Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:25: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

Μου αρέσουν οι λογικές εξηγήσεις. Προσπαθώ λοιπόν με βάση τη λογική να εξηγήσω το μεγάλο θέμα του κορωνοϊού που ταλανίζει την Πατρίδα μας, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.

Λογικά πάντα σκεπτόμενος, δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά που γίνονται είναι φυσιολογικά. Επομένως κάτι υπάρχει από πίσω που κινεί την όλη υπόθεση.

Το όλο αφήγημα πιστεύω χρησιμοποιείται ως ένα μοναδικό εργαλείο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, προκειμένου να εγκαθιδρύσει μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση, όπως εξάλλου διακηρύττουν καθαρά όλο και περισσότεροι πολιτικοί ανά τον κόσμο. Με απλή ορθολογική λοιπόν σκέψη: 

Απορρίπτω την «πανδημία»! 

-Διότι ο γνωστός Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος ανήκει στην επίσης γνωστή πολιτικοοικονομική ελίτ (Ροκφέλερ, Κλίντον, Ομπάμα, Σόρος κλπ), που θέλει να διαφεντεύει τον κόσμο, είχε «προφητεύσει» από το 2015 την έλευση του ιού. Τι είναι ο Γκέιτς; Θεός ή προφήτης; «Θεοί γαρ μελλόντων γιγνώσκουν»!

-Διότι, αποκλείω να με αγάπησαν, να με λάτρεψαν ξαφνικά τέτοιοι τύποι, καθώς και άλλοι κατασκευαστές εμβολίων και να θέλουν να με σώσουν με τη βία, εξοικονομώντας βέβαια τεράστια χρηματικά ποσά για τον εαυτό τους! Ήδη, με το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω των «κορωνοϊκών» μέτρων, σε λιγότερο από ένα χρόνο, πάνω από ένα (1) τρις δολάρια έφυγαν από τη μεσαία τάξη και πέρασαν στα χέρια των δισεκατομμυριούχων!

-Διότι πριν καλά-καλά αρχίσει η «διασπορά» του ιού, ο αμαρτωλός Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έσπευσε να κηρύξει «πανδημία», αλλάζοντας μάλιστα τον ορισμό της πανδημίας για να στηρίξει την απόφασή του αυτή.

-Διότι οι δοτές κυβερνήσεις έτρεξαν να χρηματοδοτήσουν με πακτωλό χρημάτων τα ΜΜΕ για να πείσουν το λαό, ενώ είναι υποχρεωμένα, αν πραγματικά υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος της δημόσιας υγείας, να μεταδίδουν δωρεάν τις διαφημίσεις και τις κυβερνητικές οδηγίες. Με τα χρήματα αυτά, που έδωσαν στα ΜΜΕ, θα μπορούσαν να οργανώσουν πολύ καλύτερα το Σύστημα Υγείας, αν πραγματικά ενδιαφερόντουσαν για την υγεία των πολιτών.

-Διότι κάθε χρόνο έχουμε 45 εκατ. θανάτους από εκτρώσεις, πεθαίνουν 10 εκ. άνθρωποι από καρκίνο, 2.5 εκ. νεογνά χάνουν τη ζωή τους από διάφορες ασθένειες, 2 εκ. άτομα πεθαίνουν από aids. Ποιος «μεγάλος» ενδιαφέρθηκε να χρηματοδοτήσει και να «προπαγανδίσει» υπέρ της διατήρησης της ζωής και την πρόληψη όλων αυτών των θανάτων; Γιατί τόση πρεμούρα για τον covid-19, για τον οποίο μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ παρασκευάστηκαν εμβόλια, χωρίς να ελεγχθούν για τυχόν μακροχρόνιες ενέργειες;

Απορρίπτω την «πανδημία»!

-Διότι ο ιός αυτός δεν προσβάλλει τους νέους, επομένως είναι κατά πάσα πιθανότητα κατασκευασμένος, με αυτή την ακούσια προφανώς από τους κατασκευαστές «αδυναμία».

-Διότι απαγορεύεται η νεκροψία για τους αποβιώσαντες με ή από covid-19, γεγονός που δεν μπορεί να εξηγηθεί, αντιθέτως αφήνει υπόνοιες άλλης καταγραφής.

-Διότι δεν είναι δυνατόν ένας ιός να αναπτύσσεται και να καταστρέφει τις οικονομίες μόνο των προηγμένων δυτικών χωρών. Στην Αφρική και στην Ασία δεν υπάρχει αυτός ο ορυμαγδός που κυριαρχεί στην Ευρώπη και στην Αμερική.

