Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:45: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 00:10

ΜέΡΑ25: Τι είναι το σχέδιο «Δήμητρα»

Στα ερωτήματα τι είναι το σχέδιο «Δήμητρα», σε τι νόμισμα θα γίνονται οι συναλλαγές και πώς εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, απαντά το ΜΕΡΑ25 μέσα από συνολικά 22 ερωτήσεις.

Μεταξύ αυτών, σημειώνται ότι πρόκειται για ένα σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών, που απαλλάσσει τον συναλλασόμενο από την τραπεζική προμήθεια και υπογραμμίζεται ότι οι συναλλαγές θα γίνονται σε ευρώ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα όπως το παρουσιάζει το ΜΕΡΑ25:

1. Τι είναι το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ;

Το σχέδιο ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ένα δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών σε ευρώ, μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτών καθώς και ιδιωτών μεταξύ τους. Αυτή είναι η βάση του σχεδίου. Ως Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Ηλεκτρονικών Συναλλαγών, το ΔΗΜΗΤΡΑ δίνει ανάσα στην αγορά και τα νοικοκυριά.

2. Γιατί θα με ωφελήσει;

Επειδή θα γλυτώσεις το χαράτσι των τραπεζών κάθε φορά που αγοράζεις κάτι, οτιδήποτε, με πλαστικό χρήμα και κάθε φορά που κάνεις μια ηλεκτρονική πληρωμή, όπως για το ρεύμα, την ύδρευση, τις τηλεπικοινωνίες, κ.λπ.

Παράδειγμα 1ο Νοικοκυριά: Ένα νοικοκυριό πληρώνει τους λογαριασμούς του μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής. Για κάθε πληρωμή, επιβαρύνεται με την προμήθεια της τράπεζάς του, που κυμαίνεται από 0,60€ έως 1€. Ας φανταστούμε πόσες τέτοιες πληρωμές γίνονται καθημερινά, πόσα ρολόγια ρεύματος υπάρχουν, πόσα ύδρευσης, πόσες τηλεφωνικές συνδέσεις, συνδρομές, τέλη, κ.λπ.

Παράδειγμα 2ο Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αγοράζω έναν καφέ και μια τυρόπιτα από το φούρνο της γειτονιάς με χρεωστική κάρτα. Η αξία της συναλλαγής είναι 4€. Κατά την ώρα λοιπόν της ηλεκτρονικής πληρωμής ανάμεσα σε εμένα το καταναλωτή και τον πωλητή, εμφανίζεται το χέρι της τράπεζας και παίρνει ένα μερτικό, που κυμαίνεται από 10 έως 50 λεπτά του ευρώ ανά συναλλαγή.

Υπάρχουν συναλλαγές που η προμήθεια της τράπεζας είναι μεγαλύτερη από το κέρδος του μαγαζιού, όπως για παράδειγμα στα καπνικά, ο ψιλικατζής έχει 5 σεντς κέρδος από την πώληση καπνικού προϊόντος, η τράπεζα τον χρεώνει με 10 σεντς για την ηλεκτρονική πληρωμή, “μπαίνει μέσα”, δλδ. Ας αναλογιστούμε πόσες συναλλαγές με κάρτα λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα, κάθε λεπτό: τόσα είναι και τα 10, 20, .., 50 σεντς που μαζεύουν οι τράπεζες.

Και ποιοι πλήττονται περισσότερο; Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

Το μακρύ χέρι των Τραπεζών πρέπει να κοπεί

Έχουμε λοιπόν χρήματα που αφαιρούνται ως χαράτσι από τις τσέπες νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταλήγουν ως πρόσοδοι στις χρεοκοπημένες τράπεζες!

Οι τράπεζες, αντί να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία, όπως υποτίθεται κάνει το τραπεζικό σύστημα στον καπιταλισμό, έχουν ουσιαστικά αποκαλυφθεί πλήρως ως ραντιέρηδες, που ανέκαθεν ήταν, καθώς η πιο σταθερή και διαρκώς αυξανόμενη πηγή εσόδων τους, είναι αυτές οι ληστρικές προμήθειες! Για το έτος 2021, το σύνολο των εσόδων από προμήθειες που υφάρπαξαν οι τράπεζες ληστρικά από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα ήταν 1,4 δισ ευρώ!

Με το ΔΗΜΗΤΡΑ όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι δωρεάν! ΔΗΜΗΤΡΑ σημαίνει τέλος στο χαράτσι των τραπεζών.

3. Οι συναλλαγές αυτές σε τι νόμισμα θα γίνονται; Σε… μονάδες ΔΗΜΗΤΡΑ;

Οι συναλλαγές θα γίνονται σε ευρώ. Όπως ακριβώς με τις πλατφόρμες της ΝΔ (π.χ. market pass) που σου εξασφαλίζουν ένα ποσό σε ευρώ το οποίο μεταφέρεις σε κάποιον.

4. Πώς αποκτώ λογαριασμό στο ΔΗΜΗΤΡΑ;

Χωρίς καμία προσπάθεια! Όλοι και όλες έχουμε ΑΦΜ. Αυτό σημαίνει ότι όλες και όλοι έχουμε προσωπική σελίδα/λογαριασμό στο taxisnet. Στη σελίδα μας λοιπόν εκεί υπάρχουν διάφορες εφαρμογές και πεδία, π.χ. φορολογία εισοδήματος, περιουσιακή κατάσταση, κ.λπ. Αυτόματα, χωρίς καν να το ζητήσεις, προστίθεται ένα ακόμα πεδίο, ο δικός σου Λογαριασμός Δημοσιονομικής Πίστωσης (ΛΔΠ) – που αντιστοιχεί στο ΑΦΜ σου (το προσωπικό ή της εταιρείας σου). Το μόνο που αλλάζει είναι ότι το σύστημα σου στέλνει και ένα PIN, ώστε να μπορείς να συναλλάσσεσαι.

5. Πώς θα κάνω πληρωμές;

Έστω ότι θέλεις να μεταφέρεις €50 από τον ΛΔΠ λογαριασμό σου στην φίλη σου την Έλενα ή να πληρώσεις €50 από τον ΛΔΠ λογαριασμό σου στην εταιρεία Ε. Από την εφαρμογή του ΔΗΜΗΤΡΑ στο κινητό σου, ή την σχετική ιστοσελίδα-πλατφόρμα, ή χρεωστική κάρτα που θα σου χορηγηθεί από το ΔΗΜΗΤΡΑ, μεταφέρεις €50 στο ΑΦΜ της Έλενας ή της εταιρείας Ε χρησιμοποιώντας το PIN που έχεις λάβει. Δωρεάν, άμεσα, εύκολα!

6. Τα χρήματα στον ΛΔΠ λογαριασμό μου πώς μπαίνουν;

Με δύο τρόπους: Ο ένας είναι να σε πληρώσει κάποιος, π.χ. ένας πελάτης που σου χρωστά ή το ίδιο το κράτος που σου καταθέτει ένα ποσό επειδή σου χρωστά επιστροφή φόρων ή ως κοινωνικό επίδομα (αντί για τα voucher της ΝΔ). Ο άλλος τρόπος είναι να μεταφέρεις δικά σου χρήματα από τον τραπεζικό σου λογαριασμό στον ΛΔΠ σου στο ΔΗΜΗΤΡΑ.

