Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:46: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

Κοινός εκβιαστής  και θρασύς σαν η Ελλάδα να είναι «οθωμανική επαρχία» όπως την είχε αποκαλέσει άλλωστε και ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος ΑΚP Ομέρ Τσελίκ, λόγω των επιλογών της και των συμμαχιών που δημιουργεί κατά της επεκτατικής πολιτικής της Άγκυρας στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Τσελίκ αναφέρθηκε σε μία σειρά από ενέργειες της Ελλάδας, που χαρακτήρισε «αντιτουρκικές», μεταξύ αυτών και τις συμμαχίες που αναπτύσσει με την Αίγυπτο και άλλες χώρες που επισκιάζουν -σύμφωνα με τον ίδιο - τις συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Αισθανόμαστε μεγάλη λύπη για το ότι η Ελλάδα παρά τις διερευνητικές συνομιλίες συνεχίζει τις δραστηριότητες της ενάντια στην Τουρκία Οι διερευνητικές συνομιλίες άρχισαν στις 25 Ιανουαρίου και είναι να συνεχιστούν.

Αλλά είχαμε πει στην ελληνική πλευρά πως πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την ίδια ρητορική και το ίδιο ύφος. Αλλά δυστυχώς το συνεχίζουν αυτό. Επιθυμώ να αναφέρω πως σημειώσαμε την ανακοίνωση της Ελλάδας περί ικανοποίησης της, για την αντιτουρκική απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου.

Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν η Αίγυπτος παραχώρησε άδεια για έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, η Ελλάδα με μεγάλο άγχος, άρχισε πάλι μία αντιτουρκική δραστηριότητα και ξέρετε, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μετέβη στο Κάιρο.

Συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου. Σημειώνουμε και αυτές τις δραστηριότητες της Ελλάδας», δήλωσε συγκεκριμένα ο Τσελίκ, τονίζοντας συνεχώς τη φράση «το σημειώνουμε», ως και η χώρα μας αποτελεί προτεκτοράτο της Άγκυρας.

Οι βολές του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚP, στράφηκαν και κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, προειδοποιώντας πως οι χώρες που σήμερα συμμαχούν με την Ελλάδα, αύριο θα την… εγκαταλείψουν. Ο ίδιος επεσήμανε πως μόνο με «μία δίκαιη λύση με την Τουρκία», δηλαδή να δώσουμε το μισό Αιγαίο και τα ενεργειακά αποθέματα, εν είδη «προστασίας»  οι Έλληνες θα αισθάνονται ασφαλείς.

«Το είχα αναφέρει και στην προηγούμενη συνεδρίαση μας, υπό την επωνυμία «Φόρουμ Φιλία» προσπαθούν να οργανώσουν ένα φόρουμ ενάντια στην Τουρκία. Και πάλι στην τελευταία τους ανακοίνωση ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσαν πως θα εργαστούν για να πραγματοποιήσουν τις αποφάσεις αυτού του φόρουμ που εμείς απορρίπτουμε.

Και αυτό το σημειώνουμε. Κανείς να μην αμφιβάλει πως αυτά τα παρακολουθούμε και με τον απαραίτητο τρόπο θα δώσουμε σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και στο πεδίο τα απαραίτητα αντίποινα. Φυσικά η Ελλάδα με μερικές τακτικές συμμαχίες παράγει μία επιθετικότητα ενάντια στην Τουρκία.

Αλλά οι Έλληνες να ξέρουν πως εκτός από μία δίκαιη συμφωνία με την Τουρκία, δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να μπορεί να τους κάνει να αισθανθούν εμπιστοσύνη και να βλέπουν το μέλλον με εμπιστοσύνη. Εν προκειμένω όταν προσωρινά, κάποια κράτη για να λυγίσουν την Τουρκία, παίρνουν δίπλα τους την Ελλάδα, αυτό (οι Έλληνες) να μην το πιστεύουν ως μόνιμη συμμαχία. Αύριο αυτοί θα φύγουν και πάλι Ελλάδα και Τουρκία θα μείνουν μόνες τους στην περιοχή. Και μαζί θα δούμε και αυτό, αυτοί όταν τελειώσουν τα συμφέροντα τους, πάλι θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα» δήλωσε.
 
πηγή: pronews.gr
 
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Την απάντηση υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου αναφορικά με την πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για την αναδιάταξη του χάρτη των Τμημάτων του σχολίασε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος μιλώντας στο “Δυτικά Fm 92,8” και το Δ. Παπαδάκη.

