Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:31: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022

Το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα εκφράζει την έκπληξη και την αποστροφή του για την κατάπτυστη ανακοίνωση της «Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας» που ζητάει, ούτε λίγο, ούτε πολύ «την αποπομπή της Ειδικής Γραμματέας (sic) του Υπουργείου Εσωτερικών κ Μαριάνθης Δημοπούλου».

Ποιο ήταν το αμάρτημα της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΣ για τα Ζώα Συντροφιάς Μάρσας Δημοπούλου; Ότι ζήτησε να εφαρμοστεί ο Νόμος, όταν διαπιστώθηκε στην Αλεξανδρούπολη ο συστηματικός βασανισμός ενός δεσποζόμενου σκύλου, που ανήκε σε έναν κυνηγό!

Με άλλα λόγια, αφού ανάγκασαν την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση στο ζήτημα του νόμου για την προστασία των ζώων συντροφιάς, τώρα οι κυνηγοί έχουν το θράσος διεκδικούν το δικαίωμα στην ατιμωρησία και στην παρανομία!

Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας απορρίπτει το κυνήγι και αποδέχεται πως «η δολοφονία δεν είναι χόμπι!» . Το κυνήγι βρίσκεται σε μαρασμό, οι κυνηγοί γερνούν χωρίς να αντικαθίστανται από νέους, οι κυνηγετικοί σύλλογοι ερημώνουν. Η εποχή που οι κυνηγοί παρίσταναν το παντοδύναμο πολιτικό λόμπι πέρασε για πάντα. Η πλειοψηφία της κοινωνίας στρέφεται πια στη φιλοζωία, και το κυνήγι κατατάσσεται οριστικά στις αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Ελπίζουμε αυτή τη βασική πραγματικότητα να την κατανοήσουν επιτέλους ακόμα και αυτή η κυβέρνηση, ακόμα και αυτά τα κατεστημένα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Η Μάρσα Δημοπούλου δίνει έναν αγώνα για τα ζώα συντροφιάς, με τα πενιχρά θεσμικά και οργανωσιακά μέσα που της διέθεσε η κατεστημένη πολιτική. Μέχρι να εισακουστούν οι πολιτικές προτάσεις των φιλόζωων και του Κόμματος για τα Ζώα, μέχρι να αποδοθούν σε όλα τα ζώα νομικά δικαιώματα, μέχρι να λειτουργήσει Υπουργείο για τα Ζώα και τα Οικοσυστήματα, μέχρι να στρέψουμε ως κοινωνία και πολιτική οριστικά την πλάτη στο εχθροζωικό τετράπτυχο Γούνα-Κυνήγι-Αδέσποτα-Σφαγεία, ας την αφήσουμε ήσυχη να κάνει τη δουλειά της!

Πηγή: https://www.animalpolitics.gr/neo/i-marsa-dimopoulou-na-meinei-stin-kuvernisi

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις με την υπόθεση παρακολουθήσεων εξέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

H κυρία Σακελλαροπούλου ζητά άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης «με αυτοσυγκράτηση και προσήλωση στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τους θεσμούς».

Η δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Η προστασία του απορρήτου της επικοινωνίας είναι θεμελιώδης συνθήκη μιας δημοκρατικής και φιλελεύθερης κοινωνίας. Η εξαίρεση που προβλέπει το Σύνταγμα για λόγους εθνικής ασφάλειας συναρτάται με την ανάγκη προστασίας της χώρας σε ένα απαιτητικό διεθνές περιβάλλον που προϋποθέτει εγρήγορση και δύσκολες σταθμίσεις.

Πρέπει, ωστόσο, να ερμηνεύεται στενά και η εφαρμογή της να είναι σύμφωνη με τις αρχές του κράτους δικαίου και της αναλογικότητας. Η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας και η διαφάνεια της κρατικής δράσης δεν συνιστά μόνον εγγύηση των ατομικών δικαιωμάτων, αλλά τον πιο κρίσιμο δείκτη της ποιότητας της δημοκρατίας μας. Θεμελιώνει την εμπιστοσύνη στο πολιτικό μας συμβόλαιο και την αντοχή του πολιτεύματός μας. Επιβάλλει την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, καθώς και τη θωράκιση της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Με αυτοσυγκράτηση και προσήλωση στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τους θεσμούς.

