Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  5:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022

Με κομμένη ανάσα παρακολουθεί όλη η υφήλιος τις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας κοντά στην Ταϊβάν, ενώ η ένταση του Πεκίνου και με την Ουάσινγκτον κλιμακώνεται.

Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν σήμερα τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια της ιστορίας τους γύρω από την Ταϊβάν, προβαίνοντας σε επίδειξη δύναμης σε αντίδραση για την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, της Νάνσι Πελόζι, στο νησί.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊπέι υποστήριξε πως η Κίνα εκτόξευσε «πολλούς» βαλλιστικούς πυραύλους στα ύδατα γύρω από τη νήσο, έκανε γνωστό το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας εκτόξευσε «πολλαπλούς πυραύλους Ντονγκφένγκ στα ύδατα βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά της Ταϊβάν από τις 13:56 (σ.σ.: τοπική ώρα· 08:56 ώρα Ελλάδας)».

Ευθείες απειλές για πόλεμο

Τα σημερινά γυμνάσια γίνονται σε σειρά τομέων γύρω από την Ταϊβάν —σε ορισμένες περιπτώσεις, μόλις 20 χιλιόμετρα από τις ακτές της— και θα διαρκέσουν άλλες τρεις ημέρες, ως την Κυριακή.

«Αν οι δυνάμεις της Ταϊβάν έρθουν ηθελημένα σε επαφή και ρίξουν ακόμη και μια τουφεκιά κατά λάθος, ο κινεζικός στρατός θα ανταποδώσει με σθένος και θα είναι η πλευρά της Ταϊβάν αυτή που θα έχει την ευθύνη και θα υποστεί όλες τις συνέπειες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στον κινεζικό στρατό υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Οι αρχές της νήσου κατήγγειλαν τα γυμνάσια, κρίνοντας ότι απειλούν την ασφάλεια της ανατολικής Ασίας.

«Ορισμένες από τις περιοχές των γυμνασίων της Κίνας καταπατούν τα χωρικά ύδατα της Ταϊβάν», είπε ο Σουν Λι-φανγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ταϊβάν, στηλιτεύοντας την «παράλογη» ενέργεια της Κίνας η οποία «αψηφά τη διεθνή τάξη».

Το υπουργείο ανέφερε πως ο στρατός της Ταϊβάν εκτόξευσε φωτοβολίδα τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη για να απομακρυνθεί drone που πέταγε πάνω από το νησί Κινμέν, μόλις 10 χιλιόμετρα από την πόλη Σιαμέν, στην ηπειρωτική Κίνα. Δεν διευκρίνισε για τι είδους drone επρόκειτο, ούτε από πού ερχόταν.

Για το Πεκίνο, τα γυμνάσια αυτά -όπως και άλλα, πιο περιορισμένης έκτασης, τις τελευταίες ημέρες- είναι «απαραίτητο και θεμιτό μέτρο» μετά την επίσκεψη της κυρίας Πελόσι.

«Είναι οι ΗΠΑ αυτές που επιδίδονται σε προκλήσεις και η Κίνα είναι το θύμα τους. Η Κίνα βρίσκεται σε κατάσταση νόμιμης άμυνας», τόνισε στον Τύπο η Χουά Τσουνγίνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.

Προσομοίωση αποκλεισμού της Ταϊβάν

Οι ασκήσεις έχουν στόχο να προσομοιωθεί «αποκλεισμός» της νήσου και συμπεριλαμβάνουν «επιθέσεις εναντίον στόχων στη θάλασσα, πλήγματα στόχων στο έδαφος και έλεγχο του εναέριου χώρου», συνόψισε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Αν και το σενάριο της εισβολής στην Ταϊβάν των 23 εκατομμυρίων κατοίκων θεωρείτο απίθανο να γίνει πραγματικότητα, οι πιθανότητες αυξήθηκαν μετά την εκλογή το 2016 της σημερινής προέδρου, της Τσάι Ινγκ-γουέν.

