Η Μόσχα και το Κίεβο κατηγορούν η μια πλευρά την άλλη, για βομβαρδισμούς στην περιοχή που βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης, ο οποίος κατελήφθη από την Ρωσία τον Μάρτιο, αλλά μέχρι στιγμής λειτουργεί με Ουκρανούς τεχνικούς. Μόνο δύο από τους έξι αντιδραστήρες είναι σε λειτουργία.
«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ειδικότερα, τόνισε ότι ο συστηματικός βομβαρδισμός της έκτασης στην οποία βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια από τον ουκρανικό στρατό έχει δημιουργήσει τον κίνδυνο μιας μεγάλης κλίμακας καταστροφής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ραδιενεργό μόλυνση τεράστιας έκτασης εδαφών», αναφέρει το Κρεμλίνο.
Η Ουκρανία και η Ρωσία κατηγορούν η μια την άλλη για το ότι ετοιμάζουν προβοκάτσιες στον σταθμό. Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν να αποσυνδέσουν τον πυρηνικό σταθμό από του ουκρανικό δίκτυο παροχής ενέργειας και να τον συνδέσουν με το ρωσικό δίκτυο.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι Πούτιν και Μακρόν τόνισαν την σημασία να σταλεί αντιπροσωπεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) στον πυρηνικό σταθμό το συντομότερο δυνατό. Ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας να παράσχει στους επιθεωρητές της ΙΑΕΑ την αναγκαία συνδρομή.
Κατά την συνομιλία των δύο ηγετών, ο Πούτιν μίλησε επίσης στον Μακρόν για τα συνεχιζόμενα εμπόδια που δημιουργούνται σε σχέση με την προμήθεια ρωσικών ειδών διατροφής και λιπασμάτων στις παγκόσμιες αγορές.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι ανησυχεί για τους κινδύνους ασφαλείας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Ελιζέ, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν συμφώνησε να σταλεί στο σημείο αποστολή ειδικών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).
Ο Μακρόν εξέφρασε «ακόμη μια φορά την ανησυχία του απέναντι στους κινδύνους που ενέχει η κατάσταση στον σταθμό της Ζαπορίζια για την πυρηνική ασφάλεια», ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων. Η γαλλική προεδρία δήλωσε ότι ο Μακρόν «υποστήριξε την αποστολή επί τόπου το συντομότερο δυνατόν μιας αποστολής ειδικών της ΙΑΕΑ, με όρους στους οποίους συμφωνούν η Ουκρανία και ο ΟΗΕ».
Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους τις ερχόμενες ημέρες για το θέμα αυτό μετά τις συνομιλίες των τεχνικών ομάδων και πριν από την ανάπτυξη της αποστολής, σύμφωνα με ανακοίνωση για την τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων που στάλθηκε στους δημοσιογράφους από το γραφείο του Μακρόν.
Η διαχειρίστρια αρχή του πυρηνικού σταθμού της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει υποψίες πως η Μόσχα σχεδιάζει να αποσυνδέσει το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια από το δίκτυο της Ουκρανίας, μια περίπλοκη επιχείρηση που το Κίεβο δηλώνει ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει καταστροφή.
πηγή: kathimerini.gr
Η νησίδα του Έβρου στην οποία εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες δεν είναι ελληνικό έδαφος όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.
Πιο συγκεκριμένα, o κ. Μηταράκης ανέφερε πως τόσο η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, όσο και το Κτηματολόγιο, δήλωσαν ξεκάθαρα πως το στίγμα που είχαν δώσει οι μετανάστες ήταν εκτός της ελληνικής επικράτειας.
Ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, σημείωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι και η Τουρκία δεν είναι εμπόλεμη χώρα. Όπως ανέφερε, «ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην Ε.Ε. λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια». «Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές» πρόσθεσε.
Ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί, δήλωσε ο Νότης Μηταράκης
Σε ό,τι αφορά την άφιξη μεταναστών σε άλλα νησιά, όπως τα Κύθηρα, δήλωσε ότι οι συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο, άλλα και ο φράχτης στον Έβρο, έχουν αναγκάσει τους λαθροδιακινητές να αναζητήσουν άλλες διαδρομές σε άλλα νησιά και εργαλειοποιούν τις νησίδες του Έβρου.
Ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι ο φράχτης στο Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα ακόμα.
Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στη χώρα μας σε δομές φιλοξενίας 18.000 μετανάστες από 92.000 που ήταν το 2020. Σημείωσε επίσης ότι από τις 121 δομές που υπήρχαν πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, δήλωσε ότι αυτο δημιούργησε πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές, καθώς δεν υπήρχαν εργάτες γης.
Τι είπε για τις προσφυγικές ροές
Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές δήλωσε ότι «πέρυσι είχαμε τους χαμηλότερους αριθμούς σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία, 8.500 μετανάστες». Φέτος αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας σε μεταναστευτικές ροές με 7.000 αφίξεις μεταναστών έως τώρα πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.
Είπε επίσης ότι στις 31 Δεκεμβρίου θα απελευθερωθούν όλα τα διαμερίσματα που έχουν διατεθεί σε αιτούντες άσυλο σε όλη τη χώρα, καθώς ολοκληρώνεται το σχετικό πρόγραμμα.
Πηγή: iefimerida.gr
Απίστευτα δυνατή η αγάπη τους. Συγκλονίζει πραγματικά η ιστορία ζευγαριού μέσω της οποίας υπενθυμίζεται πως υπάρχει πάντα ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο, γεμάτο έρωτα.
Η Μαντώ είναι μία γυναίκα η οποία μέχρι πριν κάποια χρόνια ζούσε ανέμελα και ονειρευόταν να βρει τον άντρα της ζωής της. Ούσα ρομαντική, όπως η ίδια λέει, είχε την καθημερινότητα της και απολάμβανε κάθε λεπτό της ζωής.
Και κάπου εκεί ο έρωτας χτυπά την πόρτα και υποδέχεται στην καρδιά της τον Χάρη. Τα δύο παιδιά ερωτεύονται με πάθος, καταστρώνοντας τη δική τους διαδρομή, το δικό τους σπιτικό, την οικογένειά τους.
Όμως όταν κάνουμε σχέδια όπως λέει ο σοφός λαός ο Θεός γελά.
Όπως γράφει το GRTimes.gr, μέσα σε μια στιγμή το σκηνικό ευτυχίας αλλάζει. Μια εξέταση που θα κάνει η Μαντώ θα δείξει καρκίνο στο στήθος.
Ο κόσμος για την πανέμορφη κοπέλα “παγώνει”. Χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Όλα καταρρέουν, σα χάρτινος πύργος.
Η Μαντώ, όπως λέει, μετά το αρχικό σοκ προσπαθεί να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα στη ζωή της και αποφασίζει να ζητήσει από το Χάρη να χωρίσουν. Όμως ο Χάρης στέκεται βράχος. Και επιλέγει όχι απλά να μην χωρίσουν, αλλά της κάνει πρόταση να ενώσουν τις ζωές τους, να παντρευτούν. Μένει μαζί της. Τη στηρίζει σε μία δύσκολη και επίπονη περίοδο με χημειοθεραπείες, άγχος, στενοχώρια αλλά με εκείνον πάντα να της κρατά το χέρι και να της δίνει κουράγιο.
Σήμερα ζουν ευτυχισμένοι και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Χάρης είναι εκείνος που κάθε μέρα λέει “ευχαριστώ” στη ζωή, επειδή του χάρισε “την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου”, ενώ σημειώνει ότι “μέσα από αυτή τη δοκιμασία της συζύγου του, έγινε ο ίδιος καλύτερος άνθρωπος…”.