Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:06: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 11 Απριλίου 2023

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 10/4/2023

Της:                Αναστασίας - Αικατερίνης Αλεξοπούλου

                       Βουλευτού Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ:            Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ:           «Αδιέξοδα των συνταξιούχων από τον φορολογικό και εισπρακτικό στραγγαλισμό τους»

Κύριε Υπουργέ,

Συνταξιούχοι της Αρκαδίας, καθώς και εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων της Ελλάδας, με έγγραφες ανακοινώσεις και επικοινωνίες τους, έθεσαν υπ’ όψη μας προβλήματα και ανησυχίες τους, που τους ταλανίζουν,  ως πλέον ευάλωτη κοινωνική ομάδα, τόσο υγειονομικά, όσο και οικονομικά, αλλά και κοινωνικά. Τα εκκρεμή αιτήματα των προηγούμενων προς ικανοποίηση κλιμακώνονται, εν όψει, μάλιστα, της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, η οποία, κυριολεκτικά, «στραγγαλίζει» την άσκηση της στοιχειώδους και αναγκαίας κοινωνικής πολιτικής, ως έμπρακτη υλοποίηση της ευρείας κατά το Σύνταγμα κοινωνικής αλληλεγγύης, που οφείλει να χαρακτηρίζει τις πολιτικές κάθε κυβέρνησης στην Ελληνική Επικράτεια, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και ιδεολογίας. Η ευαλωτότητα αυτής της ομάδας, καθώς και ο κομβικός ρόλος της στην συνοχή της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας είναι δεδομένη. Είναι πανθομολογούμενη η συνδρομή των συνταξιούχων παππούδων και γιαγιάδων  στην στήριξη της ελληνικής οικογένειας, τόσο από πλευράς ανθρώπινης συμπαράστασης στους νέους γονείς, όσο και από πλευράς μιας πολύ συχνής τροφοδοσίας της οικογένειας των εγγονιών τους με χρηματική ρευστότητα, ενόψει της πολύ συχνής ανεργίας των γονέων-παιδιών τους. Εξ΄ αιτίας των δύο τελευταίων δεδομένων, δεν δικαιολογείται η περιφρόνηση της ή η περιθωριοποίηση των συνταξιούχων από την Πολιτεία.

Ειδικά οι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας εκπροσώπησης των συνταξιούχων της Ελλάδας μας έκαναν λόγο για μια τριχοτόμηση των συνταξιούχων και για μια πλήρη απαξίωση των εισοδημάτων τους, όπου οδήγησε η εισοδηματική πολιτική του 2023. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων μας αναφέρουν, πως πάνω από το 35% των συνταξιούχων δεν πήραν αύξηση, ενώ, εκ των υστέρων, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε στην καταβολή εφ’ άπαξ μικροεπιδομάτων, τα οποία ουδόλως επηρεάζουν, ούτε μειώνουν την πρωτοφανούς σύλληψης «προσωπική διαφορά» του Νόμου Κατρούγκαλου. Πρόσθετα, οι επικουρικές συντάξεις, που για το σύνολο των μισθωτών-συνταξιούχων αποτελούν την πηγή ακόμη και του 30% των εισοδημάτων τους, δεν αναπροσαρμόστηκαν, αλλά συνεχίζουν να μειώνονται σε πραγματικούς όρους λόγω πληθωρισμού.

