Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:38: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο – Οι πρώτες συζητήσεις για την λειτουργία των εκκλησιών την Μεγάλη Εβδομάδα – Όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της.

Από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής τέθηκε, όπως ήταν ευνόητο, το ζήτημα της λειτουργίας των εκκλησιών τις ημέρες της Μεγάλης Εβομάδας – ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα καλό, διαπιστώθηκε συναντίληψη και στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του εορτασμού του Πάσχα. Συμφωνήθηκε πως όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων εβδομάδων, ωστόσο ο προσανατολισμός είναι να ακολουθηθεί «μοντέλο Χριστουγέννων»: Λειτουργίες με περιορισμένο αριθμό πιστών και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

protothema.gr

foto protothema.gr

Μόλις τέσσερις μήνες έχουν περάσει, από την τότε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κου Πέτσα στις 16/11/2020, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι η χώρα μας εξασφάλισε 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της νόσου covid-19. Ενάμιση μήνα μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο, αποκάλυπταν ότι μια σειρά χωρών-μέλη της ΕΕ (ανάμεσα τους και η Ελλάδα), είχαν αγοράσει πολύ λιγότερα από το κοινοτικό ποσοστό που τους αναλογούσε.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας, αγόρασε 1,8 εκ δόσεων εμβολίου, αφήνοντας “στην άκρη” περίπου 2 εκ δόσεων, τα οποία δικαιούτο βάσει του κοινοτικού της μεριδίου. Την ίδια ώρα, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χώρες όπως η Ουγγαρία και η Γερμανία, προχωρούσαν σε διμερείς συμφωνίες με άλλες χώρες ή φαρμακευτικές εταιρείες εκτός της Ένωσης, για την ανοσολογική ενίσχυση των πληθυσμών τους. Συγκεκριμένα η Ουγγαρία, τέλη του Ιανουαρίου του 2021 προμηθεύεται εκτός των εμβολίων του κοινού εμβολιαστικού προγράμματος, το ρωσικό εμβόλιο “Sputnik V”, και το κινεζικό εμβόλιο “Sinopharm”.

Επίσης, και η Σερβία εφοδιάζεται με το παραπάνω κινεζικό εμβόλιο. Παράλληλα, η Γερμανία, προβαίνει στην αγορά μονοκλωνικών αντισωμάτων, τα οποία σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας Γενς Σπαν, λειτουργούν ως “παθητικός εμβολιασμός” και μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Ο “παράγοντας” Ντράγκι

Στις 25/2/2021, μια εβδομάδα μετά από την ορκωμοσία, του διορισμένου Ιταλού πρωθυπουργού και πρώην πρόεδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, οι εμπορικοί συσχετισμοί της εμβολιαστικής πολιτικής, δείχνουν να υφίστανται μια ελαφρά μετατόπιση, ίσων αποστάσεων, σε σχέση πάντα με το ¨γαλλογερμανικό άξονα” και τις μέχρι πρότινος, αναμενόμες γεωπολιτικές κινήσεις όσον αφορά τη χάραξη της εμβολιαστικής στρατηγικής της ΕΕ. Ο Μάριο Ντράγκι, τόνισε στους ηγέτες της ΕΕ, ότι η Ένωση πρέπει να αγοράσει περισσότερες δόσεις εμβολίου, ακόμα και εκτός του σχηματισμού της.

Στις 10/3/2021, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP, το ρωσικό ταμείο επενδύσεων RDIF, συνάπτει συμφωνία με τη φαρμακευτική εταιρεία Adienne (που εδρεύει στην Ελβετία), για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου “Sputnik V” στην Ιταλία. Η γείτονα χώρα, ευελπιστεί πως 10 εκ δόσεις εμβολίου, θα μπορούν να παραχθούν εκεί μέχρι το τέλος του έτους. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι και η Τσεχία και η Σλοβακία έχουν ήδη παραγγείλει δόσεις του “Sputnik V”, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ανάλογες διαπραγματεύσεις της Ρωσίας, με τη Γερμανία, τη Γαλλία, αλλά και την Ισπανία.

Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και η σκιά του 5ου Μνημονίου

Τη στιγμή που συντάσσεται το κείμενο, η χώρα μας καταγράφει 2.588 νέα κρούσματα, 706 διασωληνωμένους, και προχωρά στο θλιβερό σύνολο των 7.701 απωλειών από την αρχή της πανδημίας. Για ακόμη μια φορά, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζει τις αντοχές του, εν μέσω γενικού λόκνταουν με την εστίαση και το λιανεμπόριο να παραμένουν με “κατεβασμένα ρολά” για τους πελάτες τους. Μόλαταυτα, και ενώ τα μέτρα του λόκνταουν μαζί με τη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών κατά τις βραδινές ώρες, θα έπρεπε να συνιστούν μια εικόνα “επιδημικής αναχαίτισης”, διαπιστώνεται ότι είναι πλήρως ανεπαρκή να εξισορροπήσουν την κατάσταση.

Η αργή πορεία των εμβολιασμών, η προβληματική έως και ανύπαρκτη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, μαζί με την επιδείνωση των δομών υγείας, αλλά και του έμψυχου δυναμικού τους (γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί ασθενοφόρων), συνθέτουν μια πραγματικότητα παντελούς δυστοπίας, καθώς μπαίνουμε στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Εφόσον πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 45% του πληθυσμού της χώρας, για να υπάρξει η στοιχειώδης “λειτουργική ανοσία” σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων της κυβέρνησης κύριο Τσιόδρα, ποιά είναι η πρόβλεψη των αρμόδιων φορέων, μιας και η πορεία των εμβολιασμών βρίσκεται στο 4,4% ; Πώς θα μπορέσει η χώρα να ανακάμψει, ως προς την πανδημία, μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου ήδη από τον Απρίλιο; Γιατί η χώρα μας, δεν προχωράει και αυτή σε διμερείς συμφωνίες με άλλες χώρες ή εταιρείες εκτός της ΕΕ, ακολουθώντας το παράδειγμα και των άλλων κρατών-μελών της Ένωσης;

Η Οργάνωση Βάσης Αγρινίου του ΜέΡΑ25, θέτει αυτά τα ερωτήματα ενώπιον της τοπικής κοινωνίας, στη σκιά της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Εκτός από την πανδημία, η βαθιά οικονομική ύφεση στη χώρα, και τα επαπειλούμενα “λουκέτα” στο λιανεμπόριο, τονίζουν την ανάγκη για περισσότερη στήριξη και διαφάνεια εκ μέρους της Πολιτείας και των τοπικών φορέων.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 10/02/2021

Των:    Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης

Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:    Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ:    «Οι βανδαλισμοί στα σχολεία του Αγρινίου αναδεικνύουν την ανάγκη πρόσληψης σχολικών φυλάκων»

Κυρία και κύριοι Υπουργοί,

Με αφορμή την επ’ ολίγον διεξαγωγή των δια ζώσης μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου ασχολήθηκε με τα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά στο ζήτημα της ασφάλειας των σχολείων, με αφορμή πρόσφατα περιστατικά βανδαλισμών. Ο Δήμος Αγρινίου θα ήθελε, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, όχι μόνο να προσλάβει περισσότερες καθαρίστριες για τα σχολεία αλλά και φύλακες, καθώς, υπάρχουν σχετικά αιτήματα. Ήδη δέκα (10) σχολεία έχουν στείλει αίτημα στον Δήμο Αγρινίου για πρόσληψη σχολικών φυλάκων. Η εντύπωση που υπήρχε, μέχρι πρόσφατα, ήταν πως ο αριθμός των σχολείων που αντιμετωπίζουν τέτοιου τύπου προβλήματα ήταν μετρημένος στα δάκτυλα του χεριού. Για να υπάρχουν όμως τόσα αιτήματα από Διευθυντές σχολείων για προσλήψεις σχολικών φυλάκων το πρόβλημα, όπως φαίνεται, έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Αναγκαίο κρίνεται να ληφθούν, όσο πιο άμεσα, μέτρα προς αντιμετώπιση της θλιβερής αυτής κατάστασης, που τείνει να εξελιχθεί σε καθεστώς.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να αποτρέψετε τις καταστροφές που παρατηρούνται τελευταία στις Σχολικές Δομές Αγρινίου;
  2. Θα λάβετε την αναγκαία πρόνοια φύλαξης των σχολείων του Αγρινίου, καθώς οι βανδαλισμοί εντός αυτών τείνουν να αποτελέσουν μια παγιωμένη κατάσταση;
  3. Προτίθεσθε να προβείτε στην αυστηροποίηση των ποινών, σε όσους προκαλούν καταστροφές στην Δημόσια Περιουσία;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ : Απάντηση στην από 15-02-2021 με αριθμό 4156 Ερώτηση των Βουλευτών κ.κ. Α. ΑΒΔΕΛΑ και Κ. ΧΗΤΑ.

Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ό,τι μας αφορά και πλέον των διαλαμβανόμενων στο υπ' αριθ. 7017/4/24507-γ' από 06-11-2020 Έγγραφό μας, επί της με αριθμό 574/ 15-10-2020 Ερώτησης ενός εκ των ερωτώντων, από κοινού, Βουλευτών, σας γνωρίζουμε ότι, στη περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας (Δ.Α.) Ακαρνανίας, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες διενεργούνται, πλέον της παράλληλης δραστηριοποίησης των υπολοίπων ειδικών επιχειρησιακών Ομάδων (Ο.Π.Κ.Ε., ΔΙ.ΑΣ., Α.Δ.) -σε καθημερινή βάση- στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι, αλλά και εξειδικευμένες δράσεις (εποχούμενες περιπολίες, εξορμήσεις, συγκρότηση συνεργείων - ομάδων ελέγχου), με σκοπό αφενός μεν την αποτελεσματική διαχείριση κάθε είδους παραβατικότητας, συμπεριλαμβανομένων των αναφερόμενων στην εν θέματι ερώτηση μορφών, αφετέρου δε τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες.

Περαιτέρω, πλέον των αμιγώς αστυνομικών δράσεων για την πρόληψη και αποτροπή αυτής της μορφής παραβατικότητας, οι περιφερειακές αστυνομικές Υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες των αρμόδιων Φορέων και Αρχών. Ειδικότερα, ως προς το διαλαμβανόμενο στην Ερώτηση ζήτημα, σημειώνεται ότι, από την Δ.Α. Ακαρνανίας εκδηλώνονται όλες οι ενδεδειγμένες υπηρεσιακές ενέργειες, ενώ, προκειμένου να προσδιοριστούν οι δράσεις για την αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διευθυντή αυτής με τους Διευθυντές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου (που συστεγάζεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα), στην οποία επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, ενώ με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκε η λήψη επιπλέον μέτρων αστυνόμευσης στην εν λόγω σχολική μονάδα.

Τέλος, δέον να σημειωθεί ότι υποστηρικτικά στο έργο της Αστυνομίας θα τύγχαναν τα εξής μέτρα:

  • εξασφάλιση κονδυλίων προς τον σκοπό της πρόσληψης σχολικών φυλάκων ή προσωπικού ασφαλείας, για την επιτήρηση των σχολικών κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες,

τοποθέτηση καμερών επιτήρησης σε εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους των σχολείων και

τοποθέτηση επαρκούς φωτισμού, εντός και πέριξ των σχολικών κτιρίων, σε ικανό ύψος και με προστατευτικές μπάρες, για την πρόληψη και αποτροπή καταστροφής αυτών.

O ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γιώργος Βαρεμένος προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, αναφορικά με την πρόσφατη ανάρτηση δασικών χαρτών στην Αιτωλοακαρνανία και την μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε.