7. Γιατί να θέλω να μεταφέρω χρήματα από τον τραπεζικό μου λογαριασμό στον ΛΔΠ μου στο ΔΗΜΗΤΡΑ;

Για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή μέσω του ΔΗΜΗΤΡΑ κάνεις πληρωμές χωρίς τραπεζικά χαράτσια. Δεύτερον, επειδή το ΔΗΜΗΤΡΑ σου εξασφαλίζει φοροαπαλλαγές που ισοδυναμούν με επιτόκιο ψηλότερο από εκείνο που σου προσφέρει η τράπεζά σου.

8. Πώς προκύπτει το ισοδύναμο επιτόκιο που μου εξασφαλίζει το ΔΗΜΗΤΡΑ;

Έστω ότι κρατάς €1000 στον ΛΔΠ σου στο ΔΗΜΗΤΡΑ για έναν χρόνο. Στο τέλος του έτους αυτού, τα €1000 αρκούν για να πληρώσουν, π.χ. €1080 φόρους. Ουσιαστικά το ΔΗΜΗΤΡΑ σου έχει δώσει τόκο €80, δηλαδή επιτόκιο 8%.

9. Και ποιος μου εγγυάται τα χρήματα μου αν τα βάλω στο ΔΗΜΗΤΡΑ;

Το ελληνικό δημόσιο, βέβαια – το Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο ανήκει το TAXISNET και το λογισμικό στο οποίο οικοδομείται το ΔΗΜΗΤΡΑ.

10. Και ποιος εμπιστεύεται το ελληνικό δημόσιο;

Εσύ! Ποιος νομίζεις ότι εγγυάται τις καταθέσεις που έχεις σήμερα σε μια από τις τράπεζες, στην περίπτωση που η τράπεζα καταρρεύσει όπως πρόσφατα κατέρρευσε ολόκληρη Credit Suisse στην Ελβετία; Το ελληνικό δημόσιο!

11. Τι αγορές ή πληρωμές δεν θα μπορώ να κάνω μέσω του ΔΗΜΗΤΡΑ;

Καθώς οι συναλλαγές πηγαίνουν από ΑΦΜ σε ΑΦΜ, δεν μπορείς να πληρώσεις κάποιον που δεν έχει ελληνικό ΑΦΜ – δηλαδή, δεν μπορείς να κάνεις αγορές από το εξωτερικό. Για τέτοιες αγορές θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Ακόμα, δεν θα μπορείς να συναλλάσσεσαι μέσω του συστήματος ΔΗΜΗΤΡΑ με μετρητά.

12. Εάν μεταφέρουμε όλοι τα χρήματά μας στο ΔΗΜΗΤΡΑ, δεν θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες;

Κατ’ αρχάς, δεν θα μεταφέρουμε όλα μας τα χρήματα στο ΔΗΜΗΤΡΑ – καθώς (βλ. προηγούμενη ερώτηση) για αναλήψεις μετρητών και αγορές από το εξωτερικό θα χρειαζόμαστε ακόμα τις εμπορικές τράπεζες.

Έτσι, η μερική μεταφορά χρημάτων στο ΔΗΜΗΤΡΑ θα δώσει κίνητρο στις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειές τους, να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων και, γενικότερα, να πάψουν να εκμεταλλεύονται τους μικροκαταθέτες πελάτες τους. [Αν δεν μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό του ΔΗΜΗΤΡΑ, τότε θα τις αναδιαρθρώσουμε όπως τους αξίζει.]

13. Γιατί λέτε ότι το ΔΗΜΗΤΡΑ θα ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή κι έτσι θα συμπιέσει το εμπορικό έλλειμμα της χώρας;

Καθώς το ΔΗΜΗΤΡΑ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απ’ ευθείας αγορές από το εξωτερικό, όσο πιο πολύ χρησιμοποιείται από τους πολίτες τόσο θα τείνει να ωφελεί προϊόντα που παράγονται από εγχώριες εταιρείες.

14. Γιατί λέτε ότι το κράτος θα ανασάνει με το ΔΗΜΗΤΡΑ;

Κάθε ευρώ που μεταφέρεις στο ΔΗΜΗΤΡΑ για να επωφεληθείς από το υψηλό έμμεσο επιτόκιο που σου προσφέρει (βλ. το ερώτημα 8) αποτελεί έμμεσα ένα δάνειο που δίνεις στο κράτος.

Για πρώτη φορά, το κράτος θα δανείζεται από τους πολίτες άμεσα παρακάμπτοντας τράπεζες, χρηματιστήρια και όλους τους μεσάζοντες των χρηματαγορών. Έτσι, πολίτες και κράτος επωφελούνται αμοιβαία (οι πολίτες από το υψηλό έμμεσο επιτόκιο και η πολιτεία από την πρόσβαση που αποκτά σε αποταμιεύσεις πολιτών του).

15. Ισχυρίζεστε πως το ΔΗΜΗΤΡΑ δίνει δυνατότητες άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Γιατί;

Με το ΔΗΜΗΤΡΑ η Πολιτεία θα είναι σε θέση, με το πάτημα μερικών κουμπιών, να πιστώνει τους λογαριασμούς ΛΠΔ συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, π.χ. ΑμεΑ, χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους, κ.λπ., υπερβαίνοντας τη δημοσιονομική ασφυξία, και άρα ανακτώντας βαθμούς δημοσιονομικής ελευθερίας.

16. Γιατί κάποιοι λένε ότι πρόκειται για άλλο νόμισμα;

Επειδή θέλουν να παραπληροφορήσουν και να σπείρουν τον φόβο, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τους τραπεζίτες, οι οποίοι φοβούνται το ΔΗΜΗΤΡΑ περισσότερο από καθετί, επειδή θα τους στερήσει το 1/3 των προσόδων τους, και συγκεκριμένα, των πλέον ληστρικών!

17. Λέτε ότι το ΔΗΜΗΤΡΑ θα βοηθήσει σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης. Τι εννοείτε;

Το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ, όπως είδαμε, έχει πολλές διαφορετικές χρησιμότητες. Μία από αυτές είναι ότι μειώνει το κοινωνικό κόστος μιας τραπεζικής κρίσης. Παραδείγματος χάριν, έστω ότι μια τράπεζα σταματά την λειτουργία της – για οποιοδήποτε λόγο. Έως ότου εκκαθαριστεί και επαναλειτουργήσει, τί γίνεται με την σύνταξη της κας Μαρίας που το κράτος πιστώνει στην εν λόγω τράπεζα;

Με το ΔΗΜΗΤΡΑ εν λειτουργία, θα μπορούσε να πιστωθεί στον λογαριασμό ΛΔΠ της κας Μαρίας. Να πώς και γιατί το ΔΗΜΗΤΡΑ μειώνει το κοινωνικό κόστος μιας τραπεζικής κρίσης.