Ο σεβασμός και η προάσπιση της δημοκρατίας υπερβαίνει κόμματα και παρατάξεις, πρόσωπα και αξιώματα. Αποτελεί το πιο υψηλό καθήκον όλων μας απέναντι στον ελληνικό λαό.

iefimerida.gr

Με φιέστες ο απόπλους του γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίτ Χαν για την ανατολική Μεσόγειο. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στον χώρο μπροστά από το γεωτρύπανο απευθύνοντας ομιλία. Λίγο νωρίτερα, σε μια επίδειξη ισχύος, ο Ερντογάν πέταξε με το προεδρικό αεροσκάφος πάνω από το πλοίο, αναρτώντας και σχετική φωτογραφία στο twitter.

Κατά την ομιλία του, ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Αμπντουλ Χαμίντ Χαν σύμβολο της Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα. Η Άγκυρα, σημείωσε, έχει έναν «σπάνιο» στόλο γεωτρήσεων στον κόσμο, με τα πλοία Φατίχ, Κανουνί, Γιαβούζ και Αμπντούλ Χαμίντ Χαν. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία βρίσκεται στην περιοχή εξερεύνησης φυσικού αερίου με τα τέσσερα πλοία γεωτρήσεων και δύο πλοία σεισμικών ερευνών.

Το γεωτρύπανο κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο Ερντογάν, η Τουρκία πραγματοποιεί επιχειρήσεις έρευνας και γεώτρησης σε περιοχές «εντός της δικαιοδοσίας της». «Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός γι’ αυτό» είπε.

Ο Ερντογάν δήλωσε ενθουσιασμένος τόσο για το πλοίο όσο και για το μέλλον της χώρας. «Τα τελευταία 20 χρόνια φέραμε έργα και υπηρεσίες αιώνων στη χώρα μας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να λύσει την μεγάλη εξάρτηση από την ξένη ενέργεια. Γι’ αυτό αποφασίστηκαν διαδικασίες με εγχώριο εργατικό δυναμικό, υποδομές και τεχνολογικά εργαλεία.

Η έναρξη των εργασιών του πλωτού τουρκικού γεωτρύπανου Αbdulhamid Han έγινε από το λιμάνι Τάσουτζου της Μερσίνης. Στόχος του ήταν να στείλει διπλό μήνυμα αφενός στο εσωτερικό ακροατήριο αφετέρου στην ελληνοκυπριακή πλευρά και τη διεθνή κοινότητα ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τις παράνομες διεκδικήσεις της εντός της ελληνικής και κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Η φιέστα στήθηκε παρουσία σημαντικού αριθμού Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων και με φόντο το μήκους 238 μέτρων πλοίο. Με πλήρωμα 200 ατόμων, και δυνατότητα να πραγματοποιεί εξορύξεις σε μεγάλα βάθη, το 4ο γεωτρύπανο της Τουρκίας, το νεότερο και ισχυρότερο του στόλου της, αναμένεται να εξυπηρετήσει την προπαγάνδα της Άγκυρας στην προσπάθειά της να εμφανιστεί ως βασικός και αδιαμφισβήτητος παίκτης στον τομέα της εξόρυξης υδρογονανθράκων συνολικά στην Ν.Α. Μεσόγειο. Έχοντας αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, τόσο ως προς την πρόσληψη τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού για την στελέχωσή του, όσο και στην εξεύρεση των κατάλληλων συνοδευτικών πλοίων, το Αbdulhamid Han καθυστέρησε την έξοδό του στη Μεσόγειο για περισσότερο από ένα μήνα.

Συνολικά τέσσερα πλοία θα συνοδεύουν το πλωτό γεωτρύπανο όταν βγει στα ανοιχτά: Το ερευνητικό Βilim και 3 πλοία λογιστικής υποστήριξης: Τα Hakan ilhan, Murat ilhan και Kutsi ilhan. Τα δύο τελευταία έφτασαν χθες από Κωνσταντινούπολη και ενώθηκαν στην νηοπομπή. Το στοιχείο που προβληματίζει είναι η ύπαρξη 3 πλοίων λογιστικής υποστήριξης, γεγονός που σημαίνει μακρά παραμονή στο σημείο ενδιαφέροντος.

