Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:44: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

Τι είπε για τις περιοχές που έδωσε για έρευνα η Αίγυπτος

Το σύνθημα της έναρξης των συνομιλιών μεταξύ Άγκυρας και Καΐρου για τον τεμαχισμό και το μοίρασμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έδωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε πως πιθανόν Αίγυπτος και Τουρκία να υπογράψουν συμφωνία για ΑΟΖ στο μέλλον. 

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου έγιναν στον απόηχο της ανακήρυξης από το Κάιρο θαλασσίων οικοπέδων με βάση τις τουρκικές συντεταγμένες για την υφαλοκρηπίδα. Για το θέμα τοποθετήθηκαν χθες στην εκπομπή PRONEWS του Τάσου Γκουριώτη, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης και ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως όταν η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία με την Ελλάδα σεβάστηκε τα νότια σύνορα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί μονομερώς στα Ηνωμένα Έθνη.

«Αυτό το δείχνουν και οι σεισμικές έρευνες εντός της αιγυπτιακής υφαλοκρηπίδας, χωρίς να υπεισέρχεται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, και οι αδειοδοτήσεις τις οποίες παρείχε. Αυτό δείχνει ότι σέβεται την υφαλοκρηπίδα μας και αυτό το καλωσορίζουμε θετικά» υποστήριξε ο Τσαβούσογλου και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία και η Αίγυπτος είναι οι  δύο χώρες με τα μεγαλύτερα σύνορα και ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο.

«Μπορούμε να διαπραγματευτούμε το ζήτημα των θαλάσσιων ζωνών και να υπογράψουμε μια συμφωνία μεταξύ μας στο μέλλον, με βάση την πορεία των σχέσεών μας» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας για το ενδεχόμενο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου,  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας..

Η αρχή έγινε την προηγούμενη βδομάδα που όπως αποκάλυψε πρώτο το pronews.gr το Κάιρο προχώρησε σε μία κίνηση σοκ ανακηρύσσοντας θαλάσσια οικόπεδα για έρευνες τα οποία έχουν χαραχτεί βάση των συντεταγμένων της Άγκυρας για την τουρκική υφαλοκρηπίδα. 

Η κίνηση Τσαβούσογλου ήταν δεδομένη μετά τους πανηγυρισμούς των τουρκικών ΜΜΕ.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος αναφέρει σε δήλωση του απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό:

Πόσο κοψοχρονιά, κε υπουργέ;

Είναι ακατανόητη και πάντως μη-αποδεκτή η δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λιβανού, ότι οι παραγωγοί πρέπει να πωλούν τα εσπεριδοειδή έστω και κοψοχρονιά.

Πόσο κοψοχρονιά; Να δίνουν απ’ την τσέπη τους τα έξοδα μεταφοράς στους εμπόρους; Η αλήθεια είναι ότι παραγωγοί αρνούνται να πουλήσουν στο 0,15 € το κιλό και καλούν γνωστούς να φορτώσουν τζάμπα, για να έχει τουλάχιστον κοινωνικό αντίκτυπο η ενέργειά τους.

«Να διαπιστωθεί η διαταραχή», λέει ο κ. υπουργός. Μεγαλύτερη διαταραχή από το να μην έχει νόημα να πουλήσεις το προϊόν υπάρχει; Δυνατότητα διεκδίκησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση κονδυλίων για αποζημιώσεις, λόγω Covid, αποδεδειγμένα υπάρχει, όπως επίσης και δυνατότητα να ενισχυθούν οι παραγωγοί από άλλες πηγές λόγω έκτακτων συνθηκών.

Το κοψοχρονιά έχει και τα όριά του.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντιπολίτευση που τριχολογεί και τρίχας αναλέγεται

Του Άκη Ροδίτη.

Χωρίς αμφιβολία η συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης στην Βουλή ήταν μια αποκαθήλωση για τον Αλέξη Τσίπρα, η επιβεβαίωση της συντριπτικής ανωτερότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη και μια ακόμα ένδειξη της ανισορροπίας στο αστικό μας πολίτευμα, με τον ριζοσπάστη ΣΥΡΙΖΑ στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και το ΚΙΝΑΛ ουραγό στα κελεύσματά του.

