Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  10:26: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023

Ασταμάτητη συνεχίζει την προεκλογική της εκστρατεία στην Αιτωλοακαρνανία η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά, η οποία πραγματοποίησε αλλεπάλληλες περιοδείες, συσκέψεις, συναντήσεις το τελευταίο δεκαήμερο σε Θέρμο, Ναύπακτο και Αστακό.

Σε σχετικό video που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα η Χριστίνα Σταρακά υπογραμμίζει σχετικά:

«Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, κάνουμε πράξη αυτό που είπαμε στο Παπαστράτειο:

να δώσουμε μαζί, με ενότητα και αποφασιστικότητα, τον μεγάλο αγώνα!

Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι συνεχίζουμε.

Σε Θέρμο, Ναύπακτο, Αστακό όπου βρεθήκαμε το τελευταίο δεκαήμερο.

Μαζί, μία ψυχή, μία καρδιά, μία αγκαλιά.

Για τον τόπο μας, σε κάθε γωνιά του, μέχρι την νίκη της ελπίδας, της Αιτωλοακαρνανίας.

Από την κοινωνία, με την κοινωνία, για την κοινωνία!»

Εδώ το video: "Μαζί, μία ψυχή, μία καρδιά, μία αγκαλιά" - YouTube

 

 

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με σειρά επισκέψεων σε επιχειρήσεις ξεκίνησε η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα και στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Πρώτη στάση του πρωθυπουργού ήταν το εργοστάσιο που αποτελεί τη μεγαλύτερη και ταχύτερη γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη, με δυναμικότητα περί τις 81.000 φιάλες μισού λίτρου ανά ώρα, ενημερώθηκε για τη λειτουργία της εταιρείας από τον ιδιοκτήτη Νίκο Χήτο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να επισκεφθώ μία δυναμικά αναπτυσσόμενη ελληνική επιχείρηση. Εδώ θα έλεγα ότι χτυπάει η καρδιά της παραγωγικής Ελλάδος και χαιρόμαστε πραγματικά όταν οι δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις αισθάνονται ασφάλεια να επενδύουν, να επεκτείνονται, να μεγαλώνουν, να διεκδικούν καινούριες αγορές. Είναι πράγματι εντυπωσιακό, δεν το γνωρίζουν πολλοί, ότι εδώ στην καρδιά της Ηπείρου λειτουργεί η μεγαλύτερη γραμμή εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ευρώπη -όχι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη. Και θέλω να μεταφέρω και από εδώ τη διαρκή στήριξη την οποία θα παρέχει η ελληνική πολιτεία σε όλες τις δυναμικές επιχειρήσεις που μεγαλώνοντας τη δραστηριότητά τους προσφέρουν και πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχετε δίκιο να λέτε ότι οι μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας είναι αφενός να έχετε ένα ικανοποιημένο, καλά καταρτισμένο και καλά πληρωμένο ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου να προσαρμοστείτε στις επιταγές μιας φιλικής προς το περιβάλλον παραγωγής. Εσείς ήδη το κάνετε, προσθέτοντας ανακυκλούμενο υλικό στις συσκευασίες σας, αλλά τοποθετώντας και φωτοβολταϊκά στις στέγες σας έτσι ώστε να έχετε όχι απλά πιο φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, αλλά και πιο φθηνή ενέργεια. Αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος, ο ψηφιακός και περιβαλλοντικός μετασχηματισμός των επιχειρήσεών μας και τέτοιες πρωτοβουλίες εξακολουθούμε να τις στηρίζουμε».

«Τέλος, να πω και μια κουβέντα για τη συγχώνευση την οποία δρομολογείτε. Όπως ίσως γνωρίζετε έχουμε δώσει μία σειρά από φορολογικά και άλλα κίνητρα για να ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις να κάνουν τέτοιες κινήσεις. Είναι σημαντικό το μέγεθος, είναι αυτό το οποίο εξασφαλίζει καλύτερη παραγωγικότητα και καλύτερη ανταγωνιστικότητα και βέβαια καλύτερη θέση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι μεγάλη τιμή για την εταιρεία μας που σήμερα υποδεχόμαστε τον πρωθυπουργό της χώρας στις εγκαταστάσεις μας, να γνωρίσει τη δύναμή μας που είναι οι άνθρωποί μας πρώτα απ’ όλα, να παρακολουθήσει τις εγκαταστάσεις μας, να δει τη μεγαλύτερη γραμμή στην Ευρώπη που εμφιαλώνει το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι», ανέφερε καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη ο Ν. Χήτος.

Ο κ. Μητσοτάκης συνοδεύεται από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, ενώ στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς, βουλευτές της ΝΔ, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς και στελέχη του κόμματος.

Παράλληλα με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κυβερνητικά κλιμάκια βρίσκονται στην Άρτα,την Πρέβεζα, την Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα, και συμμετέχουν σε συσκέψεις και συναντήσεις με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς.

Στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οργισμένη ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μάριου Κάτση, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή ανάρτησή του σχετικά με την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη στις εκλογές 2023. Στην εν λόγω ανάρτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο σημείο να ταυτίσει τη ΝΔ με «φίλους παιδοβιαστών» με αποτέλεσμα να προκαλέσει την «έκρηξη» της Πειραιώς.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται:

«Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κάτσης, στην προσπάθειά του να ξεπλύνει την επιλογή Μιθριδάτη, φτάνει στο έσχατο σημείο αθλιότητας να ταυτίσει τη Νέα Δημοκρατία με «φίλους παιδοβιαστών», υιοθετώντας για πρώτη φορά επίσημα άθλια συνθήματα και hashtags του βούρκου των υπογείων της Κουμουνδούρου! Στο κόμμα του κ. Τσίπρα χάθηκε η τσίπα. Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Κάτσης θα είχε ήδη διαγραφεί! Στον ΣΥΡΙΖΑ της χυδαιότητας και του Πολακισμού είναι απλώς ένας ακόμη «άξιος» εκφραστής της κεντρικής γραμμής!».

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες ο Μάριος Κάτσης είχε γράψει στο Twitter αναφορικά με το ζήτημα της υποψηφιότητας του Μιθριδάτη στις επερχόμενες εκλογές:

«Η λύσσα της #ΝΔ_ΤΕΛΟΣ με την υποψηφιότητα #Μιθριδατη έχει βάθος:

1. Στο “να μη στα χρωστάω” που ξεφτίλισε το καθεστώς επιστράτευσε όλες τις γραφίδες για αποδόμηση

2. Ξέρουν ότι η συμμετοχή της νεολαίας στην κάλπη θα είναι το τέλος τους

3. Ξεπλένουν σεξισμό οι φίλοι παιδοβιαστών».

agrinionews.gr

Με κοινή δήλωσή τους, οι τρεις Κανελλόπουλοι «αδειάζουν» τον αδελφό τους, Αναστάσιο, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την εμπλοκή του με το κόμμα Κασιδιάρη. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Προς ενημέρωση όλων, σε σχέση με την επιλογή του αδερφού μας, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικού σχολιασμού, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κατωτέρω :

Οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής, διαδρομή μας στην κοινωνία, είναι γνωστό σε όλους, όσους γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού μας.

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε εμμέσως τις σκέψεις και επιλογές του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με τον τρόπο που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, του γνωστοποιήσαμε ευθέως τις αντιρρήσεις μας, με την ελπίδα αποτροπής του. Όταν οι επιλογές του αυτές δημοσιοποιήθηκαν, αποτελώντας αντικείμενο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, εκφράσαμε εκ νέου, με κάθε δυνατό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή μας.

Με δεδομένη όμως την έκταση που έχουν ήδη λάβει τα σχετικά δημοσιεύματα, και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, είτε εκ πλάνης είτε συνειδητά, ότι ταυτιζόμαστε με επιλογές που είναι αντίθετες προς τα δημοκρατικά μας πιστεύω, οφείλουμε και δια της παρούσης μας, να εκκαθαρίσουμε τη θέση μας δημοσίως προς τούτο, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουμε καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή μας διαφωνία.
Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς.

Αθήνα, 5 Απριλίου 2023

ΟΙ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ
1. Δημήτριος Κανελλόπουλος, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
2. Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
3. Αθανάσιος Κανελλόπουλος, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

Πηγή: protothema.gr

O Σπήλιος Λιβανός, πρώην ΥΠΑΑΤ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ συμμετείχε στη συνάντηση του κοινοβουλευτικού δικτύου του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι, όπου αναλύθηκαν διεξοδικά κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, με σημαντικότερα :

1. Την διεθνή οικονομική κατάσταση μετά την πανδημία του κορωνοϊού και την ενεργειακή κρίση.

2. Τις επιρροές των κρίσεων στην αγορά εργασίας, στους νέους, στην αύξηση της ανεργίας.

3. τις επιπτώσεις του πληθωρισμού στην παγκόσμια οικονομία.

4. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων στα social media, αλλά και
5.  Το μέγα ζήτημα της ισότητας των φύλων στην πολιτική, στην οικονομική και στην κοινωνική ζωή.

Στη διάρκεια των κοινών συνεδριάσεων, αλλά και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των άλλων χωρών, ο κ. Λιβανός είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και να αναλύσει την οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, που οδήγησε σε ραγδαία βελτίωση των οικονομικών δεικτών.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ανέδειξε τους οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους του επόμενου διαστήματος για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών των καταναλωτικών ειδών, του πληθωρισμού, των επιτοκίων, του κόστους δανεισμού των νοικοκυριών, της υποστήριξης των νέων  και της έντασης του δημογραφικού στην Ελλάδα αλλά και στο σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών.

