Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  12:41: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ψέματα για τις υποκλοπές» και «ψέματα για τους ‘καταραμένους του Έβρου’».

«Ψέματα για τις υποκλοπές, μέχρις ότου δεν μπορούσαν πια να διαψεύσουν τα αδιάψευστα. Ψέματα για τους ‘καταραμένους του Έβρου’, που τους δήλωναν ακόμα και σε θεσμικές ενημερώσεις ανύπαρκτους, ενώ αυτοί αργοπέθαιναν για μέρες σε μια νησίδα του ποταμού. Ψέματα ακόμα και για το νεκρό πεντάχρονο παιδί, που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητο και θάφτηκε από την αβοήθητη μητέρα του» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «κυβερνούν με ψέματα, ελεγχόμενη ενημέρωση και παράνομες παρακολουθήσεις», για να σχολιάσει: «Αλλά τάχα τα σύνορα δεν μπορούσαν να τα «παρακολουθήσουν».

«Και σήμερα ούτε μια συγγνώμη, καμιά τύψη, καμιά νύξη ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Έχουν ακόμη και οι λέξεις χάσει το νόημα τους», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

alexis tsipras 16 8 2022

Στα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα απάντησε με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος μεταξύ άλλων τον κατηγορεί για παραληρηματικό αντιπολιτευτικό μένος.

«Ο κ. Τσίπρας, σε παραληρηματικό αντιπολιτευτικό μένος, εργαλειοποίει μια τραγωδία για να καταφερθεί σκαιότατα εναντίον των ελληνικών αρχών, το προσωπικό των οποίων αγωνίζεται για την προστασία της Πατρίδας και της ανθρώπινης ζωής, με αυταπάρνηση, ανθρωπιστική ευαισθησία και χωρίς διακρίσεις», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

«Ο κ. Τσίπρας, χωρίς κανένα στοιχείο και αντίθετα με τις μαρτυρίες των ίδιων των προσφύγων, στηρίζει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του σε δήθεν δικαιωματιστές και στην προπαγάνδα που διασπείρουν αλλότριες δυνάμεις, οι οποίες προφανώς θέλουν να προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. Με αυτούς συντάσσεται ο κ. Τσίπρας αδιαφορώντας για την αλήθεια», προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όσο για τη διαφύλαξη και παρακολούθηση των συνόρων, όλοι θυμόμαστε πώς το έκανε, όσο κυβέρνησε, και όλοι φανταζόμαστε πώς θα αντιμετώπιζε την εισβολή το 2020», καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

Πηγή: protothema.gr

 

«300-400% επάνω οι σκωληκοειδίτιδες»!

Η πιο σοβαρή, τεκμηριωμένη και υπεύθυνη καταγγελία για το τι προκαλούν τα εμβόλια κατά του Covid-19 στα παιδιά, έρχεται από την παιδοχειρουργό Βασιλική Σουλειμάνοβα του Νοσοκομείου της Λάρισας, η οποία μιλώντας σε ανοικτό ακροατήριο στην Χαλκίδα, κατέθεσε πραγματικά ανατριχιαστικά πράγματα.

Να σημειώσουμε πως αυτά που λέει μας τα έχουν πει ιδιωτικώς πολύ ιατροί, τουλάχιστον δυο παιδοχειρουργοί οι οποίοι όμως φοβούνται να τα πουν δημοσίως.

Τα όσα καταθέτει η Βασιλική Σουλειμάνοβα δείχνουν ανάγλυφα γιατί στη Δανία απαγορεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο εμβολιασμός των παιδιών κάτω των 18 ετών, γεγονός που μόνο το pronews.gr και το ygeiamasnews.gr ανέδειξαν στην Ελλάδα.

Με απλά λόγια η παιδοχειρουργός καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι οι σκωληκοειδίτιδες μυστηριωδώς έχουν αυξηθεί κατά 300-400% από την έναρξη των εμβολιασμών των μικρών παιδιών, αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό.

