στο αναπτυξιακό σχέδιο της περιφέρειας.

«Είναι αλήθεια πως πολλά από όσα προανέφερα έπρεπε να είχαν γίνει. Η αρχή έγινε και δεν υπάρχει περιθώριο να ξανακυλήσουμε σε παρελθόν που αφήσαμε πίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αν όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ γίνουν πράξη θα οδηγήσουν, είτε σε τσουνάμι νέων φόρων, είτε σε νέο μνημόνιο.

«Δεν θα υπάρχει δεύτερη φορά στη συμφορά αλλά δεύτερη εντολή στην προκοπή», τόνισε και δεσμεύτηκε για καλύτερους μισθούς για όλες και ολους τη δεύτερη τετραετία.

Σε ότι αφορά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο, είπε ότι «έδωσε ηχηρή απάντηση στον κ. Παπαδημουλη και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Ακτίου (Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION) επισκέφθηκε σήμερα 19/4/2023 ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτό.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε σχετικά “Η στρατιωτική βάση του Ακτίου εξυπηρετεί τόσο τις στρατιωτικές όσο και τις πολιτικές πτήσεις. Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν σε αυτή, έχουν υποστεί επί σειρά ετών αδικίες στη μοριοδότηση, με άμεσο αντίκτυπο στις μεταθέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εξακολουθεί να εφαρμόζεται ο Π.Ο.Υ. (Πίνακας Οργάνων και Υλικών) του 2018, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις υφιστάμενες ανάγκες του αεροδρομίου και του προσωπικού.

Ταυτόχρονα, το πλαίσιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία, την Υπηρεσία Πολεμικής Αεροπορίας και τον Παραχωρησιούχο θέτει συγκεκριμένες προδιαγραφές που επιβάλλεται να πληρούνται στο έπακρο ώστε να διασφαλίζεται η ορθή λειτουργία του αεροδρομίου αλλά και η ασφάλεια πτήσεων και εδάφους, η ασφάλεια στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.

Τα σοβαρά αυτά ζητήματα έχω θέσει με επίκαιρες ερωτήσεις μου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ήδη από το 2020 και αναμένουμε την επικαιροποίηση του Π.Ο.Υ. του αεροδρομίου με βάση τις σημερινές ανάγκες, αλλά και την πλήρη τήρηση των προβλεπόμενων στη σύμβαση για τη βάση του Ακτίου αναφορικά με την επάρκεια προσωπικού, εξοπλισμού και συστημάτων ασφαλείας”.

Κωνσταντόπουλος Άκτιο

Κωνσταντόπουλος Άκτιο

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

500 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας με κριτήριο εντοπιότητας – Αύξηση των οργανικών θέσεων αστυνομικών

Για την δημιουργία βιομηχανικής φυλακής στο Αγρίνιο συζήτησαν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου και τον ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 19 Απριλίου. Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε μονόδρομο τα ΣΔΙΤ για την υλοποίηση του έργου, το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει 500 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας με κριτήριο εντοπιότητας, αυξάνοντας τις οργανικές θέσεις αστυνομικών στην περιοχή.

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης είπε, μεταξύ άλλων: «Η βιομηχανική φυλακή θα δημιουργήσει πάνω από 500 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας με κριτήριο εντοπιότητας, θα βοηθήσει ισχυρά την τοπική οικονομία αφού τοπικοί παραγωγοί προμηθεύουν με προϊόντα το κατάστημα κράτησης και θα υπάρχουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε βδομάδα. Εξίσου σημαντικό είναι ότι η δημιουργία της βιομηχανικής φυλακής θα συμβάλλει στην καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής με το συνεπακόλουθο άνοιγμα πολλών οργανικών θέσεων αστυνομικών».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου (αρμόδιος για την αντεγκληματική πολιτική) σημείωσε: «Έχει τύχει μιας πρώτης αρχικής επεξεργασίας και πλέον υπάρχει η ωριμότητα από πλευράς γενικής γραμματείας αντεγκληματικής πολιτικής να προχωρήσουμε στην ωρίμανση των σταδίων που χρειάζεται προκειμένου μέσα από τα σδιτ, αν θέλουμε να είμαστε ουσιαστικοί και να πρεσβεύουμε ότι πραγματικά θα υλοποιηθεί αυτό το έργο είναι μονόδρομος τα ΣΔΙΤ. Θα το μελετούμε με την προσοχή που θέλει και επιταχύνοντας όσο μπορούμε τα βήματα για να προχωρήσουμε στη βάση σιγά σιγά της υλοποίησης».

