Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:59: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 11:14

ΚΕΛΑΝ: πολιτική γραμματεία και μεταβατικός πρόεδρος στο κόμμα του ίδρυσε ο Γιώργος Τράγκας

Το κόμμα «Ελεύθεροι Άνθρωποι», που ίδρυσε ο εκλιπών Γιώργος Τράγκας, ανακοίνωσε πως με εισήγηση Πάρι Κουρτζίδη ελήφθη ομόφωνη απόφαση για συνέδριο Εκλογής Προέδρου στις 10 Απριλίου. Η ανακοίνωση:

Την Πολιτική Γραμματεία του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», που ενέκρινε το 92,8% των μελών (4.180 από τα συνολικά 4.501), όπως τελικά και τον ίδιον ως μεταβατικό, συγκάλεσε ο νεοκλεγείς Πρόεδρος Πάρις Κουρτζίδης, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Εκτός από τον Πρόεδρο Πάρι Κουρτζίδη και τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Δημαρά, οι οποίοι μετέχουν εξ οφίτσιο, την Πολιτική Γραμματεία απαρτίζουν οι:
Νάσια Κόκλα (γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού ΚΕΛΑΝ, διεθνείς σχέσεις)
Χάρις (Χαρά) Αμόργιανου (γραμματέας προγράμματος ΚΕΛΑΝ)
Στάθης Καρυδάκης (επιχειρηματίας, γραμματέας οργανωτικού ΚΕΛΑΝ)
Ανδρέας Κομματάς (οικονομολόγος, πρώην πρόεδρος ΝΑΤ)
Νίκος Γιαννόπουλος (ταμίας Σωματείου Εμπόρων Αθήνας, εκπρόσωπος συγγενών θυμάτων τραγωδίας στο Μάτι)
Γιάννης Τραπεζανίδης (ιδρυτικό μέλος, εκπρόσωπος παμποντιακών σωματείων και ελληνορωσικής φιλίας – διεθνείς σχέσεις ΚΕΛΑΝ)
Μάκης Μοσχοβούδης (δημοσιογράφος, επικοινωνιολόγος)
Βαγγέλης Παπουτσάκης (πρώην διευθυντής πωλήσεων αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας, απόδημος ελληνισμός ΚΕΛΑΝ)
Άγγελος Ρίκος (επιχειρηματίας, ασφαλιστικός σύμβουλος)
Βαγγέλης Νότου (εκδότης)
Βασίλης Πετσανάς (κτηνίατρος, τομεάρχης ΚΕΛΑΝ – Αγροτικής Ανάπτυξης)
Βαγγέλης Κουτουμάνος (Συντονιστής Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Ηρακλείου Κρήτης)
Ηλίας Δίπλας (επαγγελματίας οδηγός, αυτοδιοικητικό στέλεχος)
Παναγιώτης Αναστόπουλος (καθηγητής πολιτικής προστασίας, διεθνείς σχέσεις)
Βασίλης Σιλιόγκας (διευθυντικό στέλεχος επιχειρήσεων)
Ιωάννης Παναγιωτόπουλος (εκπαιδευτικός, λυκειάρχης)
Ιωάννης Αθανασιάδης (παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης)
Αγγελική Μπαρμπαγάλου (δικηγόρος)
Γιώργος Μπαρτζώκης (εκπρόσωπος κόμματος δανειοληπτών)
Αθανάσιος Μπίζιος (στέλεχος μιντιακών επιχειρήσεων)

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Γραμματεία συγκλήθηκε σε συνέχεια της σύννομης διαδικασίας για την εκλογή μεταβατικού προέδρου, απευθείας από τη βάση, των μελών του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι». Αρχαιρεσία η οποία διεξήχθη ηλεκτρονικά με επιστολικές ψήφους, υπό την Προεδρία στην εφορευτική επιτροπή δικαστικού αντιπροσώπου – δικηγόρου, διορισμένου από το ΔΣΑ, την οποία ενέκρινε για τυπικούς λόγους και η αρμόδια εισαγγελική αρχή του Αρείου Πάγου (από 21 Δεκεμβρίου μέχρι και 27 Δεκεμβρίου 2021).
Κουρτζίδης: Συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξε ο Γιώργος Τράγκας