Να σημειώσουμε πως το γεωτρύπανο έφτασε στη Μερσίνη μόλις τον περασμένο Μάιο έχοντας αποπλεύσει από το λιμάνι Όκπο της Νότιας Κορέας, με την αρχική ονομασία Cobalt Explorer. Μία από τις πρώτες εργασίες που έκαναν οι τούρκοι κατά τον ελλιμενισμό του ήταν να του αλλάξουν χρώμα. Από γαλάζιο και μπλε που ήταν αρχικά, το έβαψαν εξ ολοκλήρου με λευκό και κόκκινο χρώμα, ζωγραφίζοντας παράλληλα στα πλαϊνά του μία τεράστια τουρκική σημαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλευρό του γεωτρύπανου θα βρεθούν τουλάχιστον δύο συνοδευτικά σκάφη, περισσότερα από 3 πολεμικά πλοία, ένα υποβρύχιο, αλλά και με ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος Μπαϊρακτάρ ΤΒ2 το οποίο θα επιτηρεί το χώρο από αέρος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, από την θαλάσσια περιοχή πού θα επιλέξει να κινηθεί το γεωτρύπανο θα φανεί και το πλαίσιο των προθέσεων του Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την οξύτητα της αντιπαράθεσης και το βαθμό έντασης που θέλει να καλλιεργήσει η Άγκυρα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ελληνική αντίδραση

Την ίδια στιγμή, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται να τηρεί στάση ψυχραιμίας αλλά και αναμονής, αποφεύγοντας μεν να παίξει το παιχνίδι των Τούρκων μέσω μίας κλιμάκωσης της ρητορικής της ενόψει της εξόδου του Αbdulhamid Han, διατηρώντας ωστόσο σε υψηλό επίπεδο την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα του Πολεμικού Ναυτικού. Ήδη ένα μεγάλο μέρος του στόλου βρίσκεται εκτός Ναυστάθμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερες εντολές έχουν δοθεί προς τα υποβρύχια και κυρίως στα σύγχρονα type-214 «Παπανικολής» τα οποία κινούνται με πλήρη φόρτο μάχης στις περιοχές της ελληνικής ΑΟΖ όπου πιθανολογείται, σε ένα υψηλής έντασης σενάριο, πως θα επέλεγε να κινηθεί το Αbdulhamid Han. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας άλλωστε τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συσκέψεις με αντικείμενο την εξέταση των σεναρίων αλλά και την επιχειρησιακή αντίδραση της χώρας μας επί του πεδίου, εφόσον το τουρκικό γεωτρύπανο και τα σκάφη της συνοδείας του επιλέξουν να κινηθούν εντός της ελληνικής ΑΟΖ, νότια της Κρήτης ή νότια των Δωδεκανήσων.

Το γεγονός εξάλλου ότι το συγκεκριμένο πλοίο, δεν πραγματοποιεί απλά έρευνες αλλά φέρει επάνω του τρυπάνι, αποτελεί από μόνο του μία κλιμάκωση σε βάρος της χώρας μας από την πλευρά της Τουρκίας. Επί της ουσίας το Αbdulhamid Han έρχεται σαν συνέχεια των ερευνών που πραγματοποίησε πριν από δύο χρόνια το Oruc Reis στην περιοχή, όταν επί τρεις και πλέον μήνες κινούνταν εντός της ελληνικής ΑΟΖ από την Ρόδο και την Κάρπαθο μέχρι το σύμπλεγμα της Μεγίστης, φθάνοντας τότε την Ελλάδα και την Τουρκία στα όρια της θερμής αντιπαράθεσης. Προ ολίγων ημερών, πάντως, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν είχε παρομοιάσει το Αbdulhamid Han με το Oruc Reis, σε μια αναφορά αρκούντως προκλητική για την Ελλάδα και την Κύπρο, δεδομένης της παραπομπής στο θερμό καλοκαίρι του 2020 «Το πιθανότερο είναι πως το τουρκικό γεωτρύπανο θα κινηθεί δυτικά και νότια της Κύπρου. Θεωρητικά το συγκεκριμένο είναι τρυπάνι οπότε θα πρέπει να κινηθεί κάπου όπου ήδη έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα. Μιλάμε για κίνηση εντυπωσιασμού. Εκτιμούμε πως δεν θα πάει στα άκρα, αλλά από την άλλη το ταξίδι του δεν θα είναι και εντελώς ανώδυνο από τη στιγμή που αρκετοί τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν δώσει τόσο μεγάλες διαστάσεις στο θέμα» επισημαίνουν σχετικά επιτελείς του ΥΠΕΘΑ.