-Διότι στην Κίνα με 1,4 δις πληθυσμό, από όπου είναι δεδομένο ότι ξεκίνησε ο ιός, έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα, ενώ στις δυτικές χώρες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχει επιβληθεί μια απίστευτη δικτατορία, που καταστρέφει ολοκληρωτικά την οικονομία και την κοινωνική ζωή των ανθρώπων. 

-Διότι οι καταστροφικοί εγκλεισμοί (lockdown) στηρίζονται σε αμφίβολο αριθμό θανάτων (όλοι σχεδόν οι θάνατοι καταγράφονται και πιστώνονται στον κορωνοϊό), καθώς και σε αμφίβολο αριθμό κρουσμάτων, τα οποία έχουν σχέση με τον αριθμό των τεστ που γίνονται και στα οποία όλα τα θετικά τεστ (που μπορεί να προέρχονται και από άλλους ιούς) καταγράφονται ως κρούσματα covid-19.

-Διότι, παρά την μικρή θνησιμότητα του ιού, είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μαζικός παγκόσμιος εμβολιασμός στα ιστορικά χρονικά, με εμβόλια νέας τεχνολογίας που δεν έχουν δοκιμασθεί μέχρι τώρα στον άνθρωπο.

Ο κορωνοϊός COV-SARS-2 είναι ένας υπαρκτός ιός, πλην όμως δεν πρόκειται για πανδημία αλλά για μια ακόμη επιδημία, όπως τόσες και τόσες που έπληξαν κατά καιρούς περιοχές αυτού του πλανήτη. Δεν δικαιολογώ λοιπόν σε καμία περίπτωση την ενορχηστρωμένη εργαλειοποίησή του για τον παγκόσμιο έλεγχο του δυτικού κυρίως πληθυσμού και την οικονομική και κοινωνική καταστροφή του.

Απορρίπτω την «πανδημία»! Αναπνέω ελεύθερα!

 

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
πηγή φωτο: pentapostagma.gr
Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Καμία ουσιαστική χαλάρωση στις απαγορεύσεις και τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών αποφάσισε η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη, εμμένοντας στο σκληρό lockdown για να «περιοριστεί ο κορωνοϊός», όταν είναι σαφές ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανdημίας μετά από πέντε μήνες σκληρής καραντίνας. όταν ούτε καν στον κινεζική Ουχάν η καραντίνα διήρκεσε πέντε μήνες!

Μοναδική ουσιαστική «βελτίωση» η απαγόρευση κυκλοφορίας που θα ξεκινά από τις 21.00.

Απογοήτευση σε όλη την χώρα και αγανάκτηση από την ανικανότητα αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και με την αρρωστημένη εμμονή του lockdown.

Τα μέτρα τα ανακοίνωσε ουσιαστικά ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης μέσω του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο\υ για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Τα μέτρα ανκοινώθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη η ενημέρωση για τον κορονοϊό και τη χαλάρωση του lockdown.

Στα νέα μετρά συμπεριλαμβάνονται:

  - Η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας πανελλαδικά έως τις 21.00 το βράδυ αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο

  - Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα, μάσκα και SMS 6.

  - Το ίδιο θα ισχύσει και για τα πάρκα, μόνο με τα πόδια όμως  ή με ποδήλατο.

   - Η λειτουργία των κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων από την Δευτέρα

   - Η διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης

   - Λειτουργίες με ένα άτομο ανά 25 τ.μ. για έως και 20 άτομα και υποχρεωτικά με μάσκες.

O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ενημέρωσε, ακόμη, ότι θα υπάρχουν μαζικά δωρεάν άμεσα προσβάσιμα τεστ, από τα φαρμακεία, ενώ κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του. 

Ο εμβολιασμός θα επιταχύνει την αποκλιμάκωση των μέτρων, πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος, μεταξύ άλλων. Τον Απρίλιο θα εμβολιαστούν οι ηλικίες 60+ και ευπαθών ομάδων (κατηγορία Α), ενώ τον Μάιο-Ιόνιο θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων (κατηγορία Β), των ειδικών επαγγελματικών ομάδων και του γενικού πληθυσμού.

