Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  8:58: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 08 Απριλίου 2023

Για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην πασχαλινή αγορά κρέατος εξέδωσε ανακοίνωση του Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για απουσία ελέγχων, ελληνοποιήσεις και έλλειψη προστασίας των κτηνοτρόφων και των κρεοπωλών έναντι των μεγάλών εισαγωγέων κρέατος και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Η ανακοίνωση:

«Εδώ και 4 χρόνια η πρωτογενής παραγωγή έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού. Κι ενώ η κυβέρνηση έχει εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής στα ύψη και έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους της χώρας, έρχεται τώρα, το Πάσχα, να τους δώσει τη χαριστική βολή.

Συγκεκριμένα κλείνει το μάτι στις αθρόες και ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις ώστε οι καταναλωτές να προμηθευτούν φθηνό κρέας αμφιβόλου ποιότητας.

Είναι ξεκάθαρο πως:

-οι Έλληνες κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν στην πώληση των προϊόντων τους
-οι Έλληνες καταναλωτές λόγω έλλειψης ελέγχων δεν γνωρίζουν τι αγοράζουν
-οι κρεοπώλες είναι απροστάτευτοι απέναντι στις μεγάλες αλυσίδες super market.​

Αλήθεια, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ενημερώσει τον Υπουργό Ανάπτυξης για το αυξημένο κόστος παραγωγής ή παρακολουθεί απαθής την καταστροφή των Ελλήνων κτηνοτρόφων;

Θα κάνει κάτι για τις ελληνοποιήσεις; Ας του θυμίσουμε ότι πέρυσι έφεραν από Ρουμανία αρνιά και τα έσφαξαν και τα σφράγισαν σαν ντόπια με αποτέλεσμα να μείνουν στη βόρεια Ελλάδα πάνω από 20.000 αρνιά απούλητα, κάτι που “νομιμοποίησε” με ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ, παραπλανώντας και τον καταναλωτή.

Η κυβέρνηση δεν θέλει σκόπιμα να καταλάβει ότι όσο δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, που έχει εκτοξευθεί (με τις τιμές στις ζωοτροφές να έχουν διπλασιαστεί και το ενεργειακό κόστος να έχει υπερβεί το 300%), οι κτηνοτρόφοι δεν θα μπορούν να επιβιώσουν και ταυτόχρονα ο καταναλωτής θα πληρώνει πανάκριβα τα είδη πρώτης ανάγκης.

Φαίνεται ότι ο κ. Γεωργιάδης εκτός από τα μικρά εμπορικά καταστήματα έχει βαλθεί να εξοντώσει τους εναπομείναντες Έλληνες κτηνοτρόφους και τα συνοικιακά κρεοπωλεία προς όφελος των μεγάλων εισαγωγέων κρέατος και των σούπερ μάρκετ. Των πολιτικών του φίλων με τους οποίους διαφημίζεται αλλά και διαφημίζει ο ίδιος σχεδόν καθημερινά στα τηλεοπτικά κανάλια.

Αν ο κ. Γεωργιάδης θέλει να είναι χρήσιμος δεν έχει παρά να πιέσει την κυβέρνησή του να επιδοτήσει την τιμή του οβελία στον παραγωγό ώστε και αυτός να μπορεί να ανταπεξέλθει στο υψηλό κόστος παραγωγής και να διενεργήσει τους απαραίτητους ελέγχους προέλευσης των αρνιών ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει τι αγοράζει και να προμηθευτεί όχι μόνο από super market αλλά και από κρεοπωλεία ποιοτικό, ασφαλές και εγχώριο κρέας για το πασχαλινό τραπέζι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί για ένα συνολικό σχέδιο για την ελληνική κτηνοτροφία, που περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα την επαρκή οικονομική στήριξη των κτηνοτρόφων και την άμεση επαναδημιουργία των υπηρεσιών ελέγχου ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων, για την καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων, της αισχροκέρδειας σε όλα τα επίπεδα, τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και για την ουσιαστική στήριξη όλου του ελληνικού λαού».

agriniopress.gr

Με τη φράση «οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μια ευκαιρία για μια νέα μεγάλη αγωνιστική αριστέρα», ο έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα στον δρόμο προς τις κάλπες του Μάιου. Σήμερα συνεδρίασε για πρώτη φορά η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του ΜΕΡΑ25 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ώστε να συντονίσει οργανωτικά, πολιτικά και επικοινωνιακά την προεκλογική εκστρατεία του.