Δεν ήταν και λίγες οι στιγμές για τον πρώην πρωθυπουργό, που από την επίθεση βρέθηκε κολλημένος στα σχοινιά. Από την άλλη η αδυναμία του να αποστασιοποιηθεί από τον Πολάκη και τον Βαξεβάνη και η άρνησή του να αποποιηθεί την υψηλή επικαρπία της βιομηχανίας παραγωγής λάσπης των υπογείων της Κουμουνδούρου, τον έχρισαν και επισήμως μοναδικό κληρονόμο της «αυριανικής» επικοινωνιακής σχολής. Το πολιτικό προσωπικό και την εκλογική δεξαμενή που γαλουχήθηκαν πολιτικά και πολιτισμικά για δεκαετίες μέσα από την φυλλάδα –δολοφόνο χαρακτήρων του αείμνηστου Γιώργου Κουρή, τα κληρονόμησε ήδη από την εποχή των αγανακτισμένων του Συντάγματος. Τότε που οι συντελεστές της οικονομικής μας χρεοκοπίας ανήγαγαν τα συντεχνιακά τους συμφέροντα σε ιδεολογία και στοιχήθηκαν πίσω από το «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» ακροαριστερό μόρφωμα του 3% για να τα προστατέψουν.

Εκτός όμως από την επιβεβαίωση των ιδεολογικών του καταβολών, της «βαριάς» κληρονομιάς των «Σταμουλοκολλάδων» που κουβαλάει στις πλάτες του και τη νοοτροπία των καταλήψεων που τον τραβάνε πίσω, ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε για ακόμα μια φορά την ένδεια προτάσεων που τον χαρακτηρίζει όταν δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις απαιτήσεις της συζήτησης. Κάτι που τελικά έκανε ο Πρωθυπουργός, αποδεικνύοντας πανηγυρικά ότι οι ψηφοφόροι, μετά από την κρυάδα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εμπιστεύονται ηγέτες που μπορούν να δώσουν λύσεις και όχι οπορτουνιστές ατακαδόρους που διαφημίζονται ως «λυτρωτές» στο σανίδι του Λαζόπουλου και στα δαιδαλώδη forumτου διαδικτύου.

Από την άλλη το ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γεννηματά, αναλαμβάνοντας τον περίοπτο ρόλο του φανοστάτη στον ανεκπλήρωτο έρωτα της Προοδευτικής Συμμαχίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσοχατζοπουλικού ΠΑΣΟΚ, το μόνο που καταφέρνει είναι να δηλητηριάζει καθημερινά τα αυλάκια άρδευσης της αστικής μας δημοκρατίας, στερώντας της παράλληλα μια σοβαρή Κεντροαριστερά που θα αποκαταστήσει το δίπολο και θα επαναφέρει μετά από 10 χρόνια κρίσης την πολυπόθητη πολιτική ισορροπία. Μέσα στη δεκαετή οικονομική και πολιτισμική κρίση που βιώσαμε οι αρχές έχασαν με βίαιο τρόπο το νόημά τους, αφού πια «όλοι είναι ίδιοι». Η Δεξιά με την Αριστερά, το δημόσιο με το ιδιωτικό, το καλό με το κακό και το νόμιμο με το παράνομο μπερδεύτηκαν μεταξύ τους, ενώ οι αξίες υπονομεύτηκαν μέσα από πρόσωπα, οργανώσεις και κομματικά μορφώματα που έχουν συνηθίσει να τις χρησιμοποιούν μόνο συγκυριακά και μόνο ως συνθήματα. Η έλλειψη ενός αξιόπιστου κεντροαριστερού πόλου, ενός ισχυρού ΚΙΝΑΛ εν προκειμένω, που θα κερδίσει και θα φέρει πίσω τους εγκλωβισμένους στον ΣΥΡΙΖΑ κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, είναι εντονότερη από ποτέ. Το πολιτικό μας σύστημα για να ισορροπήσει, πέρα από μια ισχυρή και σοβαρή κυβέρνηση, χρειάζεται και μια εξίσου ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

            Θεσσαλονίκη, 10/02/2021

Του:        Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:        Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

        Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:    «Ανάγκη ανακαίνισης και αξιοποίησης των εμβληματικών καπναποθηκών Παπαστράτου στο Αγρίνιο»

Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Τον Νοέμβριο του 2019, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος Παπαστράτου και της τοπικής Δημοτικής πολιτικής ηγεσίας αποφασίστηκε η κατάργηση του Ιδρύματος και η παραχώρηση της περιουσίας του στον Δήμο Αγρινίου. Θυμίζουμε ότι, η περιουσία του Ιδρύματος περιλαμβάνει τα δυο κτήρια των παλαιών καπναποθηκών Παπαστράτου και το αποθεματικό του, που ανέρχεται σε περίπου 1,4 εκατ. ευρώ. Αυτή ήταν μια κομβικής σημασίας απόφαση του Ιδρύματος, αφού, πλέον, ο Δήμος Αγρινίου θα αποκτούσε τη δυνατότητα να διασώσει, να ανακαινίσει και να αξιοποιήσει αυτά τα εμβληματικά κτήρια,  που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της πόλης του Αγρινίου. Σήμερα, Φεβρουάριο του 2021, 15 μήνες μετά, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το ανωτέρω θέμα. Κάθε μέρα που περνά, η κατάσταση των άνω κτηρίων επιδεινώνεται δραματικά και σε λίγο θα είναι οριακή. Είναι αναγκαία η εγρήγορση όλων των θεσμικών παραγόντων για την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε τα εγκαταλειμμένα για δεκαετίες κτήρια των καπναποθηκών Παπαστράτου να μπορέσουν κάποια στιγμή να ζωντανέψουν ξανά.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων του Ιδρύματος Παπαστράτου στον Δήμο Αγρινίου; Αν όχι, σε ποιους λόγους οφείλεται η πολύ μεγάλη σχετική καθυστέρηση;

 

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να αποκατασταθούν και να αξιοποιηθούν τα ως άνω ανυπολόγιστης ιστορικής και καλαισθητικής σημασίας εμβληματικά κτήρια, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης του Αγρινίου;


Ο ερωτών Βουλευτής

 

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 16/02/2021

Του:            Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:       Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ:     «Άμεση ανάγκη ανέγερσης νέου σύγχρονου κτηρίου για την πυροσβεστική υπηρεσία Αγρινίου» 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Οι σημερινές εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αγρινίου, στεγαζόμενες σε ένα παλιό κτήριο, στο κέντρο της πόλης και χωρίς εύκολη πρόσβαση, δεν διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας και δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή και υγιεινή παραμονή του προσωπικού εντός των χώρων τους. Το κτήριο, όπου στεγάζεται τώρα η πυροσβεστική υπηρεσία, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, που οφείλονται στην παλαιότητα του. Εδώ και 7 χρόνια, ξεκίνησε η προσπάθεια για ανταλλαγή οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου με οικόπεδο ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου για την ανέγερση ενός σύγχρονου σχετικού κτηρίου. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν γνωρίζει κανείς στην περιοχή για κάποια εξέλιξη στο ανωτέρω θέμα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,


Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να παρέμβετε καταλλήλως, ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η διαδικασία για την ανωτέρω ανταλλαγή οικοπέδων, προκειμένου να μην χαθούν οι προθεσμίες των σχετικών  με τις επί τούτου χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων, ώστε να καταστεί εφικτή η ανέγερση νέου κτηρίου για την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγρινίου;

2. Υπάρχει πρόβλημα με την άνιση αντικειμενική αξία των δυο άνω αναφερόμενων οικοπέδων; Αν ναι, σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την επίλυση του σχετικού προβλήματος, ώστε μετά την σχετική διευθέτηση να προχωρήσει η ως άνω ανταλλαγή και ο Δήμος Αγρινίου να μπορέσει να αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο κτήριο για την Πυροσβεστική του Υπηρεσία;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός , σε συνέχεια των τακτικών συναντήσεων και επικοινωνιών που έχει με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, είχε και πάλι σήμερα μακρά συνεργασία με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για το μείζον θέμα της μαρίνας του Μεσολογγίου και τις ενέργειες που γίνονται για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης.
 
Ο κ. Λιβανός τόνισε ότι η ανάγκη δραστικών λύσεων για το θέμα της μαρίνας και η εξεύρεση οριστικής και αποτελεσματικής λύσης είναι πλέον επιτακτική. Η ολοκλήρωση του έργου της μαρίνας θα συμβάλει αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο της πόλης του Μεσολογγίου, αλλά και ολόκληρης της Αιτωλοακαρνανίας, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και διευκολύνοντας την προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου.
 
Αμφότεροι οι υπουργοί δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία προς όφελος των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας και του δημοσίου συμφέροντος.
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση για τη δήλωση Δρίτσα

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη δήλωση Δρίτσα για την 17 Νοέμβρη εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς την ατυχή.

«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής.

Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές.

Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα» αναφέρει η επίσημη τοποθέτηση του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Η επίμαχη δήλωση Δρίτσα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη πως «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων, των τρομοκρατικών. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

Πηγή: ethnos.gr