Το pronews.gr έχει γίνει δέκτης εκατοντάδων οργισμένων μηνυμάτων την τελευταία ώρα για την κυβερνητική άρνηση για την αποτυχία αντιμετώπισης του κορωνοϊού και την συνεχιζόμενο περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας Σαλμάς Μάριος στους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής ο κλάδος αυτός υπέστη καταστροφή αφού τόσο ο περιορισμός στο ωράριο επιτρεπόμενης κυκλοφορίας αλλά και ο περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών εξαφάνισε το εισόδημα τους επί 10 τουλάχιστον μήνες.

Για αυτούς τους λόγους η κυβέρνηση οφείλει να λάβει περαιτέρω μέτρα στήριξης όπως την επιδότηση για την αγορά ταξίμετρου ή την παραμονή του ΦΠΑ στο 13% αλλά και μέτρα ανάλογα με αυτά που ελήφθησαν για τα ΚΤΕΛ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

sinidisi.gr

ΝΙΚΟΣ ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης
 
Γράφει ο Ι. Καντ: “να ενεργείς και να αισθάνεσαι έτσι, ώστε ποτέ να μη μεταχειρίζεσαι τον άνθρωπο ως μέσον αλλά πάντοτε να τον έχεις σκοπό στις προθέσεις και στις πράξεις σου.” Ο άνθρωπος (κατά τον Γερμανό φιλόσοφο) ως άτομο (έλλογο ον - βασική προϋπόθεση για την ηθική είναι ο Λόγος) δεν πρέπει να αποτιμάται ως μέσο στους σκοπούς των άλλων ή ακόμα και σε δικούς του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απαιτεί όλα τα άλλα έλλογα όντα του κόσμου να τον σέβονται και ο ίδιος να εκτιμά τον εαυτό του με βάση την αρχή της ισότητας με τους υπόλοιπους. Η προτροπή αυτή δείχνει ότι ό άνθρωπος είναι η μεγαλύτερη αξία και γι' αυτό οδηγός της συμπεριφοράς του πρέπει να είναι η συνδρομή του στην επίλυση των προβλημάτων των συνανθρώπων, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, χρώματος, ηλικίας, πλούτου, μόρφωσης, πεποιθήσεων και στην εκδήλωση της ατομικότητας και της ιδιαιτερότητάς των.
 
Στην περίπτωση που ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται από τους άλλους και την ευρύτερη κοινωνία (κοινωνικό και πολιτικό σύστημα) ως σκοπός στις ενέργειές τους, κατακτά μια ζωή με ποιότητα. Στον υλικό τομέα, καλύπτει τις βιοτικές του ανάγκες, εξασφαλίζει την υγεία, έχει αυξήσει το μέσο όρο ζωής. Στον πνευματικό τομέα, έχει πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και δυνατότητα απόκτησης των μορφωτικών αγαθών από κάθε πηγή ενημέρωσης και πληροφόρησης και απελευθερώνεται από προλήψεις, δεισιδαιμονίες και στερεότυπα. Στον ηθικό τομέα, καλλιεργεί έναν αξιακό κώδικα, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, του σεβασμού με τον οποίο πορεύεται στη ζωή του.
 
Σήμερα είναι αμφιλεγόμενη η θέση του ανθρώπου. Υπάρχουν φαινόμενα που δηλώνουν ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιείται ως μέσον για την επίτευξη οικονομικών, κυρίως, σκοπών από εκείνους που διαθέτουν τη δύναμη. Ας δούμε ποια είναι αυτά τα φαινόμενα και με ποιους τρόπους το πετυχαίνουν.
 
1. Ο πολιτισμός. Ο ανθρώπινος πολιτισμός παρουσιάζει δύο τάσεις. Από τη μια, παράγει αξίες που υψώνουν τον άνθρωπο. Από την άλλη, αυτές οι αξίες έχουν διαχωριστεί από τις γνώσεις που είναι χρήσιμες, βέβαια, γιατί υπηρετούν τον άνθρωπο, αφού τα προϊόντα τους σταμάτησαν την πείνα, αύξησαν το όριο ζωής, έφεραν ευημερία. Όμως, για την παραγωγή, διανομή και κατανάλωση των προϊόντων τους, απαιτείται η συμμετοχή των μαζών. Οι μάζες, χωρίς να το καταλαβαίνουν υπηρετούν το μοντέλο “δουλεύεις μηχανικά και καταναλώνεις μηχανικά” για την αύξηση της παραγωγικότητας. Το αποτέλεσμα είναι η εξαφάνιση των υπεύθυνων ηθικών συνειδήσεων, των ουσιαστικών ανθρώπων. Γιατί δε λαμβάνεται υπόψη ο εσωτερικός τους κόσμος, αλλά μόνο η καταλληλότητά τους να ανταποκριθούν στη λειτουργία του τεχνικού οργανισμού. Έτσι, γεμίζει αγωνία και ταραχή, διαταράσσεται η αυτοπεποίθησή του, γιατί δε γνωρίζει τι είναι, την αλήθεια της ζωής του και έτσι κλονίζεται η ηθική του ελευθερία.
 
