Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  10:26: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023

Το κόμμα ΕΜΠΡΟΣ συμμετέχει ισότιμα στη Συμμαχία Ανατροπής, όπου συμμετέχουν ήδη το ΕΠΑΜ, το ΚΕΛΔΑ, το Κίνημα Δικαιοσύνης (Ι. Σακκάς), το Μαζί για μια Ελεύθερη Ελλάδα, το ΔΗΚΚΙ, η Ασπίδα Πολιτών-Άμεση Δημοκρατία, η Ελληνορωσική Συμμαχία, μαζί με ένα πλήθος ακόμη κινήματα και προσωπικότητες.

Ο Δημήτρης Καζάκης ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Συμμαχίας Ανατροπής, ορίζει τον Πρόεδρο του κόμματος ΕΜΠΡΟΣ, Γιώργο Χρήστου, ως αναπληρωτή του. Επίσης ο Παύλος Χρήστου, πτέραρχος ε. α. και Γενικός Γραμματέας του Ελληνορωσικού Συνδέσμου, τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της Συμμαχίας Ανατροπής.

Η συμμετοχή του ΕΜΠΡΟΣ έρχεται να επιβεβαιώσει την ανάγκη διεύρυνσης της Συμμαχίας προς όλες τις δημοκρατικές - πατριωτικές δυνάμεις. Ειδικά μπροστά σε μια εκλογική αναμέτρηση, που ίσως αποδειχθεί η κρισιμότερη της μεταπολίτευσης για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας.

Αθήνα, 12 Απριλίου 2023
Το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Καθήκον κάθε Πρωθυπουργού είναι να κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή. Να δυναμώνει τη φωνή της στο εξωτερικό. Να υπερασπίζεται με σθένος τα συμφέροντα της Πατρίδας μας. Και αυτό το καθήκον ήταν πάντα ο οδηγός μου» σημειώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο νέο σποτ της Νέας Δημοκρατίας για τα εθνικά θέματα.

Στο βίντεο της ΝΔ επισημαίνεται ότι η Ελλάδα έχει συνάψει συμφωνίες που ενισχύουν την ασφάλεια της με: ΗΠΑ, Γαλλία, Αίγυπτο, Ισραήλ και ΗΑΕ, εκπροσωπείται επάξια στο εξωτερικό και διαμορφώνει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις. Περιέχει επίσης πλάνα από τον φράχτη στον Έβρο τα μαχητικά Rafale, την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και αναφέρεται επίσης στην οριοθέτηση ΑΟΖ και την επέκταση των χωρικών υδάτων.

Δείτε το νέο σποτ της Νέας Δημοκρατίας

 

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού

protothema.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στο Mega, στο πλαίσιο της διαφορετικής προεκλογικής εκστρατείας που εφαρμόζει το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των εκλογών 2023.

Ο πρωθυπουργός μίλησε μεταξύ άλλων για τις εκλογές, τις αλλαγές στο κράτος και την οικογένειά του.

«Χρέος μας να στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες»

«Κάθε προεκλογική περίοδος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Είναι μια κάλπη εξαιρετικά κρίσιμη. Πιστεύω ότι παρά τις δυσκολίες πετύχαμε πολλά και το ερώτημα είναι αν θα πάμε μπροστά ή θα κυλήσουμε πίσω. Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, κυρίως από την εισαγόμενη ακρίβεια, και δικό μου χρέος και της κυβέρνησης είναι να στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται από ένα φαινόμενο που είχαμε να δούμε πολλές δεκαετίες σε αυτή την έκταση» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Mega, στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και στην Ελεονώρα Μελέτη.

«Στις εκλογές οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα, αλλά και πρωθυπουργό»

«Θέλω να συγκρίνομαι με τον ίδιο μου τον εαυτό. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτο συστατικό της πολιτικής. Δύο πολιτικοί μπορούν να διεκδικήσουν να γίνουν πρωθυπουργοί. Είχα την τιμή να είμαι 4 χρόνια πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας ήταν 4 χρόνια πρωθυπουργός πριν από εμένα. Οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν τι πέτυχε η χώρα. Δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση. Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα, επιλέγουν και υποψήφιο πρωθυπουργό, και γι’ αυτό και δημιούργησε σύγχυση η στάση του ΠΑΣΟΚ για τον περιβόητο άγνωστο “Χ”», είπε ο πρωθυπουργός.