Συμμαχικές ασκήσεις

Να προσθέσουμε πως η χώρα μας, έχει παράλληλα κινητοποιήσει και τις στενές συμμαχίες που έχει χτίσει στην περιοχή με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, ενώ για τις τουρκικές κινήσεις έχει ενημερώσει αρμοδίως τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και τη Γαλλία, με βάση και τις σχετικές αμυντικές συμφωνίες που έχουμε συνάψει τόσο με την Ουάσιγκτον όσο και με το Παρίσι. Ευθύς εξαρχής άλλωστε το τουρκικό γεωτρύπανο βρέθηκε στο μικροσκόπιο ισραηλινών αλλά και γαλλικών δορυφόρων οι οποίοι σε πραγματικό χρόνο μετέδιδαν εικόνα και πληροφορίες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ιδιαίτερα η συνεισφορά του Ισραήλ, όχι μόνο σε επίπεδο πληροφοριών αλλά και σε επίπεδο επιχειρήσεων, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντική από ελληνικής πλευράς, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την άδεια που παραχώρησε η χώρα μας στο Τελ Αβίβ να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις από τις 26 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου σε περιοχές νοτίως της Κρήτης, οι οποίες συμπίπτουν με το παράνομο τουρκο-λυβικό μνημόνιο. Ασκήσεις οι οποίες θεωρήθηκαν ως μήνυμα αμφισβήτησης των τουρκικών ανυπόστατων διεκδικήσεων επί της ελληνικής ΑΟΖ. Παράλληλα, συνεχείς είναι οι κοινές ασκήσεις που πραγματοποιεί η χώρα μας και με τις δυνάμεις τις Αιγύπτου, των ΗΠΑ αλλά και της Γαλλίας που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α Μεσογείου.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας βορειοδυτικά της Κρήτης πραγματοποιήθηκε ελληνοαμερικανική άσκηση με τη συμμετοχή 2 αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advanced της Πολεμικής Αεροπορίας και 4 μαχητικών F-18 που ανήκουν στη δύναμη του Αεροπλανοφόρου USS HARRY S. TRUMAN των ΗΠΑ, το οποίο τις τελευταίες ημέρες πλέει στην περιοχή. Ταυτόχρονα πριν από μία εβδομάδα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου 2 ελληνικά F-16 πραγματοποίησαν σενάρια αντιαεροπορικής άμυνας, με τη συμμετοχή της Γαλλικής Φρεγάτας FS PROVENCE. Την ίδια ώρα εξακολουθεί και παραμένει σε ισχύ η ΝΟΤΑΜ Α1781/22, με βάση την οποία οι ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες δέσμευσαν από τις 21 Ιουνίου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου πέντε περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Να επισημάνουμε πως σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, το τουρκικό γεωτρύπανο θα κατευθυνθεί στην κυπριακή ΑΟΖ, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να κινηθεί και σε περιοχές της Ν.Α Μεσογείου οι οποίες είτε θα βρίσκονται εντελώς εκτός, είτε στα όρια της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 10:32

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ GATE

Του Δημήτρη Κυπριώτη

Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές, είπε στη δημόσια δήλωσή του  (Δευτέρα 8-8-22) ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις υποκλοπές. O Πρωθυπουργός, επιχειρώντας να δικαιολογηθεί συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που έγινε μπορεί να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως λάθος. Δεν το γνώριζα». Ακολούθησαν σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Οι πολιτικές εξελίξεις χαρακτηρίζονται πλέον από μεγάλη ρευστότητα και αστάθεια μετά τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων που στήθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Ο Κ. Μητσοτάκης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περισώσει πρωτίστως τον εαυτό του στην πρωθυπουργική καρέκλα, αλλά και το καθεστώς που έχει εγκαθιδρύσει, «θυσίασε» τον αντ΄ αυτού Γρηγόρη Δημητριάδη, Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργικού Γραφείου και ανιψιό του, καθώς και το Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, για τις υποκλοπές Ανδρουλάκη και ποιος ξέρει και πόσων άλλων.

