Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:16: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021

Το συλλαλητήριο και την πορεία των χιλιάδων συμπολιτών μας στη Νέα Σμύρνη απόψε (9/3/2021) που εξέφραζαν την οργή τους ενάντια στην απροκάλυπτη κρατική βία, την έπνιξε στα δακρυγόνα και την διέλυσε η συνδυασμένη επιχείρηση των δυνάμεων καταστολής με τους προβοκάτορες της ασφάλειας και του βαθέως κράτους. 

Οι στρατιωτικοποιημένες μονάδες με τα κρυμμένα διακριτικά, τον παράνομο οπλισμό τους και την επένδυση α-λα ρόμποκοπ, που τους διοχετεύει η κυβέρνηση καθημερινά στους δρόμους για να συνηθίζει ο κόσμος την ασφυκτική ανάσα της κρατικής καταστολής γύρω του, συνεργάστηκαν άψογα γι’ άλλη μια φορά με το alter ego τους, τους κουκουλοφόρους με τους λοστούς και τις μολότοφ που δουλειά τους είναι να συμβάλλουν στη διάλυση κάθε μαζικής λαϊκής εκδήλωσης ενάντια στο καθεστώς.

Εκατοντάδες είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο αστυνομικών οργάνων με πολιτική περιβολή ή και με κουκούλες, που πρωτοστατούν σε βίαια επεισόδια και ασχήμιες προκειμένου να διαλυθούν διαδηλώσεις, ενώ στη συνέχεια τα ίδια πρόσωπα χαριεντίζονται συναδελφικά με τους άνδρες των δυνάμεων καταστολής. Όπως και η κατά καιρούς παραδοχή των ντοκουμέντων αυτών από τις αστυνομικές διοικήσεις, με τις επανειλημμένες υποσχέσεις ότι «θα διαταχθεί η διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης». Ποτέ και καμιά κυβέρνηση δεν προχώρησε στο ξήλωμά τους, αλλά αντίθετα, όχι μόνο τις συντηρούσαν αλλά και ενίσχυαν τη δύναμη κρούσης τους.

Οι ομάδες αυτές λειτουργούσαν και λειτουργούν σαν καρκίνωμα μέσα στο σώμα της αστυνομίας. Το βαθύ κράτος της χουντικής διακυβέρνησης, δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να καταστείλει εν τη γενέσει της κάθε λαϊκή αντίσταση, ακόμη και θυματοποιώντας άνδρες των δυνάμεων καταστολής όπως έγινε απόψε.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικές οι ανακοινώσεις των κομμάτων που άσκησαν κυβερνητική εξουσία. Ιδιαιτέρως η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που κώφευσε όταν υψηλά ιστάμενα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, πρότειναν την διάλυση των ομάδων αυτών στην διακυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστεράς». Ήταν σε θέση να το πράξουν αφού τους γνώριζαν πολύ καλά, γνωρίζανε τις διαπλοκές τους και τη σύνδεσή τους με τα μυστικά κονδύλια. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του προτίμησαν να ακολουθήσουν την πεπατημένη κι αντί ν’ αδράξουν την ευκαιρία, αντιθέτως, τις ενίσχυσαν. 

Η κινητοποίηση του κόσμου στη Νέα Σμύρνη απέναντι στις δικτατορικές μορφές διακυβέρνησης που όλοι μας βιώνουμε, δεν είναι απλά οργή και αγανάκτηση. Αποτελεί πράξη συνειδητή, όσο συνειδητή ήταν και η αντίσταση του λαού απέναντι στη χούντα. Αυτές οι αυθόρμητες αντιδράσεις των πολιτών, θα πρέπει να μετουσιωθούν σε παλλαϊκό ρεύμα αντίστασης που θα γκρεμίσει τη χούντα του καθεστώτος της υποτέλειας και της ρεμούλας. Για να λήξει επιτέλους αυτός ο ολετήρας που εξοντώνει τις ζωές και τις περιουσίες μας και ξεπουλάει την πατρίδα μας εδώ και 10 χρόνια. 