Η αύξηση του 7,75%, αφ’ ενός, ήταν κατώτερη του πληθωρισμού, λόγω της ακρίβειας επιπέδου άνω του 30% στα είδη πρώτης ανάγκης, και αφ’ ετέρου, οι ονομαστικές αναπροσαρμογές οδήγησαν σε υψηλότερη φορολογία, λόγω μη τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας, αλλά και της παγίδας της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Ενδεικτικά, όπως αναφέρουν οι συνταξιούχοι, μια σύνταξη έως 1.400 ευρώ δεν υποχρεούνταν σε Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχου (ΕΑΣ). Μετά, όμως, την αναπροσαρμογή του 7,75%, η εν λόγω διαμορφώνεται στα 1508,5 ευρώ, οπότε, προκύπτει επιπλέον φόρος 25 ευρώ, ενώ, επιβάλλεται, πλέον, 45 ευρώ έναντι ΕΑΣ (3% στο σύνολο των αποδοχών) και επιπλέον 7 ευρώ υπέρ Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Δηλαδή, από τα 108,56 ευρώ της αύξησης παρακρατούνται τα 77 ευρώ, ποσοστό που αγγίζει το 71% της αύξησης. Όπως διαπιστώνουν οι ανωτέρω συνταξιούχοι, αντί για αύξηση επιπέδου 7,75%, στην τσέπη τους κατέληξε μόλις το 2,20%. Δηλαδή, ο συνταξιούχος του ανωτέρω παραδείγματος δεν είχε καμία κάλυψη απέναντι στον εξοντωτικό για το εισόδημά του πληθωρισμό, αφού, οι δήθεν αυξήσεις στις αποδοχές του προκάλεσαν «ντόμινο» φορολόγησης και κρατήσεων.

Εν προκειμένω, οι συνταξιούχοι, μετά τις ονομαστικές περικοπές της περιόδου 2010-18, τώρα, ισχυρίζονται ότι έχουν μείωση στο πραγματικό-διαθέσιμο εισόδημά τους. Περαιτέρω, παρατηρούν οι συνταξιούχοι ότι τα δημόσια έσοδα από την παραπάνω αναφερόμενη ΕΑΣ έχουν ξεπεράσει τα 20 δις ευρώ, καθ’ όλα τα χρόνια εφαρμογής της, πράγμα το οποίο αποτελεί άλλη μια κρυφή φορολόγηση που μειώνει δραματικά το εισόδημά τους. Θεωρούν οι συνταξιούχοι ότι οι ως άνω περιγραφόμενες πολιτικές αφαίμαξης της σύνταξής τους υπονομεύουν την βάση λειτουργίας του Ασφαλιστικού Συστήματος, το οποίο πρέπει να στηρίζεται, τόσο στην αλληλεγγύη με την Εθνική Σύνταξη, όσο και στην εμπιστοσύνη των γενεών στην πρόνοια της Πολιτείας, που υποτίθεται ότι λαμβάνει την μέριμνα να υλοποιεί πολιτικές συμμορφούμενες με τους όρους της φυσικής Δικαιοσύνης, ως προς την ανταποδοτικότητα των κρατήσεων των μισθών των εργαζόμενων για μια βιώσιμη σύνταξη.

Οι συλλογικότητες των συνταξιούχων από κάθε μεριά της Ελλάδας απαριθμούν τα πάγια αιτήματά τους από την οργανωμένη Πολιτεία, ως εξής: Α. Χορήγηση αυξήσεων σε όλους τους συνταξιούχους, τόσο στην κύρια σύνταξη, όσο και στην επικουρική, με την ενσωμάτωση στην σύνταξη της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς», ενώ, οριοθετούν το πλαφόν αυτών των αυξήσεων στο ύψος του πληθωρισμού, με την κατώτερη διαμορφούμενη σύνταξη να αγγίζει το 80% του κατώτερου μισθού. Β. Τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και σταδιακή μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, αφού έχουν εξαλειφθεί οι λόγοι που την καθιέρωσαν (ελλείμματα Ασφαλιστικού). Γ. Άμεση επαναθεσμοθέτηση και εφεξής καταβολή των δώρων στις συντάξιμες αποδοχές, αφού, επ’ αυτού έχουν καταβληθεί σχετικές εισφορές, επί δεκαετίες, στα πλαίσια μιας αντιστοίχισής τους με τα αθροιζόμενα ποσά της 13ης και 14ης σύνταξης. Δ. Καταβολή των αναδρομικών οφειλόμενων σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Ε. Κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στις κατοικίες των χαμηλοσυνταξιούχων με ρύθμιση για διαμόρφωση δόσεων αποπληρωμής στα όρια της βιωσιμότητας και επιβίωσής τους. Στ. Καθιέρωση της απαλλαγής των συνταξιούχων από κάθε χρηματική συμμετοχή στην υγειονομική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ζ. Άμεση καταβολή των προβλεπόμενων συνδρομών στις συνταξιουχικές οργανώσεις τους για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών, ώστε να βρίσκονται οι τελευταίες σε θέση να συντελούν αποτελεσματικά στην υπεράσπιση των συνταξιούχων και σε ενέργειες διεκδίκησης των όσων δικαιούνται από την Πολιτεία. Η. Πρόσληψη επαρκούς σε αριθμό και ειδικότητες ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού στις δημόσιες νοσοκομειακές Μονάδες Υγείας και στον ΕΦΚΑ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να ικανοποιήσετε τα παραπάνω αναφερόμενα αιτήματα των συνταξιούχων, όπως μας μεταφέρθηκαν και τα οποία απαριθμούμε ανωτέρω στην παρούσα με σήμανση από «Α.» ως «Η.»;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Αναστασία - Αικατερίνη Αλεξοπούλου