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου υπογράμμισε: «Είμαστε θετικοί στο ν’ αναπτύξουμε έτσι τη δράση μας, ώστε ν’ αποκτήσει η χώρα σύγχρονες φυλακές και γιατί όχι να είναι και στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας».

agriniovoice.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Σάββατο 22 Απριλίου κλείνει η Βουλή και ξεκινάει επισήμως η προεκλογική περίοδος για τις κάλπες της 21ης Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας από την Κέρκυρα κατά την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος είπε χαρακτηριστικά «Αναλογιστείτε το αποτύπωμα του έργου που θέτουμε στην κρίση των πολιτών και έγινε την προηγούμενη τετραετία. Μια κυβέρνηση η οποία ποτέ δεν έκρυψε τις αδυναμίες και αναγνώρισε τα λάθη της.

Έτσι θα προσέλθουμε στην προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει το Σάββατο. Οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν πιστεύω γιατί τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας και έχουμε σχέδιο για το πως θα αλλάξουμε τα Ιόνια νησιά και την πατρίδα μας. Σκοπός της πολιτικής μας είναι να βελτιώνει τη ζωή όλων των πολιτών».

Η ομιλία του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα

iefimerida.gr

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει συγκλονίσει τη χώρα και συνεπακόλουθα έχει μεταβάλλει την ατζέντα όλων των κομμάτων. Η κινητοποίηση των πολιτών με απεργίες, πορείες και διαμαρτυρίες σχετικά με την απονομή δικαιοσύνης φαίνεται να λειτουργεί ως βαλβίδα αποσυμπίεσης του συσσωρευμένου θυμού που προέρχεται όχι μόνο από την κρατική αφελτηρία οσον αφορά το δυστύχημα των τρένων αλλά την διαχείριση της πανδημίας, τις υποκλοπές και την γενικότερη οικονομική ασφυξία. Στο πλαίσιο αυτό οι πολίτες αποδεικνύονται περισσότερο κριτικοί με τις βουλευτικές υποψηφιότητες και λιγότερο συναλλακτικοί καθώς πάντα σε προεκλογικές περιόδους υπήρχε ένα αλισβερίσι μεταξύ πολιτών και πολιτικών. Αυτή την τάση καταγράφουμε κι εμείς ως eklogesdytika.gr και θέλουμε να την αναδείξουμε φέρνοντας στο προσκήνιο ερωτήματα που απασχολούν κάθε ενεργό πολίτη αυτή την περίοδο. 

Ο Μίλτος Ζαμπάρας είναι μια καινούργια υποψηφιότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές που μετατέθηκαν για τις 21 Μαϊου. Ως υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευθύνη λειτουργίας και των νοσοκομείων του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Τους δημότες Αγρίνίου απασχολεί η μη αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου και η καταλήστευση του. Γιατί άραγε στα χρόνια της θητείας του ως υποδιοικητη της 6ης ΥΠΕ δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες για την αξιοποίησή του ως αστικού τύπου κεντρο υγείας ή για την δημιουργία φοιτητικής εστίας για τις πανεπιστημιακές σχολές στο Αγρίνιο ; 

H Χριστίνα Σταρακά είναι μια γυναικεία υποψηφιότητα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ που έρχεται ως συνέχεια της θητείας της ως Αντιπεριφερειάρχη και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγρινίου. Το έργο της ως αντιπεριφερειάρχη δεν είναι όμως ευδιάκριτο και ιδιαίτερα στην περιοχής της Τριχωνίδας και του Δήμου Αγρινίου ευρύτερα. Ενώ από πολλούς κατηγορείται για λιγοψυχία στους αντιπολιτευτικούς της τόνους στο δημοτικό συμβούλιο. Έχει άραγε το πολιτικό ταπεραμέντο να διεκδικεί και να κερδίζει πολιτικές μάχες για την κοινωνία ή μόνο διαθέτει το επικοινωνιακό προφίλ για να κερδίζει εκλογικές μάχες; 

