Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  6:08: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023

Σημαντική επίσκεψη της Φωτεινής Παντιώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου

«Θέλουμε ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας»

Η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Φωτεινή Παντιώρα επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου είχε διεξοδική συζήτηση με εργαζόμενους και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, ενώ συναντήθηκε και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μιχάλη Σερασκέρη.

Η κα Παντιώρα ενημερώθηκε διεξοδικώς για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα τη δυσκολία κάλυψης των αναγκών υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας.

Η Φωτεινή Παντιώρα σε δήλωσή της με την ολοκλήρωση των συναντήσεων στο Νοσοκομείο Αγρινίου αναφέρει: «Εμείς θέλουμε ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας.  Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Υγεία ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Για το λόγο αυτό, θα προχωρήσουμε στην  αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με ακύρωση των νόμων της ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και την ιδιωτικοποίηση του συστήματος. Για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ θα προχωρήσουμε στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων και στην υλοποίηση 15.000 στοχευμένων  νέων  μόνιμων προσλήψεων σε βάθος 4ετίας. Παράλληλα θα υπάρξει γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων του ΕΣΥ, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του συστήματος Υγείας».

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η πρόσφατη ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού και της Λίνας Μενδώνη για διορισμούς νέων μελών στα Διοικητικά Συμβούλια και θέσεις Γενικών Διευθυντών σε πέντε εθνικά μουσεία έχει δεχθεί επικρίσεις. Οι διορισμοί έγιναν με νέο νόμο, τον 5021/2023, που καθιστούσε τα μουσεία νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, υποδηλώνει μια προσπάθεια αποφυγής της προσοχής των μέσων ενημέρωσης.
 
Οι διορισμοί έχουν επικριθεί για έλλειψη αξίας και πολιτικά κίνητρα. Οι εργαζόμενοι της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Υπουργείου Πολιτισμού επισήμαναν ότι τα Διοικητικά Συμβούλια ενδείκνυνται περισσότερο για εταιρείες που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τα πολιτιστικά αγαθά με σκοπό το κέρδος και όχι για τη διατήρηση και προβολή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Αυτή η κίνηση φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με το όραμα της κυβέρνησης για τον πολιτισμό ως διακοσμητικό αξεσουάρ για την ανάπτυξη ακινήτων.
 
Είναι ανησυχητικό ότι οι πολιτικοί παράγοντες φαίνεται να επηρέασαν τους διορισμούς, καθώς αυτό υπονομεύει την ακεραιότητα των μουσείων και την ικανότητά τους να λειτουργούν ανεξάρτητα. Η πολιτιστική διπλωματία είναι ουσιαστικό συστατικό της εξωτερικής πολιτικής κάθε έθνους και απαιτεί ειδικευμένα και ικανά άτομα για να διασφαλίσουν την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του έθνους.
 
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο που προσεγγίζει τον πολιτισμό και τους διορισμούς σε καίριες θέσεις σε πολιτιστικούς φορείς. Στη Συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ τα θέματα πολιτισμού αποτελούν προτεραιότητα. Η διατήρηση και προώθηση του πολιτισμού, καθώς και η διοριστική πολιτική πρέπει να βασίζονται στην αξία και τις ικανότητες των υποψηφίων, και όχι στις πολιτικές διασυνδέσεις. Αυτό είναι κρίσιμο για την επιτυχία των πολιτιστικών θεσμών. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία των μουσείων και η απουσία πολιτικών παρεμβάσεων, ώστε να μπορούν να προβάλλουν αποτελεσματικά τον ελληνικό πολιτισμό και την κληρονομιά του τόσο σε εσωτερικό και όσο και σε διεθνές επίπεδο.
 
Τομέας πολιτισμού Πράσινο και Μωβ
Το Πράσινο & Μωβ είναι μια Συμμαχία των κομμάτων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, Κύκλος -οικοφεμινιστικό qυίνημα
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη στο μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τη Μαρία Σαράφογλου παραχώρησε ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία από τη συνέντευξή του:

ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

  • Από την πρώτη στιγμή είναι ξεκάθαρη η θέση της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση Γεωργούλη και κανένα της στέλεχος δεν την εργαλειοποίησε
  • Γνώριζε ο ΣΥΡΙΖΑ; Και αν ναι, από πότε έκρυβε το πρόβλημα κάτω από το χαλί;
  • Τα ηθικά θέματα για τον ΣΥΡΙΖΑ εάν γνώριζε, είναι το ζητούμενο.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ

  • Η κοινωνία θέλει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει αποφάσεις.
  • Η σύγκριση είναι ορατή. Επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν όλοι οι φόροι, ενώ επί Νέας Δημοκρατίας με πανδημία, ενεργειακή κρίση, πολέμους, μειώθηκαν ή καταργήθηκαν φόροι και αυξήθηκαν μισθοί και συντάξεις.
  • Το δίλημμα της 21ης Μαΐου είναι ξεκάθαρο: Προχωράμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω.

Δείτε όλη τη συνέντευξή του στο:

Για να ανεβάσουμε μαζί την Αιτωλοακαρνανία ψηλά”!