“Η απάντηση του υφυπουργού ήχησε στα αυτιά μου ως ένα μνημόσυνο πριν ακόμη και από τον οριστικό θάνατο ορισμένων Τμημάτων, ιδιαιτέρως του Αγρινίου. Κάθε άλλα παρά ο κ. Συρίγος απέρριψε την πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών” είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βαρεμένος ενώ στα περί υπογεννητικότητας που επικαλέστηκε ο Αγγέλος Σύριγος ο Γ. Βαρεμένος αντέτεινε ότι “με την θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής επιτείνονται οι συνέπειες της υπογεννητικότητας”.

Μιλάμε αν όχι για αργό θάνατο, για εκτέλεση πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Αιτωλοακαρνανία, εκτίμησε συνολικότερα ο Γ. Βαρεμένος και πρόσθεσε με νόημα ότι “η ειλικρίνεια του Άγγελου Συρίγου είναι ένας πένθιμος ήχος για τα πανεπιστημιακά Τμήματα της περιοχής, καθώς η Κυβέρνηση φαίνεται να μην θέλει την περιφερειακή πανεπιστημιακή εκπαίδευση”.

“Η παγκόσμια τάση είναι να υπάρχουν συνέργειες πανεπιστημίων από διαφορετικές χώρες και εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε συνέργειες μεταξύ Τμημάτων διαφορετικών νομών;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις προτεινόμενες μεταφορές και συγχωνεύσεις Τμημάτων από την πλευρά του Πανεπιστημίου.

Τέλος σύμφωνα με το Γ. Βαρεμένο στην Αιτωλοακαρνανία πρέπει να σημάνει συναγερμός και να δείξουμε ότι τα Τμήματα αυτά είναι αναγκαία για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής. “Αν δεν κινηθούμε συντονισμένα και δυναμικά θεωρώ ότι για κάποια από τα Τμήματα ο υφυπουργός με αυτά που είπε σήμερα μοίρασε κόλλυβα” είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρεμένος.

agrinioculture.gr

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θετικός εμφανίστηκε ο υφυπουργός Παιδείας -αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση- Άγγελος Συρίγος στην πρόταση αναδιάρθρωσης του Πανεπιστημίου Πατρών, απαντώντας στη Βουλή στην ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένου.

Αν και διευκρίνισε ότι η πρόταση αυτή -που προβλέπει σειρά συγχωνεύσεων και μεταφορών Τμημάτων στην Πάτρα- δεν έχει έρθει επισήμως στο Υπουργείο από το Πανεπιστήμιο, ο Αγγ. Συρίγος εκτίμησε ότι η πρόταση του Πανεπιστημίου “προσπαθεί να κρατήσει Τμήματα που θα επιβιώσουν σε βάθος χρόνου”. Η γενικότερη στάση του υφυπουργού Παιδείας μπορεί να αποδελτιωθεί ως ένα κλείσιμο του… ματιού προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου να οριστικοποιήσει το προτεινόμενο σχέδιο ως έχει.

Ειδικότερα αναφορικά με τη Γεωπονική Σχολή, ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή διαθέτει έξι Τμήματα σε μια Περιφέρεια 650.000 κατοίκων. “Η υπερβολή είναι χαρακτηριστική” σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αγγ. Συρίγος και πρόσθεσε ότι η Αιτωλοακαρνανία ως αγροτικός νομός χρειάζεται γεωπονικά Τμήματα, όχι όμως πολλά Τμήματα, αλλά Τμήματα που θα μπορούν να αντέξουν στο χρόνο… Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για τα Τμήματα, που η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών προβλέπει να παραμείνουν στην Αιτωλοακαρνανία, δύο στο Μεσολόγγι και ένα στο Αγρίνιο, ο υφυπουργός Παιδείας είπε χαρακτηριστικά ότι “βλέπω να έχουν προοπτική στο χρόνο”. “Η υπάρχουσα κατάσταση σε ένα – δύο χρόνια θα έχει σοβαρότατα προβλήματα, διότι δεν θα έχει φοιτητές να παρακολουθήσουν” είπε ακόμη ο Αγγ. Συρίγος και άφησε μικρό “παράθυρο”, όταν η πρόταση του Πανεπιστημίου πάει επισήμως στο Υπουργείο Παιδείας, να συζητηθούν επιμέρους θέματα. Το αν αυτό το μικρό παράθυρο αφήνει περιθώρια να εισακουστούν οι αντιδράσεις τοπικών φορέων σε Αιτωλοακαρνανίας και Ηλεία, που ζητούν λίγο – πολύ την διαιώνιση της υφιστάμενης κατάστασης, κυρίως ως προς την έδρα των Τμημάτων, είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία…