H Ντίνα Κατσαρή είναι μια υποψηφιότητα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ που προέρχεται από μια αυτοδιοικητική πορεία τόσο ως δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος στον Δήμο Αγρινίου όσο και ως περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στην θητεία της ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον Δήμο Αγρινίου δεν κατάφερε να αφήσει ξεκάθαρο το αποτύπωμά της στο πεδίο της πολιτιστικής πολιτικής καθώς δεν διαμόρφωσε θεσμούς πολιτιστικής εξωστρέφειας με αποτέλεσμα να διοργανώνει εκδηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση που δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να προσδώσουν πολιτιστική ταυτότητα στο Αγρίνιο.  

Ο Θάνος Μωραίτης αποτελεί μια παλιά πια υποψηφιότητα του προοδευτικού χώρου μιας και βρέθηκε από το ΠΑΣΟΚ  στο ΚΙΔΗΣΟ και από εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα εκ νέου υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνει έναν απολογισμό της πολιτικής και κοινοβουλευτικής πορείας (προεκλέχθηκε βουλευτής το 2004) αναλογιζόμενος τι πρόσφερε στον τόπο του μετά από αλλεπάλληλες εκλογές του ως βουλευτής. Κυρίως στα θέματα περιβάλλοντος όπου διατέλεσε υφυπουργός περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής από τον Οκτώβριο τους 2009 εως τον Ιούνιο του 2011 αλλά και σε θέματα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας καθώς διετέλεσε υφυπουργός στο αντίστοιχο υπουργείο. Ποιο κοινοβουλευτικό έργο έχει να παρουσιάσει στους εκλογείς του και ποιόν κυβερνητικό απολογισμό στα υπουργεία που ηγήθηκε; 

Τέλος ας κλείσουμε αυτή την σειρά των δημόσιων ερωτήσεων στο πλαίσιο της λογοδοσίας των πολιτικών με την περίπτωση του Μάριου Σαλμά ο οποίος ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή με την Πολιτική Άνοιξη και συνέχισε με την Νέα Δημοκρατία ενώ από το 2000 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας. Στις 8 Ιανουαρίου 2009, ορίστηκε Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή, ενώ από τις 22 Ιουνίου 2012 έως τις 23 Ιουνίου 2013 διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά. Η βασική ερώτηση που κατατρέχει τον Μάριο Σαλμά αφορά την μετάβαση του Νοσοκομείου από το παλαιό στο καινούργιο χωρίς καινούργιο οργανισμό με αποτέλεσμα ενώ το κτίριο και ο εξοπλισμός του να κρίνεται επαρκής το ανθρώπινο δυναμικό να μην επαρκει για την ολοκληρωμένη λειτουργία του. Επίσης η μη αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου αφορά κι αυτόν καθώς από ότι φαίνεται δεν υπήρξε οργανωμένη μετακίνηση στο νέο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να απαξιώνεται διαρκώς η δημόσια περιουσία και να σφυρίζουν αδιάφορα οι αρμόδιοι. 

Αυτά για αρχή κι έπεται συνέχεια στις ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις.

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ παραχώρησε ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία από τη συνέντευξή του:

  • Και φέτος τιμήθηκαν τα έθιμα και οι παραδόσεις στην Αιτωλοακαρνανία
  • Κατακλύστηκαν τα χωριά και οι πόλεις του νομού από συμπατριώτες μας που τα επισκέφθηκαν για τις εορτές του Πάσχα και από τουρίστες
  • Πραγματοποιήθηκε η έκθεση τοπικών προϊόντων από παραγωγούς το Μ.Σάββατο
  • Τεράστιες οι δυνατότητες ανάπτυξης στην Αιτωλοακαρνανία
    «Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας πραγματικά ευλογημένος τόπος και θέλω να τη δω να ανεβαίνει ψηλά! Αυτή είναι η φιλοδοξία μου και αυτό θα κάνω από την επόμενη κιόλας ημέρα>>.

Δείτε όλη τη συνέντευξή του στο παρακάτω βίντεο:

Για να ανεβάσουμε μαζί την Αιτωλοακαρνανία ψηλά”!