Η κυρία Τσάι ανήκει σε παράταξη που τάσσεται υπέρ της επίσημης ανακήρυξης της ανεξαρτησίας και, αντίθετα με την προηγούμενη κυβέρνηση, αρνείται να δεχθεί τη θέση ότι η νήσος και η ηπειρωτική χώρα ανήκουν στην «ενιαία Κίνα».

Οργή για την επίσκεψη Πελόζι

Η επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν, η οποία θεωρεί πως είναι αυτόνομη παρά τη διεθνή αναγνώρισή της ως περιοχή της Κίνας, πυροδότησε την οργή του Πεκίνου, καθώς επρόκειτο για την πιο υψηλόβαθμη αξιωματούχο που πήγε στην Ταϊπέι τα τελευταία 25 χρόνια.

Ο προκάτοχός της Νιούτ Γκίνγκριτς είχε επισκεφθεί την Ταϊβάν το 1997.

Η Πελόζι, 82 ετών, διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα εγκαταλείψουν την Ταϊβάν,, η οποία έχει δική της κυβέρνηση.

Εν είδει αντιποίνων, το Πεκίνο άρχισε το μεσημέρι (τοπική ώρα· στις 07:00 ώρα Ελλάδας) στρατιωτικά γυμνάσια ευρείας κλίμακας σε έξι ζώνες γύρω από την Ταϊβάν, πάνω σε πολυσύχναστες θαλάσσιες εμπορικές οδούς.

«Τα γυμνάσια ξεκινούν», ανέφερε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μέσω Weibo, του κινεζικού αντίστοιχου του Twitter, και θα συνεχιστούν ως την Κυριακή το μεσημέρι (07:00 ώρα Ελλάδας).

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής δεν θα επιτρέπεται η είσοδος «πλοίων και αεροσκαφών» στα πεδία όπου θα γίνονται ασκήσεις με πραγματικά πυρά, πρόσθεσε.

Στο Πινγκτάν, κινεζικό νησί κοντά σε μια από τις ζώνες των γυμνασίων, στρατιωτικά ελικόπτερα πέρασαν κινούμενα προς την κατεύθυνση της Ταϊβάν, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ταϊβάν: Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο

Ο στρατός της Ταϊβάν από την πλευρά του ανέφερε ότι «προετοιμάζεται για πόλεμο» αν και «χωρίς να επιδιώκει πόλεμο».

Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Global Times, που επικαλέστηκε στρατιωτικούς αναλυτές, τα γυμνάσια που άρχισαν σήμερα είναι εύρους «χωρίς προηγούμενο» και πύραυλοι θα περάσουν για πρώτη φορά πάνω από την Ταϊβάν.

«Είναι η πρώτη φορά» που ο κινεζικός στρατός θα εκτοξεύσει πυραύλους και θα χρησιμοποιήσει πραγματικά πυρά στο στενό της Ταϊβάν, υπογράμμισε η εφημερίδα, γνωστή για τον εθνικιστικό της τόνο

«Καθαρή κλιμάκωση»

Οι επισκέψεις ξένων αξιωματούχων και κοινοβουλευτικών έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας την οργή του Πεκίνου.

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, που θέλει να προβάλει εικόνα ηγέτη που δεν παζαρεύει ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, επιδίωξε σε αντίποινα να απομονώσει ακόμη περισσότερο την Ταϊβάν και ασκεί ολοένα αυξανόμενη στρατιωτική πίεση στη νήσο.

Αποτέλεσμα είναι ότι το στενό της Ταϊβάν έχει μετατραπεί σε θέατρο επικίνδυνων εντάσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον, της Ταϊπέι και του Πεκίνου, που είναι αναγκασμένο να προβάλει εικόνα αδιαλλαξίας καθώς φέτος θα διεξαχθεί το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το συνέδριο αυτό, που θα οργανωθεί τον Οκτώβριο, αναμένεται να επανεκλέξει τον Σι Τζινπίνγκ επικεφαλής του κόμματος και του κράτους για τρίτη συναπτή θητεία.

