Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  2:28: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 19:10

Συζήτηση για την δημιουργία βιομηχανικής φυλακής στο Αγρίνιο (βίντεο)

500 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας με κριτήριο εντοπιότητας – Αύξηση των οργανικών θέσεων αστυνομικών

Για την δημιουργία βιομηχανικής φυλακής στο Αγρίνιο συζήτησαν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου και τον ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 19 Απριλίου. Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε μονόδρομο τα ΣΔΙΤ για την υλοποίηση του έργου, το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει 500 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας με κριτήριο εντοπιότητας, αυξάνοντας τις οργανικές θέσεις αστυνομικών στην περιοχή.

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης είπε, μεταξύ άλλων: «Η βιομηχανική φυλακή θα δημιουργήσει πάνω από 500 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας με κριτήριο εντοπιότητας, θα βοηθήσει ισχυρά την τοπική οικονομία αφού τοπικοί παραγωγοί προμηθεύουν με προϊόντα το κατάστημα κράτησης και θα υπάρχουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε βδομάδα. Εξίσου σημαντικό είναι ότι η δημιουργία της βιομηχανικής φυλακής θα συμβάλλει στην καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής με το συνεπακόλουθο άνοιγμα πολλών οργανικών θέσεων αστυνομικών».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου (αρμόδιος για την αντεγκληματική πολιτική) σημείωσε: «Έχει τύχει μιας πρώτης αρχικής επεξεργασίας και πλέον υπάρχει η ωριμότητα από πλευράς γενικής γραμματείας αντεγκληματικής πολιτικής να προχωρήσουμε στην ωρίμανση των σταδίων που χρειάζεται προκειμένου μέσα από τα σδιτ, αν θέλουμε να είμαστε ουσιαστικοί και να πρεσβεύουμε ότι πραγματικά θα υλοποιηθεί αυτό το έργο είναι μονόδρομος τα ΣΔΙΤ. Θα το μελετούμε με την προσοχή που θέλει και επιταχύνοντας όσο μπορούμε τα βήματα για να προχωρήσουμε στη βάση σιγά σιγά της υλοποίησης».

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου υπογράμμισε: «Είμαστε θετικοί στο ν’ αναπτύξουμε έτσι τη δράση μας, ώστε ν’ αποκτήσει η χώρα σύγχρονες φυλακές και γιατί όχι να είναι και στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας».

agriniovoice.gr