Το χειρότερο είναι η γήρανση που παρουσιάζουν οι ιστοί της παιδικής σάρκας, οι οποίοι «γερνούν» μέσα σε απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα και μετατρέπονται σε «ζελέ» όπως είπε χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ιδιαίτερα ακόμα και το πιο απλό χειρουργείο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Στην εφημερία έρχονται παιδιά με σκωληκοειδίτιδα, αυξήθηκαν κατά 300-400%, αλλά αυτό που με συγκλόνισε, είναι αυτό που βρήκα στην αρχή τυχαία, ότι ανοίγοντας τους ιστούς για να φτάσω στη σκωληκοειδή υπόφυση βρήκα μια κατάσταση ιστών τόσο αλλοιωμένη, που πραγματικά σάστισα, δυσκολεύτηκα πάρα πολύ στην εξέλιξη του χειρουργείου, χρειάστηκα εργαλεία τα οποία εμείς συνήθως δεν χρησιμοποιούμε στα παιδοχειρουργικά περιστατικά, χρειάστηκε να ανοίξουμε και άλλο σετ με εργαλεία ενηλίκων, να βάλουμε άγκιστρα… γιατί οι ιστοί δεν συγκρατούνταν.

Ήταν μια κατάσταση ζελέ των ιστών… χλαπάτσας, που δικαιολογείται από κάποιες καταστάσεις χρονίως πάσχοντων ενηλίκων με τις καταχρήσεις και τις χρόνιες βαριές ασθένειες, δεν δικαιολογείται ούτε καν σε μετρίου βαθμού ασθένειας στον ενήλικα.

Σε βαριές καταστάσεις λοιπόν, σε καρκινοπαθείς με πολλαπλές χημειοθεραπείες & ακτινοθεραπείες, καμιά φορά βλέπουμε αυτή την εικόνα.

Αυτή την εικόνα λοιπόν, την αντίκρισα σε παιδιά».

Και συνεχίζει: «Να σας πω τη μαύρη αλήθεια, επειδή ο εμβολιασμός, αυτός κάθε αυτός, εμένα ως παιδοχειρουργό δεν με αφορά, ανοίγοντας και αντικρίζοντας αυτή την εικόνα, δεν ήμουν ενήμερη αν το παιδί αυτό είναι εμβολιασμένο ή όχι και, στην αρχή δεν μου πέρασαν καν από το μυαλό ότι μπορεί να υφίσταται τέτοιο πράγμα, περίμενα τελείως διαφορετικές παρενέργειες, περίμενα θρομβώσεις ας πούμε».

Η καταγγελία είναι υπεύθυνη και από το πλέον αρμόδιο άτομο.

Κάποιος Εισαγγελέας δεν θα συγκινηθεί για να την διερευνήσει; Το ότι οι Σουηδοί κατάργησαν τον εμβολιασμό με τα σκευάσματα κατά Covid-19 στις ηλικίες κάτω των 18 ετών, δεν έχει συγκινήσει κάποιον στην Ελλάδα;

Στην Ευρώπη ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ρυθμίσεις στα περισσότερα κράτη.

Δείτε όλη την ομιλία της παιδοχειρουργού Β.Σουλειμάνοβα:

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά επιπλέον 60% για να ξεπεράσουν τα 4.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα αυτόν τον χειμώνα, καθώς οι εξαγωγές και η παραγωγή της κρατικής εταιρείας συνεχίζουν να μειώνονται εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων.

Η ροή του φυσικού αερίου από την Ρωσία μειώθηκε φέτος, μετά το κλείσιμο του ενός αγωγού από το Κίεβο μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο και μετά την διένεξη που προκλήθηκε σχετικά με τμήματα του εξοπλισμού των αγωγού Nord Stream 1, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

«Οι ευρωπαϊκές τιμές spot έχουν φθάσει τα 4.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα. Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις, εάν παραμείνει η τάση αυτή, οι τιμές θα ξεπεράσουν τα 4.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα», προειδοποιεί η Gazprom.

Η τιμή χονδρικής στη ολλανδική αγορά spot έφθασε την άνοιξη στα 335 ευρώ ανά μεγαβάτ/ώρα (MWh), σε ιστορικό υψηλό. Εκτοτε έπεσε στα 226 ευρώ ανά MWh σήμερα, αλλά παραμένει σε πολύ υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο, όταν βρισκόταν στα 46 ευρώ ανά MWh.

Το Κίεβο έκλεισε έναν από τους εξαγωγικούς δρόμους της Gazprom προς την Ευρώπη, ενώ η Gazprom μείωσε την ροή στο 20% της δυναμικότητας του αγωγού Nord Stream 1 προς την Γερμανία με την πρόφαση διένεξης σχετικά με τον εξοπλισμό.