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Κέντρο Υγείας και το ΚΑΠΗ Αμφιλοχίας επισκέφτηκε σήμερα η Φωτεινή Παντιώρα, υποψήφια Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στο Κέντρο Υγείας συναντήθηκε με τη διευθύντρια και το υγειονομικό προσωπικό.  Η Φωτεινή Παντιώρα επεσήμανε ότι πρώτιστη προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η στήριξη του κοινωνικού κράτους και η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. «Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το αγαθό της Υγείας ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο», υπογράμμισε η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων «στόχος μας είναι η αύξηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας από 127 σε 380 σε ολόκληρη τη χώρα, εδραίωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδα».

Στη συνέχεια η Φωτεινή Παντιώρα συναντήθηκε με το προσωπικό του ΚΑΠΗ Αμφιλοχίας. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τόσο τον θεσμό των ΚΑΠΗ  όσο και ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Η υποψήφια Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας επεσήμανε την απόλυτη ανάγκη ενίσχυσης του έργου των εργαζομένων των ΚΑΠΗ με μέσα, εξοπλισμό και πόρους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φωτεινή Παντιώρα υπήρξε σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας με βαθιά γνώση των ζητημάτων του ευαίσθητου και κρίσιμου τομέα της Υγείας, ενώ έχει εξειδικευμένη εμπειρία στα ζητήματα των προσώπων με Αναπηρία.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μιας και πλησιάζουν οι εθνικές της 21ης Μαΐου, οι πολίτες μπορούν εύκολα να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο θα ψηφίσουν. Μάλιστα έχουν ενσωματωθεί στους καταλόγους και οι που υπέβαλλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2023 και περιλάμβάνε μεταβολές μέχρι και τις 28/02/2023. Όσοι ετεροδημότες υπέβαλλαν αίτηση για μεταφορά, από 1η Μαρτίου και μετά, θα πρέπει να μεταβούν στην περιοχή που είχαν τα δικαιώματά τους, καθώς δεν ενσωματώθηκαν στις αλλαγές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αδύνατη πλέον η ανάκληση της αίτησης, δηλαδή η διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών.

Μάθετε πού ψηφίζετε

Στην διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/ μπορείτε να δείτε που ψηφίζετε χωρίς κωδικούς και passwords.Ακρίε να συμπληρώσετε το όνομα, το επώνυμο, αλλά και τα ονόματα των γονιών σας και την χρονολογία γέννησή σας.

ethnos.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η χθεσινή συγκέντρωση – ομιλία του Υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γρηγόρη Θεοδωράκη , στο Δημοτικό Κατάστημα Οινιάδων, στο Νεοχώρι. Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα ενώ αρκετός κόσμος παρέμεινε όρθιος καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας.

Σε ένα ιδιαίτερα ενθουσιώδες κλίμα, ο κ.Θεοδωράκης αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς που τον συνδέουν με τις Οινιάδες, έκανε εκτενή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα  τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα παρουσιάζοντας τους βασικούς πυλώνες που πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη της περιοχής.

Μετά την ομιλία ο Θεοδωράκης συνοδευόμενος από πλήθος φίλων  έκανε περιοδεία στα καφέ και εστιατόρια του Νεοχωρίου, όπου συνάντησε εξίσου θερμό κλίμα.

Η ΟΜΙΛΙΑ

Φίλες και Φίλοι θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία.

Είναι μια συγκέντρωση που αποδεικνύει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που αποδεικνύει  ότι κάθε μέρα που περνάει ο στόχος για πρωτιά στις επόμενες εκλογές και σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης  έρχεται όλο και πιο κοντά.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για έναν ακόμη λόγο: Με συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί  με την περιοχή, καθώς είχα και έχω συγγενείς εδώ  και έχω περάσει στο Νεοχώρι και στο Λούρο  κάποια από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής μου. Νιώθω πραγματικά ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου και γι΄ αυτό σας ευχαριστώ διπλά για την τιμή που μου κάνατε σήμερα.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οι εκλογές αυτές φίλες και φίλοι, σηματοδοτούν το τέλος ενός πολιτικού κύκλου.