18. Εσείς όμως έχετε κατά καιρούς αναφέρει ότι μπορεί να μετατραπεί και σε μηχανισμό δημιουργίας εθνικού νομίσματος. Τι εννοείτε;

Έστω ότι το ευρώ καταρρέει (π.χ., η Γερμανία αποφασίζει να επιστρέψει στο μάρκο). Ή ότι ένας νέος Ντράγκι, για οποιοδήποτε λόγο, κόψει την ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες – όπως έκανε ο Ντράγκι το 2015 ώστε να εκβιάσει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα. Τι κάνουμε; Σήμερα, χωρίς το ΔΗΜΗΤΡΑ, δεν έχουμε κανένα τρόπο να συνεχίσουν οι συναλλαγές ή κάποιο εργαλείο δημιουργίας εθνικού νομίσματος.

Με το ΔΗΜΗΤΡΑ όμως εν λειτουργία, κι αν χρειαστεί, είναι πολύ απλό πράγμα (με το πάτημα ενός κουμπιού) οι μονάδες συναλλαγών να χριστούν «νέα δραχμή» και οι ψηφιακές συναλλαγές να συνεχιστούν απρόσκοπτα – έως ότου τυπωθούν νέα χαρτονομίσματα από μια Νέα Κεντρική Τράπεζα.

19. Μα αυτό που λέτε ισοδυναμεί με Plan B, δηλαδή πόλεμο εναντίον της ΕΚΤ και έξοδο από το ευρώ!

Είναι σαν να λέτε ότι αν ένα νοσοκομείο έχει έτοιμη μια γεννήτρια, ώστε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να μην πεθάνουν άνθρωποι στα χειρουργεία, ισοδυναμεί με πόλεμο κατά της… ΔΕΗ. Σαν να λέτε ότι όποιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει σχέδιο για το πώς θα αντιδράσει η χώρα σε περίπτωση εισβολής από ξένα στρατεύματα, θέλει να κάνει πόλεμο. Πρόκειται για αστειότητα!

20. Πώς σας ήρθε να παρουσιάσετε το ΔΗΜΗΤΡΑ προεκλογικά; Γιατί αμολάτε πυροτεχνήματα λίγο πριν τις εκλογές που η «Μητσοτάκης ΑΕ» εκμεταλλεύεται για να κινδυνολογεί;

Το ΔΗΜΗΤΡΑ πρωτοπαρουσιάστηκε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα το… 2019! Κατόπιν, το καταθέσαμε τον Δεκέμβρη του 2020 στη Βουλή ως Πρόταση Νόμου. Από τότε παλεύουμε να το διαδώσουμε, να ακουστεί, να μαθευτεί, να συζητηθεί. Φευ, κανένα κόμμα, κανένα κανάλι, καμία συστημική εφημερίδα, κανένας διαπλεκόμενος δημοσιογράφος δεν μας τίμησε ούτε με ένα σχόλιο, ούτε ένα ερώτημα.

21. Γιατί τότε γίνεται τόσος ντόρος για το ΔΗΜΗΤΡΑ τώρα;

Είναι προφανές: Τώρα, που διαψεύστηκαν οι ελπίδες τους ότι το ΜέΡΑ25 θα έμενε εκτός Βουλής, ξάφνου, «ανακάλυψαν» το ΔΗΜΗΤΡΑ με στόχο να κινδυνολογήσουν διαστρεβλώνοντας χυδαία την πεμπτουσία του:

Ένα εξαιρετικό εργαλείο που θα έπρεπε να έχει κάθε χώρα της ευρωζώνης, το παρουσιάζουν ως έξοδο από το ευρώ. Ένα εργαλείο που θα βοηθούσε να μειώσει το κόστος της χρεοκοπίας μιας τράπεζας, το παρουσιάζουν ως σχέδιο να κλείσουμε τις τράπεζες.

Ένα εργαλείο που θα βοηθούσε να αντισταθούμε σε περίπτωση άλλου ενός οικονομικού πολέμου εναντίον του λαού μας από τις Βρυξέλλες, το παρουσιάζουν ως κήρυξη οικονομικού πολέμου εναντίον των Βρυξελλών.

22. Ποιος ο πραγματικός στόχος της μαύρης προπαγάνδας των ΜΜΕ της ολιγαρχίας;

Να αποσιωπηθούν οι αλήθειες που λέμε για τον «Ηρακλή», το Χρηματιστήριο Ενέργειας, την λεηλασία της CVC και της Macquarie, των γνωστών ολιγαρχών Λάτση-Περιστέρη-Βαρδινογιάννη-Μυτιληναίου-Αλαφούζου-Μαρινάκη-Μελισσανίδη κ.ο.κ.

Σύμφωνα με το ΜΕΡΑ25:

Το ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ένα απαραίτητο εργαλείο άσκησης πολιτικής για κάθε δημοκρατική κυβέρνηση εντός της ευρωζώνης.

Ξεκινά ως μια Δημόσια Δωρεάν Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Συναλλαγών σε Ευρώ που δίνει διέξοδο σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις από το ληστρικό αντίστοιχο των τραπεζών,  προσδίδει βαθμούς ελευθερίας στην Πολιτεία για στοχευμένες παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής αλλά και παρεμβάσεις στοχευμένης τόνωσης της ζήτησης σε περιόδους που αυτό απαιτείται  λειτουργεί ως ταμιευτήριο για τους πολίτες, με καλύτερους όρους απ’ ό,τι το τραπεζικό σύστημα ενισχύει την εγχώρια παραγωγή
μειώνει το κόστος μιας μελλοντικής τραπεζικής κρίσης, και τέλος, αυξάνει τις άμυνες της Δημοκρατίας μας απέναντι στις μισανθρωπικές και καταστροφικές επιταγές τρόικας και ολιγαρχίας – καθώς, εν δυνάμει, μπορεί να μειώσει το κόστος – και την καθυστέρηση – της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα (αν αυτό απαιτήσει η συγκυρία).

«Ο λόγος που το κατεστημένο «ανακάλυψε» την πρόταση νόμου του ΜέΡΑ25 για το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ, και το έκανε πρώτο θέμα συζήτησης στα κανάλια της συμφοράς, είναι διττός:

Πρώτον, για να βγει από την ατζέντα – ιδίως μετά τα Τέμπη – ο αμαρτωλός βίος και η αποκρουστική πολιτεία της «Μητσοτάκης ΑΕ». Και, δεύτερον, για να δαιμονοποιηθεί πλήρως το ΟΧΙ κι η προοπτική για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΡΗΞΗ, που φέρνει στο προσκήνιο των εκλογών το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜΕΡΑ25

Πηγή: cnn.gr

Αρκετές είναι οι γυναίκες ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και πρώην μοντέλα που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου ως υποψήφιες βουλευτές.

Τα social media σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση παίζουν ενεργό ρόλο, καθώς εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς, πολλά από τα πρόσωπα που θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους, μιλούν για την υποψηφιότητά τους μέσα από το facebook και instagram.