Η Κίνα πάντως δεν έχει καμία πρόθεση να δει την τρέχουσα κατάσταση να εκτραχύνεται, σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ενδεχόμενο να ξεσπάσει «πόλεμος από ατύχημα» είναι «το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί ο Σι Τζινπίνγκ» πριν από το συνέδριο του ΚΚΚ, εκτιμά ο Τάιτους Τσεν, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο εθνικό πανεπιστήμιο Σουν Γιατ-Σεν στην Ταϊβάν.

Η Αμάντα Χσιάο, αναλύτρια για θέματα Κίνας στο ινστιτούτο μελετών International Crisis Group, σημειώνει πάντως ότι τα γυμνάσια που άρχισαν σήμερα αντιπροσωπεύουν «καθαρή κλιμάκωση σε σχέση με τον κανόνα των κινεζικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων γύρω από την Ταϊβάν και σε σχέση με την τελευταία κρίση στο στενό της Ταϊβάν το 1995-1996».

«Ενεργώντας με αυτόν τον τρόπο», το Πεκίνο στέλνει το μήνυμα ότι «απορρίπτει κάθε ιδέα εθνικής κυριαρχίας» των αρχών της Ταϊβάν, προσθέτει.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του.

Συγκεκριμένα, από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη Σοσιαλιστική Διεθνή, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο μακροβιότερος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς ηγείται της Οργάνωσης από το 2006, δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σεβόμενος τις διατάξεις του Καταστατικού της Οργάνωσης που ο ίδιος εισηγήθηκε και αποφασίστηκαν στο Συνέδριο που έγινε στη Νότιο Αφρική το 2012 και προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό θητειών και ειδικότερα, δύο θητείες».

«Την απόφασή του αυτή γνωστοποίησε στο τελευταίο Συμβούλιο της Οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις αρχές Ιουλίου και άνοιξε τη διαδικασία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα» προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Παράλληλα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου εργάζεται με μέλη του προεδρείου για το πλαίσιο με το οποίο θα οδηγηθεί η Σοσιαλιστική Διεθνής σε ένα μέλλον που χαρακτηρίζεται από μείζονες προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα και καθιστά περισσότερο αναγκαίες από ποτέ τις σοσιαλιστικές αρχές και αξίες».

agriniopress.gr

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη 17χρονη Νικολέτα, η οποία υπέστη μαρτυρικό θάνατο στα χέρια του 22χρονου συντρόφου της, στο Περιστέρι.

Τη στιγμή που οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 22χρονου Πακιστανού, οι πληροφορίες που γίνονται γνωστές για το παρελθόν της 17χρονης προκαλούν θυμό και θλίψη.

Ο πατέρας της αποκάλυψε όσα είχε βιώσει η Νικολέτα και προκάλεσε σοκ σε όλο το πανελλήνιο. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε πως είχε πέσει θύμα βιασμού στην ηλικία των 11 ετών.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, «η Νικολέτα αλλά και ο μεγάλος μου γιος (από τα συνολικά τέσσερα παιδιά της οικογένειας) πριν από λίγα χρόνια, όταν ήταν 11 και 8 ετών αντίστοιχα, στο Μακροχώρι Ημαθίας όπου μεγάλωσαν, είχαν πέσει θύματα συστηματικής ασέλγειας από τρεις άνδρες, οι οποίοι καταδικάστηκαν».

Βιάστηκε και στη συνέχεια δεχόταν bullying

«Τα παιδιά βιαστήκανε. Έγιναν δικαστήρια, καταδικαστήκανε, ο ένας 53 χρόνια, ο άλλος 16-17 χρόνια» δήλωσε ο πατέρας της 17χρονης, και τόνισε πως η Νικολέτα στο σχολείο δεχόταν έντονο bullying, το οποίο προσπαθούσε να μη σκέφτεται.