Ο Άγγελος Συρίγος υπογράμμισε ακόμη ότι η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών προέκυψε πριν ψηφιστεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τόνισε ότι η μεγάλη εικόνα για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι πως ενώ η χώρα έχει μεγάλο πρόβλημα υπογεννητικότητας και οι υποψήφιοι φοιτητές μειώνονται συνεχώς, εμείς έχουμε φτιάξει ένα σύστημα που το Πανεπιστήμιο είναι μονόδρομος για κάθε μαθητή. Χαρακτηριστικά για την περίπτωση της Γεωπονικής Επιστήμης γενικότερα ανέφερε ότι υπάρχουν 23 Τμήματα του αντικειμένου στη χώρα και δημιουργείται “ένα επιστημονικό κεφάλι χωρίς χέρια από κάτω…”. “Σε λίγα χρόνια με την υπάρχουσα κατάσταση” εκτίμησε ο υφυπουργός Παιδείας “θα υπάρχουν περισσότεροι γεωπόνοι από τους νέους αγρότες”.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία – Η ΕΛΑΣ πιστεύει ότι μπορεί να τους οδηγήσει στον «Ινδιάνο»: αυτόν που έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό- Περίπου 70 άτομα από το χώρο των χούλιγκανς εμπλέκονται στον τραυματισμό του νεαρού ειδικού φρουρού, σύμφωνα με την αστυνομία – Δείτε βίντεο από την σοκαριστική επίθεση

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 22χρονος, που κατηγορείται ότι ήταν ένας από εκείνους που ξυλοκόπησαν άγρια τον νεαρό αστυνομικό, χθες το βράδυ στη Νέα Σμύρνη. Ο 22χρονος, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες προέρχεται από ομάδα χούλιγκανς, ενώ από τον ίδιο χώρο εκτιμάται ότι προέρχονται οι περισσότεροι από τους δράστες. Για την αστυνομία ωστόσο, πρόσωπο- κλειδί για την υπόθεση είναι ο εντοπισμός του άνδρα που κλώτσησε και έριξε από τη μηχανή τον ειδικό φρουρό.

Η έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης του άγριου ξυλοδαρμού του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ χθες στη Νέα Σμύρνη προχωρά βήμα βήμα.

Υπενθυμίζεται πως στα επεισόδια έγιναν 16 συλλήψεις έγιναν συνολικά, ενώ προσήχθησαν και άλλα 11 άτομα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα. Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι συνολικά δέκα.

Ο 22χρονος χούλιγκαν είναι ανάμεσα στους 16 συλληφθέντες από τα επεισόδια και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού πήραν μέρος περίπου 70 άτομα: Τον ξυλοκόπησαν άγρια με μπουνιές, κλωτσιές και καδρόνια και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο αστυνομικός φέρει μώλωπες και κακώσεις σε όλο του το σώμα, ωστόσο η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι αυτό που τον έσωσε ήταν το γεγονός ότι φορούσε κράνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία το γεγονός πως αυτή τη στιγμή έχει συλληφθεί ένας από τους φερόμενους ως συμμετέχοντες στον ξυλοδαρμό ανοίγει τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης η οποία μέχρι χθες έμοιαζε πολύ δύσκολη. Σε βάρος του σχημαζίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και ο ρόλος του είναι κομβικός.

Πηγές από την Αστυνομία τονίζουν ότι μέσω αυτού μπορούν να φτάσουν στον έναν που όπως φαίνεται στα βίντεο, τρέχει και ρίχνει στο έδαφος τον αστυνομικό, ο οποίος στην συνέχεια δέχεται την δολοφονική μανία 70 ατόμων. Αυτόν τον άνδρα ονόμασαν «Ινδιάνο», καθώς ο τρόπος που έδρασε θύμισε τον τρόπο που έριχναν από τα άλογα τους αντιπάλους τους οι αμερικανοί ιθαγενείς. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν πηγές από την Κρατική Ασφάλεια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, πολλοί από τους εμπλεκομένους στον ξυλοδαρμό φαίνεται να ανήκουν είτε σε γνωστές ομάδες χούλιγκαν είτε να έχουν συλληφθεί για την δράση τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Για το λόγο αυτό στην έρευνα μπαίνει και κλιμάκιο του τμήματος αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας.