Αρκετές είναι οι γυναίκες ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και πρώην μοντέλα που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου ως υποψήφιες βουλευτές.

Τα social media σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση παίζουν ενεργό ρόλο, καθώς εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς, πολλά από τα πρόσωπα που θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους, μιλούν για την υποψηφιότητά τους μέσα από το facebook και instagram.

To TLIFE συγκέντρωσε αναλυτικά τις επώνυμες Ελληνίδες που «κατεβαίνουν» υποψήφιες στις Εκλογές 2023:

Νόνη Δούνια

Υποψήφια ξανά με τη Νέα Δημοκρατία η Νόνη Δούνια η οποία είναι ήδη βουλευτής Α’ Πειραιώς.

Νόνη Δούνια

«Δεν έχω άγχος. Έχω θέληση. Πιστεύω πολύ στις ικανότητές μου. Αγαπώ την πόλη μου, τον Πειραιά, και θα ήθελα να συνεχίσω να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ ως βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων της Ν.Δ. στον Πειραιά και στα νησιά μας.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και θα είμαι εκ νέου υποψήφια στις εκλογές της 21ης Μαΐου και ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου», δήλωσε πρόσφατα η Νόνη Δούνια σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά.

Άρια Αγάτσα

Η γνωστή δημοσιογράφος και Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ θέτει και πάλι υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου με τη Νέα Δημοκρατία στη Β1’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών, στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

Άρια Αγάτσα

«Αγαπώ την προσφορά στα κοινά, κοιμάμαι πιο ήσυχη έτσι. Και πιστεύω ότι από αυτά που μας έχει δώσει η ζωή, το όνομά μας, την υγεία μας, τη δραστηριότητά μας, να γυρίζουμε κάτι πίσω» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Άννα Καραμανλή

Στη μάχη του σταυρού ρίχνεται ξανά η Άννα Καραμανλή καθώς βάζει υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία, στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Άννα Καραμανλή

«Να δώσουμε νέα ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με οδηγό τα επιτεύγματα της κυβερνητικής της θητείας και το πρόγραμμά της για να οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά.

Για αυτούς τους στόχους θέλω να συνεχίσω να μάχομαι. Όπως κάνω από την πρώτη στιγμή, που με αγκαλιάσατε με την εμπιστοσύνη σας και με τιμήσατε με την ψήφο σας.

Ως Βουλευτής προσπάθησα με συνέπεια να μεταφέρω τις δικές σας σκέψεις, τις δικές σας αγωνίες» έγραψε, μεταξύ άλλων, σε πρόσφατη ανάρτησή της στα social media.

Ράνια Θρασκιά

Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης – Με ανάρτησή του στο Instagram ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε την Ράνια Θρασκιά, η οποία θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές 2023.

ΚΚΕ

Υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ και οι ηθοποιοί Ελένη Γερασιμίδου στην Ανατολική Αττική, Λίλα Καφαντάρη στην Κορινθία.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να ακούσουν και να μάθουν για το ΚΚΕ. Έρχονται σε συσκέψεις και κάνουμε συζητήσεις και να δουν τι λέμε. Υπάρχει μια εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και το εισπράττουμε χρόνια», δήλωσε πρόσφατα η Λίλα Καφαντάρη σε συνέντευξή της.

ΚΚΕ υποψήφιες

Τζώρτζια Κεφαλά

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, η γνωστή τραγουδίστρια Τζώρτζια Κεφαλά ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Εκλογές 2023 με την παράταξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΚΕΦΑΛΑ

«Αποφάσισα φίλοι μου, να δράσω και να ενωθώ με ένα άλλο κορίτσι που μου λένε ότι μου μοιάζει λίγο ενεργειακά… πάντως βρίσκω ότι είναι ένας άνθρωπος πολύ γλυκός, πολύ συνεπής, που τηρεί τον λόγο του, που έχει πάρα πολύ διάθεση να παλέψει για τους άλλους. Αυτός ο άνθρωπος είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου», ανέφερε η Τζώρτζια Κεφαλά.

Εύη Βατίδου

Υποψήφια Β’ Αθηνών με το κόμματα «Πατρίδα» της Αφροδίτης Λατινοπουλου κατεβαίνει υποψήφια η Εύη Βατίδου όπως ενημέρωσε με ανάρτησή της στα social media.

Ωστόσο λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της η Εύη Βατίδου ξέσπασε με ανάρτησή της, απαντώντας σε αρνητικά σχόλια που έλαβε με την απόφασή της να κατέβει στις εκλογές.

«Επειδή έχω αναδειχθεί και έχω βραβευτεί για την ομορφιά μου, αυτό σημαίνει ότι είμαι ανεγκέφαλη ή ότι είμαι χαζή; Δηλαδή ρε παιδιά, όλες οι όμορφες – δυναμικές γυναίκες, είναι τούβλα και επειδή είναι τούβλα δεν μπορούν να κατέβουν στην πολιτική;» απάντησε η Εύη Βατίδου.

Πηγή: tlife.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γράφει ο Δημοσθένης Καπώνης*

Οι εκλογές της 21 ης Μαΐου 2023 είναι γεγονός. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με αίσθημα ευθύνης και πατριωτικού καθήκοντος, είναι ήδη έτοιμο με το σύνολο των ψηφοδελτίων του επαρκώς συγκροτημένα.

Ψηφοδέλτια ανανεωμένα και εμπλουτισμένα, αποτελούμενα από γυναίκες και άνδρες, με αναφορές στην κοινωνία, στον εργασιακό τους χώρο και στην επιστημοσύνη τους.


Γνωρίζουμε ωστόσο, ότι και πάρα τα άνισα χαρακτηριστικά του αγώνα που βιώνουμε, είμαστε καταδικασμένοι αυτή τη φορά να φτάσουμε στο ξέφωτο, όπως αυτό υπαγορεύεται από την ιστορία της παράταξης και τις  δημοκρατικές μας καταβολές, αλλά πρωτίστως από τις ανάγκες της κοινωνίας μας.

Μπροστάρης και οδηγητής μας σε αυτόν τον αγώνα ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης !

Πάρτε την παράταξη στα χέρια σας, είναι το κάλεσμα που απευθύνει κάθε φορά στα μέλη και στους φίλους της παράταξης ο Πρόεδρος μας!

Ένα κάλεσμα που ηχεί στα αυτιά όλων μας σαν αίσθηση καθήκοντος, σαν η ανάκτηση των οραματικών μας στοχεύσεων που σαν παράταξη πάντα είχαμε. Και η απήχηση είναι τεράστια, που κανένα περιθώριο για παρερμηνείες ή αμφιβολίες δεν αφήνει!

Τα μέλη και οι φίλοι μας, τα στελέχη μας όλα, σε κάθε γωνία της χώρας με ενότητα και σιγουριά, στο μετερίζι του μεγάλου μας αγώνα. Το μεγάλο διακύβευμα για να ξεφύγει η χώρα μας από τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και τις σειρήνες του λαϊκισμού, μπροστά μας είναι. Είμαστε το αφήγημα της αλήθειας, της αξιοπρέπειας, της ευημερίας και της Δημοκρατίας.