2. Ο καταναλωτισμός. Η οικονομία για να επιβιώσει δημιουργεί, με τη διαφήμιση, τον καταναλωτικό τύπο ανθρώπου, που πρότυπο του είναι η αφθονία. Οι ανάγκες του διαμορφώνονται, δημιουργούνται, αν δεν υπάρχουν. Ο άνθρωπος αυτός χειραγωγείται αφού συμμορφώνεται  στις υπαγορεύσεις των μεγιστάνων μαζικής παραγωγής, χωρίς να καταλαβαίνει τη χειραγώγηση αυτή. Ο αποπρασανατολισμός και η αντικοινωνική συμπεριφορά ενισχύεται ακόμα περισσότερο αφού τοποθετεί ο ίδιος την αξία των πραγμάτων πάνω από τον άνθρωπο, η “ευτυχία” αγοράζεται, η αλόγιστη κατανάλωση δείχνει “απλοχεριά”. Διαφορετικά, θεωρείται αποτυχημένος. Το αποτέλεσμα, χάνει τον εσωτερικό του έλεγχο και την ουσιαστική αξιολόγηση των πραγμάτων, αλλάζουν τα κριτήρια της κοινωνικής του συμπεριφοράς.
 
3. Επιθετικότητα-Βία- Εγκληματικότητα. Καθορίζοντας η διαφήμιση τις ανθρώπινες επιθυμίες που πολλές, παραμένουν ανικανοποίητες, προκύπτουν εγκληματικές πράξεις για παράνομη ιδιοποίηση των αγαθών των άλλων, γιατί το πρότυπο της επιτυχίας συνδυάζεται με το “ιδεώδες” της αχαλίνωτης απόκτησης πραγμάτων.
Όμως, τα όλο αυξανόμενα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας (ένοπλες επιθέσεις, φόνοι, βιασμοί) επιφέρουν η ανικανότητά του να επεξεργάζεται το μήνυμα της πληροφορίας, να σκέφτεται, να συνδιαλέγεται, γιατί η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια, γεμίζουν την ψυχή του θυμό, αγανάκτηση που εκρήγνυνται. Έτσι, ένας τέτοιος άνθρωπος γίνεται το μέσον για τη διατήρηση του  συστήματος.
 
4. Τρόπος ζωής στις μεγαλουπόλεις. Ο γρήγορος ρυθμός ζωής στα μεγάλα αστικά κέντρα και ο συνωστισμός αποπροσωποποιούν τον άνθρωπο. Γιατί δεν μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει το πρόσωπο του πλησίον του, αφού τα ανθρώπινα πρόσωπα συνεχώς αλλάζουν και οι εικόνες τους σβήνουν. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και η αγάπη για τον πλησίον αδυνατίζει. Δεν είναι πλέον ο συνάνθρωπος επώνυμη υπόσταση με την προσωπική της ιστορία, αλλά μια μονάδα που τον εξυπηρετεί και ύστερα τον προσπερνά αδιάφορα. Αχρηστεύεται η ατομικότητά του και πετιέται στα σκουπίδια.
 
5. Μ.Μ.Ε. Τα δίκτυα ενημέρωσης καλύπτουν την υδρόγειο και επηρεάζουν, με τη δύναμη της τεχνολογίας και κυρίως της εικόνας, τη γνώμη του πολίτη. Έτσι, τον υποτάσσουν αφού γίνεται παθητικός δέκτης των μηνυμάτων τους, τον χειραγωγούν για να έχει γνώμη καθ' υπαγόρευση των κέντρων που ελέγχουν τα ΜΜΕ.
 