Αφού επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, έχουν δημιουργήσει ένα απίστευτο επιτελικό μπάχαλο και σοβαρά συνταγματικά ελλείμματα που οδηγούν σε βραχυκύκλωμα και σε κατάρρευση αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση, ο κ. Βαρεμένος τονίζει ότι οι αναρτηθέντες χάρτες παρουσιάζουν πολλές και σημαντικές ελλείψεις και λάθη.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των Δήμων Αμφιλοχίας και Θέρμου, ο βουλευτής καλεί τον αρμόδιο υπουργό να πράξει όλα όσα επιβάλλονται για να προχωρήσει αυτή η μεταρρύθμιση χωρίς να προκαλούνται αδικίες λόγω σφαλμάτων της διοίκησης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΘΕΜΑ:  «Τεράστια αναστάτωση στην Αιτωλοακαρνανία από την ανάρτηση των δασικών χαρτών»

Όταν ανέλαβε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα μας, με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, είχε κυρωμένους δασικούς χάρτες μόνο για το 1% της έκτασής της. Η κατάσταση αυτή άλλαξε, χάρη στην αποφασιστικότητα και στην επιμονή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα η  Ελλάδα  τον Μάιο του 2019 να έχει αναρτήσει το 55% της έκτασής της σε δασικούς χάρτες, να έχει κυρώσει το 44% και να είναι ανατεθειμένοι όλοι οι υπόλοιποι δασικοί χάρτες (45% της χώρας), έτσι ώστε στο τέλος του 2020 να είχε ολοκληρωθεί ανάρτηση όλων των χαρτών της χώρας αλλά και η κύρωση της συντριπτικής τους πλειοψηφίας.

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών την περίοδο 2015 – 2019, ανέδειξε μεγάλα προβλήματα στη διαχείριση του δασικού και αγροτικού χώρου, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν με αλλαγές στη δασική νομοθεσία. Έγινε έντονη προσπάθεια να επιλυθούν και, στα περισσότερα, αυτό επιτεύχθηκε.

Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο τότε ΥΠΕΝ κ. Χατζηδάκης προσωπικά, βάλθηκαν εξ αρχής να ξηλώσουν αυτή την εμβληματική μεταρρύθμιση: Ακυρώθηκαν οι προηγούμενοι νόμοι, ακυρώθηκαν οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες, πάγωσαν οι προσλήψεις δασικών υπαλλήλων, ενώ παράλληλα είχαμε α) διοικητικές πράξεις αμφιβόλου εγκυρότητας να εισάγονται στους χάρτες, β) αγροτικές εκτάσεις από ένα αρχείο της ΑΓΡΟΓΗΣ, που δεν είναι σύμφωνο με τη δασική νομοθεσία, να εξάγονται από τη δασική γη ή από τον δασικό χάρτη και γ) ακύρωση ακόμη  και χαρτών που δεν είχαν αντιρρήσεις, χωρίς δικαιολογία.

Η προχειρότητα, η ασάφεια και οι ελλείψεις των θεσμικών ρυθμίσεων του νόμου 4685/2020 και των Υπουργικών Αποφάσεων και Εγκυκλίων που ακολούθησαν, είχαν ως αποτέλεσμα την ανάρτηση των αναμορφωμένων χαρτών με πολλές και σημαντικές ελλείψεις και λάθη.

Η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει το ζήτημα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, έχουν δημιουργήσει ένα απίστευτο επιτελικό μπάχαλο και σοβαρά συνταγματικά ελλείμματα που οδηγούν σε βραχυκύκλωμα και σε κατάρρευση αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση.

Αυτό συνέβη και στην Αιτωλοακαρνανία, όπου η πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση. Έτσι, τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Αμφιλοχίας και Θέρμου, σε πρόσφατες ομόφωνες αποφάσεις τους επισημαίνουν ότι αγροτεμάχια για τα οποία έχουν εκδοθεί νόμιμες οικοδομικές άδειες, αγροτεμάχια για τα οποία υπάρχουν ήδη πράξεις αποχαρακτηρισμού, ξεκάθαρες αγροτικές κοινοτικές ή ιδιόκτητες γαίες, είναι μερικές μόνο περιπτώσεις που δημιουργούν «πρόδηλες» στρεβλώσεις των δασικών χαρτών της Αιτωλοακαρνανίας..

