Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  3:34: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022

Τακτικά αρθρογραφεί καταγράφοντας σκέψεις και εμπειρίες του από περιηγήσεις και συζητήσεις που έχει σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας ο Γιώργος Βαρεμένος.

Εν προκειμένω, καταπιάνεται με την αναστάτωση που διαπίστωσε ότι κυρίευσε ηλικιωμένους σε χωριά της περιοχής όταν συνειδητοποίησαν ότι η σύνταξή τους ήρθε μειωμένη κατά δύο ευρώ.

Γράφει συγκεκριμένα:

Δύσκολα θα πίστευε κάποιος ότι άνθρωποι σε χωριά της Αιτωλοακαρνανίας είναι ανάστατοι επειδή διαπίστωσαν ότι η σύνταξή τους ήρθε μειωμένη κατά 2 ευρώ. Δύο ευρώ μείον τον μήνα, όχι την ημέρα. Τί παίρνεις σήμερα με 2 ευρώ, θα απορούσαν στο Κολωνάκι. Κάποτε μπορεί να έπαιρνες ένα πιτόγυρο- σήμερα κι αυτό έφτασε στα 3,5 ή και στα 4 ευρώ.

Οπότε το δίευρο έρχεται και γίνεται σαν το παληό δίφραγκο. Δεν μιλάμε για την γκουρμέ Μύκονο, όπου πληρώνεις το σουβλάκι για φασιανό. Ποιός όμως τρώει στο Κολωνάκι πιτόγυρο, όπως θα αναρωτιόταν και ο Δημ. Κουτσούμπας;

Όταν η σύνταξη του ΟΓΑ είναι 350-370 ευρώ, η μείωση κατά 2 ευρώ γίνεται αισθητή. «Πολλοί πληρώνονται στις 27 του μήνα», μου λέει ιδιοκτήτης μινι-μάρκετ στα Καλύβια Αγρινίου. «Ξεχρεώνουν ό,τι μπορούν και από τις 2 του επόμενου αρχίζουν τα βερεσέδια.» Μετά από καταγγελίες, διαπίστωσα ότι η μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ οφείλεται στην αύξηση του κόστους μεταφοράς των χρημάτων από τα ΕΛΤΑ. Ήταν 3 ευρώ, μετά έγινε 5 και τώρα 7 ευρώ!

Τα παπούδια ντρέπονται να μη  δώσουν και κατιτίς στον ταχυδρόμο που φέρνει την σύνταξη και είναι καλός άγγελος. Οι διαμαρτυρίες λοιπόν εκδηλώνονται επειδή ακούν στις τηλεοράσεις για αυξήσεις. «Δεν μας δίνετε που δεν μας δίνετε αυξήσεις, λένε, κόβετε από πάνω και 2 ευρώ; Αι σιχτίρ από ‘δώ!»

Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