Ενός πολιτικού κύκλου που δεν άνοιξε όμως το 2019, όταν η παρούσα και σε λίγο απελθούσα κυβέρνηση βρέθηκε στην εξουσία.

Ο κύκλος αυτός άνοιξε το 2015. Και μάλιστα τις πρώτες εκείνες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όταν ο λαός έσπασε την τρομοκρατία του συστήματος και εμπιστεύτηκε τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε άρχισε να σχηματίζεται αυτό που οι αναλυτές ονομάζουν αντί - ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Και αν στην αρχή ήταν κάπως ζαλισμένοι από τις απανωτές ήττες που δέχονταν όχι μόνο στην κάλπη αλλά και στην κοινωνία, σιγά σιγά όμως άρχισαν να το σχηματοποιούν και να αποκτά χαρακτηριστικά οργανωμένα.

Έφτιαξαν λοιπόν το αντί-ΣΥΡΙΖΑ αφήγημα το οποίο μετέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αιτία όλων των δεινών και ταυτόχρονα αντέστρεψε με αριστοτεχνικό τρόπο και απαράμιλλο είναι η αλήθεια θράσος, την πραγματικότητα.

Αυτοί που χρεωκόπησαν τη χώρα, αυτοί που εφάρμοσαν τις πιο εξουθενωτικές για τη χώρα πολιτικές, αυτοί που μας παρέδωσαν άδεια ταμεία τόλμησαν να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ που έσωσε τη χώρα από την καταστροφή.

Και βέβαια πήραν την εξουσία με τα γνωστά αποτελέσματα:

Ακρίβεια, αισχροκέρδεια, παρακολουθήσεις, υποκλοπές, αυταρχισμός, διάλυση του ΕΣΥ και πάει λέγοντας. Αυτοί που καμώνονταν τους Ευρωπαίους και τους μεταρρυθμιστές κατρακύλησαν τη χώρα στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά την ελευθερία του τύπου και την τήρηση στοιχειωδών κανόνων του κράτους δικαίου.

Και βέβαια δουλειές για τους φίλους και αρεστούς. Σχεδόν 10 δις ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς. Απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες που συστήνονταν όλως  τυχαίως την τελευταία στιγμή προκειμένου να πάρουν τη δουλειά. Υπερκέρδη στους παρόχους ενέργειας και την ίδια στιγμή εξωφρενικοί λογαριασμοί για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Και όλα αυτά βέβαια υπό τη σκέπη μια πρωτοφανούς μιντιακής προπαγάνδας και μιας απίστευτης προσπάθειας  εξαπάτησης των πολιτών.

Ταυτόχρονα μια πρωτοφανής εγκατάλειψη της υπαίθρου. Μια πρωτοφανής εγκατάλειψη του αγροτικού κόσμου. Θλίβομαι γιατί βρίσκομαι σήμερα εδώ στις Οινιάδες  σε μια από τις πιο εύφορες περιοχές της Ελλάδας, σε έναν πραγματικό παράδεισο που κάποτε ήταν το κέντρο της αγροτικής παραγωγής και του εμπορίου και βλέπω  τους αγρότες να υποφέρουν.

Πού είναι η στήριξη της πραγματικής παραγωγής: Πού είναι η στήριξη των παράγωγών;

15 λεπτά πουλήσανε οι παραγωγοί τα πορτοκάλια στο χωράφι, 1 και 1,5 ευρώ τα αγόρασαν οι καταναλωτές στην Αθήνα.

Πού είναι η λύση στο πρόβλημα των ΤΟΕΒ που υποσχέθηκε η κυβέρνηση; Κοντεύει καλοκαίρι και λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Τι θα γίνει με τους χιλιάδες επιλεχθέντες για το πρόγραμμα των νέτων αγροτών οι οποίοι τελικά μένουν εκτός;

Φίλες και φίλοι δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω περισσότερο. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση αυτή ήρθε για να εξυπηρετήσει μόνο τα μεγάλα συμφέροντα. Τόσο απλά τόσο καθαρά. Καμία έγνοια για τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον  μικρομεσαίο επαγγελματία, τον μισθωτό, ιδίως καμία πρόνοια για τους νέους.  