Η είδηση της ασέλγειας σε βάρος των δύο παιδιών, το 2018, είχε κυριαρχήσει στα ΜΜΕ. Οι εισαγγελικές αρχές είχαν δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δραστών, ανάμεσά τους και ένας 73χρονος που μετά την καταδίκη του πέθανε στη φυλακή.

Οι τρεις ασελγούσαν σε βάρος της 11χρονης Νικολέτας και του 8χρονου αδελφού της για δύο ολόκληρα χρόνια, κατά το διάστημα 2016-17, πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια και η Νικολέτα με την αδελφή της φύγουν για την Αθήνα, για να γλιτώσουν τον κοινωνικό στιγματισμό.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας, η κοπέλα έφυγε για την Αθήνα για «να χαρεί τη ζωή της, να την πάρει από την αρχή πάλι, όσο μπορούσε να χαρεί τη ζωή της, να διώξει τον πόνο της. Τελικά, ορίστε, έγινε αυτό που έγινε. Σκέφτηκε ότι η σχέση της θα είναι πολύ καλή και να το αποτέλεσμα».

Μαρτυρικός ο θάνατος της 17χρονης στο Περιστέρι

Τα ιατροδικαστικά στοιχεία δείχνουν ότι η 17χρονη είχε ασφυκτικό θάνατο. Ο δράστης της έκλεισε μύτη και στόμα, το στόμα πιθανότατα με κάποιο πανάκι, ενώ ταυτόχρονα την κρατούσε από τα χέρια. Το κορίτσι έδωσε μάχη με τον δολοφόνο, αλλά δεν τα κατάφερε…

Η νεαρή κοπέλα πάλευε για 7 λεπτά με τον δολοφόνο της, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Τα απειλητικά sms του Πακιστανού

Από την ανάσυρση των δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο της 17χρονης Νικολέτας προκύπτει ότι η ανήλικη είχε δεχθεί τις τελευταίες ημέρες και την ημέρα της δολοφονίας μπαράζ μηνυμάτων από τον 22χρονο.

Η ανήλικη ήθελε να χωρίσουν και του ζήτησε μάλιστα να της επιστρέψει τα κλειδιά του σπιτιού της. Εκείνος δεν το δεχόταν και φαίνεται να έγινε απειλητικός και επιθετικός εναντίον της, αρνούμενος να διακόψει τη σχέση και να της παραδώσει τα κλειδιά.

Πηγή: iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Είναι νέος, μόλις 27 ετών και ένας από τους πλέον υποσχόμενους νέους επιχειρηματίες στο χώρο της Πληροφορικής. Βραβεύτηκε από τη Microsoft ως ένας εκ των κορυφαίων προγραμματιστών παγκοσμίως και ήδη ετοιμάζει τον δικό του οργανισμό που θα προκαλέσει επανάσταση στο χώρο των απανταχού Linuxάδων. Ο Γιώργος Φίλιππας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο, την καρδιά του εμπορίου του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Μια πόλη που αγαπά ιδιαίτερα γι αυτό και επέλεξε να πολιτευτεί ως Υποψήφιος Βουλευτής στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές με το κίνημα «Ελεύθεροι Ξανά» του πασίγνωστου πλέον καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη.


image2

Κ. Φίλιππα, είναι γνωστό πως στις μέρες μας δεν βλέπουμε πολλά νέα παιδιά να πολιτεύονται. Τί σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Κάθε μέρα λέμε πως τα πράγματα δεν γίνεται να είναι χειρότερα και όμως η επόμενη μέρα το διαψεύδει. Η δημόσια υγεία έχει καταρρεύσει, δείτε τα περιφερειακά νοσοκομεία με έλλειψη γιατρών, την παιδεία, τους αγρότες τον τουρισμό… όλα χρειάζονται επανασχεδίαση και επανακαθορισμό, ο Έλληνας υποφέρει μέσα στο ίδιο του το κράτος. Όταν κάποιος επιλέξει να φύγει, να ανοίξει  αλλού τα φτερά του, με στεναχωρεί… ξέρετε οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί μου έχουν φύγει, αλλά μου έχουν υποσχεθεί πως θα γυρίσουν αν τους δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα από το κράτος. Αποτελεί για εμένα πλέον προσωπικό στόχο να τους «επαναπατρίσω»!