«Σίγουρα η πολιτική είναι μια συγκριτική διαδικασία. Θα ήθελα η ψήφος και στο πρόσωπό μου και στο κόμμα του οποίου ηγούμαι να είναι θετική. Γι’ αυτό μιλάω για τον απολογισμό μας. Τονίζω τη συνέπεια λόγων και έργων» συμπλήρωσε.

«Με επηρεάζουν τα παιδιά μου, ακούω τις απόψεις τους»

«Ήθελα να εκτεθώ στις σκληρές ερωτήσεις ενός νέου κοριτσιού 25 ετών» είπε απαντώντας σε ερώτηση για τη συνέντευξη που παραχώρησε στη youtuber Νεφέλη Μεγκ. «Πολλές φορές οι ερωτήσεις τους είναι ωμές και δεν συμβιβάζονται εύκολα με την απάντηση που θα τους δώσω. Σε αυτή την ηλικία είναι η κόρη μου. Το κάθε παιδί μου έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικό ενδιαφέρον για τα κοινά. Τα ακούω. Πολλές φορές έρχονται με ιδέες που δεν έχω σκεφτεί. Η μικρή μου κόρη μου είπε π.χ. ότι άλλες χώρες κάνουν πράγματα για τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση. Εδώ οι γυναίκες έχουν ένα πρόσθετο κόστος που οι άνδρες δεν το έχουν. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Σύντομα θα κάνουμε ανακοινώσεις. Ήταν ιδέα της κόρης μου» είπε.

«Δεν έχω την εφαρμογή του TikTok, την απαγόρευσα και στους υπουργούς»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα social media, λέγοντας: «Το TikTok είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει πολύ μεγάλη δύναμη, γεννά και πολλά ερωτηματικά. Στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή και έχω απαγορεύσει σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να την έχουν. Αλλά μου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσω. Εντυπωσιακό πόσοι νέοι άνθρωποι βλέπουν και γίνονται αποδέκτες του μηνύματος μέσω του TikTok».

«Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη για αυτό που έγινε στα Τέμπη -Ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα»

«Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη για αυτό που έγινε στα Τέμπη» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός. «Ανέλαβα το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί. Υπάρχει ένα ερώτημα, νομίζω, στο μυαλό όλων: Πώς έγινε και τι θα κάνεις, μου λένε τα παιδιά μου, ώστε να μην ξαναγίνει» συνέχισε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει: «Αισθάνθηκα μεγάλη πίεση, ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα. Πρέπει να διαχειριστώ την κρίση την επόμενη ημέρα, την επόμενη ώρα».

«Οι πιο πολλές κρίσεις που διαχειριστήκαμε ήταν εισαγόμενες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ήταν κρίσεις όπου το κράτος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Με ακούμπησε η ιστορία του συνοριοφύλακα στον Έβρο. Το ίδιο κράτος που κατηγορούμε οργάνωσε την εκστρατεία του εμβολιασμού. Το ίδιο κράτος είναι αυτό που μέσα από τις ένοπλες δυνάμεις κράτησε τη χώρα ασφαλή» εξήγησε.

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει και το κράτος με ωχαδερφισμό, αδιαφορία – το είδαμε στον ΟΣΕ. Είμαι περισσότερο αποφασισμένος να συγκρουστώ. Κάναμε για πρώτη φορά πανελλαδικό διαγωνισμό για το ΑΣΕΠ και θα έχουμε λίστα επιτυχόντων. Για πρώτη φορά κάνουμε πραγματική αξιολόγηση. Εγγυώμαι ότι αυτά μπορώ να τα κάνω πράξη».