Θα μου πείτε; Τα έκανε όλα καλά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν υπήρξαν λάθη, παραλείψεις, αστοχίες; Απαντώ ξεκάθαρα. Προφανώς ναι. Υπήρξαν και λάθη και αδικίες. Άλλωστε μνημόνια και φτώχια διαχειριστήκαμε και αναγκαστήκαμε κι εμείς να λάβουμε σκληρά και κάποιες φορές άδικα μέτρα.

Ένα πράγμα όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς: Την εντιμότητα, την ακεραιότητα, την υπευθυνότητά μας. Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη, μια χώρα με άδεια ταμεία και με την κοινωνία γονατισμένη και παραδώσαμε μια χώρα με νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά, ρυθμισμένο χρέος και ένα  κοινωνικό κράτος που λειτουργούσε και αποτελούσε ασπίδα προστασίας για τους φτωχούς και αδυνάτους. (Γιατί ναι τα νοσοκομεία Αγρίνιου και  Μεσολογγίου λειτουργούσαν επί ΣΥΡΙΖΑ παρά τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια). Και αφήσαμε 37 δις στα ταμεία. Ξέρω ότι πολλοί θα πείτε κακώς. Θα πείτε ότι έπρεπε να  δοθούν κάποια από αυτά τα χρήματα για να ανακουφιστούνε οι συμπολίτες μετά  από μια 10 χρόνια  κρίσης. Και ακούγεται λογικό. Από την άλλη βέβαια σκεφτείτε να μην υπήρχε αυτό το δημοσιονομικό μαξιλάρι τι θα είχε συμβεί στη χώρα με τον κορονοϊό και την ενεργειακή κρίση που ακολούθησε.

Φίλες και φίλιοι, είχα την τύχη να βρεθώ σε θέσεις ευθύνης δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και αργότερα ως γενικός γραμματέας στου Υπ. Διοικ. Ανασυγκρότησης και επικεφαλής των Τεχνικών Κλιμακίων στις διαπραγματεύσεις  με την Τρόικα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πόλεμο δέχτηκε αυτή η κυβέρνηση. Βάστα γερά Γερούν ήταν η επωδός κάποιων επώνυμων συμπατριωτών μας την ώρα που εμείς πασχίζαμε να κρατήσουμε όρθια τη χώρα.

Επαναλαμβάνω με ενδεχόμενες παραλείψεις αλλά ταυτόχρονα με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμό απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Όμως αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά.

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, ποιο είναι το πρόγραμμά του για τη χώρα, για την Αιτωλοακαρνανία, για τις Οινιάδες;

Τα πράγματα προφανώς δεν θα είναι εύκολα. Ούτε πόμολο δεν πρόκειται να παραλάβουμε όπως άλλωστε συνέβη και το 15. Και είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη θα ξανασφίξει τα λουριά  επιβάλλοντας υποχρεώσεις για πλεονασματικούς προϋπολογισμούς τα επόμενα χρόνια.

Όμως είμαι αισιόδοξος. Θα τα καταφέρουμε. Έχουμε εμπειρία πλέον, είμαστε πιο υποψιασμένοι και κυρίως έχουμε όραμα, σχέδιο βούληση και αποφασιστικότητα. Αποφασιστικότητα να συγκρουστούμε με κατεστημένα συμφέροντα και νοοτροπίες που κρατάνε τη χώρα αλλά και την  Αιτωλοακαρνανία πίσω.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα με ταυτόχρονη αποκατάσταση της έννοιας του δικαίου σε κάθε έκφανση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Δικαιοσύνη παντού, με άλλα λόγια. Αυτό είναι το μότο μας.  

Ξέρω θα μου πείτε ότι το ακούτε χρόνια. Ότι από μόνο του δε λέει τίποτα. Συμφωνώ. Γι΄ αυτό μιλάω συγκεκριμένα.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ,
  • ρύθμιση του χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες
  • προστασία της πρώτης κατοικίας
  • αναστολή πλειστηριασμών μέχρι να μπει σε εφαρμογή το ολιστικό σχέδιο για τα τραπεζικά χρέη
  • μείωση του ΦΠΑ και ΕΦΚ σε τρόφιμα και καύσιμα αντίστοιχα, φορολόγηση των υπερκερδών εταιριών ενέργειας
  • επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων
  • κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη,
  • ενίσχυση του ΕΣΥ και του προσωπικού του,
  • μέτρα για την αποκατάσταση της διαφάνειας και της λειτουργίας του κοινοβουλίου.

