Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:53: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 14:38

Γιώργος Φίλιππας: Η νέα γενιά Πολιτευτών που «επενδύει» ο Φαίδων Βόβολης και οι «Ελεύθεροι Ξανά» στην Αιτωλοακαρνανία

Είναι νέος, μόλις 27 ετών και ένας από τους πλέον υποσχόμενους νέους επιχειρηματίες στο χώρο της Πληροφορικής. Βραβεύτηκε από τη Microsoft ως ένας εκ των κορυφαίων προγραμματιστών παγκοσμίως και ήδη ετοιμάζει τον δικό του οργανισμό που θα προκαλέσει επανάσταση στο χώρο των απανταχού Linuxάδων. Ο Γιώργος Φίλιππας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο, την καρδιά του εμπορίου του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Μια πόλη που αγαπά ιδιαίτερα γι αυτό και επέλεξε να πολιτευτεί ως Υποψήφιος Βουλευτής στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές με το κίνημα «Ελεύθεροι Ξανά» του πασίγνωστου πλέον καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη.


image2

Κ. Φίλιππα, είναι γνωστό πως στις μέρες μας δεν βλέπουμε πολλά νέα παιδιά να πολιτεύονται. Τί σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Κάθε μέρα λέμε πως τα πράγματα δεν γίνεται να είναι χειρότερα και όμως η επόμενη μέρα το διαψεύδει. Η δημόσια υγεία έχει καταρρεύσει, δείτε τα περιφερειακά νοσοκομεία με έλλειψη γιατρών, την παιδεία, τους αγρότες τον τουρισμό… όλα χρειάζονται επανασχεδίαση και επανακαθορισμό, ο Έλληνας υποφέρει μέσα στο ίδιο του το κράτος. Όταν κάποιος επιλέξει να φύγει, να ανοίξει  αλλού τα φτερά του, με στεναχωρεί… ξέρετε οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί μου έχουν φύγει, αλλά μου έχουν υποσχεθεί πως θα γυρίσουν αν τους δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα από το κράτος. Αποτελεί για εμένα πλέον προσωπικό στόχο να τους «επαναπατρίσω»!

Αυτό σημαίνει πως δεν θα αφήνατε την πόλη σας για κανέναν λόγο;

Σπούδασα στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , απόφοιτος της σχολής Μηχανικών  Πληροφορικής. Η περίοδος των σπουδών μου ήταν η μοναδική περίοδος που άφησα την πόλη μου. Δεν θα το έκανα ξανά, γιατί πιστεύω πως οι νέοι έχουμε να δώσουμε φρέσκες ιδέες, είμαστε το οξυγόνο στην πολιτική.

Πολιτεύεστε με το κίνημα «Ελεύθεροι Ξανά» με Επικεφαλής τον Φαίδωνα Βόβολη. Τί σας ώθησε να επιλέξετε ένα νέο κίνημα για να εισέλθετε στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Ως νέος άνθρωπος δεν θα μπορούσα να ακολουθήσω κάτι παρωχημένο. Κάτι ξεπερασμένο, κάτι που έχει ήδη φθαρεί. Γνώρισα τον Φαίδωνα μέσα από τα πρώτα βίντεο που έκανε την περίοδο των εγκλεισμών πριν από δυο χρόνια στο διαδίκτυο και ενθουσιάστηκα… με ενοχλούσε και με ενοχλεί αφάνταστα ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ελεύθερη βούληση στο σώμα τους με τις υποχρεωτικότητες που επέβαλλε η ΝΥΝ κυβέρνηση. Ο Φαίδων είναι ο μόνος Πολιτικός που είναι κοντά στα πιστεύω και τις αξίες μου, ένας λαμπρός Επιστήμονας με ψυχή που πρώτος αντιστάθηκε σε όλο αυτό το καθεστώς στέρησης της Ελευθερίας μας.

image0

Μιας που αναφέρατε τη στέρηση Ελευθερίας… τί σημαίνει για εσάς Ελευθερία;

Ελευθερία για εμένα σημαίνει να δρω με δική μου βούληση, να έχω την επιλογή να είμαι ο εαυτός μου. Αυτό ακριβώς επιδιώκω και για τους συνανθρώπους μου. Και αυτό χρειάζεται μαχητικότητα με τρομερή ενέργεια. Ξέρετε… ειδικά στον τόπο μου, όσοι ασχολούνται με τα κοινά είναι διαφορετικής γενιάς. Σέβομαι και μαθαίνω από τη σοφία που έχουν συγκεντρώσει από την πολύχρονη εμπειρία τους, ως νέος άνθρωπος όμως, έχω την απαραίτητη και αναγκαία ενέργεια και διάθεση να δώσω τις μάχες που απαιτούνται για να κερδίσω τα όσα αξίζουν στους ανθρώπους του τόπου μου.

Με τα μάτια ενός νέου επιχειρηματία πώς βλέπετε την εξέλιξή σας; Νιώθετε πως η Πολιτεία είναι δίπλα στα εγχειρήματα νέων ανθρώπων;

Δραστηριοποιούμαι στο χώρο των νέων τεχνολογιών και δη της Πληροφορικής. Σαν επιχειρηματίας με ενοχλεί που το κράτος δεν είναι δίπλα μου. Από την πρώτη μέρα ως επιχειρηματίας πληρώνω, χωρίς να έχω ξεκινήσει να έχω έσοδα. Πληρώνω ένα Επιμελητήριο στο νομό για ποιο λόγο; Τι μας προσφέρουν; Με ενοχλεί που καλώ στα υπουργεία για υπουργικά θέματα όπως τα mydata και δεν απαντούν… και εκεί ακριβώς έρχονται οι «Ελεύθεροι Ξανά» και εστιάζουν. Το κίνημα αποτελείται από τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Το πρόγραμμα για την Επιχειρηματικότητα είναι πολύ σωστά δομημένο γιατί είναι φτιαγμένο από ανθρώπους της αγοράς. Που γνωρίζουν τα τρωτά σημεία και έχουν τις γνώσεις και την όρεξη να βελτιώσουν κάθε τομέα της ζωής μας. Αυτό που ζούμε είναι παράλογο και προσβάλλει την αξιοπρέπεια του Έλληνα. Οι χαμηλές συντάξεις οι μισθοί η ακρίβεια και το κράτος να ζει σε έναν παραλογισμό δίχως να ακούει… παρά μόνο λέει.

Τι θα θέλατε να πείτε στους συνανθρώπους σας κλείνοντας;

Με ενοχλεί πλέον που ο κόσμος δεν αγκαλιάζεται… εγώ ξέρω πως μια αγκαλιά σου δίνει χαρά και δύναμη. Δοκιμάστε να πάρετε μια αγκαλιά για λίγα δευτερόλεπτα να δείτε αν θα αισθανθείτε καλύτερα. Αυτό θέλω για τους συνανθρώπους μου. Όχι μόνο να αισθάνονται, μα να ΖΟΥΝ καλύτερα.

image1

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 14:54