Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:01: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023

«Οχι» σε «κυβέρνηση ηττημένων» μετά τις εκλογές, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει την τροπολογία για το «μπλόκο» στον Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «χορηγό της ακροδεξιάς» και υποστήριξε πως «ο Ηλίας Κασιδιάρης θα τρίβει τα χέρια του» με τις τροπολογίες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε πως «αδικήσαμε τη μεσαία τάξη» και παρουσίασε τις τρεις προτάσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, προαναγγέλλοντας πως θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ. «Ο Μητσοτάκης αρνείται όπως ο διάολος το λιβάνι να κάτσουμε σε ένα τραπέζι μαζί και να συγκριθούν οι προτάσεις μας» σχολίασε με αφορμή το «ναι» του πρωθυπουργού για debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε κατά της «κυβέρνησης ηττημένων» και ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει η πολιτική αλλαγή. «Είναι προφανές ότι αυτοδυναμία δεν μπορεί να υπάρξει. Ο κ. Μητσοτάκης τι εννοεί όταν λέει αυτοδυναμία; Οτι ακόμα και αν βγει πρώτος θα πάει σε δεύτερες και τρίτες εκλογές. Τώρα όμως τα γυρνάει και λέει πως θα πάρει διερευνητική εντολή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς λέμε στον λαό πως ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα, συναίνεση. Σε όλες τις σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες με απλή αναλογική υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Εμείς λέμε πως σε αυτές τις εκλογές ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει πως αν έρθει πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το κόμμα της ΝΔ θα έχει τη βαρύνουσα σημασία στις διαπραγματεύσεις με την ίδια πολιτική. Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Μετά τις εκλογές αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα πιστεύετε πως αν υπάρχει δυνατότητα προοδευτικής διακυβέρνησης θα το αρνηθεί;» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Ολα όσα προεκλογικά λέγονται είναι διαφορετικά με αυτά που θα αποφασιστούν μετεκλογικά», σχολίασε με αφορμή τη δήλωση Ανδρουλάκη για το όνομα του πρωθυπουργού. «Δεν λέω να φτιάξουμε κυβέρνηση ηττημένων όπως το λέει ο κ. Μητσοτάκης. Δεν κάνουμε μπακαλική, είναι ζήτημα ηθικής νομιμοποίησης. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν αν θέλουν πολιτική αλλαγή, δηλαδή αν θέλουν να ηττηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης», σημείωσε.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

«Το θέμα είναι αν ο καταναλωτής μπορεί να δει μια ανακούφιση όταν ψωνίζει. Βλέπουμε το τραπέζι του νοικοκυριού, όχι το καλάθι, αυτό το Πάσχα να είναι ακριβότερο από το περυσινό και “φωτιά” σε σχέση με το προπέρσινο. Η αγοραστική δύναμη έχει πέσει κατά 40%» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και παρουσίασε τις τρεις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια:

Αύξηση μισθών: Αύξηση κατώτατου μισθού στα 880, αύξηση μισθών στο Δημόσιο, αναδρομικά στους συνταξιούχους.
Μείωση τιμών: Η ακρίβεια είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνικό. Η Ελλάδα δεν γίνεται να έχει την ακριβότερη βενζίνη, υψηλές τιμές στα σούπερ μάρκετ και χαμηλούς μισθούς. Προτείνουμε 6% φόρος στα τρόφιμα, τρόφιμα βασικής ανάγκης με μηδενικό συντελεστή. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ακύρωση φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο. Επίσης έλεγχος του κράτους για να περάσουν οι μειώσεις στην τσέπη του καταναλωτή.
Ρύθμιση χρεών

«Η κυβέρνηση χορηγός της ακροδεξιάς – Χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη»

«Εμείς τα λέγαμε… Είχαμε καταθέσει πριν ένα μήνα τροπολογία και προσχωρήσαμε στην άποψη του κ. Αλιβιζάτου και μας κουνούσαν το δάχτυλο ότι δεν θέλαμε να ψηφίσουμε την τροπολογία γιατί κλείνουμε το μάτι στους νεοναζί. Αθλιότητες! Εχουν γίνει χορηγοί της ακροδεξιάς. Είναι η τρίτη τροπολογία που καταθέτουν για τον Κασιδιάρη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «εμείς δεν πιστεύουμε πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Δεν πιστεύουμε ότι ένα δεύτερο λάθος είναι η λύση απέναντι στο πρώτο για να το διορθώσεις. Χειραγωγούν τη Δικαιοσύνη».