6. Παιδεία. Η παιδεία έχει καταλήξει να λειτουργεί ως ένας μηχανισμός μεταφοράς και αποθήκευσης γνώσεων με σκοπό την αύξηση του μεριδίου κατά τη διανομή των υλικών αγαθών. Όμως, ο άνθρωπος παραμένει ακαλλιέργητος, ακόμα κι αν αποκτήσει ειδίκευση υψηλής ποιότητας, και μετατρέπεται σε αδιαφοροποίητη μάζα, σε ένα πλήθος με ρηχό ψυχισμό και γίνεται εύκολη λεία του κίτρινου τύπου και της προπαγάνδας. Δεν αντιστέκεται στην πνευματική δυνάστευση, δεν αγωνίζεται για ηθικές αρχές και αξίες γιατί δε συνειδητοποιεί την κενότητα και τη μειονεκτικότητά του. Χάνει την προσωπικότητα και την ανθρωπινότητά του.
 
7. Ο εαυτός. Η ζωή του ανθρώπου είναι αφόρητη, γεμάτη απογοητεύσεις, η ψυχή του γεμάτη απελπισία, ανία, τρόμο. Η ερημιά και ένα εσωτερικό άδειασμα τον κυριεύουν. Πολλές φορές, προσπαθώντας να αποδράσει, να ξεφύγει από τον εαυτό του, “σκοτώνει” το χρόνο του με τρόπους που υπονομεύουν την υγεία του ή τον ντροπιάζουν (αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια). Όταν οι διασκεδάσεις αυτού του είδους υπερβαίνουν το μέτρο, γίνονται έξη που τον καταδυναστεύουν και η απόδραση που επιχείρησε για να ξεφύγει το φόβο και τον κίνδυνο της ζωής ήταν αυταπάτη.
 
Υποκείμενος, λοιπόν, -αν όχι αιχμάλωτος ή υποχείριος- σε ένα κοινωνικό και οικονομικό σύστημα που πολλές φορές του θολώνει την όραση, μηχανοποιεί τη συμπεριφορά του, δένει τη σκέψη του, ο άνθρωπος χάνει την αξιοπρέπειά του, τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμησή του. Γίνεται το μέσον για την επίτευξη του σκοπού. Από τη δουλεία αυτή σώζεται αυτός που με τις διανοητικές δυνάμεις του αποστασιοποιείται, δεν αποδέχεται τον κόσμο ως δεδομένο, αλλά διαμορφώνει τις ηθικές, κοινωνικές και κοσμοθεωρητικές του αντιλήψεις.
 
πηγή φωτο: antikleidi.com
 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ
Καθηγητής
Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης – Το ταξί που σταμάτησε και ο 23χρονος Ιάσονας που δεν πρόλαβε

Βίντεο αποτυπώνει καρέ – καρέ το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη την περασμένη Παρασκευή έξω από την Βουλή, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 23χρονος Ιάσονας.

Στο βίντεο, τραβηγμένο από ψηλά, φαίνεται καθαρά η στιγμή του δυστυχήματος, όταν η μοτοσικλέτα χτυπά στο υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν αυτό έστριψε για να εισέλθει στην Βουλή.

Το βίντεο – ντοκουμέντο

Επισημαίνεται ότι το βίντεο έχει υποστεί κάποιου είδους επεξεργασία, καθώς υπάρχουν «θολωμένα» σημεία από την πρόσκρουση κι έπειτα -προφανώς διότι οι εικόνες είναι σκληρές- ενώ στο βίντεο ακούγεται και μια ανδρική φωνή, η οποία λέει: «Κοίταξε, θα σταματήσει το ταξί, να του κάνει να περάσει και ο άλλος θα ‘ρθει από μέσα. Κανένας δικός μας δεν εμπλέκεται».

Από τα έως τώρα στοιχεία ο 23χρονος ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας περνώντας μπροστά από τα «λουλουδάδικα» της Βουλής. Αριστερά της μηχανής βρισκόταν ταξί κινούμενο προς την ίδια κατεύθυνση. Στο αντίθετο ρεύμα, στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας, το υπηρεσιακό όχημα έστριβε αριστερά για περάσει την είσοδο του κοινοβουλίου.

Ο οδηγός του ταξί σταμάτησε, όχι όμως και ο 23χρονος που κινούνταν δίπλα του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το πίσω μέρος του ΙΧ. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι σηματοδότες ανόδου και καθόδου της Β. Σοφίας ήταν στο πράσινο, ωστόσο η είσοδος των οχημάτων στο παρκινγκ της Βουλής ρυθμίζεται με τροχονόμο.

Πηγή/Φωτογραφία:protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