«Δύο από τις αδελφές μου περνούν μεγάλη δοκιμασία»

«Δύο από τις τρεις αδερφές μου πέρασαν και περνούν μια μεγάλη δοκιμασία. Ευτυχώς τα πράγματα πάνε καλά και για την Ντόρα και για την Κατερίνα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Είμαι χαρούμενος που το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά” τρέχει με σημαντικά αποτελέσματα. Πάνω από 6.000 περιπτώσεις έχουν ήδη διαγνωστεί. Γυναίκες που είχαν καρκίνο δεν τον γνώριζαν, και τώρα που το γνωρίζουν έχουν πολλές πιθανότητες να γίνουν καλά. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι βασικός πυλώνας της πολιτικής μας για την υγεία. Αφορά και τα παιδιά. Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που θέλω να αντιμετωπίσω είναι η παιδική παχυσαρκία. Μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα είναι τα θέματα της ψυχικής υγείας των εφήβων» είπε, ακόμα, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε θέματα υγείας.

«Σε όλες τις θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα δείτε γυναικεία παρουσία»

«Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα δείτε γυναικεία παρουσία σε όλες τις θέσεις του» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της βίας κατά των γυναικών. «Και εγώ και η Μαρέβα έχουμε ασχοληθεί πολύ με το θέμα της κακοποίησης γυναικών. Έχουμε πια κέντρα υποστήριξης στα αστυνομικά τμήματα, πρέπει να εκπαιδεύσουμε την Αστυνομία. Είναι πολύ δύσκολο να πας σε ένα αστυνομικό τμήμα και να καταγγείλεις ένα περιστατικό οικογενειακής βίας. Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε, αλλά έχουμε αρχίσει να κάνουμε κάποια βήματα στη σωστή κατεύθυνση» τόνισε και συμπλήρωσε: «Είχα βρεθεί με τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη στο Διδυμότειχο και σύντομα θα δω όλες τις οικογένειες που είχαν θύματα. Καλά κάνουμε και χρησιμοποιούμε τον όρο “γυναικοκτονία”. Αισθάνεται μόνο συντριβή κανείς όταν μιλάει με τους ανθρώπους αυτούς, όπως όταν μίλησα με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών. Αυτό που μπορεί κανείς να κάνει είναι να πάρει δύναμη. Οι γονείς ζητούν δικαιοσύνη και πολλές φορές τούς ταλαιπωρεί το δικαστικό σύστημα. Τις άκουσα τις ιστορίες αυτές και μου γύρισαν τα άντερα. Άρα γρήγορη και τελεσίδικη ποινή, δικαιοσύνη. Τις αυστηρότερες ποινές, το έχουμε κάνει. Και μετά προληπτικές πολιτικές ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα».

«Η Μαρέβα θα μου πει την άποψή της με πολύ ωμό τρόπο -Θα με κρατήσει απόλυτα γειωμένο»

«Με τη Μαρέβα είμαστε μαζί σχεδόν 30 χρόνια. Περάσαμε ένα διάστημα που δεν ήμασταν μαζί. Όταν ξαναβρεθήκαμε, η σχέση μας ήταν πιο δυνατή. Η Μαρέβα σίγουρα θα μου πει την άποψή της με πολύ ωμό τρόπο, θα με πιέσει, δεν έχει πάντα δίκιο προφανώς, και έχει διαφορετικό αισθητήριο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε πιο προσωπικές ερωτήσεις. «Βλέπει πράγματα τα οποία πολύ απλά εγώ δεν βλέπω. Η Μαρέβα είναι ο άνθρωπος που θα με κρατήσει απόλυτα γειωμένο, μου θυμίζει ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Με είχαν ρωτήσει “ποιος σου λέει την αλήθεια;”. Η Μαρέβα θα μου πει την άποψή της, θα μου πει τι κάνω λάθος, είναι πεισματάρα και πολλές φορές έχει δίκιο. Έχει συναισθηματική ευφυΐα, που είναι σημαντική. Βλέπει πράγματα που εγώ δεν βλέπω».

«Σίγουρα η μάνα μου είχε ισχυρή προσωπικότητα, αλλά και η Μαρέβα έχει ισχυρή προσωπικότητα» τόνισε.

«Μου λείπουν οι γονείς μου»

Αναφερόμενος στους γονείς του, είπε: «Βέβαια μου λείπουν οι γονείς μου. Πάντα όταν είμαι στην Κρήτη παίρνω το ποδήλατό μου, κάνω βόλτα, πάντα σταματώ στο νεκροταφείο και αφήνω ένα λουλούδι. Οι γονείς έχουν κάνει καλή δουλειά όταν αναζητάς τη γνώμη τους και ξέρεις τι θα σου έλεγαν αν ήταν παρόντες».