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To προσεχές Σάββατο, 22 Απριλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να ζητήσει και επίσημα την προκήρυξη των εκλογών, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε ότι ενόψει των εκλογών τη θέση του αναλαμβάνει ο Άκης Σκέρτσος. «Σήμερα κλείνει για μένα ένας κύκλος 615 ημερών. Την πρώτη ημέρα είχα πει ότι θα απαντώ με ειλικρίνεια και σεβασμό και θέλω να πιστεύω ότι έκανα πράξη τη δέσμευση μου αυτή», είπε ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι πολίτες θυμούνται τις κλειστές τράπεζες κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. «Το ερώτημα είναι πάμε μπροστά ή στο επαχθές χθες», τόνισε, κάνοντας εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ και σημειώνοντας ότι η Ελλάδα του 2023 είναι πολύ καλύτερη από εκείνη του 2019.

Σχετικά με την υπόθεση Γεωργούλη, υπογράμμισε ότι αναδεικνύεται το πρόβλημα της κακοποιητικής συμπεριφοράς και της έμφυλης βίας που έχει πάρει ενδημικά στοιχεία και αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης για την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων. «Βοηθήσαμε να σπάσει το απόστημα και να σηκωθεί το πέπλο της σιωπής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

agrinionews.gr

Με την σχεδόν επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, πασχαλιάτικα, έπεσαν και τα πρώτα «βεγγαλικά» για το πως θα πορευθούμε μέχρι τις εκλογές της 21 Μαΐου 2023.
Με Καϊλήδες, με Γεωργούληδες, με Χρονοπούλου, με πολύ #me too, «δικαιωματισμό», με τα «γκομενιλίκια» των επιφανών, τις βίλες και τις διαστροφές τους, καθώς και τις εκατέρωθεν καταγγελίες.

Με πολλά θεάματα από την κλειδαρότρυπα, αλλά χωρίς καθόλου άρτον!

Αυτό είναι το «πολιτικό» σύστημα και αυτό μόνον μπορεί να προσφέρει.
Ένα πολιτικό σύστημα, μονοθεματικό, υποτελές σε ξένους πάτρωνες, σε απόλυτη παρακμή, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα ζέοντα προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας, διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι, ολοένα και πιο σάπιο και έτοιμο να καταρρεύσει.

Μια κατάρρευση, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποφύγει, με τον μόνον τρόπο που γνωρίζει καλά να κάνει. Με τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά επίδικα της περιόδου, φτώχεια, ανεργία, πληθωρισμό, υπερχρέωση, καταπάτηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εθνικά θέματα σε παρόξυνση και την απόλυτη χρεοκοπία, πολιτική, κοινωνική, ηθική, οικονομική. Με την προσπάθεια ακόμη μεγαλύτερου εκμαυλισμού της κοινωνίας. Και φυσικά με την καταστολή κάθε αντίδρασης και τη φίμωση από τα ΜΜΕ κάθε αποκλίνουσας φωνής, που πασχίζει για την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων, που ταλανίζουν λαό και χώρα.

Οι εκλογές όμως φθάνουν, κι ας υποτιμούν πολλοί τις δυνατότητες, που αυτές μπορεί να ανοίξουν.
Ας αποφύγουμε τις παγιδεύσεις και τον εκβιασμό της «κυβερνησιμότητας».
Στο χέρι όλων μας είναι, να κλείσουμε μάτια και αυτιά απέναντι στις σειρήνες του αποπροσανατολισμού, έτσι ώστε οι εκλογές αυτές να αποτελέσουν ένα big bang πραγματικής αναγέννησης του τόπου, εξοστρακίζοντας τους άφρονες και τους διεστραμμένους.

 

Αθήνα,  18 Απριλίου 2023

Το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τον Υφυπουργό Επικρατείας και διευθυντή του γραφείου Πρωθυπουργού Γ. Μπρατάκο συνάντησε χθες στο Μέγαρου Μαξίμου ο Σπήλιος Λιβανός, π. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, επαναφέροντας το αίτημά του για την *ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ *των 2.300 επιλαχόντων, εκ των οποίων οι 220 βρίσκονται στην Δυτική Ελλάδα και οι 128 στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο κ. Λιβανός επανήλθε στο θέμα, καθώς, όπως εξηγεί και στην επιστολή του, είναι απολύτως κρίσιμο οι νέοι άνθρωποι να στηριχθούν στο αγροτικό ξεκίνημα τους, ώστε να παραμείνουν στην ελληνική περιφέρεια, τιμώντας την πατρίδα τους, ενισχύοντας την ελληνική οικονομία και διασφαλίζοντας την επάρκεια της χώρας μας σε γεωργικά προϊόντα.

Επιπλέον, εάν δεν ενταχθούν οι επιλαχόντες στο πρόγραμμα «Νέων Αγροτών», ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνουν εκτός και άλλων προγραμμάτων του ΠΑΑ, όπως τα Σχέδια Βελτίωσης κλπ.

Η ενίσχυση των νέων αγροτών είναι βασικός Πυλώνας της εθνικής μας στρατηγικής και πρέπει να στηριχτεί ως βάση αναγέννησης της παραγωγικής διαδικασίας στον πρωτογενή τομέα και επένδυσης για την ελληνική περιφέρεια.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί των ημερών του στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με τη στήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προκήρυξε το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, τριπλασιάζοντας το διαθέσιμο ποσό ανά νέο αγρότη από τις 16.000 ευρώ σε 45.000 ευρώ, αυξάνοντας τον αριθμό των δικαιούχων και θεσμοθετώντας την προκαταβολή του 70% της πληρωμής.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