Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:49: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 18:20

Γ. Βαρεμένος : Για κάποια από τα Τμήματα ο Συρίγος με αυτά που είπε μοίρασε κόλλυβα

Την απάντηση υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου αναφορικά με την πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για την αναδιάταξη του χάρτη των Τμημάτων του σχολίασε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος μιλώντας στο “Δυτικά Fm 92,8” και το Δ. Παπαδάκη.

“Η απάντηση του υφυπουργού ήχησε στα αυτιά μου ως ένα μνημόσυνο πριν ακόμη και από τον οριστικό θάνατο ορισμένων Τμημάτων, ιδιαιτέρως του Αγρινίου. Κάθε άλλα παρά ο κ. Συρίγος απέρριψε την πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών” είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βαρεμένος ενώ στα περί υπογεννητικότητας που επικαλέστηκε ο Αγγέλος Σύριγος ο Γ. Βαρεμένος αντέτεινε ότι “με την θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής επιτείνονται οι συνέπειες της υπογεννητικότητας”.

Μιλάμε αν όχι για αργό θάνατο, για εκτέλεση πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Αιτωλοακαρνανία, εκτίμησε συνολικότερα ο Γ. Βαρεμένος και πρόσθεσε με νόημα ότι “η ειλικρίνεια του Άγγελου Συρίγου είναι ένας πένθιμος ήχος για τα πανεπιστημιακά Τμήματα της περιοχής, καθώς η Κυβέρνηση φαίνεται να μην θέλει την περιφερειακή πανεπιστημιακή εκπαίδευση”.

“Η παγκόσμια τάση είναι να υπάρχουν συνέργειες πανεπιστημίων από διαφορετικές χώρες και εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε συνέργειες μεταξύ Τμημάτων διαφορετικών νομών;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις προτεινόμενες μεταφορές και συγχωνεύσεις Τμημάτων από την πλευρά του Πανεπιστημίου.

Τέλος σύμφωνα με το Γ. Βαρεμένο στην Αιτωλοακαρνανία πρέπει να σημάνει συναγερμός και να δείξουμε ότι τα Τμήματα αυτά είναι αναγκαία για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής. “Αν δεν κινηθούμε συντονισμένα και δυναμικά θεωρώ ότι για κάποια από τα Τμήματα ο υφυπουργός με αυτά που είπε σήμερα μοίρασε κόλλυβα” είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρεμένος.

agrinioculture.gr