Ο νεοκλεγείς πρόεδρος, αφού δεσμεύθηκε ότι οι «Ελεύθεροι Άνθρωποι» πρόκειται να συνεχίσουν στο δρόμο προς τις εκλογές και τη Βουλή, που χάραξε ο αείμνηστος – αδικοχαμένος ιδρυτής του Κινήματος, Γιώργος Τράγκας, ζήτησε να πέσουν οι εσωκομματικοί τόνοι, κι όλες και όλοι να κοιτάνε μπροστά και με σηκωμένα τα μανίκια να εργάζονται με προσήλωση και σεμνότητα, αδιαφορώντας για τις όποιες μεμονωμένες υπονομευτικές ενέργειες από αδαείς ή εγκάθετους. Επεσήμανε δε ότι επουδενί πρόκειται να επιτρέψει σε καμία και κανέναν να βλάψουν το Κίνημα ή και να θολώσουν το πολιτικό μήνυμα του κόμματος.

«Η κοινωνία, οι πολίτες, τα χιλιάδες μέλη των Ελεύθερων Ανθρώπων, περιμένουν να συνεχίσουμε με αποτελεσματικότητα ότι ξεκίνησε ο αείμνηστος Γιώργος Τράγκας. Ο ιδρυτής μας συνεχίζει να είναι καθοδηγητής και παραμένει συνοδοιπόρος. Ο Γιώργος ζει, κι εμείς θα τον δικαιώσουμε. Οι λύσεις για τα προβλήματα δεν χωράνε μεμψιμοιρίες, διχαστικά ψευτοδιλήμματα και γραφικότητες. Δεν περισσεύει καμία και κανένας. Κανένας και καμία, όμως, από την άλλη, δεν έχει δικαίωμα, αλλά και δεν μπορεί να σταματήσει το ποτάμι που κυλά με ορμή για να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία και να φέρει κοινωνική δικαιοσύνη, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ευημερία, ασφάλεια, ανάπτυξη, χαμόγελο και ηρεμία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρτζίδης, δίνοντας το πολιτικό στίγμα του.

Ομόφωνα η απόφαση για συνέδριο στις 10 Απριλίου

Η Πολιτική Γραμματεία ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του προέδρου για συνέδριο θεσμοθέτησης οργανογράμματος και αρχαιρεσιών, καθώς και διαμόρφωσης αρχών και θέσεων, το οποίο προσδιορίστηκε για τις 10 Απριλίου 2022, χωρίς να αποκλείεται αυτό να μετατεθεί, το αργότερο για Ιούνιο, ανάλογα με τις πολιτικές και υγειονομικές εξελίξεις.
Ο κ. Κουρτζίδης ζήτησε από την Πολιτική Γραμματεία και έλαβε εκ νέου εξουσιοδότηση για διερευνητικές επαφές σημαντικών πολιτικών συμμαχιών, που θα διευρύνουν τους ορίζοντες του Κινήματος και θα βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου, ο οποίος δεν είναι άλλος από την είσοδο του στη Βουλή, προκειμένου να αλλάξουν σημαντικά πράγματα στην Ελλάδα προς το συμφέρον των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» δεσμεύθηκε να προχωρήσει άμεσα σε «διεύρυνση της Πολιτικής Γραμματείας με πρόσωπα επαγγελματικά καταξιωμένα απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας, βάζοντας την κοινωνία μέσα στο κόμμα και όχι το κόμμα μέσα στην κοινωνία». Ενώ έλαβε εν λευκώ εξουσιοδότηση, όπως ορίζει το καταστατικό στον εκάστοτε προσωρινό – μεταβατικό πρόεδρο, για άμεσο σχεδιασμό και άμεση υλοποίηση εκλεγμένης κομματικής οργάνωσης ανά κάθε τοπική κοινωνία.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν ο πρόεδρος και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Συνεδρίου, ενώ πρόκειται να οριστεί και να συγκροτηθεί ολιγομελές Εκτελεστικό Γραφείο.
Επίσης, αναμένεται να οριστεί νέα/νέος εκπρόσωπος Τύπου, που θα κληθεί να καλύψει το κενό που αφήνει ο νεοκλεγείς Πρόεδρος.

agrinionews.gr