Και προφανώς η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ αποτελεί πυλώνα του προγράμματος μας και δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογικό και στρατηγικό είναι και άμεσα πρακτικό: διότι χωρίς την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν είναι εφικτός ο μεσοπρόθεσμος έλεγχος των τιμών στην αγορά ενέργειας.

Αυτά θα είναι τα πρώτα βήματα της νέα προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας.

Όμως θέλω να σταθώ σε κάτι το οποίο θεωρώ κομβικό και  ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηλά στην ατζέντα του.

Ονομάζεται στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

  • Με ουσιαστική στήριξη των νέων αγροτών, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στο ξεκίνημά τους.
  • Έγκαιρη, δίκαιη και διαφανής καταβολή για τον αγρότη ενισχύσεων και αποζημιώσεων
  • Ενιαίο σύστημα ελέγχων για την καταπολέμηση ελληνοποιήσεων, νοθείας και προστασίας των ισχυρών μας προϊόντων
  • Προώθηση των ελληνικών διατροφικών προϊόντων
  • Δημιουργία δημόσιων κέντρων παροχής δωρεάν συμβουλών και εκπαίδευσης στις νέες τεχνολογίες και στην χρήση τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε αγρότες και κτηνοτρόφους.
  • Σύνδεση της εφαρμοσμένης έρευνας με το ΥΠΑΑΤ, το οποίο στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού αγροτικής πολιτικής θα καθορίζει τις ανάγκες εκπαίδευσης-έρευνας.

Αναβάθμιση των υποδομών της υπαίθρου

  • Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας
  • Δημιουργία σύγχρονων εγγειοβελτιωτικών έργων
  • Εξυγίανση των ΤΟΕΒ
  • Αξιοποίηση ενεργειακών κοινοτήτων για μείωση του κόστους ενέργειας

Άμεσα μέτρα:

  • Μη καταβολή του ΕΦΚ σε όλα τα καύσιμα των αγροτικών μηχανημάτων, στην αντλία του βενζινάδικου.
  • Οριζόντια μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της επιβολής πλαφόν.
  • Ενίσχυση για αγορά ζωοτροφών και λιπασμάτων για όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια, αλλά και στα τιμολόγια πώλησης εγχώριων αγροτικών προϊόντων.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή.
  • Αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικών χεριών μέσω άρσης των σχετικών γραφειοκρατικών εμποδίων

ΟΙΝΙΑΔΕΣ

Η στήριξη και αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη της χώρας αλλά ιδίως για το νομό μας και ιδίως για την περιοχή εδώ των Οινιαδών. Αυτό βέβαια πρέπει να συνδυαστεί με τη στήριξη του 2γενούς τομέα ιδίως στο αγροτοτοδιατροφικό κομμάτι.

Πρώτος πυλώνας λοιπόν ανάπτυξης για τις Οινιάδες. Ουσιαστική αναβάθμιση του πρωτογενούς Τομέα.

2ος πυλώνας. Δημιουργία συγχρόνων υποδομών

Δεν μπορεί να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς σύγχρονο οδικό δίκτυο, χωρίς υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, χωρίς να έχουμε λύσει τα θέματα στων σκουπιδιών.  Υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία και η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με την ΤΑ  θα θέσει σε εφαρμογή ένα συνολικό σχέδιο για την αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής που σε πολλές περιπτώσεις είναι απαρχαιωμένες.

3ος πυλώνας Στήριξη του Κοινωνικού Κράτους.

Στήριξη των Νοσοκομείων του Νομού, στήριξη των Κέντρων Υγείας, στήριξη των Δημόσιων Σχολείων, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών ώστε ένα νέο ζευγάρι να νιώθει την ασφάλεια να παραμείνει και να κάνει οικογένεια στον τόπο μας.

4ος πυλώνας. Στήριξη και αναβάθμιση των Γεωπονικών Τμημάτων σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο ώστε να συνδεθούν αρμονικά με την τοπική κοινωνία και οικονομία και να εισφέρουν στην έρευνα και την καινοτομία.