«Έχω παίξει τένις με τη Μαρία Σάκκαρη»

«Έχω παίξει τένις με τη Μαρία Σάκκαρη. Ήταν πάρα πολύ ευγενική μαζί μου. Μου είναι αδύνατον να επιστρέψω το δεύτερο σερβίς της» παραδέχθηκε, ενώ, μιλώντας για την οικογένειά του, ανέφερε: «Το κάθε παιδί μου είναι διαφορετικό. Στην οικογένεια μιλάμε πολύ για τα προσωπικά. Μου αρέσει πολύ να περνάω χρόνο με την οικογένεια. Έχω ένα παιδί τουλάχιστον που είμαι βέβαιος ότι θα κάνει το ακριβώς ανάποδο από αυτό που θα πω».

«Ίσως κάποια στιγμή να έκανα τατουάζ -Μου αρέσει το δελφινάκι της Μαρέβας»

«Τώρα είναι πολύ της μόδας τα τατουάζ. Ίσως κάποια στιγμή να έκανα. Η σύζυγός μου έχει ένα δελφινάκι…, μου αρέσει η ιδέα αυτή. Αυτές είναι αποφάσεις της στιγμής. Η συμβουλή μου στα παιδιά, λέω, προσέξτε γιατί είναι για μια ζωή, θα είναι εκεί για πάντα» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την ψήφο των νέων

Για την ψήφο των νέων ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους νέους ανθρώπους, είπε: «Να φροντίσουν οι ίδιοι να επιλέξουν το μέλλον τους και να μην αφήσουν κάποιον άλλον. Να μην ψάχνουν το τέλειο και το ιδανικό, γιατί μπορεί να μην υπάρχει. Να κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά κυρίως από τις κραυγές της Ακροδεξιάς, που ταυτίζει την πολιτική με τη βία. Η πολιτική έχει αντιπαράθεση, αλλά με ευγένεια. Και εμείς σε πολιτικό επίπεδο πρέπει να υψώνουμε αναχώματα, κάναμε το χρέος μας, ψηφίσαμε τις διατάξεις για τον αποκλεισμό τους».

Φωτογραφία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Πηγή: iefimerida.gr

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η συμπερίληψη της κατάργησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης στις προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα και στο λεγόμενο «πρόγραμμα των πρώτων 50 ημερών», που «διαφημίζει» εντόνως στις τηλεοπτικές τηλεοπτικές της εμφανίσεις (εδώ) και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

Οπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς, η ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης έχει ήδη καταργηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και η συγκεκριμένη «υπόσχεση» του Αλέξη Τσίπρα, «εκτός από την προχειρότητα και τη γελοιότητα, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την πλήρη αναξιοπιστία των όσων τάζει ασύστολα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

Μέσα στον οίστρο των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα δεύτερο σε σειρά προτεραιότητας προς υλοποίηση τις πρώτες 50 ημέρες, διαβάζουμε ότι είναι και η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Ναι, της Εισφοράς Αλληλεγγύης που έχει ήδη καταργηθεί από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τάζουν, δηλαδή, κάτι που ιδιωτικοί υπάλληλοι, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι ξέρουν πολύ καλά από τα εκκαθαριστικά που λαμβάνουν, ότι έχουν πάψει, πλέον, να πληρώνουν. Η υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την προχειρότητα και τη γελοιότητα, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την πλήρη αναξιοπιστία των όσων τάζει ασύστολα ο κ. Τσίπρας. Ακριβώς όπως έκανε και στο παρελθόν.

agrinionews.gr

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου παραβρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Θάνος Μωραΐτης, σε μια τηλεμαχία με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Αναφερόμενος στην τροπολογία «μπλόκο» του κόμματος Κασιδιάρη, ο Θάνος Μωραΐτης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε μια πολύ σοβαρή υπόθεση για τη Δημοκρατία σε παρωδία.