Στο σημείο αυτό, αναμένεται να εξεταστεί όλο το διαθέσιμο υλικό, όπως κάμερες από τα δύο drones που κατέγραψαν τα γεγονότα, από το ελικόπτερο που βρέθηκε πάνω από τη Νέα Σμύρνη, εικόνες, βίντεο αλλά και μαρτυρίες που έχει στην διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να φωτιστούν πολλά σημεία της υπόθεσης.

H επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τους 16 συλληφθέντες και τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες έχει ως εξής:

Σε συνέχεια της από 9-3-2021 Ανακοίνωσης, από τις αστυνομικές δυνάμεις συνελήφθησαν για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη συνολικά 16 άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Επιπρόσθετα προσήχθησαν 11 άτομα.

Τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων 3 παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Βίντεο-σοκ: Η στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό από ψηλά

Οι κουκουλοφόροι ρίχνουν από τη μηχανή τον αστυνομικό και στη συνέχεια τον χτυπούν

Χούλιγκαν και μπαχαλάκηδες έδρασαν μαζί

Μια ετερόκλητη σύμπραξη μπαχαλάκηδων με χούλιγκανς από σχεδόν όλες τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας, που κατέβηκαν στη Νέα Σμύρνη για πόλεμο και στόχο να χτυπήσουν αστυνομικό, κρύβεται πίσω από τα άγρια επεισόδια χθες το βράδυ και τον σοβαρό τραυματισμό του ειδικού φρουρού της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Περίπου 800 άτομα που έκαναν στην άκρη οπαδικές κόντρες και άλλες ίντριγκες των Εξαρχείων, συνασπίστηκαν και κατέβηκαν με το πλήθος των 5.000 ατόμων στην πλατεία και στη συνέχεια στην πορεία προς το τοπικό Α.Τ με το σχέδιο να έχει ως εξής: Μετά την ενιαία επίθεση σε βάρος των έξι διμοιριών που είχαν κυκλώσει το τμήμα, δεν θα επιχειρούσαν να εισβάλουν στο εσωτερικό, αλλά θα διασπάζονταν σε υποομάδες και θα έστηναν ενέδρα για να χτυπήσουν δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ή της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Και το έκαναν.

Στη συμβολή της οδού Πλαστήρα με την Αγίας Φωτεινής, μια ομάδα 70 κουκουλοφόρων, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη μηχανοκίνητη ομάδα ΔΡΑΣΗ. Ένας από αυτούς, ορμάει και αρπάζει τον ένστολο συνεπιβάτη, τον γκρεμίζει ενώ οι υπόλοιποι από το πλήθος πετούν πέτρες, μολότοφ και καπνογόνα σε βάρος των αστυνομικών.

Δεκάδες άτομα κυκλώνουν τον γκρεμισμένο αστυνομικό και αρχίζουν με κλωτσιές και γροθιές να τον ξυλοκοπούν άγρια. Κάποιοι και ενώ ειναι πεσμένος στην άσφαλτο, συνεχίζουν να τον χτυπούν και τον βρίζουν. Τα χτυπήματα που δέχεται στο κεφάλι ειναι σφοδρότατα. Ο ανηλεής ξυλοδαρμός διαρκεί περίπου δυόμισι λεπτά μέχρι να καταφέρουν να φθάσουν στο σημείο συνάδελφοι του από την ομάδα ΔΡΑΣΗ και τα ΜΑΤ για να τον γλιτώσουν.

Ένας απο τους δράστες τον κλωτσάει και φωνάζει «θα πεθάνεις!». Οι άγνωστοι δραστες εξαφανίζονται στα στενά της περιοχής ενώ το ασθενοφόρο εμφανίζεται μετά απο μισή ώρα -αφού δεν μπορουσε να πλησιάσει απο τα οδοφράγματα με τους φλεγόμενους κάδους που είχαν στήσει οι μπαχαλάκηδες.

Ο 24χρονος ειδικός φρουρός από τη βόρεια Ελλάδα, μεταφέρεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, φέρει ένα βαθύ τραύμα στο δεξί μέρος του κεφαλιού, έχει χάσει αρκετό αίμα όμως έχει τις αισθήσεις του και η αξονική στην οποία υπεβλήθη βγήκε καθαρή.

Παράλληλα, έχει μώλωπες σε όλο του το σώμα. Άλλοι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν απο τις μάχες σώμα με σώμα με τους μπαχαλάκηδες σε διάφορα σημεία της Νέας Σμύρνης. Οι αναλυτές της Αστυνομίας εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες ίσως υπάρξουν νέες επιθέσεις σε αστυνομικούς και νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορα σημεία της Αθήνας γιαυτό και εκπονούν σχέδια για να αποφευχθούν νέα θερμά επεισόδια.