«Τρίβει τα χέρια του ο Κασιδιάρης – Θα απέχουμε από την ψηφοφορία»

«Η μάχη ενάντια στον φασισμό δεν κερδίζεται με διατάγματα. Σε εμένα προσωπικά δεν θα κάνει κανένας μαθήματα. Πρέπει όλο το δημοκρατικό τόξο να προσχωρήσει σε μία ορθή στάση και θέση που δεν θα χειραγωγεί τη δικαιοσύνη γιατί αυτό θα μας οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Ο Κασιδιάρης θα τρίβει τα χέρια του με αυτά που συμβαίνουν. Απευθύνουμε έκκληση να σοβαρευτούν και να φέρουν στη Βουλή την τροπολογία που καταθέσαμε, αλλιώς ας αναλάβει την ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης. Θα απέχουμε από την ψηφοφορία, θα χρεωθούμε το λάθος;», σημείωσε.

«Η μισή Ελλάδα χρωστάει – Τα funds έχουν κατοικίες 40 δισ. ευρώ»

«Το σχέδιό μας είναι φιλολαϊκό. Δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα να κερδίζουν οι λίγοι και να χάνουν οι πολλοί. Δεν γίνεται να έχουμε ρεκόρ στο Χρηματιστήριο και η μέση οικογένεια να δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα» τόνισε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε «γυρνάω όλα τα μαγαζιά και μου λένε δεν έχουμε τζίρο. Στο Δημόσιο 12 χρόνια δεν έχουν αυξήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνάει 4 χρόνια, τι έκανε;». Οσον αφορά τους πλειστηριασμούς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως η μισή Ελλάδα χρωστάει. «Εχουμε 4.250.000 πολίτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια και 700.000 κατοικίες σε υποθήκη που μεταβιβάστηκαν ήδη σε funds ενώ η αξία τους ξεπερνά τα 40 δισ. ευρώ», τόνισε.

Πηγή: reader.gr

H Νέα Δημοκρατία κυκλοφόρησε νέο σποτ ενόψει των εκλογών του Μαΐου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναρτά το βίντεο στον λογαριασμό του στο Facebook.

Στο μήνυμα, αναφέρεται ότι η ΝΔ λειτούργησε βάσει σχεδίου κατά τη θητεία της και πλέον έχει στα… σκαριά και το νέο σχέδιο για το μέλλον, με τον πρωθυπουργό να υπόσχεται καλύτερους μισθούς για όλους και περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας Υγείας.

«Είχαμε σχέδιο για την ανάπτυξη, για τη μείωση της ανεργίας, για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Και έχουμε σχέδιο για το μέλλον. Για να πάμε τολμηρά μπροστά, με καλύτερους μισθούς για όλους. Με αξιοπρεπή δημόσια Υγεία. Με ένα καλύτερο κράτος» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα Μητσοτάκη.

Δείτε το βίντεο

reader

Σε μία καταγγελία κατά της Hellenic Train προχώρησε ο Λουκάς Αποστολίδης, δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων καθώς ο οποίος καταγγέλλει ότι «η Hellenic Train αποπειράθηκε να εξαγοράσει συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, ο Λουκάς Αποστολίδης, ο οποίος αύριο Μεγάλη Τρίτη (11.04.2023) θα επισκεφθεί τον εφέτη ανακριτή στη Λάρισα, προκειμένου να ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών και την απόδοση δικαιοσύνης, τονίζει πως:

«Ο σεβασμός των νεκρών και των τραυματιών, της τραγωδίας των Τεμπών απαιτεί ευαισθησία και προπαντός ανθρωπιά.

Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ανταλλακτική αξία. Ο πόνος και η θλίψη δεν εξαργυρώνονται. Ούτε αντιμετωπίζονται με κυνισμό. Πόσο μάλλον με αμοραλισμό.

Όπως δυστυχώς φαίνεται να πράττει, η διοίκηση της HELLENIC TRAIN, στην προσπάθειά της να σκεπάσει τις ευθύνες της, καταφεύγει σε πράξεις και ενέργειες που αποσκοπούν στη συναλλαγή και στην εξαγορά των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών.

Η πρακτική της αποπνέει έλλειψη ήθους, είναι επαίσχυντη και άκρως προκλητική. Αγνοεί το στοιχειώδες: Ο θάνατος και οι πληγωμένες ζωές είναι οδύνη και πόνος.

Η αντοχή της μνήμης στο χρόνο, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να οδηγήσει στην αποποίηση των ευθυνών, όλων των εμπλεκόμενων συντελεστών της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών.

Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί έχουν ονοματεπώνυμο, είναι γνωστοί. Κατείχαν συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης, για τις οποίες προκλητικά αδιαφόρησαν. Η ανευθυνότητα τους, η αμεριμνησία τους, η ανικανότητα τους, τους καθιστά υπόλογους.

Η απόδοση δικαιοσύνης είναι ζωτική προτεραιότητα. Το οφείλουμε στους νεκρούς και στους τραυματίες όλοι μας. Οι θεσμοί της Πολιτείας και πρωτίστως η ελληνική δικαιοσύνη, καθώς και το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του, καλούνται να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία προκειμένου να γίνει ο αδιαπραγμάτευτος καταλογισμός ευθυνών και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Διαφορετικά θα είναι και αυτοί υπόλογοι σε ένα έγκλημα, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, και τραυμάτισε σωματικά και ψυχικά και άλλους συνανθρώπους μας.

Οι νέοι και οι νέες που χάθηκαν, μας υπενθυμίζουν διαρκώς την ανάγκη να σεβαστούμε τη μνήμη τους, εξοβελίζοντας την ανοχή την αδιαφορία ακόμη και τη λήθη», καταλήγει στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Αποστολίδης.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Πρόταση Σταύρου Καραγκούνη προς τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για ενημερωτική καμπάνια στα ΜΜΕ για τη συμβουλευτική προς γονείς που τα παιδιά τους έχουν μαθησιακές ιδιαιτερότητες.
 
Στο Μεσολόγγι βρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Γεωργούλης σε εκδήλωση της ΟΜ Μεσολογγίου.  Με αφορμή το ότι ο Αλέξης Γεωργούλης είναι μέλος της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη δυσλεξία ο Σταύρος Καραγκούνης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, έκανε την πρόταση για μια ευρεία καμπάνια στα ΜΜΕ χρηματοδοτούμενη από το Ευρωκοινοβούλιο ή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα τη συμβουλευτική προς τους γονείς, προκειμένου να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και να αποδέχονται τις ιδιαίτερες ικανότητες των παιδιών μας και να παίρνουν εγκαίρως τη στήριξη που χρειάζονται τα παιδιά απο ειδικούς για να εντάσσονται ομαλά και γρήγορα στη σχολική κοινότητα και την εκπαιδευτική διαδικασία . Ο Σταύρος Καραγκούνης δεσμεύθηκε ότι θα ξανασυζητήσει το θέμα με τον Αλέξη Γεωργούλη στις Βρυξέλλες.
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με την πλειοψηφία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ψηφιστεί  αύριο η διάταξη για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που απηύθυνε στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται είτε να απέχει από την ψηφοφορία είτε να μετέχει αλλά να δηλώσει «παρών». Σε κάθε περίπτωση η επιλογή για μια ακόμα φορά του κόμματος να μην στηρίξει τροπολογία για το θεσμικό μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη ενισχύει τις φωνές από την πλειοψηφία που υποστηρίζουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να ψαρέψει στα θολά νερά της αντισυστημικής ψήφου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε κοινοβουλευτικό ανένδοτο ενημερώνοντας ότι οι βουλευτές του θα απέχουν από όλες τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες ως συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Διευκρίνισε ωστόσο τότε ότι η ψηφοφορία για την τροπολογία Κασιδιάρη θα αποτελέσει εξαίρεση αποδεχόμενος το αίτημα εκπομπής ισχυρού δημοκρατικού μηνύματος προς κάθε κατεύθυνση από την Βουλή.