«Προχειρότητα ή σκοπιμότητα, ή και τα δύο» αναρωτήθηκε και υποστήριξε  ότι «η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της δύο χρόνια για μια σοβαρή διαβούλευση με τους συνταγματολόγους, τα κόμματα και τους θεσμικούς φορείς για να βρεθεί μια λύση που δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανείς προκειμένου να αποκλειστούν οριστικά οι καταδικασμένοι για εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτες από τη συμμετοχή στις εκλογές».

«Η κυβέρνηση άφησε ανενόχλητο εδώ και δυο χρόνια τον Κασιδιάρη να αλωνίζει στα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τη φυλακή από όπου διοργάνωσε μέχρι και διαδικτυακό συνέδριο με τη συμμετοχή 150 ατόμων, και, τώρα με θεσμικές ακροβασίες και «διαβούλευση» με δικαστικούς σε καφενεία, φέρνει και τρίτη τροπολογία λίγο πριν τις εκλογές και γίνεται ο καλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς», υποστήριξε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απέδειξε ότι είναι υπέρ του να βρεθεί μια από κοινού συνταγματικά αποδεκτή λύση, καθώς υπαναχώρησε από την αρχική του θέση και συντάχθηκε με την πρόταση που κατατέθηκε στον δημόσιο διάλογο από τους πιο έγκριτους συνταγματολόγους», είπε ο Θάνος Μωραΐτης.

Στη συνέχεια τόνισε «ότι ο φασισμός και ο ναζισμός αντιμετωπίζονται καθημερινά με επαγρύπνηση και αγώνες στις γειτονιές, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στη βουλή και την καταπολέμηση των ανισοτήτων, και, ότι δεν πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να δεχθεί μαθήματα Δημοκρατίας από αυτή την κυβέρνηση, ούτε την προσπάθειά της να αλλάξει την ατζέντα των εκλογών.

Εμείς δεν ήμασταν αγκαλιά με τους χρυσαυγίτες στις πλατείες για την συμφωνία των Πρεσπών όπως ήταν το μισό σημερινό υπουργικό συμβούλιο είπε σε άλλο σημείο ο Θάνος Μωραΐτης και συμπλήρωσε ότι ο καθένας μας έχει αποδείξει μέσα από τη διαδρομή του και την ιστορία του, τους αγώνες του ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό».

Σχετικά με το θέμα του φράχτη στον Έβρο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το θυμήθηκε και αυτό λίγο πριν τις εκλογές για να απευθυνθεί στο ακροδεξιό της ακροατήριο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν θα γκρεμίσει το φράχτη αλλά αυτό δεν αποτελεί από μόνο του λύση. Ο κ. Μητσοτάκης είναι απομονωμένος και στο θέμα αυτό είπε ο κ. Μωραΐτης και υπενθύμισε ότι όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις, από τους Φιλελεύθερούς μέχρι τους Σοσιαλδημοκράτες και την Αριστερά μέχρι του Πράσινους, αναζητούν άλλες πολιτικές με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι στο ίδιο μέτωπο με τον Όρμπαν και τη Μελόνι, καθώς την «άδειασε» στην ευρωβουλή μέχρι και το μισό λαϊκό κόμμα, είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι δεν θα δεχθούμε μαθήματα Δημοκρατίας από μια κυβέρνηση που έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και την Ελευθεροτυπία.

«Το παρακράτος το έφερε στη χώρα η οικογένεια Μητσοτάκη. Μια κυβέρνηση που παρακολουθούσε το στράτευμα, υπουργούς, πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους δεν μπορεί να μιλάει για Δημοκρατία και να λέει ότι πιστεύει στους θεσμούς» τόνισε ο Θάνος Μωραΐτης και έκλεισε την τοποθέτηση του λέγοντας ότι το αφήγημα του επιτελικού κράτους  με ισχυρή οικονομία και επενδύσεις κατέρρευσε, μέχρι και η επενδυτική βαθμίδα πήγε περίπατο και το μόνο που καταφέρνει αυτή η κυβέρνηση είναι να δημιουργεί τεχνητή πόλωση.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Λεωνίδας Παλαιοδήμος, υποψήφιος βουλευτής της Εθνικής Δημιουργίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, επισκέφθηκε την Πάλαιρο, το Μοναστηράκι και την Πλαγιά του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου.