Τα πρώτα λόγια του τραυματία – Ηθελαν νεκρό, λένε οι αστυνομικοί

«Είμαι καλά, θα αντέξω». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο 24χρονος τραυματίας στους συναδέλφους του. «Προσπάθησα να σώσω το όπλο μου» πρόσθεσε.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο OPEN: «Ηθελαν νεκρό. Ο πρώτος υπαίτιος που τον έριξε κάτω από το μηχανάκι θα βρεθεί και θα πληρώσει. Οι υπόλοιποι είναι πολλοί, είναι 60 άτομα. Ηδη η υπηρεσία είναι σε στάδιο που επεξεργάζεται τα βίντεο για να προχωρήσει στις αναγνωρίσεις και να πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη. Οι προσαχθέντες είναι από διάφορα σημεία και εστίες αναταραχής».

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο Γιώργος Καλλιακμάνης πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής ανέφερε: «Αν δεν γυρνούσε η ομάδα ΔΡΑΣΗ να τον απεγκλωβίσει από τα χεριά τους αυτή τη στιγμή θα ήταν νεκρός και αυτό ακριβώς θέλουν. Θέλουν νεκρό αστυνομικό» τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης, επισημαίνοντας ότι έχουν φοβερή επιθετικότητα και εκφράζουν βία χωρίς όρια. «Πρέπει να ανησυχήσει όλη η κοινωνία». Ακούστε τη συνέντευξη.

Τον τραυματία επισκέφθηκαν, χθες το βράδυ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους γιατρούς, ενώ συνομίλησαν μαζί του και του ευχήθηκαν καλή ανάρρωση.

Σε ό,τι αφορά τα χτεσινά επεισόδια, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, και ειδικά για κάποια βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αφορούν στη συμπεριφορά των αστυνομικών, καθώς και καταγγελίες για βία, θα γίνει μια συνολική αποτίμηση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων ήταν οι ενδεδειγμένες συνολικά.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛ.ΑΣ, δια μέσου του εκπροσώπου της Θεόδωρου Χρονόπουλου, συνιστά ψυχραιμία από όλες τις πλευρές, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση, που ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την περασμένη Κυριακή, από αστυνομικούς, υπόθεση για την οποία είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ και προκαταρκτική έρευνα με εντολή εισαγγελέα.

Πηγή: protothema.grΔημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Χειροπέδες στον 22χρονο που έριξε στο δρόμο τον αστυνομικό με αποτέλεσμα να δεχθεί τον ανηλεή ξυλοδαρμό στη Νέα Σμύρνη, πέρασαν οι αστυνομικοί.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλιακμάνης, τόνισε μιλώντας στο MEGA πως ο νεαρός που έκανε σπριντ και έριξε τον αστυνομικό από την μηχανή, το βράδυ της Τρίτης, 09.03.2021, με αποτέλεσμα να δεχθεί στην συνέχεια δολοφονική επίθεση διαρκείας 2,5 λεπτών, όχι μόνο έχει αναγνωριστεί από τις Αρχές, αλλά έχει ήδη συλληφθεί!

Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Καλιακμάνης, για νεαρό σε ηλικία, Αλβανό υπήκοο, ο οποίος μένει στα δυτικά προάστια της Αττικής και είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Ινδιάνος».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας ακόμη 22χρονος, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που ξυλοκόπησαν άγρια με μπουνιές, κλωτσιές και καδρόνια τον 24χρονο αστυνομικό ο οποίος νοσηλεύεται πλέον στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο άνδρας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ο ρόλος του είναι κομβικός. Πηγές από την Αστυνομία τονίζουν ότι μέσω αυτού μπορούν να φτάσουν στον έναν που όπως φαίνεται στα βίντεο, τρέχει και ρίχνει στο έδαφος τον αστυνομικό, ο οποίος στην συνέχεια δέχεται την δολοφονική μανία 70 ατόμων.

Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα, ωστόσο το γεγονός πως ο συλληφθείς φέρεται να είναι σεσημασμένος είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει και σε άλλους εμπλεκόμενους στον ξυλοδαρμό.