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Σάββατο 22 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Η αυλαία των εργασιών της Βουλής πέφτει σήμερα (11.04.2023) εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, με τα κόμματα να έχουν ήδη μπει σε σχετικούς ρυθμούς.

Η Βουλή θα κλείσει με το μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και θα ανοίξει ξανά μετά το Πάσχα μόνο για να… ξανακλείσει, προκειμένου να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα της διάλυσής της για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Μόλις επισημοποιηθεί η προκήρυξη των εκλογών, θα γίνουν δυο αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Η πρώτη θα αφορά τη σημερινή θέση του Γιάννη Οικονόμου, καθώς δεν θα επιτρέπεται να είναι και κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποψήφιος στη Φθιώτιδα, επειδή, βάσει το εκλογικού νόμου, ένας υποψήφιος δεν επιτρέπεται να έχει καθημερινή παρουσία στα ΜΜΕ.

Τη θέση του κ. Οικονόμου θα πάρει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Η πρώτη θα αφορά τη σημερινή θέση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, την οποία θα αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές.

Νέα παράταση στους απόδημους;

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει παρατείνει μέχρι τη 12 μ. της Μεγάλης Τρίτης τη δυνατότητα των Ελλήνων της Διασποράς να ψηφίσουν για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό.

Προς το παρόν, δεν αποκλείεται να δοθεί νέα παράταση.

Για να μπορέσουν οι απόδημοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, είναι απαραίτητο να έχουν εγγραφεί στην πλατφόρµα apodimoi.gov.gr.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 20.000 απόδημοι έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα.

Πηγή: newsit.gr

Μικρή ανάπαυλα από την προεκλογική μάχη που έχει ξεκινήσει θα κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί λόγω του Πάσχα και μετά τις ολιγοήμερες διακοπές που θα τους δώσουν «ανάσα» θα ριχτούν ξανά στον αγώνα της συγκέντρωσης ψήφων. Πού θα κάνουν όμως Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί;

Οι φετινές Πασχαλινές διακοπές θα έχουν και εκλογική απόχρωση καθώς οι μέρες μέχρι την 21η Μαΐου που οι πολίτες θα οδηγηθούν στις κάλπες είναι ελάχιστες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, ο πρωθυπουργούς Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την οικογένειά του θα μεταβεί στην Τήνο καθώς διατηρούν εξοχικό στο νησί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα ταξιδέψει στην Κεφαλονιά για λίγες μέρες όμως τη μέρα της Ανάστασης θα βρεθεί μαζί με την σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα και τα δυο τους παιδιά στην Κέρκυρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με το γιο του θα περάσουν τις μέρες του Πάσχα στο χωριό του, στο Ψυχρό του Ηρακλείου της Κρήτης.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα βρεθεί στη Λαμία που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του και θα κάνει και ορισμένες επαφές στο νομό Φθιώτιδας στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί το εξοχικό του στην Αίγινα.

Πηγή: newsbeast.gr, alpha

Για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός διέψευσε τον εαυτό του.

Χθες το βράδυ, τρεις παρά τέταρτο 253 τροπολογίες! Δεν έχουν ξανάρθει ποτέ από την αρχή της Μεταπολιτεύσεως.

Αυτό αποδεικνύει ότι είναι και ψεύτης και επικίνδυνος για τη Δημοκρατία.