5ος πυλώνας Τουρισμός

Φίλες και Φίλοι η περιοχή των Οινιάδων, το ξέρετε καλύτερα από μένα είναι παράδεισος. Παράδεισος φυσικού τοπίου αλλά και  ποικιλομορφίας, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει ένα τεράστιο ιστορικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό και αρχιτεκτονικό απόθεμα.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς:

  • Τον Αχελώο;
  • Τον φημισμένο βιότοπο στο Δέλτα του Αχελώου;
  • Το Λούρο και το Διόνι;
  • To Αρχαίο Θεάτρο των Οινιάδων;
  • Το μοναδικό αρχαίο ναύσταθμο το Νεώριο;
  • Την Ι. Μ. Παναγίας Λεσινιώτισσας αλλά και τον βυζαντινό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, μέσα στο Λεσίνι, του 13ου αιώνα;
  • Το δάσος του Φράξου
  • Το σπήλαιο της Μάστρου

Και τόσα άλλα…

Αξιοθέατα που μπορούν να αναδειχθούν και αξιοποιηθούν ιδανικά στο πλαίσιο ενναλακτικών μορφών Τουρισμού.

Ξέρετε κυκλοφορεί η άποψη  ότι οι συνθήκες  Ramsar και Natura είναι αυτές που εμποδίζουν την ανάπτυξη της περιοχής. Δεν είναι αλήθεια. Προφανώς και το ιδιαίτερο περιβάλλον της περιοχής δεν προσφέρεται για φαραωνικές κατασκευές ή μαζικό τουρισμό κάθε είδους.  Επαναλαμβάνω όμως ότι οι Οινιάδες αλλά και συνολικά η περιοχή του διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου είναι ιδανική για ανάπτυξη ποικίλων μορφών τουρισμού. Τουρισμός που θα φέρει ανάπτυξη, έσοδα και δουλειές στον τόπο μας αλλά ταυτόχρονα θα προστατεύσει το μοναδικό φυσικό περιβάλλον.

Αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί να ενώσουμε δυνάμεις και να υπηρετήσουμε από κοινού ένα συνολικό σχέδιο για τον τόπο μας.

Ένα σχέδιο που θα κρατήσει τους νέους και τις νέες εδώ.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες.

Σε 1 μήνα έχουμε εκλογές.

Σας καλώ όλους και όλες  να προσέλθετε και να ψηφίσετε.

Σας καλώ να βοηθήσουμε όλοι να απαλλαγεί η χώρα μας από μια επικίνδυνη κυβέρνηση.

Σας καλώ να ενισχύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ακόμη και αυτοί που είστε επιφυλακτικοί σας καλώ να δώσουμε την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει μια φορά  υπό κανονικές συνθήκες. Όχι με την τρόικα στο σβέρκο. Όχι με τα χέρια δεμένα.

Και να τον κρίνουμε αυστηρά. Αλλά δίκαια.

Διότι άλλοι χρεοκόπησαν τη χώρα.

Όχι εμείς.

Διότι άλλοι έφτιαξαν αυτό το αναξιόπιστο και αναποτελεσματικό κράτος.

Όχι εμείς.

Διότι οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη χώρα. Με δικαιοσύνη και ίσιες ευκαιρίες για όλους.

Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι ενώπιον σας ότι μαζί με τους άλλους άξιους συντρόφους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία θα δώσουμε τη μάχη και θα κερδίσουμε.

Δεσμεύομαι όμως κυρίως ότι θα είμαι εδώ και την επόμενη μέρα. Δίπλα στους πολίτες και τα προβλήματά τους. Δίπλα σας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είναι πρώτος με διαφορά στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είναι πρώτος με διαφορά σε όλη τη χώρα.

22 Μαΐου με μια νέα προοδευτική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό και μπροστάρη τον Αλέξη Τσίπρα πιάνουμε δουλειά.

Για μια καλύτερη Ελλάδα.

Με δικαιοσύνη παντού.

Για μια καλύτερη Αιτωλοακαρνανία.

Για τις Οινιάδες που θέλουμε και δικαιούμαστε!

Γεια σας και καλό μας αγώνα!

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2