Σήμερα ανακοινώθηκαν και τα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων όπου συμμετέχουν άνθρωποι με σημαντική παρουσία στα κινήματα, με ενεργό πολιτική δράση, άνθρωποι του πολιτισμού και των επιστημών.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, τίθεται η Σοφία Σακοράφα. Στον Νότιο Τομέα, διεκδικεί την ψήφο των πολιτών ο Δημήτρης Στρατούλης και στην Α’ Αθήνας η Μαριάννα Τσίχλη. Επίσης, η Λίτσα Αλεξάκη είναι υποψήφια στην Κέρκυρα, ήταν μια εκ των καθαριστριών στο υπουργείο Οικονομικών όπου το ΄13 πρωταγωνίστησε στις αντιδράσεις όταν ανακοινώθηκε από το υπουργείο ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εργαζόμενοι, λόγω της οικονομικής κρίσης. Όπως είναι ήδη γνωστό, στη Β’ θεσσαλονίκης, είναι υπόψηφιος ο ερμηνευτής Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Δείτε εδώ αναλυτικά τους υποψηφίους με το ΜΕΡΑ25. Oι υποψήφιοι στην Αιτωλοακαρνανία είναι οι ακόλουθοι:


«Όλοι και όλες που είμαστε εδώ, στην εκλογική μας επιτροπή, θα έχουμε τη δύσκολη, αλλά ωραία αποστολή να συντονίσουμε πολιτικά, οργανωτικά και επικοινωνιακά τον προεκλογικό αγώνα του ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη. Η καρδιά αυτού του προεκλογικού αγώνα χτυπά εκεί έξω. Εκεί όπου χιλιάδες φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, είτε είναι υποψήφιοι είτε όχι, θα μεταφέρουν το μήνυμα του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη σε κάθε γωνιά της χώρας. Τα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δημοσιεύεται σήμερα, απαρτίζονται από ανθρώπους που έχουν ενωθεί κάτω από την κοινή πεποίθηση ότι μόνο με την Πρώτη Φορά Ρήξη, όλα μπορούν να είναι αλλιώς. Είμαστε μαζί στους αγώνες έξω από τη Βουλή, θα ενδυναμώσουμε και την παρουσία μας μέσα στη Βουλή. Θα τους χαλάσουμε την αριθμητική της μνημονιακής συναίνεσης», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης κατά την τοποθέτηση του.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, υποψήφιος στην Β3 Αθήνας, τόνισε πως «οι στόχοι της συνεργασίας του ΜέΡΑ25-Συμμαχια για τη Ρήξη με πλήθος αριστερών οργανώσεων, κινημάτων είναι το ενιαίο μέτωπο ενάντια τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αντιπροσωπεύουν δύο όψεις των ίδιων μνημονιακων πολιτικών.»

Κλείνοντας, η Σοφία Σακοράφα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δήλωσε πως «το ΜέΡΑ25 ήταν το μόνο κόμμα το οποίο άσκησε ουσιαστική αντιπολίτευση σε αυτή τη Βουλή, καταθέτοντας προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα του κόσμου, ενάντια στην κακοφωνια της υπόλοιπης κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της ρήξης είναι οι συμπολίτες μας και γι’αυτό απευθυνόμαστε σε αυτούς και τους καλούμε να συστρατευθούν κάτω από το λάβαρο της ελπίδας ότι Όλα Μπορούν Να Είναι Αλλιώς.»

Μετά το πέρας των διαδικασιών της συνεδρίασης, ο Γιάνη Βαρουφάκης δήλωσε: «Με τη σύσταση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25-Συμμάχια για τη Ρήξη και ενός πολύ μεγάλου μέρους των ψηφοδελτίων της παράταξής μας στην Επικράτεια, ξεκινάμε την προεκλογική διαδικασία, και επισήμως. Για μάς οι εκλογές είναι μια αφορμή, δεν είναι ο αυτοσκοπός, είναι μία μεγάλη ευκαιρία, το νιώσαμε και σήμερα εδώ στη συνέλευση που είχαμε μέσα από τη δυναμική, την αισιοδοξία και την ελπίδα που έχει ξαναγεννηθεί. Νιώσαμε ότι αυτό αποτελεί την απαρχή μιας νέας μεγάλης Αριστεράς, μιας νέας μεγάλης αγωνιστικής, ανυπότακτης, ανένδοτης ανυπάκουης, δημιουργικής Αριστεράς που ξεκινάει για πρώτη φορά μετά το 2015 εδώ, όχι μόνο για να πει εκείνο το ΟΧΙ που δεν ειπώθηκε ποτέ εκ μέρους του πολιτικού κατεστημένου σε όλα αυτά τα οποία καταστρέφουν τη χώρα μας, αλλά και λένε μεγάλο ΝΑΙ στις μεγάλες τομές, στη μεγάλη προοδευτική ανασυγκρότηση αυτής της χώρας».