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 Αλεξοπούλου Αικατερίνη  γράφει Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου *

Είθισται στη λήξη των εργασιών μίας Βουλής και στην απαρχή ενός νέου προεκλογικού αγώνα, να γίνεται κάτι σαν σύνοψη, σαν απολογισμός... Που, όμως, είναι παράλληλα η υπόσχεση και η ελπίδα μιας καινούργιας προοπτικής. Στην πολιτική το παρόν, τρόπον τινά, προκαθορίζει το μέλλον. Άρα, είναι σημαντικό να δούμε πού βρισκόμαστε, για να δούμε και προς τα πού μπορούμε να πάμε.

Στο ελληνικό κοινοβούλιο, 2019-2023, η Ελληνική Λύση αποτέλεσε, ομολογουμένως, τη μόνη σθεναρή και ουσιαστική φωνή της αντιπολίτευσης. Αυτό το αναγνωρίζουν σήμερα όλοι, φίλοι και αντίπαλοι. Με λόγο πατριωτικό και μεστό, χωρίς μεγαλοστομίες και περίσσιους φανατισμούς που παραπέμπουν στο παρελθόν, όλοι εμείς οι βουλευτές του κόμματος, με επικεφαλής τον πρόεδρό μας, κύριο Κυριάκο Βελόπουλο, προσπαθήσαμε όχι να «φανούμε» ως κεκράκτες χωρίς συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο λόγο, μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσουμε, αλλά να καθοδηγήσουμε τις εξελίξεις. Με σχέδιο και προτάσεις, προωθώντας αντικειμενικές και εφικτές λύσεις, νομίζω ότι το καταφέραμε.

Ο λόγος μας υπήρξε δημοκρατικός και πατριωτικός. Κρατήσαμε, μόνοι μας, τις σύγχρονες «Θερμοπύλες» στο μείζον ζήτημα της Μακεδονίας μας: δυστυχώς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μας άκουσε και δεν συγκροτήθηκε ποτέ η Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή που προτείναμε, προκειμένου να ακυρωθεί η άστοχη και άκυρη συμφωνία των Πρεσπών που είχε υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ... Στο ενεργειακό, προειδοποιήσαμε έγκαιρα και έντονα, ότι έρχεται κρίση, ότι πρέπει να στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της ενεργειακές μονάδες! Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν απόλυτα, έστω και με τρόπο δραματικό... Στο θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ήμασταν οι μόνοι που, χωρίς να θέτουμε αντίρρηση στη λήψη μέτρων που να προστατεύουν τη δημόσια υγεία, εντούτοις υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των Ελλήνων στην ελεύθερη βούληση και επιλογή, σταθήκαμε δίπλα στους χειμαζόμενους υγειονομικούς και τους συνταξιούχους μας. Αλλά και στα κοινωνικά θέματα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγκάστηκε να δεχτεί ένα ελάχιστο έστω θεσμικό πλαίσιο για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. ΑμεΑ), χωρίς όμως να τολμήσει να προβεί σε έμπρακτα μέτρα στήριξης αυτών των συνανθρώπων μας.

Μέσα στο Εμείς, υπάρχει και το Εγώ! Ο λαός της Β1΄ περιφέρειας Βορείου Τομέα Αθηνών με τίμησε τον Ιούλιο του 2019 με την ψήφο του. Θέλησα, από την πρώτη στιγμή, να βγάλω τους συμπολίτες μου «ασπροπρόσωπους», να αποδείξω με πράξεις ότι θα τιμήσω κι εγώ με τη σειρά μου την εμπιστοσύνη τους! Με το χέρι στην καρδιά, πιστεύω ακράδαντα ότι τα κατάφερα. Η απόδειξη; 700 ερωτήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για μείζονα θέματα της περιφέρειάς μας, και όχι μόνο, αλλά και για ευρύτερα κοινωνικά, εθνικά και οικονομικά ζητούμενα όλης της χώρας. Δεκάδες άρθρα μου δημοσιεύτηκαν στον Τύπο της πρωτεύουσας και όλης της Ελλάδας. Ομιλίες μου στην Ολομέλεια της Βουλής για τα πιο κρίσιμα ζητήματα και συμμετοχή μου σε όλες τις Επιτροπές όπου συμμετείχα, απαρτίζουν το «παζλ» της κοινοβουλευτικής μου παρουσίας την τετραετία που πέρασε. Ιδιαίτερη βαρύτητα έθεσα στα θέματα παιδείας και πολιτισμού, αλλά και προστασίας των ευπαθών συμπολιτών μας...