Παρά ταύτα στην κρίσιμη ψηφοφορία της αρχικής τροπολογίας που καλούσε το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου να διαπιστώνει εάν η τυπική και η πραγματική ηγεσία των κομμάτων πληρούν τις ποινικές προϋποθέσεις για μετέχουν σε εκλογική αναμέτρηση τροπολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να δηλώσει «παρών» υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική ρύθμιση είναι αντισυνταγματική

Πέραν πάντως του ΣΥΡΙΖΑ, αρνητικά αναμένεται να ψηφίσουν ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 και Ελληνική Λύση.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στις 15:00 μ.μ. αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση της τροπολογίας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και να αποτυπωθεί με καθαρό τρόπο η στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα στην αυριανή ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Μητσοτάκης: Στη Βουλή θα αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους

«Εμείς φέρνουμε νέα τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στην πλήρη σύνθεση του τμήματος του Αρείου Πάγου να ερμηνεύσει το νόμο τον οποίο έχουμε ψηφίσει και να υψώσει αυτό το τείχος το οποίο θα πρέπει υπό κανονικές συνθήκες να ενώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Αύριο στη Βουλή θα αναλάβουν όλες και όλοι την ευθύνη τους. Αυτοί που δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία είναι οι ίδιοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι τελικά στη “Χρυσή Αυγή”. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν τελικά με κάποιο τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο κοινοβούλιο. Θέλω να θυμίσω στο παρελθόν όποτε χρειαζόταν συμπορεύτηκε μαζί τους. Μαζί ψήφισαν τότε για να πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Και για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου μαζί είχαν συμπορευτεί.

Εδώ, λοιπόν, θα κριθούν όλοι. Και κάνω μία έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου αύριο, τελευταία μέρα, ουσιαστικά, λειτουργίας του κοινοβουλίου πριν διαλυθεί η Βουλή, να ομονοήσουμε επιτέλους. Να βάλουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας και να αντιληφθούμε ότι το ζήτημα αυτό είναι μείζον ζήτημα Δημοκρατίας. Η “Χρυσή Αυγή” είναι μία οργάνωση εγκληματική, καταδικασμένη. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο αυτά τα οποία ζήσαμε τις εποχές της κρίσης. Και όλοι μαζί να υψώσουμε εμπόδιο, ανάχωμα σε αυτά τα σχέδια τα οποία κάποιοι καταστρώνουν. Και ελπίζω ότι, τελικά, μέχρι αύριο θα πρυτανεύσει η λογική. Κοντός ψαλμός όμως, αύριο θα ξέρουμε και όλοι θα λογοδοτήσουν τελικά για τη συμπεριφορά τους. Και, ξέρετε, στην ψήφο τελικά στο κοινοβούλιο κρύβονται οι πραγματικές προθέσεις και όχι στα λόγια».

Οικονόμου: Ακατανόητη και επικίνδυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

«Σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες για τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων με το μανδύα κόμματος στις εκλογές η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη, σε αντίθεση, δυστυχώς, με άλλα κόμματα που είτε από αντιπολιτευτικό μένος, είτε από μικροκομματικούς μαθηματικούς υπολογισμούς, είτε γιατί θέλουν να ψαρέψουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς, αντιδρούν, αδιαφορώντας όμως για τις συνέπειες των επιλογών τους αυτών τόσο σε πολιτικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση προς τους κυβερνητικούς συντάκτες. Ο ίδιος υπογράμμισε παράλληλα πως «η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα τέτοιο ζήτημα είναι ακατανόητη και επικίνδυνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται να αφήσει τα μισόλογα και την ηθελημένη ασάφεια, καθώς το ζήτημα αυτό είναι εξόχως σοβαρό και αγγίζει τον σκληρό πυρήνα της Δημοκρατίας μας. Κάθε εργαλειοποίηση της θεσμικότητας γύρω από το ζήτημα αυτό είναι και ανεπίτρεπτη και ασυγχώρητη».