Η σοκαριστική επίθεση στον αστυνομικό κάνει τον γύρο του κόσμου και όλοι τονίζουν ότι ο σκοπός αυτών που του επιτέθηκαν δεν ήταν απλά να τον τραυματίσουν αλλά να τον σκοτώσουν.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, μιλώντaς στο OPEN δήλωσε πως επιβεβαιώθηκαν ότι κάποιοι ήθελαν νεκρό αστυνομικό, ενώ κάλεσε τους συναδέλφους του να παραμείνουν ήρεμοι. Sημείωσε χαρακτηριστικά πως πριν χτυπήσουν τον νεαρό αστυνομικό, οι άγνωστοι – για την ώρα – δράστες του αφαίρεσαν το κράνος. «Λέγαμε από την αρχή πως κάποιοι για να μεγαλώσουν την ένταση θέλανε νεκρό αστυνομικό. Χτες δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να πρυτανεύσει η λογική, να πέσουν όλες αυτές οι οξύνσεις και οι αντιθέσεις ένθεν κι ένθεν».

Αυτό τονίζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση μετά τα βίαια γεγονότα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη: «Έντονη οργή και αγανάκτηση μας προκαλεί η άνανδρη και με ανθρωποκτόνο πρόθεση επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας, με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό ενός εξ αυτών κατά τη διάρκεια των αποψινών μέτρων τάξης και ασφάλειας στη Νέα Σμύρνη.

Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή του, είμαστε δίπλα του και τον στηρίζουμε προσωπικά σε ό,τι χρειαστεί το επόμενο διάστημα. Είναι αδιάψευστη πραγματικότητα ότι, ενώ ο Έλληνας αστυνομικός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα, το μεταναστευτικό, την υγειονομική κρίση κ.λπ., για άλλη μια φορά, δυστυχώς, καθίσταται και πάλι το εξιλαστήριο θύμα, ο αδύναμος κρίκος και το σώμα εκτόνωσης κάθε είδους «μπαχαλάκηδων».

Εξαιτίας των μικροπολιτικών συμπεριφορών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, η Ελληνική Αστυνομία από Σώμα, φίλο και συμπαραστάτη του πολίτη που είναι, στοχοποιείται και κινδυνεύει να απαξιωθεί με άμεσο τίμημα την ανθρώπινη ζωή κάθε αστυνομικού. Αποτέλεσμα, οι συνάδελφοί μας σε όλη τη χώρα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να δέχονται απρόκλητες επιθέσεις με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους, μόνο και μόνο γιατί φοράνε μια στολή που την τιμούν καθημερινά και με κάθε τρόπο.

Μέσα σε αυτήν την τραγική κατάσταση, καλούμε όλα τα Πολιτικά Κόμματα να επιδείξουν επιτέλους σοβαρότητα και να λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις, ώστε να μπει ένα τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση του αστυνομικού θεσμού.

Η εποχή της ανέξοδης φραστικής καταδίκης της βίας πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. Όχι άλλα “κροκοδείλια δάκρυα”, SMS και “ευχαριστώ”. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε».

Το χρονικό της επίθεσης
Όπως φαίνεται από τα βίντεο και τις εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ο αστυνομικός είχε τις αισθήσεις του, αλλά αιμορραγούσε αρκετά, με τους συναδέλφους του να τον περικυκλώνουν, περιμένοντας το ασθενοφόρο που τον μετέφερε άμεσα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η υγεία του τραυματία αστυνομικού από τις Σέρρες, έχει διαφύγει τον κίνδυνο ενώ η αξονική ήταν καθαρή. Μάλιστα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο είπε στον γ.γ. ειδικών φρουρών κ. Σ. Μαυροειδάκο και τον πρόεδρο σωματείου ειδικών φρουρών κ. Β. Ντούμα που τον επισκέφτηκαν πως «μη φοβάστε, θα αντέξω».

Οπως φαίνεται σε ένα από τα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, οι κουκουλοφόροι επί 2,5 περίπου λεπτά χτυπούσαν δίχως έλεος τον αστυνομικό και χάρη στην επέμβαση των ΜΑΤ διαλύθηκε το πλήθος από πάνω του. Ολο το χρονικό της επίθεσης στο παρακάτω βίντεο από το 2:25 ως το 4:55:

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος επανέρχεται στη κριτική που άσκησε χθες η Φώφη Γεννηματά στη κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα της Νεέας Σμύρνης.

Παίζουν με τη φωτιά

«Είχαμε επισημάνει, με την χθεσινή παρέμβαση της προέδρου Φώφης Γεννηματά, ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν με τη φωτιά, καλλιεργώντας συνειδητά μια επικίνδυνη όξυνση μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

»Δυστυχώς αυθημερόν επαληθευτήκαμε», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής και σημειώνει πώς «την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει την έξαρση της πανδημίας, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι βυθίζονται στην αβεβαιότητα, η πολιτική ζωή φαντάζει εγκλωβισμένη σε ένα συγκρουσιακό τεχνητό δίπολο».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει «από την μια η υπέρμετρη βία της Αστυνομίας, από την άλλη ενέργειες που πυροδοτούν και προσφέρουν έδαφος σε αυτούς που επιδιώκουν την αναταραχή και την αναπαραγωγή της βίας».