Η προοπτική... Η Ελληνική Λύση ήρθε για να μείνει! Και στις επερχόμενες εκλογές, στις 21 Μαΐου, ζητάμε ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού. Για να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε, ένα όμορφο δηλαδή έργο. Και για να εξακολουθήσουμε να είμαστε η μόνη αξιόπιστη εθνική εγγύηση και στην επόμενη Βουλή, όπως άλλωστε υπήρξαμε και σε αυτή που κλείνει αυτές τις ημέρες τον κύκλο εργασιών της. Ναι, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε, ότι η Ελλάδα θα νικήσει! Με μπροστάρη τον Κυριάκο Βελόπουλο, που πήρε τη μεγάλη αυτή πρωτοβουλία, «ερχόμαστε από μακριά και πάμε μακριά»... Γιατί, ένα ήταν, είναι και θα παραμείνει το σύνθημά μας: ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

* Η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, με την Ελληνική Λύση.

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Περιοδεία στην πόλη της Ναυπάκτου έκανε ο υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας  του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  Γρηγόρης Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από μέλη της οικείας κομματικής οργάνωσης.   Ο κ. Θεοδωράκης επισκέφτηκε καταστήματα και επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης, συνομίλησε  με ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και κατοίκους και ενημερώθηκε  για τα προβλήματα της αγοράς, που σχετίζονται κυρίως με το αυξημένο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων. Ακόμη και όταν έχουμε δουλειά, στο τέλος του μήνα δε μένει ευρώ στο ταμείο ήταν μια φράση που επαναλάμβαναν  τακτικά οι καταστηματάρχες της πόλης. Επισκέφτηκε επίσης δημόσιες υπηρεσίες και είχε εκτενή συζήτηση με τους υπαλλήλους για τα ζητήματα του Δημόσιου Τομέα.  

Στο επόμενο διάστημα ο κ. Θεοδωράκης  – ο οποίος άλλωστε κατάγεται από την πλευρά της μητέρας του από τη  Ναυπακτία - θα πυκνώσει τις επισκέψεις του στην περιοχή προκειμένου να συζητήσει με τους πολίτες και να εξειδικεύσει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση, με πληθωρική και ενθουσιώδη συμμετοχή συμπολιτών του στη Γαβαλού Μακρυνείας , ο Σπήλιος Λιβανός, π. υπουργός & βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας :

  • Παρουσίασε τον απολογισμό του έργου του στη διάρκεια της 4ετείας,

ανέλυσε το όραμα του εμβληματικού σχεδίου εκσυγχρονισμού αρδευτικών υποδομών, ΥΔΩΡ 2.0, το οποίο εκπονήθηκε και θεμελιώθηκε επί υπουργίας του και θα συμβάλει δραστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

  • Παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα, το πλαίσιο χρηματοδότησης, τους τεχνικούς και οικονομικούς συμβούλους για την υλοποίηση του πολυπόθητου & πολυαναμενόμενου επί δεκαετίες αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Μακρυνείας, καθώς  και τον οδικό χάρτη του εκσυγχρονισμού των δικτύων μέσω εφαρμογών της ευφυούς γεωργίας και της έξυπνης άρδευσης.
  • Το απολύτως αναγκαίο έργο εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων των ΤΟΕΒ Μακρυνεία & Παμφίας που καλύπτουν το σύνολο της περιοχής της Μακρυνείας, έχει προϋπολογισμό 2 εκατ  ευρώ για την μελέτη και 24 εκατ. ευρώ για την κατασκευή, αφορά σε περίπου 32.000 στρέμματα και 2000 αγρότες, θεμελιώθηκε επί των ημερών του Σπήλιου Λιβανού στο ΥπΑΑΤ.
  • Έχει ήδη εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του από το ΠΑΑ του ΥΠΑΑΤ (κατασκευή)& το ΠΔΕ του Υπ υποδομών ?συντομογραφία? (μελέτη) και ολοκληρωθεί η ?ανακύρηξη?των τεχνικών και χρηματοϊκονομικών συμβούλων που υλοποιούν τις απαραίτητες μελέτες βιωσιμότητας και τεχνικών προδιαγραφών.