Γεροβασίλη: Αφήνουμε την κυβέρνηση να πάρει μόνη της την ευθύνη

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ΣΚΑΙ προανήγγειλε ότι το κόμμα της δεν θα στηρίξει την ρύθμιση υποστηρίζοντας την στάση της «ουδετερότητας». «Όταν οι νομοθετικές ρυθμίσεις έρχονται παραμονή των εκλογών έχουν ένα φορτίο το οποίο προφανώς δεν είναι θετικό. Εκεί λοιπόν συζητήσαμε, καταθέσαμε προτάσεις γιατί κανένα κόμμα δεν ήταν σύμφωνο, άσχετα αν τελικά το ΠΑΣΟΚ ψήφισε. Εμείς επιλέξαμε τη στάση της ουδετερότητας, δηλαδή το “παρών”.

Ο ερασιτεχνισμός στις κινήσεις της κυβέρνησης ενέχει κινδύνους, και εμείς σε αυτούς τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης δεν θα συμμετάσχουμε, θα την αφήσουμε να πάρει την ευθύνη μόνη της. Κινδυνεύουμε να γίνουμε χορηγοί της εγκληματικής οργάνωσης εξαιτίας των ερασιτεχνισμών. Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να φέρει ρύθμιση που τους αφήνει έξω.

Το πρόβλημα είναι της κυβέρνησης γιατί έκανε όλους αυτούς του ερασιτεχνισμούς, δεν άκουσε ούτε εμάς ούτε το ΠΑΣΟΚ, αν και ψήφισε και τώρα κριτικάρει αρνητικά την κυβέρνηση.

Εμφανίζεται η κυβέρνηση λίγο πριν κλείσει η Βουλή να διορθώσει το λάθος με ένα λάθος και κινδυνεύουμε να εμφανίσουμε τη Χρυσή Αυγή από εγκληματική οργάνωση, διωκόμενη» ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη.

ΠΑΣΟΚ : Συνεισφέρουμε δημιουργικά με γνώμονα την υπεράσπιση της Δημοκρατίας

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, σχόλιο του γραφείου τύπου της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη άμυνας της Δημοκρατίας απέναντι στο φαινόμενο μιας εγκληματικής οργάνωσης, που κρύβεται υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος, την ώρα μάλιστα που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρακολουθούσε αδρανής επί δυο χρόνια τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής να κάνουν προεκλογική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή.

Για το σκοπό αυτό, καταθέσαμε τις προτάσεις μας οδηγώντας σε ουσιαστικές και νομοτεχνικές βελτιώσεις της διάταξης για τον αποκλεισμό του νεοναζιστικού μορφώματος.

Αν είχε εισακουστεί η πρότασή μας για εισαγωγή του ζητήματος στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, δεν θα είχαμε φτάσει στις σημερινές δυσάρεστες εξελίξεις.

Η νέα, μονομερής και πρόχειρη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης δεν θα χρειαζόταν.

Παρά ταύτα, ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου που σθεναρά και παγίως έχει σταθεί απέναντι στον νεοναζισμό, θα συνεισφέρουμε δημιουργικά με γνώμονα την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και όπως δήλωσε πρόσφατα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης θα αγωνιστούμε για να μη βρει χώρο στη Βουλή το νεοναζιστικό μόρφωμα».

Πηγή: protothema.gr

Οι κύριοι Τσίπρας, Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης, στην αγωνία τους να παραμείνουν στην εξουσία ως παίκτες στο πολιτικό σκηνικό, λένε συνεχώς ψέμματα. 

Τη μία μέρα μιλούν για συγκυβέρνηση, την άλλη για αυτοδυναμία, την επόμενη για τρικομματική και ίσως την άλλη εβδομάδα να μας πουν ότι θα συνεργαστούν και με τους εξωγήινους.