Συνομίλησε με αγρότες, κτηνοτρόφους, γονείς και καταστηματάρχες και διένειμε ενημερωτικό υλικό με τις βασικές θέσεις της Εθνικής Δημιουργίας, όπως:

*Σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα με επίπεδο συντελεστή 15% (flat tax) για φυσικά και νομικά πρόσωπα με όλες τις δαπάνες να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα.

*Αντιμετώπιση του εγκλήματος με εφαρμογή νομοθεσίας τύπου three strikes and you are out. Δηλαδή, νομοθεσίας που θα επιβάλλει ποινή πραγματικής φυλάκισης άνω των δέκα ετών στους κατ’ εξακολούθηση παραβάτες.

Επίσης, συμμετείχε στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης ΑΡΤ όπου εξήγησε γιατί η Ελλάδα είναι μη-ανταγωνιστική φορολογικά, αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του Έθνους και επανέλαβε την ανάγκη για κλειστά κέντρα διαμονής για όσους εισέρχονται στη χώρα με παράνομο τρόπο.

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, επισκέπτεται την Κατοχή και το Νεοχώρι του Δήμου Μεσολογγίου και αύριο Μεγάλη Πέμπτη θα βρίσκεται στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου.

Θα ακολουθήσει διακοπή της προεκλογικής εκστρατείας για τις άγιες μέρες του Πάσχα με ευχές να δώσει ο Θεός υγεία σε όλον το κόσμο. Καλή Ανάσταση.

Ο Λεωνίδας Παλαιοδήμος στο πανέμορφο Μοναστηράκι


Ο σύνδεσμος του βίντεο εδώ:

agrinionews.gr
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυναμικά συνεχίζει την προεκλογική του δραστηριότητα ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρος Καραγκούνης και σε αυτό το πλαίσιο δημοσιοποιήθηκε και το σποτ του.

Στο επιμελημένο βίντεο καταγράφονται στιγμές από την πολιτική του πορεία αλλά και τους κοινούς αγώνες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που ξεκινούν απο τα μαθητικά τους χρόνια.

Δείτε το βίντεο: 

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλεσμένος στην εκπομπή «Εκλογές 2023» του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤnews και τους δημοσιογράφους Χρήστο Παγώνη και Θάνο Σιαφάκα ήταν χθες ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όπου σχολίασε θέματα της επικαιρότητας.

Για την τροπολογία για το «Κόμμα Κασιδιάρη» είπε:

«Το ΠΑΣΟΚ εξαρχής είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ρίξει νερό στο μύλο του ναζιστικού αυτού μορφώματος και ότι το θέμα πρέπει να κριθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Εμείς στηρίζουμε ό,τι εμποδίζει την κάθοδο του κόμματος αυτού στις εκλογές και δεν θα γίνουμε χορηγοί σ’ αυτή την προσπάθεια. Η Νέα Δημοκρατία χειρίζεται με λάθος τρόπο την υπόθεση αυτή και ο ΣΥΡΙΖΑ την εργαλειοποιεί. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε η παράταξη που με την Κοινοβουλευτική της Ομάδα και την αείμνηστη Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, την επομένη κιόλας της καταδίκης της Χρυσής Αυγής καταθέσαμε τροπολογία και ζητήσαμε από την κυβέρνηση να φέρει νομοθετική πρωτοβουλία που να απαγορεύει τη συμμετοχή, όχι μόνο των καταδικασμένων, αλλά και των διαδόχων κομματικών σχημάτων από τις επόμενες εκλογές».

Για τα κόκκινα δάνεια είπε:

«Ο κόσμος λέει μας κόψατε τους μισθούς, μας κόψατε τις συντάξεις, δεν μας κουρέψατε τα δάνεια και μας ζητάτε να τα πληρώσουμε. Κοκκίνισαν τα δάνειά μας και τώρα μας παίρνετε και τα σπίτια. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ το 2010 με τον νόμο 3869 δώσαμε τη δυνατότητα να στηριχθεί ο δανειολήπτης και να προστατευθεί η κύρια κατοικία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδόμησε τον νόμο αυτό και πριν αποχωρήσει έφερε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ύστερα ήρθε η Νέα Δημοκρατία έφερε τον σχέδιο «Ηρακλής» το οποίο είχε ανταπόκριση μόνο σε 2.500 δανειολήπτες».