«Το έργο αυτό αποτελεί για μένα έργο ζωής», δήλωσε ο π. Υπουργός, προσερχόμενος στην εκδήλωση και ιδιαίτερα συγκινημένος από την προσέλευση του κόσμου και την αποδοχή της προσπάθειας & του έργου του.

Ο Σπηλιος Λιβανός τόπο σε στην αρχή της ομιλίας του:

«Αυτές οι στιγμές υλοποίησης οραμάτων και έργων που αφήνουν της σφραγίδα τους και απευθύνονται στις επόμενες γενιές, ενισχύοντας την ανάπτυξη του τόπου μας με γεμίζουν με περηφάνια και δικαιολογούν την ενασχόληση με την πολιτική!»

Μετά το τέλος της κεντρικής ομιλίας στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Κοινότητας Μακρυνείας, ακολούθησε εκτενής και ενθουσιώδης διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων παραγωγών και του Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος ανέδειξε τα τεράστια οφέλη για τους ίδιους τους αγρότες, χρήστες των αρδευτικών δικτύων, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος που θα προκύψει από την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Εκτός του τ. Υπουργού, μίλησαν ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Παμφιας Γιαννελος Νώντας, οι εκπρόσωποι  ΤΟΕΒ Μακρυνείας Δημήτρης Γαλανόπουλος και Κώστας Τσιρώνης, ο Πρόεδρος Αγροτοκτηνοτροφικού Βασίλης Θεοδωρόπουλος και η Ανθή Τσωλου, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ματαράγκας Παναγιώτης Τσαπάρας, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γαβαλούς Σωτήρης Μεράντζης,  ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Παναγιώτης Μαρνεζος, ο Αντιδήμαρχος Μακρυνείας Παναγιώτης Καρακώστας, πρόεδροι Δ.Δ. Μακρυνείας και Αρακύνθου και  βέβαια πλήθος αγροτών.

Κλείνοντας, ο  κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι ιερό καθήκον του πολιτικού είναι να λογοδοτεί στους πολίτες για το έργο του κατά τη διάρκεια της τετραετίας. Τους ζήτησε, δε, να συγκρίνουν και να κρίνουν και να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 21ης Μαίου για να επιλέξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που εμπιστεύονται για την Ελλάδα του αύριο. Για να δώσουν με την ψήφο τους στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν το έργο τους για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 11:46

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ!

Όλοι μιλούν για την δημοκρατία αλλά κανένας δεν μιλάει για για την ουσία του πολιτεύματος.
 
Έντεχνα έχουν πείσει τον λαό ότι δημοκρατία έχουμε μόνο επειδή υπάρχει εναλλαγή των προσώπων στην εξουσία και των νόμων που αυτοί ψηφίζουν.
 
Καλείται κάθε τέσσερα χρόνια ο Έλληνας να ψηφίσσει έναν από τους δύο <<μεγάλους μονομάχους>> νομίζοντας ότι αυτοί σκοτώνονται μεταξύ τους ενώ ουσιαστικά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος,απλά συνεταιράκια!
 
Δημοκρατία έχουμε όταν ο νόμος ισχύει για όλους τους πολίτες,όταν αυτό δεν γίνεται στην πράξη τότε συμβαίνει αυτό που ζούμε σήμερα.
 
Οι νόμοι γίνονται για τους έχοντες και τους κατέχοντες κι όχι για το σύνολο του έθνους μας.
 
Η ουσία της δημοκρατίας βρίσκεται σε σχέση με τον νόμο κι όχι στον ίδιο τον νόμο,γι’αυτό και το Σύνταγμα μας έχει προνοήσει των διαχωρισμό των εξουσιών και ως κλειδί θεωρεί την ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης.
 