Είναι απαράδεκτο να συμπεριφέρονται έτσι στην ίδια τη Δημοκρατία. 

Εμείς ζητάμε την ψήφο του Ελληνικού λαού για να κυβερνήσουμε οι ίδιοι. Ούτε συγκυβέρνηση, ούτε τρικομματική. Ελληνική Λύση για την κυβέρνηση του τόπου. 

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαργιάδας πραγματοποίησε την Κυριακή 9 Απριλίου Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση.
 
Κατά την Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση έγινε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βραχωρίτη Κωνσταντίνο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για τη τετραετία που πέρασε.
 
Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες κατά τις οποίες αναδείχθηκε το νέο Δ.Σ του Συλλόγου και η νέα Ελεγκτική Επιτροπή.
 
Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο αμέσως μετά την διαδικασία των αρχαιρεσιών πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση.
 
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
 
Πρόεδρος: Βραχωριτης Κωνσταντίνος
Αντιπρόεδρος: Κωστή Χριστίνα
Γραμματέας: Αγγελη Αφροδίτη
Ταμίας: Κωστής Γεώργιος
Μέλη: Αποστολόπουλος Δημήτριος, Στάικος Ευάγγελος & Κωστη Ευφροσύνη.
 
Τέλος, Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη που συμμετείχαν στην σημερινή διαδικασία αλλά και για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια.
 
Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά και Καλό Πάσχα!!
Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Σπήλιος Λιβανός : Η δημιουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Αγρινίου δείχνει τη βούληση και την ετοιμότητα της κυβέρνησης για τη συνεχή βελτίωση των παροχών της Δημόσιας Υγείας

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα  για την ανταπόκρισή της στο μείζονος σημασίας θέμα για την υγεία των πολιτών του Νομού  της δημιουργίας του Αιμοδυναμικού Τμήματος του νοσοκομείου Αγρινίου.

Σε πρόσφατη συνάντησή μου με την Αναπληρώτρια Υπουργό της είχα επισημάνει ότι ο εν λόγω φάκελος, πλήρως και εκτενώς σχηματισμένος έχει κατατεθεί από καιρό στο αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Υγείας, αναμένοντας την έγκρισή του, προκειμένου να ξεκινήσει η δημιουργία ενός Αιμοδυναμικού Τμήματος, το οποίο είναι βέβαιο πως θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του νοσοκομείου του μεγαλύτερου Νομού της χώρας και θα σώσει δεκάδες εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές. Της μετέφερα, δε, και τις θέσεις και απόψεις της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου όπως και του ιατρικού προσωπικού, με τους οποίους συναντήθηκα κατ επανάληψη.

Κατόπιν όλων των παραπάνω,  στη σημερινή συνεδρίαση του, το  Κεντρικό Συμβούλιο  Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) στο Υπουργείο Υγείας έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία Αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση, με την οποία διασφαλίζονται υψηλές και ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας για όλους τους καρδιολογικούς ασθενείς του νομού μας.

Η ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας στο καίριο αυτό αίτημα, αποδεικνύει τη βούληση αλλά και την ετοιμότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνεχή βελτίωση του βασικότερου αγαθού της δημόσιας υγείας.  Σε πλήρη αντίθεση, με τα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οδήγησαν σε πλήρη απαξίωση το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με αποτέλεσμα, πλέον, να απαιτείται ακόμα πιο εντατική προσπάθεια για την αναστήλωση και τον εκσυγχρονισμό του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο, πιστεύει σε ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας και το απέδειξε κατά την πρώτη τετραετία της θητείας της, όπου παράλληλα με την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης διεθνούς υγειονομικής κρίσης της πανδημίας, έβαλε τις βάσεις για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση της δομής και λειτουργίας του.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραιτήθηκε πριν από λίγο από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερρίκος, μετά τα όσα ακολούθησαν των δηλώσεών του για την τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο πρώην – πλέον – αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερρίκος είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τις δηλώσεις του για την τροπολογία της Κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη, με συνταγματολόγους να τον «αδειάζουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δήλωσε πως οδηγήθηκε στην παραίτηση «για λόγους ευσυνειδησίας και προσωπικής επαγγελματικής ευθιξίας».

