Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:46: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 18:22

Ξεπέρασαν κάθε όριο θράσους - Κοινοί εκβιαστές οι Τούρκοι: «Ή θα τα βρείτε μαζί μας ή δεν θα νιώσετε ποτέ ασφαλείς»!

Κοινός εκβιαστής  και θρασύς σαν η Ελλάδα να είναι «οθωμανική επαρχία» όπως την είχε αποκαλέσει άλλωστε και ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος ΑΚP Ομέρ Τσελίκ, λόγω των επιλογών της και των συμμαχιών που δημιουργεί κατά της επεκτατικής πολιτικής της Άγκυρας στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Τσελίκ αναφέρθηκε σε μία σειρά από ενέργειες της Ελλάδας, που χαρακτήρισε «αντιτουρκικές», μεταξύ αυτών και τις συμμαχίες που αναπτύσσει με την Αίγυπτο και άλλες χώρες που επισκιάζουν -σύμφωνα με τον ίδιο - τις συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Αισθανόμαστε μεγάλη λύπη για το ότι η Ελλάδα παρά τις διερευνητικές συνομιλίες συνεχίζει τις δραστηριότητες της ενάντια στην Τουρκία Οι διερευνητικές συνομιλίες άρχισαν στις 25 Ιανουαρίου και είναι να συνεχιστούν.

Αλλά είχαμε πει στην ελληνική πλευρά πως πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την ίδια ρητορική και το ίδιο ύφος. Αλλά δυστυχώς το συνεχίζουν αυτό. Επιθυμώ να αναφέρω πως σημειώσαμε την ανακοίνωση της Ελλάδας περί ικανοποίησης της, για την αντιτουρκική απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου.

Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν η Αίγυπτος παραχώρησε άδεια για έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, η Ελλάδα με μεγάλο άγχος, άρχισε πάλι μία αντιτουρκική δραστηριότητα και ξέρετε, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μετέβη στο Κάιρο.

Συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου. Σημειώνουμε και αυτές τις δραστηριότητες της Ελλάδας», δήλωσε συγκεκριμένα ο Τσελίκ, τονίζοντας συνεχώς τη φράση «το σημειώνουμε», ως και η χώρα μας αποτελεί προτεκτοράτο της Άγκυρας.

Οι βολές του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚP, στράφηκαν και κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, προειδοποιώντας πως οι χώρες που σήμερα συμμαχούν με την Ελλάδα, αύριο θα την… εγκαταλείψουν. Ο ίδιος επεσήμανε πως μόνο με «μία δίκαιη λύση με την Τουρκία», δηλαδή να δώσουμε το μισό Αιγαίο και τα ενεργειακά αποθέματα, εν είδη «προστασίας»  οι Έλληνες θα αισθάνονται ασφαλείς.

«Το είχα αναφέρει και στην προηγούμενη συνεδρίαση μας, υπό την επωνυμία «Φόρουμ Φιλία» προσπαθούν να οργανώσουν ένα φόρουμ ενάντια στην Τουρκία. Και πάλι στην τελευταία τους ανακοίνωση ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσαν πως θα εργαστούν για να πραγματοποιήσουν τις αποφάσεις αυτού του φόρουμ που εμείς απορρίπτουμε.

Και αυτό το σημειώνουμε. Κανείς να μην αμφιβάλει πως αυτά τα παρακολουθούμε και με τον απαραίτητο τρόπο θα δώσουμε σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και στο πεδίο τα απαραίτητα αντίποινα. Φυσικά η Ελλάδα με μερικές τακτικές συμμαχίες παράγει μία επιθετικότητα ενάντια στην Τουρκία.

Αλλά οι Έλληνες να ξέρουν πως εκτός από μία δίκαιη συμφωνία με την Τουρκία, δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να μπορεί να τους κάνει να αισθανθούν εμπιστοσύνη και να βλέπουν το μέλλον με εμπιστοσύνη. Εν προκειμένω όταν προσωρινά, κάποια κράτη για να λυγίσουν την Τουρκία, παίρνουν δίπλα τους την Ελλάδα, αυτό (οι Έλληνες) να μην το πιστεύουν ως μόνιμη συμμαχία. Αύριο αυτοί θα φύγουν και πάλι Ελλάδα και Τουρκία θα μείνουν μόνες τους στην περιοχή. Και μαζί θα δούμε και αυτό, αυτοί όταν τελειώσουν τα συμφέροντα τους, πάλι θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα» δήλωσε.
 
πηγή: pronews.gr
 
Διαβάστηκε 571 φορές