Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  1:43: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 18 Απριλίου 2023

1.-Στον τόπο του ραγιαδισμού ηγέτες δεν υπάρχουν. Είναι γενική η παραδοχή ότι τις τελευταίες 10ετίες δεν είχαμε δυνατούς πολιτικούς. Ακούμε συχνά ότι μπατάρισε η Στερεά ανατολικά και είμαστε ουραγοί σε ανάπτυξη. Αναρωτήθηκε κανένας γιατί συμβαίνει αυτό; Αναρωτήθηκε κανένας γιατί οι Αιτωλ/νάνες ασύμμετρα με ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα γίνονται εσωτερικοί μετανάστες;

2.- Η ανησυχία ήταν ότι θα βγάζαμε δυο βουλευτές λιγότερους. Όταν ήλθαν τα τελικά αποτελέσματα της ΕΛ-ΣΤΑΤ αποκαλύφθηκε για μια ακόμα φορά ότι περί τους 40.000 Αιτωλ/νάνες κατοικούν μακριά από τον τόπο τους. Ο Δήμος Αγρινίου συνεχίζει να είναι παρά την μείωση, ο μεγαλύτερος όλων ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας με δεύτερη την Χαλκίδα και Τρίτη την Λαμία. Η μεγαλύτερη πόλη η οποία δεσπόζει στον δυτικό άξονα αποστερήθηκε αναπτυξιακής προοπτικής με την κατάργηση του πανεπιστημίου και εμπαίζεται με αυξομειώσεις μεταξύ ενός ή δυο τμημάτων. Η μεγάλη πόλη που θα έπρεπε να ήταν έδρα περιφέρειας δεν είναι ούτε έδρα Περιφερειακής Ενότητας.

3.- Ποιος πολιτικός νοιάστηκε και τι έκανε; κανένας. Γιατί καταργήθηκαν δυο αεροδρόμια του Αγρινίου; Γιατί καταργήθηκε το τρένο; Γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν οι πολιτικοί μας να λειτουργήσει σύγχρονο τρένο παράλληλα με Ιόνιο Οδό από Αντίριο μέχρι Ήπειρο; Είναι πανθομολογούμενο ότι το τρένο συντελεί στην ανάπτυξη αφού μειώνει το κόστος μεταφοράς. Όλες σχεδόν οι πόλεις ανατολικά έχουν τρένα.

4.- Εδώ δεν έγινε ούτε το απλό που θα έπρεπε η επαρχιακή οδός Αγρινίου μέσα από την κοιλάδα του Ινάχου και την κοιλάδα του Αχελώου να ενωθεί με υπάρχουσα Εθνική οδό προς Καρδίτσα ώστε να έχουμε ταχεία πρόσβαση προς Θεσσαλία. Όχι μόνο δεν πήγαν επί τόπου να ιδούν το τοπίο αλλά αγνοούν παντελώς ότι συνορεύουμε με Αργιθέα Καρδίτσας.

5.-Το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα ότι δεν έχουμε πολιτικούς ικανούς να φέρουν πρόοδο και ανάπτυξη στον τόπο μας. Αν κάποιος πολιτικός διαφωνεί προκαλώ να βγούμε σε δημόσιο βήμα να αντικρούσει τα επιχειρήματά μου που δεν χωράνε σε αυτό το άρθρο. Η κοινωνία το ξέρει πολύ καλά ότι οι πολιτικοί μας υπάρχουν για τα ψηφαλάκια με αναποτελεσματικότητα σε θέματα ανάπτυξης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Σε μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου, ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ανέπτυξε τα εξαιρετικά σημαντικά για τους 350 παραγωγούς της περιοχής, έργα εκσυγχρονισμού του τοπικού αρδευτικού δικτύου και τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων αγροτικής οδοποϊίας, ζωτικής σημασίας για όλους τους κατοίκους του ορεινού Ξηρομέρου, τα οποία θεμελιώθηκαν και ξεκίνησαν επί των ημερών του στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

Οπως τόνισε μεταξύ άλλων, “στηρίζουμε τα ορεινά χωριά μας με έργα, όραμα, συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική και ειλικρινή σχέση με τους συμπατριώτες μας. Οχι με ψεύτικα λόγια, κάλπικες υποσχέσεις και fake news.

Ο κ. Λιβανός ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα  στη νέα ΚΑΠ, την ανάγκη δημιουργίας συλλογικών σχημάτων και τα σπουδαία έργα εκσυγχρονισμού του τοπικού αρδευτικού δικτύου.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων με τους παραγωγούς που παραυρέθηκαν στην εκδήλωση. 