Η παραίτηση του κ. Τζανερρίκου ήρθε δυόμιση μήνες πριν την αποχώρηση του, στα τέλη Ιουνίου, από το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, την προεδρία του Α1 Τμήματος θα αναλάβει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης η κυρία Ευδοξία Κιουπτσίδου η οποία και θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν για τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές και πρωτίστως για την εκλογική τύχη του κόμματος Κασιδιάρη.

Η  πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου που παρέλαβε την παραίτηση του αντιπροέδρου ο οποίος εκ του νόμου έχει δικαίωμα να την ανακαλέσει

Υπενθυμίζεται πως η συζήτηση για την τροπολογία ξεκινά σήμερα στη Βουλή, ενώ αύριο Μεγάλη Τρίτη (11.4.2023) ψηφίζεται. Η κρίσιμη απόφαση του Αρείου Πάγου για την συμμετοχή ή όχι του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές θα ληφθεί το αργότερο έως τις 5 Μαΐου.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τη Διοίκηση και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Αντρέα  Λυκουρέτζο  για την άμεση  ανταπόκρισή τους  στο αίτημα που τους υπέβαλλα προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας στις αποζημιώσεις για τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου και Αυγούστου του 2022 σε πολλές περιοχές του νομού.

Όπως ενημερώθηκα σήμερα, εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων - πριν το Πάσχα - θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των  1.446 δικαιούχων πληγέντων αγροτών από τα Καλύβια, το Αγγελόκαστρο, τη Στάμνα, τη Νεάπολη, την Καμαρούλα, την Αβωράνη, το Καινούριο, τη Λεπενού, το Καστράκι, τον Στράτο, το Δοκίμι, τα Αμπέλια, τον Άγιο Βλάσσιο και της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου, τα αναλογούντα ποσά, από το κονδύλιο συνολικού ύψους  3.731.919,85 ευρώ.

Επισυνάπτεται η  επιστολή προς τον ΥΠΑΑΤ Γ. Γεωργαντά 

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2023
Προς: Αξιότιμο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 
Αγαπητέ Γιώργο,

Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο ολοκλήρωσε μεγάλο τμήμα των πορισμάτων του αναφορικά με τις ζημιές που είχαν υποστεί οι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας από τις χαλαζοπτώσεις που συνέβησαν τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του 2022 στα ακόλουθα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας: Καλύβια, Αγγελόκαστρο, Στάμνα, Νεάπολη, Καμαρούλα, Αβόρανη, Καινούριο, Λεπενού, Καστράκι, Στράτος, Δοκίμι, Αμπέλια, Άγιος Βλάσιος, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, και τα απέστειλε στην κεντρική υπηρεσία του ΕΛΓΑ. Το ύψος των  αποζημιώσεων ανέρχεται περίπου σε 4.000.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά είναι αναγκαία για τους παραγωγούς προκειμένου να αντισταθμίσουν εισοδηματικά τις ζημιές που υπέστησαν από την χαλαζόπτωση ενώ θα είναι και μια ένεση ρευστότητας ενόψει του Πάσχα που έρχεται.

Για το λόγο αυτό, αγαπητέ Γιώργο, παρακαλώ όπως προβείς σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε το ως άνω ποσό που αφορά τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, να ενταχθεί στις αποζημιώσεις που αναμένονται να καταβληθούν την Μεγάλη Τετάρτη, και να μην  μετατεθούν σε χρόνο μετά το Πάσχα.

Τα χρήματα αυτά είναι αναγκαία για τους παραγωγούς του μεγαλύτερου αγροτικού νομού της χώρας, που έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ενώ και για ανθρώπινους λόγους θα ήταν καλύτερο η καταβολή να γίνει πριν το Πάσχα.

Με εκτίμηση, 

Σπήλιος Λιβανός

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2