Για τον αποκλεισμό που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον τραπεζικό δανεισμό:

«Εμείς ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι η απάντηση είναι η ανάπτυξη. Το 94,6% των επιχειρήσεων, στην πλειονότητά τους μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό. Τη στιγμή όμως που αυτές είναι αποκλεισμένες, παρά το γεγονός ότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, 68 μεγάλες μέχρι το τέλος του 2022 έλαβαν δάνεια ύψους 1,2 δισ.  ευρώ με επιτόκιο 1,2% για 11 έτη. Είναι μια άλλη φιλοσοφία ανάπτυξης. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να έχουμε αποτελέσματα, εάν δεν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ

«Το δημιουργικό ΠΑΣΟΚ χάραξε την πολιτική για να σταθεί χώρα όρθια το 2009-2011, όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονταν στο Σύνταγμα ως δήθεν αντιμνημονιακοί. Ενώ η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση Καραμανλή παρέλαβε το χρέος το 2004 στα 167 δις ευρώ και το παρέδωσε στα 370 δισ. ευρώ, το 2009, και το ΠΑΣΟΚ σήκωσε το βάρος για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Αποδείχθηκε όμως στην πράξη αργότερα ότι στο μεταρρυθμιστικό δρόμο που χάραξε η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009-2011 ήρθαν και περπάτησαν όλες οι υπόλοιπες».

Για τη στάση της Τουρκίας

«Η Ευρώπη να μην εθελοτυφλεί. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Δεν μπορούν να εξοπλίζονται ταραξίες της περιοχής όπως η Τουρκία από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν κάτι που ο Πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης το έθεσε το Ευρωκοινοβούλιο και ψηφίστηκε, ώρα να γίνει πράξη. Η Τουρκία δεν θα σταματήσει να επιτίθεται. Υπάρχει όμως το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας που μπορεί να δώσει ανά πάσα στιγμή απάντηση».

Για τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»

«Όσον αφορά στα έργα υποδομών της χώρας, να σημειώσω ότι η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» αποτελεί ένα μεγάλο έργο που αναδεικνύει τη χώρα διεθνώς, το οποίο έγινε όμως για να ενώσει τη Δυτική Ελλάδα. Σήμερα, το κόστος διέλευσης είναι απαγορευτικό. Η επόμενη κυβέρνηση επιβάλλεται να επαναδιαπραγματευτεί το κόστος διέλευσης από τη Γέφυρα».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μία νέα απειλή κάνει την εμφάνισή της στο χώρο των ναρκωτικών στις ΗΠΑ. Πρόκειται για την ξυζαλίνη, γνωστή και ως tranq που οι ΗΠΑ κήρυξαν ως «επελαύνουσα απειλή».

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που μία ουσία χαρακτηρίζεται «επελαύνουσα απειλή», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δρ. Ραούλ Γκούπτα, διευθυντής της υπηρεσίας του Λευκού Οίκου που είναι επιφορτισμένη με την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Η ξυλαζίνη, που χρησιμοποιείται ως ηρεμιστικό και αναλγητικό στην κτηνιατρική, έχει άδεια κυκλοφορίας της Αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) από το 1972 για χρήση αποκλειστικά σε ζώα.

Στον άνθρωπο, η κατανάλωσή της μπορεί να επιβραδύνει την αναπνοή και τον καρδιακό ρυθμό σε επικίνδυνα επίπεδα και να προκαλέσει δερματικές λοιμώξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ακρωτηριασμούς.

Κατά την περίοδο 2020-2021, η Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης των Ναρκωτικών (DEA) διαπίστωσε αύξηση της χρήσης της ξυλαζίνης κατά 200% στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ και κατά 100% στην δυτική χώρα.

Ο Ραούλ Γκούπτα εξηγεί ότι ο χαρακτηρισμός «επελαύνουσα απειλή» θα επιτρέψει την χρησιμοποίηση πόρων που έχει ζητήσει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από το Κονγκρέσο στον προϋπολογισμό του 2024.