Η ποιότητα της δημοκρατίας άλλωστε σε αυτή βασίζεται,στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να κρίνει δίκαια όποιον κι αν στέκεται απέναντί της.Να γιατί οι αρχαίοι Έλληνες την θεά Θέμιδα,την θεά της δικαιοσύνης την ήθελαν τυφλή.
 
Όταν όμως οι εξουσιαστές διαπλέκονται με αυτούς που βρίσκονται εκεί για να τους ελέγχουν,είναι θέμα χρόνου να ελέγξουν και αυτούς.
 
Αν υπήρχε μια πραγματικά αδέκαστη δικαιοσύνη σήμερα όλοι αυτοί που εγκλημάτισαν απέναντι στην χώρα θα βρίσκονταν στην φυλακή,οι διεθνείς τοκογλύφοι όχι μόνο δεν θα μας σκλάβωναν αλλά θα ήταν υπόλογοι για την συνομωσία εις βάρος της πατρίδας μας!
 
Σήμερα,με πρόσχημα την υπεράσπιση της δημοκρατίας(όπως την εννοούν αυτοί) και με τις διατάξεις που φέρνουν,δεν διασφαλίζονται ούτε οι βασικές αρχές,ούτε τα αυτονόητα συνταγματικά δικαιώματα μιας μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού!
 
Αντί η δικαιοσύνη να εξαντλήσει την αυστηρότητά της και να διερευνήσει ποιοι είναι αυτοί που μας έβαλαν στα μνημόνια,ποιοι ξεπούλησαν την χώρα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ,ποιοι προκάλεσαν την τεχνητή αδυναμία δανεισμού,ποιοι πούλησαν τζάμπα τα ασφάλιστρα των δανείων,ποιοι μας έβαλαν σε κάπιταλ κοντρόλ,ποιοι έδωσαν για ένα κομμάτι ψωμί τα ακίνητα του δημοσίου,ασχολείται με την σφαγή του Εθνικιστικού χώρου και τον εξοβελισμό του από την δημόσια ζωή!
 
Με το δίκιο στην μεριά μας,με την πίστη ότι υπάρχουν ακόμα Τερτσέτηδες στον τόπο μας και με την δύναμη που μας δίνει ο απλός κόσμος θα προχωρήσουμε!
 
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ!
ΧΡΉΣΤΟΣ ΡΉΓΑΣ
υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Εθνικό κόμμα Έλληνες
Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Ζαμπάρας, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου όπου είχε συνάντηση με μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τους εργαζόμενους στην φύλαξη και την καθαριότητα, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των κλινικών. Παράλληλα συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μιχάλη Σερασκέρη. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το ΕΚΑΒ Αγρινίου όπου είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του συστήματος υγείας.

Ο κ. Ζαμπάρας συζήτησε ενδελεχώς για τα προβλήματα του νοσοκομείου κι ενημερώθηκε για την απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ για την ίδρυση Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Μια απόφαση που σίγουρα είναι θετική, αλλά γεννά ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο θα λειτουργήσει σε μια δομή που η υποστελεχωση δημιουργεί σωρεία περιβλημάτων.

Από την συζήτηση διαπιστώθηκε ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται σε δύσκολη θέση από άποψη στελέχωσης και ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις απέναντι στους ασθενείς της περιοχής, με τους εργαζομένους να έχουν υπερβεί τα όρια αντοχής τους και τις εφημερίες να είναι δύσκολο να καλυφθούν. Ωστόσο, παρά τις μεγάλες προσπάθειες των εργαζομένων, το Νοσοκομείο χρειάζεται άμεσα ενίσχυση για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών της περιοχής.

Υπάρχουν κενά σε όλες τις κλινικές και δυστυχώς, από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει η βούληση και οδηγούμαστε στη συνεχή απαξίωση του μεγαλύτερου Νοσοκομείου του Νομού. Το Υπουργείο Υγείας πρέπει άμεσα να προβεί σε προσλήψεις. Τον τελευταίο χρόνο έχουν αποχωρήσει 17 ιατροί και έχουν προσληφθεί μόνο 2. Είναι καθοριστικής σημασίας το να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ και της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα καθήκοντα του στις οργανικές τους θέσεις, την ενίσχυση των δομών σε όλα τα επίπεδα.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