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επιτυχημένη θεωρήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε η “Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά Αιτωλοακαρνανίας” το μεσημέρι της Τρίτης (18.04.23) στο Αγρίνιο προκειμένου να παρουσιαστούν οι λόγοι της συνεργασίας της με το ΜέΡΑ25 στις προσεχείς Εθνικές Εκλογές και η προγραμματική συμφωνία (θέσεις) που θα εκφραστεί με το κοινό ψηφοδέλτιο «ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη».

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της Παράταξης «Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά», Δημήτρης Στρατούλης και υποψήφιος βουλευτής με το «ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ» στη Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών αναφέρθηκε στην αναγέννηση και τη διεύρυνση του χώρου της Αριστεράς με γνωστά πρόσωπα μέσα από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν το ΜέΡΑ25, η Λαϊκή Ενότητα, άλλες μικρότερες οργανώσεις της Αριστεράς και πάρα πολλοί “ανένταχτοι αριστεροί αγωνιστές” από όλη τη χώρα με στόχο την είσοδο στη Βουλή.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το Κ.Κ.Ε. και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. δεν αποδέχθηκαν τη συγκεκριμένη πρόταση για κοινή συμπόρευση.

Ο κ. Στρατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι πολίτες πρέπει να επιβραβεύσουν τη στάση μας το 2015 που στηρίξαμε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος μέχρι τέλους και δεν υπολογίσαμε ούτε βουλευτικές, ούτε υπουργικές, ούτε κυβερνητικές καρέκλες θέλοντας να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας. Έχουμε κάνει διαχρονικούς αγώνες για τα προβλήματα του λαού και της νεολαίας. Έχουμε προτάσεις ενωτικές για όλη την Αριστερά και για όλα τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, οι οποίες μπορούν να προχωρήσουν με μεγάλες ρήξεις με το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο» και συνέχισε τονίζοντας: «Να είμαστε μια ισχυρή, μαχητική Αντιπολίτευση».

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Παληγεώργος, γραμματέας της Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, τόνισε: «Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστέρα ανασυγκροτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο καλώντας όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις σε ένα εκλογικό μέτωπο. Εμείς, είμαστε με όσους ανταποκρίθηκαν και μαζί με το ΜέΡΑ25 θα είμαστε στις επερχόμενες εκλογές. Τα πράγματα συνεχώς δυσκολεύουν, η κοινωνία χρειάζεται μια καθαρή αντιπολίτευση, η οποία θα φαίνεται και στο λαϊκό κίνημα και στην κοινοβουλευτική πραγματική αντιπολίτευση».

Ακολούθησε ζωντανό πρόγραμμα με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια από μουσικό σχήμα της πόλης.

Στρατούλης

Πηγή: agriniotimes.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Την στήριξή της στην συμμαχία Πράσινο & Μωβ εξέφρασε η ευρωβουλευτής των Πράσινων/EFA Ska Keller (τ. συνεπικεφαλής της Πράσινης Ευρωομάδας και τώρα μέλος των Επιτροπών Περιβάλλοντος -Δημόσιας Υγείας -Διατροφικής Ασφάλειας & Αλιείας) με βιντεοσκοπημένο μήνυμα της..

Δείτε εδώ το μήνυμα της Ska Keller.

Στο μήνυμα η Ska Keller χαρακτηρίζει την συμμαχία ως την κατάλληλη επιλογή για την ενδυνάμωση της δημοκρατίας, της κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Παράλληλα, επισημαίνει τις σημαντικές προκλήσεις και συνέπειες από την  κλιματική αλλαγή στη χώρα μας, οι οποίες τείνουν να επιβαρύνουν περισσότερο τους αδύναμους οικονομικά πολίτες.  

Το Πράσινο & Μωβ ευχαριστεί θερμά την κ. Keller για τη δημόσια στήριξή της. 

Θα ακολουθήσουν περισσότερα μηνύματα στήριξης προς το Πράσινο & Μωβ και από άλλα εκλεγμένα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των Πράσινων -ομάδας των Greens/EFA.
Το Πράσινο & Μωβ είναι μια Συμμαχία των κομμάτων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, Κύκλος -οικοφεμινιστικό qυίνημα
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 14:48

Χάσαμε τον δρόμο μας…

Τέλη της δεκαετίας του 2000 έγινε μια δημοσκόπηση στον νομό μας για τα καίρια προβλήματα του τόπου μας.Το αποτέλεσμα ανέδειξε ως πρώτα την ανεργία (81%) και το κακό οδικό δίκτυο(42%).

Πέρασαν 15 χρόνια από την έρευνα του Επιμελητηρίου κι όμως δεν άλλαξε τίποτα.Το αντίθετο θα λέγαμε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε όσον αφορά στην ανεργία αλλά έγινε τραγική στο περιφερειακό οδικό δίκτυο.