Τονίζει ότι «κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, ως λύση στα δικά τους αδιέξοδα, διαμορφώνουν συνειδητά το πλαίσιο μιας διχαστικής εκλογικής αναμέτρησης. Ο ένας γιατί αποδεικνύεται αδύναμος και αναποτελεσματικός να διαχειριστεί την υγειονομική και οικονομική κρίση. Ο άλλος γιατί επιχειρεί και πάλι να καλύψει την απουσία πολιτικής, με την όξυνση και τον λαϊκισμό».

Καταλήγει με την επισήμανση ότι «η κοινωνία που δοκιμάζεται περιμένει απαντήσεις στα προβλήματα της».

Πηγή: in.gr

Με απόφαση της ΕΛΑΣ ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε αναίτια πολίτη την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από την ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός που το απόγευμα της Κυριακής ξυλοκόπησε πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, που επικαλείται το ΑΠΕ, συνεχίζεται η Διοικητική Ερευνά για το περιστατικό και ειδικότερα για τους υπόλοιπους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν τον ξυλοδαρμό του πολίτη χωρίς να επέμβουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξυλοδαρμός του πολίτη, ήρθε μετά από διαμαρτυρία του για την απρόκλητη και αλόγιστη χρήση βίας σε βάρος συμπολίτη του, μετά από διαμαρτυρία για την επιβολή αναίτιου προστίμου σε οικογένεια.

Τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας την Κυριακή στην Νέα Σμύρνη, αποτέλεσαν την θρυαλλίδα για τις σκληρές συγκρούσεις που οδήγησαν την Τρίτη στον τραυματισμό αστυνομικού και σε πληθώρα νέων περιστατικών αστυνομικής βίας.

Πηγή:news247.gr
Φωτογραφία:newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Από της Τρίκορφης Βαράσοβας, τα ύψη σαν από πύργου δώμα, δέσποινα η Σελήνη, στα ολόστρωτα νερά την όψη της θα σκύψει» (Κωστής Παλαμάς)

Η  εξαντλητική χρήση των συμβατικών μορφών ενέργειας σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική υποβάθμιση και την κλιματική αλλαγή, έχουν στρέψει τις σύγχρονες κοινωνίες σε αναζήτηση ήπιων και εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Στο πλαίσιο της απαραίτητης μετάβασης στο μοντέλο της πράσινης οικονομίας, η χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) προκύπτει  ως αναγκαία συνθήκη.

Κυρίαρχη θέση στις ΑΠΕ, ιδίως σε μια χώρα με τα γεωγραφικά, μορφολογικά  και κλιματικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας, κατέχει η Αιολική Ενέργεια. Η αξιοποίηση της Αιολικής Ενέργειας σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη λύση στο ζήτημα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Βέβαια, βασική αρχή για την εγκατάσταση και λειτουργία των Αιολικών Πάρκων αποτελεί η απόλυτη προστασία περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών. Σε καμιά περίπτωση δεν  μπορεί να γίνει ανεκτή η εγκατάσταση ενός Αιολικού Πάρκου που προκαλεί μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα από αυτά που καλείται να αντιμετωπίσει.

Στο πλαίσιο αυτό η πρόσφατη έκδοση από την ΡΑΕ Βεβαίωσης Παραγωγού που αφορά σε σχετικό αίτημα εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στο όρος Βαράσοβα, προκαλεί έντονη ανησυχία στους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου «η Βαράσοβα Αιτωλοακαρνανίας σύμφωνα με την ΚΥΑ 22306 ΦΕΚ 477Δ’/31-05-2006 εντάσσεται στις περιοχές Προστασίας της Φύσης( ΠΦ 2Θ) του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και στις οποίες δεν επιτρέπεται η ίδρυση και λειτουργία Α.Π.Ε.»  και επιπροσθέτως

«…βρίσκεται εντός του Δικτύου Natura 2000 και συγκεκριμένα  εντός ζώνης ΤΚΣ «Τόποι Κοινοτικής Σημασίας» (Sites of Community Importance – SCI), όπως ορίζονται στην Οδηγία 92/43/ΕΟΚ. Στην ζώνη αυτή εντοπίζονται σημαντικοί τύποι οικοτόπων όπως Ψευδομακκί ( 5350) , Φρύγανα με Sarcopoterium Spinosum ( 5420), Ασβεστολιθικά βραχώδη πρανή με χασμοφυτική βλάστηση ( 8210) , Δάση Αριάς                (9340) ενώ το όρος αποτελεί χώρο τροφοληψίας για σημαντικά και σπάνια πτηνά όπως το  όρνιο,  ο μαυρόγυπας,  κι ο χρυσαετός ο οποίος και αναπαράγεται στην περιοχή».

