Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:26: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 00:21

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Μούδιασμα και οργή μετά τις καταγγελίες για νοθεία

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Μούδιασμα και οργή μετά τις καταγγελίες για νοθεία Έχει πράγματι τη διάθεση ο πρώην πρωθυπουργός να ανατινάξει την εκλογική διαδικασία; Οι συνεργάτες του είναι κατηγορηματικοί. Η υπόθεση είναι σοβαρή και θα πρέπει να εξεταστεί.

Που το πάει ο Γιώργος Παπανδρέου;» Η καταγγελία του πρώην πρωθυπουργού με την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ κάνει λόγο για νοθεία κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών προκάλεσε προβληματισμό αλλά και ανησυχία στο Κίνημα Αλλαγής.

Μετά τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Νίκου Ανδρουλάκη έρχεται τώρα αυτή η καταγγελία που επί της ουσίας θέτει, όπως λέγεται, τη βάση για αμφισβήτηση του αποτελέσματος των εκλογών της Κυριακής.

Έχει πράγματι τη διάθεση ο πρώην πρωθυπουργός να ανατινάξει την εκλογική διαδικασία; Οι συνεργάτες του είναι κατηγορηματικοί.

Η υπόθεση είναι σοβαρή και θα πρέπει να εξεταστεί. «Όταν υπάρχουν καταγγελίες και τα στοιχεία δείχνουν ότι άλλος είναι ο αριθμός των διαπιστευμένων και άλλος ο αριθμός των ψηφοδελτίων που έπεσαν στις κάλπες δεν γίνεται να μην εξεταστεί» τονίζουν και επισημαίνουν ότι η διερεύνηση των καταγγελιών «είναι θέμα διαφάνειας και δημοκρατίας».

Τονίζουν μάλιστα, με έμφαση ότι η καταγγελία δεν αφορά κάποιον από τους υποψηφίους και ο στόχος της είναι να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής.

Όμως, το οξυμένο κλίμα των τελευταίων ημερών γεννά πολλά σενάρια για την επόμενη μέρα και για τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου. Γιατί επέλεξε την τακτική της όξυνσης;

Για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του και να διεκδικήσει τη νίκη ή να αποφύγει μια ήττα μεγάλων διαστάσεων;

Η μήπως στρώνει το έδαφος για μια μελλοντική ρήξη και αποχώρηση στη συνέχεια;

Οι συνομιλητές του κ. Παπανδρέου θεωρούν αστεία αυτή τη σεναριολογία.

Όμως, το κλίμα έχει αρχίσει να μυρίζει μπαρούτι. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη ξεκινήσει ένας πόλεμος. Οι «παπανδρεικοί» έχουν σηκώσει το ζήτημα της «νοθείας» μιλώντας για επιστροφή στην εποχή της ..ΕΡΕ.

Οι υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και άλλα κομματικά στελέχη δηλώνουν απογοητευμένοι για το επίπεδο αντιπαράθεσης που έχει επιλέξει ο κ. Παπανδρέου.

Είναι πάντως φανερή η οργή που υπάρχει σε μεγάλο μέρος της βάσης για το σκηνικό έντασης που έχει στηθεί από τη Δευτέρα.

Το κλίμα ενότητας που υπήρχε αρχίζει να πηγαίνει περίπατο και δυστυχώς, όπως αναφέρουν έμπειρα κομματικά στελέχη, έχει αρχίσει να θυμίζει μέρες του 2007. Είναι αυτή η επιδίωξη του κ. Παπανδρέου, αναρωτώνται.

Θα ανέβουν και άλλο οι τόνοι τις επόμενες μέρες; Φαντάζει το πλέον πιθανό. Και η επόμενη μέρα μοιάζει να γίνεται όλο και δυσκολότερη για τον νέο αρχηγό.

Αντίδραση Ανδρουλάκη

Οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη σχολιάζοντας την καταγγελία τονίζουν ότι αυτή γίνεται τρείς μέρες μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων από την ΕΔΕΚΑΠ στην οποία, όπως τονίζουν, έχει την πλειοψηφία η πλευρά Παπανδρέου.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ:

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων.

Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζητώ από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

Δείτε τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γ.Παπανδρέου

tanea.gr