Είμαστε ο μοναδικός πολιτικός σχηματισμός με ολοκληρωμένες και κοστολογημένες προτάσεις για την επόμενη μέρα όπως αυτές προέκυψαν μέσα από ένα συνεχή διάλογο με όλες τις κοινωνικές, παραγωγικές και θεσμικές εκφράσεις της χώρας μας.

Είμαστε αυτοί που οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας που σαρώνει την χώρα μας , αποτελούν τη μοναδική ασφαλή και δίκαιη επιλογή για την έξοδο της κοινωνίας από το τούνελ της παρατεταμένης κρίσης.

Είμαστε αυτοί που οριοθετήσαμε τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας σε προτεραιότητες που αφορούν μεγάλες καινοτόμες παρεμβάσεις σε τεχνικές και κοινωνικές υποδομές. Είμαστε αυτοί, που με την υπεύθυνη και με πολιτικό κόστος πολλές φορές, στάση μας, προασπίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και συμβάλουμε με καταλυτικό τρόπο στην αμυντική θωράκιση της χώρας.

Είμαστε αυτοί, που προτάσσοντας την εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,με κανόνες και πρόγραμμα, βάζουμε τις βάσεις για την ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας, παράλληλα με την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Είμαστε αυτοί που μπορούμε να μιλήσουμε απλά και κατανοητά σε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε θύλακα του Ελληνισμού, για την παιδεία, την υγεία, το πολιτισμό, το περιβάλλον κλπ.

Ας συμπορευτούμε λοιπόν όλοι οι Έλληνες Δημοκράτες πολίτες σε αυτή τη συλλογική αγωνιστική μας πορεία, για τη μεγάλη νίκη.

Μια νίκη που θα δώσει το έναυσμα για την δημιουργία της αυριανής, της καινούργιας Ελλάδας.

Με δικαιοσύνη και κανόνες, με αξιοκρατία και ηθική, με μεράκι και δημιουργικότητα.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πάντα ήταν στο κέντρο των μεγάλων αλλαγών και εξελίξεων στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

Το 1981 με τον αείμνηστο Πρόεδρο μας Ανδρέα Παπανδρέου πραγματοποιήσαμε την μεγάλη Αλλαγή.

Τώρα με τον νέο Πρόεδρο μας Νίκο Ανδρουλάκη καλούμαστε να κάνουμε την μεγάλη Ανατροπή.

*Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

και ΕΔΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπορεί η 5η Μαϊου να είναι ουσιαστικά, η καταλυτική ημερομηνία ανακήρυξης από τον Άρειο Πάγο, των κομμάτων που θα είναι τελικά υποψήφια στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ωστόσο η λίστα με τα 50 κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων και μεμονωμένων υποψήφιων προκαλεί εντύπωση, καθώς ο αριθμός είναι διπλάσιος των εθνικών εκλογών του 2019.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή πολλά από τα υποψήφια κόμματα της λίστας έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον από το όνομα τους κιόλας καθώς ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν οι «Κ.Ο.Τ.Ε.Σ», το «Social», το Βόρειο Λέγκα – Κράμα, το Λ.ΕΥ.ΚΟ, το Ε.Λ.Κ.Σ.Ι και το ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ.

Το τελευταίο μάλιστα από την ώρα της ανακοίνωσης της λίστας, έχει αποτελέσει τον άλυτο πολιτικό γρίφο, καθώς δεν υπάρχει καμία αναφορά στο διαδίκτυο ή κάποιο οργανωμένο site που να προδίδει τις αρχές του κομματικού συνδυασμού ή τουλάχιστον το όνομα του προέδρου του. Από μια ανάλυση και μόνο του ονόματος του «ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ» αξίζει να σημειωθεί πω σημαίνει ανταρσία, παρακίνηση του λαού σε επανάσταση.

Κ.Ο.Τ.Ε.Σ

Ολόκληρο το όνομα του κόμματος που ιδρύθηκε το 2009 και κατέβηκε για πρώτη φορά στις εκλογές της ίδιας χρονιάς είναι Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση και πρόεδρος ο Νίκος Λούβρος. Ο πρόεδρος του κόμματος το 2019 συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας ωστόσο αργότερα ανεξαρτητοποιήθηκε.

Νίκος Λούβρος

Social

Ο παρ’ ολίγον υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Συμεών Καψάλας, είναι ο πρόεδρος του κόμματος, που φιλοδοξεί να κατέβει στις επικείμενες εκλογές. Με το όνομα Social προτάσσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την ψηφιακή μετάβαση και την άμεση Δημοκρατία. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, πρόκειται για το «πρώτο ψηφιακό κόμμα της Ελλάδας».

Συμεών Καψάλας

Βόρεια Λέγκα – Κράμα

Το πολιτικό κόμμα ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2019, με έδρα στη Μενεμένη και επικεφαλής του είναι ο Χρήστος Ορφανίδης, στενός συνεργάτης κατά το παρελθόν του Γιώργου Καρατζαφέρη του “ΛΑΟΣ”. Το όνομα του κόμματος όπως αναφέρει ο πρόεδρος του «μπορεί να μοιάζει με αντιγραφή του κόμματος Σαλβίνι (Λέγκα του Βορά), αλλά εμείς είμαστε πιο σκληροί ευρωσκεπτικιστές.

Χρήστος Ορφανίδης

Η Βόρεια Λέγκα ιδρύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2019. Τότε που ο κ. Tσίπρας αποφάσιζε να παραχωρήσει στους Σκοπιανούς το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας. Αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τον πολιτικό φορέα ‘’Βόρεια Λέγκα’’ ως μέσον έκφρασης και αντίστασης σε όλα τα παράλογα, αντεθνικά και αντισυνταγματικά μετρά”. Το τελευταίο διάστημα το κόμμα συνεργάζεται με τον συνδυασμό “ΚΡΑΜΑ Καστοριάς”. Από την συνένωση προέκυψε και το τελικό όνομα του συνδυασμού “Βόρεια Λέγκα – Κράμα”.

ΤΟΛΜΑ

Στην κεφαλή του κινήματος με την επωνυμία «Τ.ΟΛ.ΜΑ» (Τώρα όλοι μαζί) ο Καβαλιώτης δημοσιογράφος Αθανάσιος Καλυβάς. Το κόμμα δημιουργήθηκε τον Ιούλιο 2020 ενώ στην ιδρυτική διακήρυξη μεταξύ άλλων αναφέρεται :

«Η Πατρίδα μας βρίσκεται σήμερα σε μια αποφασιστική καμπή και για αυτό θα πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος και τόλμη στην τιμωρία των ενόχων και την ουσιαστική αλλαγή για να έρθει η Κάθαρση και η Αποκατάσταση.