Επιπροσθέτως, η  Βαράσοβα ή αλλιώς το «Άγιο Όρος Αιτωλίας»  έχει ιδιαίτερη θρησκευτική αξία, καθώς κατά το Βυζάντιο  ήταν πολλοί οι ασκητές που ζούσαν στις σπηλιές του  και τα απομεινάρια από τα ξωκλήσια που έχτιζαν είναι ακόμη φανερά, ενώ διαθέτει ο πλήθος αναρριχητικών διαδρομών και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όσους ασχολούνται με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Πέραν των ανωτέρω, ανακύπτει κι ένα μείζον ζήτημα αισθητικής υποβάθμισης του τοπίου. Η Βαράσοβα βρίσκεται ανάμεσα στις πανέμορφες παραλίες του Κρυονερίου και της Κάτω Βασιλικής και είναι πλήρως ενταγμένη στο οικοσύστημα της περιοχής, με  το καθρέφτισμά της στην λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου να αποτελεί διαχρονική πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους του πολιτισμού.

Δυστυχώς, η  κυβέρνηση της ΝΔ με επανειλημμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες το τελευταίο διάστημα, υποβαθμίζει συνειδητά το περιβάλλον και αφήνει περιθώρια χωροταξικών επεμβάσεων, ακόμη και εντός περιοχών natura.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους:

Η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής του Μεσολογγίου και  των όμορων περιοχών δεν θα γίνει ανεκτή.

Λέμε ναι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Λέμε όχι στην αυθαίρετη εγκατάσταση  Αιολικών Πάρκων σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές και σε περιοχές υψηλής προστασίας.

Λέμε όχι  στη δημιουργία Αιολικού Πάρκου στη Βαράσοβα.

Ζητούμε την  επανεξέταση της σχετικής διοικητικής πράξης της ΡΑΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρισκόμαστε στον 5ο μήνα λοκντάουν, το πιο μεγάλο, αδιέξοδο και αποτυχημένο λοκντάουν σε όλη την Ευρώπη. Η χώρα βρίσκεται σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Χωρίς σαφή εικόνα της διασποράς στην κοινότητα, τα κρούσματα καθημερινά ανεβαίνουν μαζί με τον αριθμό των ανθρώπινων απωλειών. Τα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι στο κόκκινο, ενώ κάθε μέρα μεγαλώνει η λίστα αναμονής συμπολιτών μας για ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή οι εμβολιασμοί διεξάγονται με αργούς ρυθμούς καθώς έχει εμβολιαστεί μόνο το 3.47% του πληθυσμού. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα στο νομό μας, όπου το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (08/03/2021- ιστοσελίδα emvolio.gov.gr), φτάνει στο 1.85%.

Η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί πως με αυτούς τους ρυθμούς δεν επιτυγχάνεται η ανοσία ούτε μέχρι το τέλος του 2021.

Αντί να ενισχυθεί αποφασιστικά η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να αναλάβει ένα σοβαρό εμβολιαστικό πλάνο, οι πολίτες διανύουν μεγάλες αποστάσεις από το Αγρίνιο στο Θέρμο και στο Αιτωλικό για να εμβολιαστούν. Κανένας επιχειρησιακός σχεδιασμός δεν υπάρχει και όλα είναι στην τύχη τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας μαζί με την κοινωνία που είναι στα όρια της, αναρωτιέται:

▪     Ποιες είναι οι στοχευμένες δράσεις με τις οποίες, θα αυξηθεί το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στο Νομό;

▪    Υπάρχει σχεδιασμός για την αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων ώστε να περιοριστεί η μετακίνηση και η ταλαιπωρία στην οποία έχει υποβάλλει τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας το «επιτελικό κράτος»;

▪    Υπάρχει σχεδιασμός για τη λειτουργία των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στο θέμα του εμβολιασμού σε επίπεδο Νομού;

▪    Γιατί το Νοσοκομείο Αγρινίου εδώ και ένα χρόνο (!) δεν έχει προμηθευτεί μοριακό αναλυτή για την ανίχνευση του ιού ;

Τομέας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