Αυτό σημαίνει πως δεν θα αφήνατε την πόλη σας για κανέναν λόγο;

Σπούδασα στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , απόφοιτος της σχολής Μηχανικών  Πληροφορικής. Η περίοδος των σπουδών μου ήταν η μοναδική περίοδος που άφησα την πόλη μου. Δεν θα το έκανα ξανά, γιατί πιστεύω πως οι νέοι έχουμε να δώσουμε φρέσκες ιδέες, είμαστε το οξυγόνο στην πολιτική.

Πολιτεύεστε με το κίνημα «Ελεύθεροι Ξανά» με Επικεφαλής τον Φαίδωνα Βόβολη. Τί σας ώθησε να επιλέξετε ένα νέο κίνημα για να εισέλθετε στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Ως νέος άνθρωπος δεν θα μπορούσα να ακολουθήσω κάτι παρωχημένο. Κάτι ξεπερασμένο, κάτι που έχει ήδη φθαρεί. Γνώρισα τον Φαίδωνα μέσα από τα πρώτα βίντεο που έκανε την περίοδο των εγκλεισμών πριν από δυο χρόνια στο διαδίκτυο και ενθουσιάστηκα… με ενοχλούσε και με ενοχλεί αφάνταστα ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ελεύθερη βούληση στο σώμα τους με τις υποχρεωτικότητες που επέβαλλε η ΝΥΝ κυβέρνηση. Ο Φαίδων είναι ο μόνος Πολιτικός που είναι κοντά στα πιστεύω και τις αξίες μου, ένας λαμπρός Επιστήμονας με ψυχή που πρώτος αντιστάθηκε σε όλο αυτό το καθεστώς στέρησης της Ελευθερίας μας.

image0

Μιας που αναφέρατε τη στέρηση Ελευθερίας… τί σημαίνει για εσάς Ελευθερία;

Ελευθερία για εμένα σημαίνει να δρω με δική μου βούληση, να έχω την επιλογή να είμαι ο εαυτός μου. Αυτό ακριβώς επιδιώκω και για τους συνανθρώπους μου. Και αυτό χρειάζεται μαχητικότητα με τρομερή ενέργεια. Ξέρετε… ειδικά στον τόπο μου, όσοι ασχολούνται με τα κοινά είναι διαφορετικής γενιάς. Σέβομαι και μαθαίνω από τη σοφία που έχουν συγκεντρώσει από την πολύχρονη εμπειρία τους, ως νέος άνθρωπος όμως, έχω την απαραίτητη και αναγκαία ενέργεια και διάθεση να δώσω τις μάχες που απαιτούνται για να κερδίσω τα όσα αξίζουν στους ανθρώπους του τόπου μου.

Με τα μάτια ενός νέου επιχειρηματία πώς βλέπετε την εξέλιξή σας; Νιώθετε πως η Πολιτεία είναι δίπλα στα εγχειρήματα νέων ανθρώπων;

Δραστηριοποιούμαι στο χώρο των νέων τεχνολογιών και δη της Πληροφορικής. Σαν επιχειρηματίας με ενοχλεί που το κράτος δεν είναι δίπλα μου. Από την πρώτη μέρα ως επιχειρηματίας πληρώνω, χωρίς να έχω ξεκινήσει να έχω έσοδα. Πληρώνω ένα Επιμελητήριο στο νομό για ποιο λόγο; Τι μας προσφέρουν; Με ενοχλεί που καλώ στα υπουργεία για υπουργικά θέματα όπως τα mydata και δεν απαντούν… και εκεί ακριβώς έρχονται οι «Ελεύθεροι Ξανά» και εστιάζουν. Το κίνημα αποτελείται από τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Το πρόγραμμα για την Επιχειρηματικότητα είναι πολύ σωστά δομημένο γιατί είναι φτιαγμένο από ανθρώπους της αγοράς. Που γνωρίζουν τα τρωτά σημεία και έχουν τις γνώσεις και την όρεξη να βελτιώσουν κάθε τομέα της ζωής μας. Αυτό που ζούμε είναι παράλογο και προσβάλλει την αξιοπρέπεια του Έλληνα. Οι χαμηλές συντάξεις οι μισθοί η ακρίβεια και το κράτος να ζει σε έναν παραλογισμό δίχως να ακούει… παρά μόνο λέει.

