Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 19:16

Επίσκεψη Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Ακτίου (εικόνες)

Το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Ακτίου (Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION) επισκέφθηκε σήμερα 19/4/2023 ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτό.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε σχετικά “Η στρατιωτική βάση του Ακτίου εξυπηρετεί τόσο τις στρατιωτικές όσο και τις πολιτικές πτήσεις. Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν σε αυτή, έχουν υποστεί επί σειρά ετών αδικίες στη μοριοδότηση, με άμεσο αντίκτυπο στις μεταθέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εξακολουθεί να εφαρμόζεται ο Π.Ο.Υ. (Πίνακας Οργάνων και Υλικών) του 2018, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις υφιστάμενες ανάγκες του αεροδρομίου και του προσωπικού.

Ταυτόχρονα, το πλαίσιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία, την Υπηρεσία Πολεμικής Αεροπορίας και τον Παραχωρησιούχο θέτει συγκεκριμένες προδιαγραφές που επιβάλλεται να πληρούνται στο έπακρο ώστε να διασφαλίζεται η ορθή λειτουργία του αεροδρομίου αλλά και η ασφάλεια πτήσεων και εδάφους, η ασφάλεια στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.

Τα σοβαρά αυτά ζητήματα έχω θέσει με επίκαιρες ερωτήσεις μου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ήδη από το 2020 και αναμένουμε την επικαιροποίηση του Π.Ο.Υ. του αεροδρομίου με βάση τις σημερινές ανάγκες, αλλά και την πλήρη τήρηση των προβλεπόμενων στη σύμβαση για τη βάση του Ακτίου αναφορικά με την επάρκεια προσωπικού, εξοπλισμού και συστημάτων ασφαλείας”.

Κωνσταντόπουλος Άκτιο

Κωνσταντόπουλος Άκτιο

sinidisi.gr