Αθανάσιος Καλυβάς

Για την προστασία του Έθνους, για να ανοίξει ο δρόμος στην δημιουργία του πραγματικού Έθνους Κράτους των Ελλήνων στο οποίο κυρίαρχος θα είναι ο Ελληνικός Λαός που για όλα θα αποφασίζουν αποκλειστικά και μόνο οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι απαραίτητη η ένωση όλων των Ελλήνων , για τους παραπάνω λόγους προχωράμε σήμερα σε μια πολιτική πράξη, την διακήρυξη των βασικών αρχών και στόχων ενός νέου πολιτικού Κινήματος, του Τώρα Όλοι Μαζί».

Λευκό

Το κόμμα εμφανίστηκε το 1989 ως ΛΕΥΚΟ και μετά από συνεχείς εσωτερικές Δημοκρατικές διαδικασίες ανασυγκρότησης, οργανωτικές και πολιτικές, επανήλθε ως Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα για να εκφράσει όπως αναφέρει αυτό που δεν μπόρεσαν οι μνημονιακές και μεταμνημονιακές Κυβερνήσεις, με στιβαρές αξίες και ρεαλιστικούς προγραμματικούς στόχους.

Ανδρέας Ρεντζουλάς

Πρόεδρος του ο Ανδρέας Ρεντζούλας ο οποίος μεταξύ άλλων υποστηρίζει τα εξής:

«Κάθε λαός έχει αναφέρετο δικαίωμα να διαμορφώνει το μέλλον του και δεσμευόμαστε, ότι το ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ θα είναι το δικό του κόμμα, το οποίο θα αγωνίζεται για την συγκρότηση των λαών της Ευρώπης, αποστασιοποιημένο από την Ευρώπη των Τραπεζών και των αγορών. Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για να εξασφαλίσουμε την ευημερία του Ελληνικού λαού και να διασφαλίσουμε την θέση που μας αρμόζει στις Ευρωπαϊκές εξελίξεις και στην Ανατολική Μεσόγειο, αξιοποιώντας τις αρετές μας με Ειρήνη, Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία».

Πράσινο και Μωβ

Πρόκειται για μια εκλογική συμμαχία επτά κομμάτων και πολιτικών κινήσεων. Συνεπικεφαλής στο Πράσινο & Μωβ είναι ο Δομήνικος Χρυσίδης (επιστήμονας κοινωνικής πολιτικής, που ειδικεύεται σε θέματα αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών, διεθνούς ανάπτυξης και βιωσιμότητας) και η Βασιλική Γραμματικογιάννη (δημοσιογράφος, που ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα) «το Πράσινο & Μωβ φιλοδοξεί να προσθέσει χρώμα στην ελληνική Βουλή, να αλλάξει τόσο τον τρόπο που ασκείται η πολιτική όσο και τις πολιτικές επιλογές, αλλά και τους πολιτικούς συσχετισμούς».

Δομίνικος Χρυσίδης

Θάνος Μακρογαμβράκης-Protothema.gr

 
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με τους ετεροδημότες στην πρώτη γραμμή! 
Την Τετάρτη 26/4 έγινε στην Αθήνα η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Σταύρου Καραγκούνη για τους ετεροδημότες.
Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και φίλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. 
Μεγάλη τιμή τα βίντεο στήριξης από την Ισπανία, από τον Μανουέλ Γκονζάλεθ Ορβίθ, γραμματέα της Ενωμένης Αριστεράς και τον Ζοάν Ερρέρα, πρόεδρο των Πρασίνων Καταλανών, κόμματα που στηρίζουν σήμερα την κυβέρνηση του Σάντσεθ στην Ισπανία.
Ευχαριστουμε επίσης τους φίλους  Χρήστο Σπίρτζη, Ρένα Δούρου, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Βασίλη Κόκαλη,  Ευάγγελο Αντώναρο, Κώστα Ζαχαριάδη, Χρήστο Κοκκινοβασίλη και Θύμιο Δρόσο για τη στήριξή τους στην εκδήλωση. Το φίλο  Γιώργο Βασιλείου που ανέλαβε με τον ιδιαίτερο τρόπο του πάντα το συντονισμό της εκδήλωσης. 
Όλους τους φίλους μου  Αιτωλοακαρνάνες από τους φορείς του υπουργείου υποδομών και μεταφορών που με τίμησαν με την παρουσία τους.
Συνεχίζουμε την πορεία προς τη νίκη.
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 18:44

Το Πράσινο & Μωβ στις Βρυξέλλες

Την Πέμπτη 27 Απριλίου, το Πράσινο & Μωβ βρέθηκε στις Βρυξέλλες για μια σειρά από συναντήσεις με Ευρωβουλευτές και τοπικά εκλεγμένα στελέχη των κομμάτων που συμμετέχουν στην ομάδα των Πράσινων/EFA στο Ευρωκοινοβούλιο, με κεντρικό μήνυμα:  οι εθνικές εκλογές είναι και ευρωπαϊκές!

Ο  συνεπικεφαλής Δομήνικος Κυριάκος Χρυσίδης ηγήθηκε του κλιμακίου της συμμαχίας και σε συναντήσεις, μαζί  με τον Γιώργο Κωστάκο, υποψήφιο βουλευτή στον Βόρειο τομέα Αθηνών, τον Ευάγγελο Λιάρα, υποψήφιο βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης, τη Θεοδώρα Φαμπρικέζη, συμπρόεδρο του Βολτ και υποψήφια στον Βόρειο τομέα Αθηνών και το Στέφανο Τύρο, υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εκφράστηκε η αμέριστη στήριξη τόσο των Ευρωβουλευτών όσο και των φίλων της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ, αλλά και η αισιοδοξία τους για ένα θετικό αποτέλεσμα στις επικείμενες εθνικές εκλογές, για να βάλουμε χρώμα στη Βουλή!

Το Πράσινο & Μωβ είναι μια Συμμαχία των κομμάτων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, Κύκλος -οικοφεμινιστικό qυίνημα
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη στην εκπομπή ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ στο Open TV με τους δημοσιογράφους Δήμητρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη παραχώρησε ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία από τη συνέντευξή του:

  • Την τετραετία αυτή, παρόλη την πανδημία, τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση, η ΝΔ πέτυχε την υλοποίηση περίπου του 95% των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, πέτυχε αύξηση μισθών 20%, μείωση ΕΝΦΙΑ 35%, μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών  , κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση φορολογικών συντελεστών στα αγροτικά σχήματα και στους νέους επιχειρηματίες, αύξηση συντάξεων 8%, αναστολή ΦΠΑ στις νέες επιχειρήσεις, αποκαταστάθηκαν πάρα πολλές αδικίες.

  • Η αύξηση των μισθών κατά 25% και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος αποτελούν δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για την επόμενη περίοδο.
  • Το μεγάλο όπλο σε αυτές τις εκλογές, είναι η αξιοπιστία του Πρωθυπουργού.

Πλέον, η χώρα έχει ανακάμψει, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι σχεδόν διπλάσιος του μέσου όρου της Ευρώπης.

  • Το κοστολογημένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι 8-9 δις €, τα οποία είναι ήδη ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο και θα εγκριθούν από την Κομισιόν. Εμείς μιλάμε με πραγματικά νούμερα.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για ένα εξωπραγματικό πρόγραμμα 45 δις €, τα οποία όπως καταλαβαίνετε δε μπορούν να βρεθούν! Όπως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το 2015 που είχε ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν υλοποιήθηκε τίποτα απολύτως.