Τι θα θέλατε να πείτε στους συνανθρώπους σας κλείνοντας;

Με ενοχλεί πλέον που ο κόσμος δεν αγκαλιάζεται… εγώ ξέρω πως μια αγκαλιά σου δίνει χαρά και δύναμη. Δοκιμάστε να πάρετε μια αγκαλιά για λίγα δευτερόλεπτα να δείτε αν θα αισθανθείτε καλύτερα. Αυτό θέλω για τους συνανθρώπους μου. Όχι μόνο να αισθάνονται, μα να ΖΟΥΝ καλύτερα.

image1

 
 
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Aπολαυστική και γλαφυρή είναι η περιγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου της εμπειρίας του στη 14η Πανελλήνια  Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων. Το άρθρο του:

Ανάμεσα σε ερασιτέχνες αστρονόμους στο ορεινό Θέρμο

του Γιώργου Βαρεμένου*

Τελικά ο κινεζικός δορυφόρος δεν έπεσε στην Ελλάδα κι έτσι οι δέκα πληγές του Φαραώ δεν έγιναν ένδεκα. Μία ημέρα πριν βρεθούν τα συντρίμμια του δορυφόρου στον Ινδικό Ωκεανό, ο κάμπος του Αγρινίου φλεγόταν στην ζέστη και η υγρασία από τις λίμνες που τον περιβάλλουν έκαναν την ατμόσφαιρα ακόμη πιο αποπνικτική. Η άσφαλτος από μακρυά έμοιαζε να λιώνει κι εγώ ανηφόριζα προς το ορεινό Θέρμο, στρίβοντας δεξιά, πάνω από τον Δρυμώνα, σ’ έναν χωματόδρομο με κοκκινόχωμα. Σ’ ένα διάσελο, στα 1.200 περίπου μέτρα, ελάμβανε χώρα η συνάντηση των ερασιτεχνών αστρονόμων. Πλησιάζοντας, η φαντασία μου άρχισε να χορεύει στον ρυθμό του eventκαι κάποια στιγμή ο καπνός από την καντίνα με τα σουβλάκια μου φάνηκε σαν αστρικό νεφέλωμα, από αυτά που -όπως έμαθα αργότερα- βλέπουμε στον ουρανό και είναι σκόνη από αστερισμούς που επανασυντίθενται σε καινούργια αστέρια.

Ώ του θαύματος, καθώς το μούχρωμα έδωσε την θέση του στην νύχτα και το κρύο σε έκανε να αναζητάς ένα μπουφάν, συνειδητοποιούσες πόσο σημαντική είναι η προστασία της ισορροπίας του περιβάλλοντος, που είναι απαραίτητη ώστε το κοινό μας σπίτι, η γη, να μην γίνει φούρνος μικροκυμάτων από την υπερθέρμανση.