Κοιτώντας την Ιονία οδό που είναι το δένδρο δεν βλέπουμε τις οδούς που συνδέουν τις πόλεις και τα χωριά μας που είναι το δάσος.

Τώρα θα μου πείτε ότι η ανεργία είναι ένα φαινόμενο της κρίσης και των μνημονίων που διέλυσε τον κοινωνικό ιστό σε ολόκληρη την χώρα.

Εν μέρει θα συμφωνήσω αλλά για την κατάσταση της οδοποιίας στον νομό μας η ευθύνη βαρύνει τους βουλευτές και τους τοπικούς άρχοντες.Αυτό προκύπτει από τα έργα που γίνονται σε άλλες περιοχές της χώρας και που εμείς δεν είδαμε στον τόπο μας. Το οδικό δίκτυο του νομού μας είναι σημαντικό για την οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας και φυσικά για την επικοινωνία μεταξύ των οικισμών. Η ύπαρξη σύγχρονων υποδομών, που θα διακρίνονται για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα τους, είναι ζωτικής σημασίας για κάθε περιοχή.

Η κατάσταση του οδοστρώματος αποτελεί μια σαφή ένδειξη της ελληνικής προχειρότητας. Είναι καταρχάς προφανές ότι δεν υπάρχει ένα ομοιόμορφο σύστημα για την ποιοτική αποδοχή των επισκευών στο οδόστρωμα. Τα περιβόητα μπαλώματα είναι οι πληγές που έρχονται για να μείνουν για χρόνια θυμίζοντας την αυθαιρεσία ενός εργολάβου που αποφάσισε να μην κάνει καλά τη δουλειά του. Επίσης, η ανακολουθία στον τρόπο σχεδιασμού των παρεμβάσεων στο οδόστρωμα δείχνουν την προχειρότητα και στον προγραμματισμό της πολιτείας. Πόσες φορές δεν έχουμε γίνει μάρτυρες μιας κατάστασης όπου μια πρόσφατη οδόστρωση διαλύεται προκειμένου να περάσει ένας νέος αγωγός. Δίχως άλλο οι κακοτεχνίες στους ελληνικούς δρόμους είναι ο κανόνας με πολλά οδοστρώματα να καταλήγουν σε παγίδες θανάτου για τους οδηγούς και τους περαστικούς, με τα υπέροχα μπαλώματα να έρχονται να θεραπεύσουν προσωρινά και για πάντα την κακοτεχνία.

Ας μην ξεχνάμε ότι το οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας είναι πεπαλαιωμένο και στην πλειοψηφία του φτιαγμένο πριν 60 και πλέον χρόνια χωρίς την απαιτούμενη υποδομή για τον σημερινό όγκο και αριθμό οχημάτων.Χωρίς κανάλια απορροής ,δίχως το απαιτούμενο πλάτος,με έλλειψη ανάλογων γεφυρών και το κυριότερο ,με επισκευές πασαλείμματα.

Ας μην μιλήσουμε για τον ελλιπή φωτισμό,για την έλλειψη σήμανσης και το κυριότερο για την επικινδυνότητα που μας έχει υποχρεώσει όλα αυτά τα χρόνια να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές!

Κατά τα άλλα νοιώθουμε ότι μας τιμωρούν,ότι είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας,λές κι ότι εμείς δεν πληρώνουμε τα τέλη κυκλοφορίας...

Ως πότε θα είμαστε οι παρακατιανοί,ως πότε θα είμαστε φόρου υποτελείς,ως πότε δεν θα διεκδικούμε;

ΧΡΉΣΤΟΣ ΡΉΓΑΣ
υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Εθνικό κόμμα Έλληνες

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Αγρίνιο είναι γεγονός.

Εν όψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, που ως γνωστόν θα πραγματοποιηθούν στης 21 Μαΐου 2023, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφθεί την Αιτωλοακαρνανία όπου τη Δευτέρα 24 Απριλίου θα πραγματοποιήσει στο Αγρίνιο, στον δημοτικό κινηματογράφο «Άνεσις», την προεκλογική του ομιλία στις 19:30 μμ.

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Αιτωλοακαρνανίας, απευθύνει κάλεσμα σε όλο το δημοκρατικό κόσμο του Νομού, προκειμένου να παρακολουθήσει την ομιλία, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε γωνιά της περιοχής.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με τις επεξεργασμένες προγραμματικές του θέσεις, πιο επίκαιρες από ποτέ, και το στελεχιακό του δυναμικό στην πρώτη γραμμή του αγώνα, φιλοδοξεί στην αλλαγή σελίδας για τους πολίτες και τη χώρα, μακρυά από τις ανερμάτιστες πολιτικές της κυβέρνησης και τον λαϊκισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τονίζει η σχετική ενημέρωση.

agrinionews.gr
Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