«Χρειαζόμαστε την υποστήριξη του Κονγκρέσου», είπε, «για να μπορέσουμε να ανακατευθύνουμε χρήματα που έχουν αφιερωθεί σε άλλες υποθέσεις.«Δεν είναι πρόβλημα που αφορά δημοκρατικές ή ρεπουμπλικανικές πολιτείες, είναι πρόβλημα της Αμερικής».

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει τους ερχόμενους τρεις μήνες στο Κογκρέσο σχέδιο δράσης σε διάφορους τομείς.

Ανάμεσά τους, περισσότερα τεστ για την ανίχνευση του ναρκωτικού και αναλύσεις για να γίνει κατανοητό από πού προέρχεται – από τις ίδιες τις ΗΠΑ ή από την Κίνα – ώστε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα η αυξανόμενη παρουσία του στην παράνομη αγορά.

Η ιατρική έρευνα συνιστά επίσης προτεραιότητα.

Δεν υπάρχει αντίδοτο

Σύμφωνα με τον δρ Γκούπτα, υπάρχει επίσης ανάγκη για αντίδοτο που δεν υφίσταται μέχρι σήμερα. Η ναλοξόνη, αντίδοτο που επιτρέπει την ανάνηψη σε περίπτωση υπερβολικής δόσης οπιούχου ουσίας (όπως η φαιντανύλη), δεν έχει αποτελέσματα στην ξυλαζίνη.

Η φαιντανύλη και η ξυλαζίνη, συνθετικές ουσίες και οι δύο, περιέχονται συχνά σε συνδυασμό στο ίδιο προϊόν, σύμφωνα με την DEA.

Τον Φεβρουάριο, οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές σήμαναν συναγερμό στις εισαγωγές για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των εισαγωγών ξυλαζίνης ώστε να διασφαλισθεί ότι η ουσία περιορίζεται σε κτηνιατρική χρήση.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συνέντευξη στο CNN Greece παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και  τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου  κ. Θανάσης Παπαθανάσης, όπου παρουσίασε το όραμά του .

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία από τη συνέντευξή του:

  • Όραμά μου είναι η Αιτωλοακαρνανία να αποκτήσει τη δική της χαρακτηριστική ταυτότητα, το δικό της brand name.
  • Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας πραγματικά ευλογημένος τόπος και θέλω να τη δω να ανεβαίνει ψηλά!
  • Έχει την ισχυρότερη κτηνοτροφία στη χώρα, έχει την ισχυρότερη ελαιοπαραγωγή στη χώρα (το 50% της ελιάς Καλαμών παράγεται στον νομό μας), έχει το μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο, είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της χώρας, έχει 5 λίμνες και 2 ποτάμια, απ’αυτόν πίνει νερό η μισή Ελλάδα!
  • Oι τομείς που θα κρίνουν το μέλλον της περιοχής είναι αυτοί των υποδομών, του πρωτογενούς τομέα,αλλά και του τουρισμού. Και στους τρεις έχουν γίνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν όμως πολλά περιθώρια βελτίωσης αλλά και προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Tα σχέδια δράσης για την υγεία, τον πολιτισμό, τις επενδύσεις, το περιβάλλον.
  • Σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη, αλλά και σημαντικές προκλήσεις έχει μπροστά της η Αιτωλοακαρνανία.
  • Σε αυτές τις εκλογές, καλούμαστε να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας, αυτούς που θα πάνε μπροστά τον τόπο. Είμαι έτοιμος να προσφέρω. Έχω την εμπειρία, έχω τη γνώση, θέλω μαζί να αλλάξουμε την Αιτωλοακαρνανία. Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν καλά ότι μπορούν να με εμπιστευθούν και τους ζητώ με τη στήριξή τους να μου δώσουν αυτήν την δύναμη, να μπω στην επόμενη Βουλή για να προσφέρω.
  • Ο μόνος λόγος που ασχολούμαι με την πολιτική είναι το αίσθημα προσφοράς και ανιδιοτέλειας και η αγάπη μου για τον τόπο. Η δύναμη της κοινωνίας είναι η δύναμή μου!

Δείτε όλη τη συνέντευξή του στο:

Για να ανεβάσουμε μαζί την Αιτωλοακαρνανία ψηλά”!

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2