Μέσα στηνψύχρατης πρώιμης νύχτας, ερασιτέχνες αστρονόμοι έκαναν τις εισηγήσεις τους μ’ έναν απόλυτα τεχνικό τρόπο, που τους επέτρεπε να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Κάποια στιγμή, ένας που είχε εντρυφήσει στο φαινόμενο των εξωπλανητών και εξηγούσε ότι οι πλανήτες αυτοί ανακαλύφθηκαν στο τέλος του 20ου αιώνα και βρίσκονται έξω από το ηλιακό μας σύστημα, περιφερόμενοι γύρω από άλλος “ήλιους”- μητρικά άστρα. Εκεί ακριβώς έμεινα με το στόμα ανοιχτό, όταν άκουσα ότι οι εξωπλανήτες αυτοί, που βρίσκονται εκατοντάδες τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακρυά μας- ένα τσιγάρο δρόμο, δηλ., από την γη- μπορεί να παρατηρηθούν με συμβατικά τηλεσκόπια σαν αυτά που ήταν εγκατεστημένα τριγύρω στο διάσελο. Παίρνοντας τον λόγο για έναν σύντομο χαιρετισμό, είπα ότι η γνώση είναι απόλαυση και η απόλαυση αυτή είναι διπλή όταν βρίσκεσαι σ’ ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον και συνειδητοποιείς την ανάγκη της προστασίας του, σε περιόδους που δοκιμάζεται δραματικά από τις πυρκαγιές. Η εξερεύνηση του σύμπαντος, πρόσθεσα, πρέπει να μας οδηγεί στην αυτοσυνειδησία και όχι στην αλαζονεία, που αποτελεί ύβρη με όσα διαπράττουμε στην γη, νομίζοντας ότι θα αλλάξουμε την τύχη μας στον Άρη.

Δεν έμεινα ως αργά για να απολαύσω την μαγεία της παρατήρησης με τα τηλεσκόπια. Συνομιλητές μου περιέγραφαν την παρέλαση της συστοιχίας δορυφόρων του Έλον Μασκ, ανάμεσα  σε χιλιάδες άλλους. Έτσι και κάποιος απ’ αυτούς παραβιάσει τον φωτεινό σηματοδότη εκεί πάνω, καταλαβαίνετε τί έχει να γίνει. Και για να το ελαφρύνουμε λίγο, εκτός από την κακοτυχία που μας συνοδεύει τα τελευταία χρόνια, είναι και ο Δίας που, σύμφωνα με τους αστρολόγους, είναι ανάδρομος στον Κριό από την 28 Ιουλίου έως την 28 Οκτωβρίουτου 2022. Πάντα, εκτός από το κακό, υπάρχει το χειρότερο, σκέφτομαι πλησιάζοντας στα εγκόσμια του χωριού, που παλεύει με τα θηρία της καθημερινότητας.

*Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η 29χρονη Φιλόλογος έβαλε τέλος στη ζωή της γιατί δεν έβρισκε δουλειά – Είχε αυτοκτονήσει και η μητέρα της πριν από δυο χρόνια…

Ένα μεγάλο ανθρώπινο δράμα, κρύβεται πίσω από την αυτοκτονία της νεαρής κοπέλας που βρέθηκε νεκρή το πρωί της Πέμπτης (4/8) στο σπίτι της σε συνοικία της Λαμίας.

Όπως όλα δείχνουν τα χτυπήματα της μοίρας στην οικογένειά της, σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα από την ανεργία, φαίνεται ότι την οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, επρόκειτο για μια θαυμάσια κοπέλα, που είχε έρθει με την οικογένειά της σε ηλικία 5 ετών από την Αλβανία και είχε καταφέρει να σπουδάσει αφού ήταν πολύ καλή μαθήτρια και να πάρει πτυχίο Φιλολογίας. Ο πατέρας και η μητέρα της δούλεψαν σκληρά στην Ελλάδα για να μη λείψει τίποτα από τα δύο κορίτσια τους και κατάφεραν να τα μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια και με αρχές.

Πριν από μερικά χρόνια όμως, ήρθε το πρώτο χτύπημα, όταν ξαφνικά έφυγε από το ζωή από παθολογικά αίτια, ο πατέρας της κοπέλας.

Το χτύπημα της μοίρας βαρύ για όλους, μα περισσότερο για τη μητέρα της οικογένειας, η οποία βρέθηκε τον Οκτώβριο του 2020 πνιγμένη στο λιμάνι των Ραχών!