Συνολικά, οι εξαγωγές της Gazprom μειώθηκαν κατά 36,2% στα 78,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ανάμεσα στη 1η Ιανουαρίου και τις 15 Αυγούστου και η παραγωγή έχει μειωθεί κατά 13,2% στα 274,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα σε σχέση με το επίπεδο της ίδιας περιόδου πέρυσι, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής κρατικής εταιρείας.

Η παραγωγή της Gazprom ήταν μέχρι στιγμής μειωμένη κατά 32,2% τον Αύγουστο, έναντι 35,8% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, δηλώνει ο Evgeniy Suvorov, οικονομολόγος στην CentroCreditBank, στο κανάλι του MMI στο Telegram, προσθέτοντας ότι οι εξαγωγές έχουν μειωθεί κατά 59% έναντι 58,4% τον περασμένο μήνα.

protothema.gr 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά το πακέτο των παρεμβάσεων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου. Οι εν λόγω παρεμβάσεις θα έχουν δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος θα αφορά κινήσεις που θα αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα και ο δεύτερος θα λειτουργήσει πυροσβεστικά προς την κατεύθυνση άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης που προκαλεί η ακρίβεια.

Όσον αφορά στις παρεμβάσεις που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ, πολλά θα εξαρτηθούν από την τάση που διαμορφώνεται στο ύψος των εσόδων, αλλά και από τις ενδείξεις για το ύψος που θα διαμορφωθεί η αύξηση του ΑΕΠ το 2022. Και στα δύο μέτωπα τα πρώτα στοιχεία είναι θετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες και το Ιούλιο η υπέρβαση των εσόδων είναι ιδιαίτερα σημαντική, τα στοιχεία θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, κάτι που επιτρέπει το πακέτο των παροχών να είναι σημαντικό να δίνει μία πραγματική ανάσα σε κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την κρίση και τον πληθωρισμό.

Στο δεύτερο άξονα, που αφορά την αύξηση του ΑΕΠ, όλοι οι πρόδρομοι δείκτες κινούνται σε τέτοια κατεύθυνση που επιτρέπουν αισιοδοξία. Ο τουρισμός που αποτελεί βαρόμετρο στην ανάπτυξη της οικονομίας και όλα δείχνουν ότι τελικά θα διαμορφωθεί σε επίπεδα πάνω από τις προβλέψεις.

Τα σενάρια που είναι αυτή την στιγμή πάνω στο τραπέζι είναι αρκετά, αναφορικά με τις παρεμβάσεις που θα κάνει η κυβέρνηση, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει που τελικά … θα κάτσει η μπίλια.

Μόνιμες παρεμβάσεις

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες ένας άξονας στον οποίο θα κινηθεί ο πρωθυπουργός θα είναι η στήριξη των νέων αναφορικά με την στέγη. Οι τιμές των ενοικίων έχουν αυξηθεί σημαντικά και ο Κ. Μητσοτάκης θα θελήσει να παρουσιάσει αξιόπιστα προγράμματα για ενοικίαση ή αγορά σπιτιού.

Επίσης θα ανακοινώσει τις αυξήσεις που θα λάβουν για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι, μετά την είσοδο της Ελλάδος στα μνημόνια. Οι αυξήσεις εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ 6% και 8%.

Αύξηση θα δοθεί επίσης και στον κατώτατο μισθό και πιθανότατα θα διαμορφωθεί πάνω από τα 750 ευρώ, από 713 ευρώ που είναι σήμερα.

Παράλληλα από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα καταργηθεί και η εισφορά αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, που παρακρατείτε κάθε μήνα με ποσοστά από 2,2% έως και 10% για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα από 12.000 ευρώ και άνω.

Ασπίδα απέναντι στην κρίση

Βέβαια θα υπάρξουν και οι παρεμβάσεις εκείνες που αφορούν μέτρα που θα ανακουφίσουν εκείνους που πλήττονται από την ακρίβεια, αλλά δεν θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Ένα από αυτά θα είναι η επανάληψη της χορήγησης της επιταγής ακρίβειας σε χαμηλοσυνταξιούχους και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τέλος αυξημένο θα είναι πιθανότατα το επίδομα θέρμανσης, όπως επίσης είναι πιθανό να υπάρξει ένας ακόμη κύκλος επιδότησης για τα καύσιμα.

Θανάσης Παπαδής - newsit.gr