Πληροφορίες απο protothema.gr 

 agrinionews.gr
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με έναν ξεχωριστό τρόπο, αφηγούμενος το «παραμύθι της ΝΔ» και τα πεπραγμένα της τετραετίας της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του στη Νέα Σμύρνη, όπου βρέθηκε και συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες το πρωί του Σαββάτου.

Αφορμή για εξιστορήσει μέσα από το αυτό το παραμύθι την πολιτική της ΝΔ ήταν τα σχόλια από τα τρολς της κυβέρνησης στο Twitter που ειρωνευτήκαν το όνομα της καφετέριας, “Παραμύθι με καφέ”, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου έγινε η συγκέντρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως το παραμύθι της ΝΔ και του Μητσοτάκη τελειώνει στην 21η του Μάη γιατί «ο ελληνικός λαός θα γυρίσει την πλάτη του στην αδικία , στην εκμετάλλευση, την απαξίωση και την διαφθορά».

Αναλυτικά το «παραμύθι της ΝΔ»:

«Θέλω λοιπόν να ξεκινήσω με αυτό που είδα στο κινητό μου επιστρέφοντας χθες από τον Πύργο. Τα τρολς της κυβέρνησης έκαναν θέμα την καφετέρια που μας φιλοξενεί, έχει έναν πολύ ωραίο τίτλο. Λέγεται “Παραμύθι με καφέ”. Και μας είπαν οι καθ’ έξιν παραμυθάδες ότι θα πούμε παραμύθια σήμερα. Ήρθα σήμερα λοιπόν με σκοπό να σας πω ένα παραμύθι .

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μια χώρα που την λέγαν Ελλάδα. Σε αυτή η μικρή χώρα ο λαός της είχε ξεμπερδέψει για καιρό από την βασιλεία αλλά δεν είχε ξεμπερδέψει με τις συνήθειες της βασιλείας. Δύο, άντε τρεις οικογένειες κυβερνούσαν για πάρα πολλά χρόνια. Ο πατέρας πρωθυπουργός, άφηνε συνήθως τον γιο του στο πόδι για να γίνει πρωθυπουργός κι άμα δεν είχε γιο άφηνε τον ανιψιό. Δεν χανόταν το Βασίλειο με τίποτα. Η οικογενειακή δυναστεία συνεχίζονταν.

Σε αυτή την μικρή χώρα, εδώ και 4 χρόνια κυβερνά ένας πρίγκηπας, ο οποίος όταν έγινε πρωθυπουργός, όπως ο πατέρας του, νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς. Και σε αυτή τη χώρα που κυβερνά ο πρίγκηπας, που που νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς, όλα πάνε τέλεια. Ο κόσμος; Είναι ευτυχισμένος. Υπάρχει ασφάλεια, δικαιοσύνη. Οι μισθωτοί δεν ξέρουν τι να το κάνουν τον μισθό τους. Οι συνταξιούχοι αποταμιεύουν. Άμα πας στο σούπερ μάρκετ βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα. Οι νοικοκυρές ψωνίζουν τρεις φορές την ημέρα. Στα βενζινάδικα την χύνουν την βενζίνη. Είναι πάμφθηνη. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες; Που τους χάνεις, που τους βρίσκεις, είναι στις τράπεζες να παίρνουν δάνεια με χαμηλό επιτόκιο και βεβαίως οι δουλειές πάνε πολύ καλά.

Οι νέες και οι νέοι κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Περνούν στις σχολές που επιθυμούν και ζουν στο δικό τους το σπίτι με τους ανθρώπους που αγαπούν και δεν φεύγουν στο εξωτερικό. Όλοι θέλουν να ζήσουν σε αυτή την χώρα.

Οι εργαζόμενοι έχουν αξιοπρεπείς μισθούς και ωράρια και κανένας δεν τους καταπιέζει. Και αν υπάρχει κάποιος κακός εργοδότης, υπάρχει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να απευθυνθούν σε αυτό.
Δημοκρατία; Ελευθερία του λόγου; Είμαστε πρώτοι σε όλη την Ευρώπη στην ελευθερία του λόγου. Αφού να φανταστείτε, κάθε φορά που ο πρίγκηπας πηγαίνει σε ένα τηλεοπτικό σταθμό του ασκείται τόσο έντονη κριτική, στην τελευταία φορά που πήγε τον ρώτησαν αν του αρέσουν τα ντολμαδάκια. Τόσο σκληρές ερωτήσεις.
Οι δημοσκοπήσεις λένε πάντα τη αλήθεια και πέφτουν πάντα μέσα. Ενώ κανείς δεν διανοείται να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου. Κανείς δεν διανοείται σε αυτή τη χώρα να κάνει παρακολουθήσεις. Ιδιαίτερα πολιτικών αντιπάλων .