Το δεύτερο απανωτό χτύπημα της μοίρας, τη συγκλόνισε, είχε μάθει όμως από μικρή να παλεύει για να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες.

Την «σκότωσε» η ανεργία

Η άτυχη κοπέλα έκανε μαθήματα σε παιδάκια για τα προς το ζην, ενώ για ένα διάστημα δούλεψε και στη Δομή Προσφύγων και Μεταναστών στις Θερμοπύλες. Το πρόγραμμα όμως τελείωσε, η καραντίνα έκοψε τα μαθήματα και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεν μπορούσε να βρει δουλειά.

Από όσους την γνώριζαν, το μόνο που ζητούσε ήταν δουλειά! Δεν ήθελε ούτε ελεημοσύνη, ούτε δανεικά, μόνο δουλειά! Στην Ελλάδα της κρίσης όμως, οι ευκαιρίες για πολλούς νέους ανθρώπους είναι ελάχιστες.

Έτσι και για εκείνη παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεν μπόρεσε να βρει κάπου να εργαστεί κι όταν οι ελπίδες τελείωσαν φέρεται ότι έφτασε στην απονενοημένη πράξη. Έδεσε ένα σχοινί στις σωλήνες από τα καλοριφέρ που περνούσαν από το δωμάτιο της και έβαλε τέλος στη ζωή της.

Δεν ενοχλούσε ποτέ κανέναν για αυτό η απουσία της άργησε να γίνει αντιληπτή. Η μυρωδιά μόνο πρόδωσε το δράμα και οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία.

Σε λίγες ημέρες θα έκλεινε τα 29 της χρόνια…

https://www.lamiareport.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αποφασισμένος να παρέμβει, προκειμένου να βοηθήσει την ανθρωπότητα να αποφύγει έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ο Γιούρι Γκέλερ, ο οποίος μάλιστα σε βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter προειδοποιεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Βρετανο-Ισραληνινός πνευματιστής και ταχυδακτυλουργός, ο οποίος έγινε γνωστός για τα κουτάλια που λυγίζει με το μυαλό του, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα βίντεο με τον ίδιο να καλεί τον Πούτιν να μιλήσουν για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου.

«Έχω μια προειδοποίηση για σένα Πούτιν», ήταν το μήνυμα που έστειλε στον Ρώσο πρόεδρο και ενώ στο βίντεο φαίνεται στο βάθος ο ηγέτης του Κρεμλίνου με ένα σύννεφο πυρηνικής έκρηξης.

Νωρίτερα ο Γκέλερ είχε δημοσιεύσει μια επιστολή στον Πούτιν που έγραφε: «Θα χρησιμοποιήσω το τελευταίο μόριο της δύναμης του μυαλού μου για να σε αποτρέψω να εξαπολύσεις πυρηνική επίθεση».

 uri geller 4 8 2022

Ο γνωστός πνευματιστής θέλει επίσης, να ενθαρρύνει τους ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πάρουν πέντε δευτερόλεπτα από την ημέρα τους για να οραματιστούν ένα ακτινοβόλο, ενεργητικό πεδίο δύναμης, σαν μια εκθαμβωτική, χρυσή ασπίδα στον ουρανό.

Ο Γκέλερ ισχυρίστηκε ότι αυτό θα εκτρέψει τις πυρηνικές κεφαλές που αναπτύσσονται από το Κρεμλίνο και θα τις στρέψει πίσω για να καταστρέψουν τη Ρωσία.

«Αν καταφύγετε στη χρήση πυρηνικών όπλων, τα σχέδιά σας και οι πύραυλοί σας θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ! Θα χρησιμοποιήσω κάθε τελευταίο μόριο της δύναμης του μυαλού μου για να σας αποτρέψω από την πυρηνική επίθεση! Καλώ όλους τους υπέροχους, φιλειρηνικούς ανθρώπους του κόσμου να ενωθούν μαζί μου» είπε στην ανοιχτή επιστολή.

In.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