Επίσης, ζητείται να δοθεί επαρκής χρόνος υποβολής αντιρρήσεων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την πανδημία, αλλά και να γίνει με μειωμένο κόστος για τον πολίτη σε αυτή την περίοδο κρίσης και να προσληφθούν από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες εξειδικευμένοι υπάλληλοι, με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Επειδή η συνολική πολιτική που ακολούθησε εξ αρχής η παρούσα κυβέρνηση είχε ως στόχο να ακυρώσει την εμβληματική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τους δασικούς χάρτες, δημιουργώντας ένα «επιτελικό» μπάχαλο με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, παλινωδίες κλπ.

Επειδή η προχειρότητα, η ασάφεια και οι ελλείψεις των θεσμικών ρυθμίσεων του νόμου 4685/2020 και των Υπουργικών Αποφάσεων και Εγκυκλίων που ακολούθησαν, έχουν σαν αποτέλεσμα την ανάρτηση των αναμορφωμένων χαρτών με πολλές και σημαντικές ελλείψεις και λάθη.

Επειδή η ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Αιτωλοακαρνανία έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση, που αποτυπώνονται, μεταξύ άλλων, και σε πρόσφατες ομόφωνες αποφάσεις των Δήμων Αμφιλοχίας και Θέρμου,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας:

·         Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβείτε σε σχέση με την αναστάτωση και τις πάνδημες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την, ως φαίνεται, πρόχειρη και βρίθουσα σφαλμάτων, ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Αιτωλοακαρνανία;

·         Πιο συγκεκριμένα, προτίθεστε να δώσετε τον απαραίτητο χρόνο για τη διαδικασία διόρθωσης των χαρτών και στη συνέχεια υποβολής των αντιρρήσεων λαμβάνοντας υπόψη ότι, η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς συνεχιζόμενου lockdown,, όπως ζητούν με ομόφωνες αποφάσεις τους τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Αμφιλοχίας κι Θέρμου;

·         Σκοπεύετε να προχωρήσετε στην πρόσληψη του αναγκαίου εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια και ταχύτητα, στο μέτρο που τους αναλογεί, στο ουσιωδώς αναπτυξιακό έργο της σύνταξης, ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών;

Ο ερωτών βουλευτής

Βαρεμένος Γεώργιος

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αγρινίου, πραγματοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σπήλιος Λιβανός.

Τον ΥΠΑΑΤ υποδέχθηκε ο Διοικητής κ. Ανδρέας Τσώλης.

Ο κ. Λιβανός επισκέφτηκε το Εμβολιαστικό Κέντρο, στο οποίο συναντήθηκε και ευχαρίστησε τους γιατρούς, νοσηλευτικές και διοικητικό προσωπικό για τη συνεχή παρουσία και φροντίδα τους.

Συνομίλησε με πολίτες που εμβολιάσθηκαν, ή ανέμεναν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν. Οι πολίτες του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την οργάνωση και την πολύ καλή ροή που υπάρχει στην υποδοχή και στον εμβολιαστική διαδικασία – γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου στην ενημέρωση που έκανε στον κ. Λιβανό.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ που φιλοξενείται σε χώρο του Νοσοκομείου και είχε μακρά συνομιλία με διασώστες, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει εν μέσω πανδημίας το ΕΚΑΒ και του ζήτησαν να τα μεταφέρει αρμοδίως, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Ο κ. Λιβανός τους συνεχάρη για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης.

Ακολούθως συναντήθηκε με εκπροσώπους του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Ο ΥΠΑΑΤ τους εξέφρασε τις ευχαριστίες της πολιτείας για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά, ως μπροστάρηδες στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, άκουσε τα προβλήματά τους και δεσμεύθηκε να μεταφέρει στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας τις προτάσεις τους.

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