Και βεβαίως πάνω από όλα υπάρχει ασφάλεια. Να το πούμε αυτό. Δεν υπάρχει μαφία. Μπορείς να κάθεσαι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης Κυριακή απόγευμα να πιεις τον καφέ σου, και ξέρεις ότι δεν θα έρθει κάποιος γκάνγκστερ με το πιστόλι να πυροβολήσει τον διπλανό σου. Υπάρχει ασφάλεια σε αυτή τη χώρα.
Και βέβαια αν πάρεις το τραίνο γνωρίζεις ότι θα φτάσεις στην ώρα σου και με ασφάλεια.
Αυτή είναι η χώρα του όλα πάνε καλά. Αυτό είναι το παραμύθι του πρίγκηπα που έγινε βασιλιάς, αυτό είναι το παραμύθι της ΝΔ και του Μητσοτάκη. Αυτό είναι το παραμύθι που τελειώνει στην 21η του Μάη. Ο ελληνικός λαός γυρνά την πλάτη του στην αδικία , στην εκμετάλλευση, την απαξίωση την διαφθορά».

Γεωργία Σαδανά  protothema.gr 

ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ

Η ηρωική και αιματοβαμμένη έξοδος του Μεσολογγίου της 10 ης Απριλίου 1826 αποτελεί τον θεμέλιο λίθο ιστορικής αναφοράς της Ελληνικής επικράτειας και όχι μόνο.

Το γεγονός της μεγάλης θυσίας απέβη παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας.

Η αυτοθυσία των εξοδιτών, συντάραξε την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Έγινε πανανθρώπινο και διαχρονικό μήνυμα καθώς και αξιακό σύστημα, που ενέχει ιδανικά όπως:

Ελευθερία και δικαιοσύνη. Αξιακό σύστημα που παρέμεινε άσβεστο σε όλα τα χρόνια που ακολούθησαν, όπως η αντίσταση στον φασισμό και τον ναζισμό στην διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, στο έπος της εθνικής αντίστασης και τους δημοκρατικούς αγώνες της νεότερης ιστορίας της χώρας μας.

Δυστυχώς όμως ένα θλιβερό περιστατικό αμαύρωσε της φετινή επέτειο.

Με περίσσιο θράσος και υπέρμετρη αναλγησία έγινε κατάθεση στεφάνου στον κήπο των Ηρώων από τον εκπρόσωπο του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ», πρώην «Χρυσή Αυγή», Μπαρμπαρούση Κωνσταντίνο, πρώην βουλευτή του ακροδεξιού, νεοναζιστικού κόμματος και εγκληματικής οργάνωσης και καταδικασμένου για συμμετοχή του σε αυτή. Αυτός που καλούσε από το βήμα της βουλής στις 15 Ιουνίου του 2018 το στρατό για πραξικόπημα και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Έγινε ανεκτή αυτή η κατάθεση στεφάνου στον κήπο των Ηρώων, το αιώνιο σύμβολο της πανανθρώπινης αποτίναξης κάθε ζυγού.

Ο Δήμαρχος και η οργανωτική επιτροπή οφείλουν μία εξήγηση προς τους πολίτες για την τεράστια προσβολή.

Καλούμε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και τους φορείς να πάρουν θέση για τη λαθροχειρία που επιχειρείται στην ιστορία και στις γιορτές εξόδου.

Το γραφείο τύπου
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Σάββατο 8 Απριλίου στη κεντρική πλατεία Αγρινίου (πλατεία Δημοκρατίας) στις 20:00, θα διεξαχθεί το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Αγρίνιο, με σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» ΤΩΡΑ ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει χαιρετισμό από μαθητή, μουσικό αφηγηματικό αφιέρωμα, συναυλία από φοιτητικό συγκρότημα και συναυλία ποπ-ροκ με τον Σταύρο Δουλόπουλο.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής, έκθεση για τη πρώτη ψήφο των μαθητών και έκθεση φωτογραφίας για το έγκλημα στα Τέμπη.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνέντευξη του Νίκου Ιγγλέση στο radio neakriti 98,4 και το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη

{youtube}M_4VFhASJXU{/youtube}

ellinikiantistasi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