  • Η αγωνία των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας, την οποία γυρίζω κάθε μέρα, είναι να μην έχουμε οπισθοδρόμηση. Πρωτογενής τομέας, υγεία, τουρισμός και υποδομές, οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης για το νομό μας.

Δείτε όλη τη συνέντευξή του στο παρακάτω βίντεο:

Για να ανεβάσουμε μαζί την Αιτωλοακαρνανία ψηλά”!

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την πολύ μεγάλη και ζεστή συμμετοχή σας. Σήμερα, όλοι μαζί, μια αγκαλιά, φίλοι από τα παλιά, νέοι φίλοι, συνεργάτες, σύντροφοι που πορευτήκαμε μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα, όλοι μαζί μια γροθιά θα καταφέρουμε να νικήσουμε για να φέρουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους εμάς, τη νέα γενιά και τη γενιά που έρχεται.

Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για μένα γιατί τα εγκαίνια του γραφείου μου, σηματοδοτούν και επίσημα την έναρξη του αγώνα που θέλω να δώσω για όλο τον κόσμο. Το γραφείο αυτό δεν θα είναι ένα κλασικό πολιτικό γραφείο, αλλά ένα σημείο αναφοράς, με την πόρτα πάντα ανοιχτή για όλους, ένας χώρος συζήτησης, ένας χώρος που θα μπορείτε να βρείτε τον Μίλτο, να μιλήσετε με το Μίλτο, κυρίως όμως ένας χώρος που ο Μίλτος θα σας ακούει, θα αφουγκράζεται τα προβλήματα των κοινωνικών ομάδων, των πολιτών, της κοινωνίας. Θα είναι ένας ζωντανός χώρος που θα έχει οργανική σχέση με την κοινωνία της πόλης και όλο το νομό. Και μέσα από αυτόν εδώ το χώρο αλλά κυρίως έξω με την κοινωνία, θα αγωνιζόμαστε και θα διεκδικούμε, θα προτείνουμε εφαρμόσιμες λύσεις και θα λύνουμε προβλήματα.

Η ζωή είναι ένας αγώνας. Αγώνας επιβίωσης για την καθημερινότητα, αγώνας δημιουργίας, διεκδίκησης. Αγώνας για μια καλύτερη καθημερινότητα, καλύτερη ζωή, καλύτερη κοινωνία. Σε αυτόν τον αγώνα ψάχνεις τρόπο να συμβάλεις να πάνε τα πράγματα μπροστά. Η ενασχόληση με την πολιτική πρέπει να είναι μέρος προσφοράς, ανιδιοτέλειας και ενσυναίσθησης. Να είσαι δίπλα στον κόσμο, να τον αφουγκράζεσαι, να ζεις με τις αγωνίες του. Μόνο τότε μπορείς να είσαι χρήσιμος και μέρος αυτής.

Το να είμαι υποψήφιος με το Συριζα ΠΣ και η τιμή που μου έκανε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, είναι μόνο η αρχή ενός κοινού αγώνα για την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία μας, η νέα γενιά και η γενιά που ακολουθεί.

Πολλοί ισχυρίζονται πως οι νέοι άνθρωποι αποστρέφονται την πολιτική, δεν ενδιαφέρονται για τα κοινά, δεν αναζητούν συλλογική έκφραση. Ότι βρίσκονται στο δρόμο της αδράνειας, της απάθειας και της μη συμμετοχής, μετατρέποντας την νεολαία σε απλό θεατή των εξελίξεων. Είναι αυτοί που δεν θέλουν την πολιτική και κοινωνική συμμετοχή της νεολαίας, γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι μ αυτό τον τρόπο το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, το υποκείμενο της κοινωνικής εξέλιξης, αφοπλίζεται. Είναι οι δυνάμεις της συντήρησης που θέλουν τη νεολαία στο περιθώριο των εξελίξεων, ακρωτηριάζοντας τη μαχητική αιχμή της κοινωνίας και εξαλείφοντας κάθε πιθανότητα προοδευτικής αλλαγής και αμφισβήτησης.

Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Για να το αλλάξουμε πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πείσουμε τη νέα γενιά να πάει στην κάλπη. Να πάει να ψηφίσει και να μην εκχωρήσει το δικαίωμα αυτό στις μεγαλύτερες ηλικίες και να καθορίζουν αυτοί τις τύχες τους. Πρέπει οι νέοι άνθρωπο να πάνε στην κάλπη και να κρίνουν το αποτέλεσμα. Εμείς λέμε Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥ ΝΕΟΥΣ!

Όμως η νέα γενιά ζητάει ζωή με δικαιώματα, ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Η νέα γενιά ζητάει να μη ζούμε σε μία χώρα του "πάμε και όπου βγει". Η νέα γενιά πρέπει γυρίσει την πλάτη στο καθεστώς Μητσοτάκη. Η νέα γενιά, θα είναι ο καταλυτικός παράγοντας για την πολιτική αλλαγή στις 21 Μαΐου. Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ λοιπόν!

Η κυβέρνηση αυτή τα 4 χρόνια έκανε τα πάντα τέλεια! Άριστοι δεν λένε ότι είναι

-Αρίστευσαν στη διαχείριση της πανδημίας

-Αρίστευσαν στην διαχείριση της ενεργειακής κρίσης

-Αρίστευσαν στην διαχείριση της ακρίβειας

Η μεσαία τάξη που πίστευε οτι ο μητσοτακης θα την βάλει στο σαλόνι και σήμερα ζει με το κουπόνι

-Αρίστευσαν στην δημοκρατία (παρακολουθήσεις, predator, παρακράτος)

-Αρίστευσαν στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος (10 δις απευθείας αναθέσεις

-Αρίστευσαν στην ασφάλεια μας σκοτώνοντας τα παιδιά μας

Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση δε θα κρίνει μόνο την εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία, αλλά αν στο τόπο μας θα έχουμε:

αληθινή δημοκρατία ή οικογενειοκρατία.

Κράτος δικαίου ή παρακράτος.