Είχε επίσης την δυνατότητα να τοποθετηθεί για μια ακόμη φορά για την ανάγκη απόλυτης πολιτικής προσήλωσης στις αρχές και αξίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δηλαδή την πίστη μας στις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 
παράλληλα με την εκποπνηση στρατηγικών για την ειρηνική συνύπαρξη των συμμαχιών μας με τις αναπτυσσόμενες χώρες του Νότου και της Ανατολής με στόχο την παγκόσμια ανάπτυξης και την ευημερία των λαών.

Μιλώντας για τις αρχές της ελευθερία και της δημοκρατίας είχε την ευκαιρία  να αναφερθεί στην ηρωϊκη θυσία του Μεσολογγίου για την Ελευθερία και να προσκαλέσει  τους συναδέλφους του από τα αλλά κράτη στην Ιερά Πόλη για τις γιορτές της Εξόδου του Μεσολογγίου. 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ποιον έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης; Σύντομα η απάντηση”, αναφέρεται σε βίντεο που ανήρτησε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στα social media. Η κίνηση αυτή της Χαριλάου Τρικούπη έρχεται ως προαναγγελία “απάντησης” στην ερώτηση που κυριαρχεί στα ΜΜΕ για τη στάση του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος έχει ξεκαθαρίσει ότι μεταξύ άλλων προϋποθέσεων για να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μην είναι πρωθυπουργός ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.



Τhetoc.gr

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του με Ευρωβουλευτές και άλλες προσωπικότητες στις Βρυξέλλες, ο Συνεπικεφαλής του Πράσινο & Μωβ Δομήνικος Χρυσίδης συναντήθηκε χθες με τον Πράσινο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Κινητικότητας του Βελγίου Georges Gilkinet.

Σε θετικό κλίμα συζήτησης και συνεργασίας, τέθηκαν στο τραπέζι θέματα για τη διαχείριση, και την περαιτέρω ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Συστήματος Διαχείρισης  της Σιδηροδρομικής Κυκλοφορίας (ERTMS).  Σημαντική ήταν η αναφορά στο φιλόδοξο Όραμα 2040 για το σιδηρόδρομο (Vision Rail 2040) της Βελγικής Κυβέρνησης, και το νέο Σχέδιο Μεταφορών 2023-2026 της εταιρείας των Βελγικών Σιδηροδρόμων (SNCB), που είναι ένας από τους τους οδικούς χάρτες για την υλοποίηση του Οράματος. Συγκεκριμένα σκοπός του είναι ο εκσυγχρονισμός και η αύξηση της ασφάλειας του τρένου και προβλέπει, μεταξύ άλλων, 200 παραπάνω δρομολόγια τρένων την ημέρα αρχίζοντας από τους επόμενους μήνες.

Έγινε αναφορά στο χθεσινό  σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Χάγη της Ολλανδίας, και στο δυστύχημα στα Τέμπη στις 28/2 με την μοιραία, θανατηφόρα σύγκρουση των δύο τρένων, με έκφραση βαθιάς θλίψης των συνομιλητών προς τις οικογένειες των θυμάτων. Ο Βέλγος Υπουργός ενημέρωσε τον Συνεπικεφαλής του Πράσινο & Μωβ  ότι, αμέσως μετά το δυστύχημα στα Τέμπη έστειλε επιστολή στον ομόλογό του, τ. Υπουργό Κώστα Καραμανλή, με αναφορά στα μέτρα που το Βέλγιο έχει λάβει τα τελευταία χρόνια για την ασφάλεια των τρένων, μια εμπειρία από την οποία η Ελλάδα πρέπει άμεσα να επωφεληθεί.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια ολιστική στρατηγική βιώσιμης κινητικότητας η οποία σταδιακά αλλά και σε βάθος χρόνου, θα  αποκαταστήσει και θα αναπτύξει ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο. Θα πρέπει να επενδύσει άμεσα στην τηλεδιοίκηση και ασφάλεια, να επαναλειτουργήσει γραμμές, να ολοκληρώσει συνδέσεις που λείπουν και να διασυνδέσει το  τρένο με άλλα μέσα. Με στόχο την βιώσιμη, ασφαλή, προσιτή σε τιμές και ταχεία μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων σύμφωνα και με τους ευρωπαϊκούς στόχους για την κλιματική κρίση. Με μέτρα για την αποτελεσματική εμπλοκή κρατικών και ιδιωτικών φορέων και τον δημόσιο έλεγχο στη λειτουργία των ΜΜΜ.

«Δεν μας πείθει η επίπλαστη νέα αρχή με τρένα που λαμποκοπούν από καθαριότητα και σταθμάρχες φιγουρίνια, 34 μέρες μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη. Η ασφάλεια, η λειτουργία και ανάπτυξη του σιδηροδρόμου, δεν επιτρέπεται να υστερούν από τα αντίστοιχα των αεροδρομίων και των αυτοκινητοδρόμων, όπως συστηματικά γίνεται μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Ήρθε η ώρα για τολμηρές πολιτικές για τα τρένα» τόνισε ο Δομήνικος Χρυσίδης
Το Πράσινο & Μωβ είναι μια Συμμαχία των κομμάτων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, Κύκλος -οικοφεμινιστικό qυίνημα
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