Ξένα κέντρα που στήριξαν τον Κ. Μητσοτάκη και τον «έσπρωξαν» στην ανάληψη της αρχηγίας της ΝΔ και στη συνέχεια στον πρωθυπουργικό θώκο, βλέποντας αφενός μεν την αδυναμία του να χειριστεί κρίσεις, αφετέρου να έχει εγκαθιδρύσει καθεστώς που λυμαίνεται τα πάντα και το κυριότερο, την ταχύτατη φθορά που έχει η κυβέρνησή του, υπό το φως των νέων αποκαλύψεων, σπρώχνουν με κάθε μέσο που διαθέτουν σε εκλογές τη στιγμή που ο ίδιος δείχνει να ανθίσταται.

Είναι φανερό ότι, από τη στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να αλλάξει ακόμη  και τη φυσιογνωμία του κόμματος της ΝΔ  με την ανέλιξη προσώπων, εκ του πάλε ποτέ «Σημιτικού μπλοκ», αλλά και με τις παλινωδίες του για εκλογές στο τέλος της 4ετίας, προκάλεσε αντιδράσεις το εσωτερικό του κόμματος, ακόμη και από τους ίδιους τους νυν βουλευτές, που θα έβλεπαν με καλό μάτι ακόμη και την αντικατάστασή του πριν από τις εκλογές με ένα νέο πρόσωπο της παραδοσιακής Δεξιάς, έχοντας υπόψη τους τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια.

Μία τέτοια προοπτική, που προσομοιάζει με όσα συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, δίνει και μία ευπρεπή  διέξοδο στον ίδιο να φύγει, χωρίς εκλογική ήττα, αναζητώντας ενδεχομένως κάποιο  ευρωπαϊκό πόστο.

Στις παραπάνω εξελίξεις συνηγορούν και διεθνή δημοσιεύματα όπως αυτά του πρακτορείου  Reuters, της επιθεώρησης Politico, της εφημερίδας New York Times που ξεκίνησαν να ασχολούνται με την υπόθεση των υποκλοπών και να πλήττουν το διεθνές προφίλ της Κυβέρνησης και φυσικά του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη, γεγονός που ίσως ήταν η αιτία να προβεί στις ενέργειες αποπομπής των άμεσων συνεργατών του.

Πάντως όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, η χώρα έχει ήδη εισέλθει σε βαθιά πολιτική κρίση, που είτε με έκτακτο τρόπο είτε μετά από εκλογές, φαίνεται ότι θα οδηγηθεί σε καταστάσεις, για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις, που να ευνοούν τα ξένα κέντρα  και αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο διανομής  των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, τα εξοπλιστικά προγράμματα, το φυσικό αέριο και βεβαία τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Με απλά λόγια τα παραπάνω δρομολογούν μια κυβέρνηση συνεργασίας, κατά βάση τεχνοκρατών τριών ή περισσότερων κομμάτων με πρωθυπουργό μαριονέτα, αν πρόκειται για μια έκτακτη κατάσταση ή βοηθούσης και της εκλογικής διαδικασίας της απλής αναλογικής, να καταλήξουν στο ίδιο ενδεχομένως αποτέλεσμα, με περισσότερα πολιτικά χαρακτηριστικά.

Θα μπορούσε άραγε να  ανατραπεί αυτό το σκηνικό που συστηματικά στήνεται; Κατά τα φαινόμενα και στην παρούσα συγκυρία όχι, αφού στον πολιτικό ορίζοντα δεν υπάρχει κάτι το νέο που να απειλεί ουσιωδώς το πολιτικό κατεστημένο. Τα πολιτικά αναχώματα που έχουν συστηματικά στηθεί, είναι πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, να ανατραπούν. Βέβαια πάντα ελλοχεύει  μια παγκόσμια ανακατάταξη που δημιουργεί άλλες συνθήκες μη αναμενόμενες και τότε η μοναδική δύναμη που δίνει λύση είναι ο ίδιος ο λαός.

Υ.Γ. Η πολιτική κρίση στην Ελλάδα, λόγω των υποκλοπών,  λαμβάνει χώρα τη στιγμή που αναμένεται η έξοδος του νέου τουρκικού γεωτρύπανου στην Ανατολική Μεσόγειο. Ποια τα περιθώρια ουσιαστικής αντίδρασης μιας αδύναμης και βαλλόμενης κυβέρνησης; 

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