Δικαιοσύνη ή αδικία, παντού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ενα κόμμα μαζικό, λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο, ριζοσπαστικό, κυρίως όμως ένα κόμμα των μελών του. Με καλύτερη κοινωνική γείωση, με καλύτερο δέσιμο με την κοινωνία. Κάθε ένας από εμάς πρέπει να παλέψει:

-Υπέρ των αδυνάτων

-Υπέρ αυτών που σήμερα δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα

-Υπέρ των νέων που έχουν φύγει στο εξωτερικό και πρέπει να επιστρέψουν

-Υπέρ των νέων που δουλεύουν στα νησιά σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας στα κάτεργα των Κυκλάδων

-Υπέρ αυτών που έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας και κλείνουν ραντεβού για να χειρουργηθούν μετά από 4 μήνες

-Υπερ των γιατρών που ανοιβονται με μισθούς  πείνας και δουλεύουν με απλήρωτες υπερωρίες

-Υπέρ των οικογενειών που έχασαν μέλη της οικογένειας τους εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης για τον covid (που δεν έφτιαχναν ΜΕΘ) 

-Υπέρ της κοπέλας που δουλεύει σε σούπερ μάρκετ αλλά δεν μπορεί να δει το παιδί της γιατί δουλεύει σπαστό ωράριο και την καλεί όποτε θέλει το αφεντικό

-Υπέρ των τριαντάρηδων που παλεύουν να φύγουν από το πατρικό

-Υπέρ του νέου αγρότη που θέλει να παράξει

-Υπέρ του νέου που ανοίγει μια επιχείρηση και κάνει όνειρα για μια καλύτερη ζωή

-Υπέρ αυτών των κοινωνικών στρωμάτων που ζουν τον εφιάλτη της κυβέρνησης μητσοτάκη.

-Αυτό ειναι και για αυτά παλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτά θα παλέψει ένας άνθρωπος που είναι ένας από εσάς.

Όπου και να πηγαίνουμε σε αυτήν την προεκλογική περίοδο μας λένε «κάντε κάτι για τον τόπο μας» Αυτό το ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ακούγεται απ άκρη σε άκρη σε όλο το Νομό. Από τη Βόνιτσα μέχρι τη Ναύπακτο και από το Βάλτο μέχρι το Νιχώρι.

Είναι δύσκολο σπορ η πολιτική, το κατάλαβα από την αρχή, αλλά αντί να με απογοητεύσει και να με κάνει να τα παρατήσω με την πρώτη δυσκολία, εμένα με πείσμωσε για να συνεχίσω και να δικαιώσω τους λίγους που με πίστεψαν από την αρχή, αλλά και να κερδίσω ακόμα περισσότερους. Δεν είναι μια πρόκληση, ούτε ματαιοδοξία, είναι ανάγκη για μένα, ανάγκη προσφοράς να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο μου.

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ...

Βγαίνουμε στην κοινωνία, ενημερώνουμε τους πολίτες, γινόμαστε κοινωνοί των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, μεταλαμπαδεύουμε την ΕΛΠΙΔΑ...!!!

Στις πλατείες, στα καφενεία, τις γειτονιές και τα πάρκα, στους χώρους εργασίας και τους χώρους αναψυχής ,στα χωριά και τις πόλεις.... ΠΑΝΤΟΥ..!!!!

Δίνουμε όραμα στους νέους, παλέουμε να βγει η κοινωνία στο προσκήνιο και να  οδηγήσουμε τους πολίτες στην κάλπη για την μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Θέλω να προχωρήσουμε μαζί ΔΥΝΑΤΑ,  με αισιοδοξία για καλύτερες μέρες και πρόοδο για τον τόπο μας.

Πάμε με φόρα!

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και με αμοιβαία διάθεση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26.04.2023 συνάντηση του Σπήλιου Λιβανού, πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνο Μπλέτσα, τον Αντιπρόεδρο ΤΕΕ Δημήτρη Κανάτα, τον Γ.Γ. ΤΕΕ Κώστα Παπαθανασίου, τα μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ Γιώργο Νικολακόπουλο και Ανδρέα Καϊπάνο, και το μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Παναγιώτη Ψυλλιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνος Μπλέτσας ενημέρωσε τον κ. Λιβανό  για τα πεπραγμένα και τις σχεδιαζόμενες δράσεις του Επιμελητηρίου, δίνοντας έμφαση στην υλοποίηση του ψηφιακού χάρτη και του Μητρώου υποδομών ως ενιαίο πληροφοριακό σύστημα και ακολούθως αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που απασχολούν το Νομό, αποδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον οδικό άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία και τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. 

Στη συνέχεια, όπως επισήμανε ο Σπήλιος Λιβανός, με δεδομένο ότι θεωρεί ιερό καθήκον κάθε πολιτικού  να λογοδοτεί στους πολίτες για τις πράξεις του,  ανέλυσε μια σειρά  έργων που προώθησε στη διάρκεια της θητείας του.
Ψηλά στην ατζέντα ενδιαφέροντος της συζήτησης βρέθηκε το εμβληματικό σχέδιο εκσυγχρονισμού αρδευτικών υποδομών, ΥΔΩΡ 2.0, για το οποίο ο κ. Λιβανός ανέπτυξε το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο χρηματοδότησής του, τονίζοντας ότι “έχει ήδη εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του από το ΠΑΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και έχει ολοκληρωθεί η ανακήρυξη των τεχνικών και χρηματοϊκονομικών συμβούλων που υλοποιούν τις απαραίτητες μελέτες βιωσιμότητας και τεχνικών προδιαγραφών”.

Επιπλέον, ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στην παραχώρηση έκτασης 1.300 στρεμμάτων στη θέση Polder στο Μεσολόγγι, ιδιοκτησίας Υπ.ΑΑΤ, για τη δημιουργία του μεγαλύτερου Ενεργειακού Πάρκου της Ελλάδας  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προϋπολογισμού 90 εκ. €.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρεκόρ συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Συνολικά 50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι, αριθμός διπλάσιος και πλέον των περασμένων εθνικών εκλογών του 2019 δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 38 κόμματα, 10 συνασπισμούς κομμάτων και δύο μεμονωμένους υποψήφιους.

Μεταξύ των κομμάτων περιλαμβάνονται αυτά του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες» στο οποίο έχει τεθεί επικεφαλής ο Δημήτρης Χατζηλιάδης, απόστρατος ταξίαρχος και πρώην καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου.

Ειδικότερα, τα 50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, κατά τη σειρά κατάθεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, είναι τα εξής:

Όλα τα κόμματα

1) ΣΥΡΙΖΑ

2) ΚΚΕ (μ-λ)

3) ΟΚΔΕ

4) ΑΝΤΑΡΣΥΑ

5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΚΕ)

7) ΚΙΝΗΜΑ 21

8) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

9) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ

10) ΝΙΚΗ

11) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

12) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

13) ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

14) ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ

15) ΟΑΚΚΕ

16) Μ-Λ ΚΚΕ

17) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

18) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

19) ΤΟΛΜΑ

20) ΠΑΤΡΙΔΑ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

21) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

22) ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ

23) ΝΕΑ ΔΟΜΗ

24) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ

25) ΚΟΤΕΣ

26) ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

27) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

28) SOCIAL

29) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

30) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

31) ΕΑΝ

32) ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΌΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ)

33) ΕΛΛΗΝΕΣ

34) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)

35) Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ

36) ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΟΣ

37) ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ

38) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνασπισμοί κομμάτων

1) ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

2) ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

4) ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

6) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ

7) ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

8) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

9) ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α

10) ΜΑΖΙ

Μεμονωμένοι υποψήφιοι

1) ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

2) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ

Το Α1 Πολιτικο Τμήμα του Αρείου Πάγου θα προχωρήσει στην ανακήρυξη των κομμάτων και των συνδυασμών κομμάτων το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, 2 Μαΐου 2023.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2