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2021

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι θλιβερές εικόνες βίας πρέπει να είναι οι τελευταίες δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του για τα επεισόδια και τον τραυματισμό αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στην Νέα Σμύρνη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού, επεσήμανε ότι «η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει». «Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά» επεσήμανε.

Προειδοποίησε δε ότι «δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας» και απάντησε σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν ότι «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας.  Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Πηγή: iefimerida.gr

Σοκάρει η εικόνα του τραυματία αστυνομικού

Σε ένα άνευ προηγούμενου ξέσπασμα λαϊκή οργής εξελίσσεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Νέα Σμύρνη με τα επεισόδια να σημειώνονται αυτή την ώρα στην περιοχή, με πέτρες, χημικά και μολότοφ κοντά στο αστυνομικό τμήμα όπου κατευθύνθηκε η μεγάλη πορεία κατά της κυβερνητικής βίας, με αφορμή τον ξυλοδαρμό νεαρού από αστυνομικούς στο Άλσος της πόλης την Κυριακή.

Όπως ανέφερε το Open ομάδα διαδηλωτών που βρίσκονται στην πορεία, έριξε μολότοφ και πέτρες προς δυνάμεις της αστυνομίας κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχές. Οι Αρχές απάντησαν με χημικά και με χρήση της αύρας.

Δείτε την έκτακτη εκπομπή του pronews.gr:

Μερικές δεκάδες άτομα προσέγγισαν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής φεύγοντας από το κύριο σώμα της πορείας και το «πολιόρκησαν» με ρίψη μολότοφ.

Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών με τους άνδρες των ΜΑΤ να απωθούν τους επιτιθέμενους, οι οποίοι απάντησαν στήνοντας οδοφράγματα με κάδους.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Βρίσκεται πεσμένος στο οδόστρωμα, ενώ αναμένεται ασθενοφόρο.

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στη μηχανή του, τον πέταξαν κάτω και στη συνέχεια ξεκίνησαν να τον κλωτσούν με βία.



Νωρίτερα η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε ξεκινήσει στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με αφορμή τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής με τους διαδηλωτές να έχουν ξεπεράσει 5.000 και ξεκίνησαν πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Περιφερειακά της πλατείας Νέας Σμύρνης αναπτύχθηκαν κλούβες της αστυνομίας, ενώ στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ. έχει φέρει και δύο «Αύρες».

Η αστυνομία διέκοψε από τις 17:00 τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και διεξάγονται μόνο στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

Επίσης, πάλι με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν οι σταθμοί Συγγρού- Φιξ, Ν. Κόσμος, Αγ. Δημήτριος και Ακρόπολη. Τέλος, από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση.

ΠΗΓΉ: PRONEWS.GR

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Αντιδρούν οι πολίτες στα γεγονότα της Κυριακής

Βροντερό παρών δίνει ο κόσμος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και στέλνει το δικό του μήνυμα προς όλους τους κυβερνόντες μετά το περιστατικό της επίθεσης κατά νεαρού το μεσημέρι της Κυριακής που ουσιαστικά ήταν ένα ακόμα περιστατικό κυβερνητικής βίας καθώς η κυβέρνηση είναι αυτή που πιέζει και τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε ένα ανηλεές κυνήγι όποιου πολίτη αντιδρά.

Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει την Πλατεία της Νέας Σμύρνης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά τα γεγονότα της Κυριακής.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν ανοίξει πανό με τη φράση «πονάω», η οποία χαρακτήρισε το περιστατικό αστυνομικής βίας κατά πολίτη, ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά της ένστολης τρομοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία έχει ανακοινώσει τη διακοπή των δρομολογίων του τραμ από τις 17:00 στην περιοχή. Μέχρι νεοτέρας, τα δρομολόγια θα διεξάγονται μόνο στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις επίσημες προκλήσεις ΣΥΡΙΖΑ για πορείες και συγκεντρώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με γραπτή δήλωσή του, ο Πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας».

«Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ. Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα, να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του. Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα», καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης υπάρχει κάλεσμα συλλογικοτήτων και ομάδων για συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, κατά της «αστυνομικής βίας».

Ανάμεσα στις οργανώσεις που καλούν στη σημερινή συγκέντρωση είναι και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Πηγή: iefimerida.gr