Κυριακή, 13η Ιουνίου 2021  12:16: πμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

Χονδρικό Εμπόριο "Μανίκας Κωνσταντίνος" Εξυπηρέτηση και Ποιότητα σε Τέσσερις Νομούς

Ιαν 03, 2021
Η επιχείρηση Χονδρικού Εμπορίου και Διανομών του κου Μανίκα Κωνσταντίνου, έχει έδρα στο Αγιο…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Ιούνιος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.  

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα, που είναι αφιερωμένη στην προστασία του Περιβάλλοντος καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία του Μεσολογγίου και των γύρω περιοχών να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στις πραγματικές αιτίες που υποβαθμίζουν και καταστρέφουν το περιβάλλον, όπως είναι και η εγκατάσταση αιολικών πάρκων που προωθούνται στην περιοχή μας, στον Αράκυνθο η οποία δεν γίνεται στο πλαίσιο μιας ισόρροπης ανάπτυξης για την ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών του λαού και όχι μόνο θα επιβαρύνουν την υγεία μας, την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία, αλλά θα πληρώνουμε και για τη λειτουργία τους.

Για ακόμη μια χρονιά, η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος αξιοποιείται ως ευκαιρία απ’ τις αστικές πολιτικές δυνάμεις και τους διεθνείς οργανισμούς για να μιλήσουν για την άνοδο της θερμοκρασίας της Γης, την καταστροφή των δασών, τη ρύπανση του νερού και του αέρα, το ανθυγιεινό περιβάλλον των μεγαλουπόλεων. Ολοι αυτοί που ευθύνονται για το Μάτι, το πρόσφατο έγκλημα στα Γεράνεια Ορη, τη Μάνδρα και άλλες αναρίθμητες καταστροφές, καλούν σε συστράτευση για την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη. Οι υποκριτικές δηλώσεις τους ενοχοποιούν γενικά την επίδραση του ανθρώπου στη φύση και τη βιομηχανική ανάπτυξη και προσπαθούν να συσκοτίσουν τον πραγματικό ένοχο, το καπιταλιστικό σύστημα, που θυσιάζει τις κοινωνικές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ο κύριος στόχος της πολιτικής αυτής δεν είναι στην πραγματικότητα η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά η θωράκιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Στην πραγματικότητα, αυτό για το οποίο νοιάζονται οι κυβερνήσεις είναι να βρουν διέξοδο για νέες κερδοφόρες επενδύσεις.

Στη χώρα μας και εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και έγραψε ένα νέο αντιλαϊκό – αντιπεριβαλλοντικό κεφάλαιο. Διαμορφώνει ένα ακόμη πιο κερδοφόρο πλαίσιο για τους “πράσινους καπιταλιστές”, εκχωρώντας τους γη, δάση, αέρα, θάλασσα, παραλίες, για κάθε είδους εκμετάλλευση κι υποβαθμίζοντας κι αυτό ακόμη το υποτυπώδες πλαίσιο προστασίας που υπήρχε. Τώρα από τη ΝΔ, πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας επιδεικτικά και καθ’ ολοκληρία τις διαμαρτυρίες εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων και επιστρατεύοντας την κρατική καταστολή για να εξαναγκάσουν τις τοπικές κοινωνίες να αποδεχτούν την καταστροφή του τόπου τους. Ο πρόσφατος νόμος για τον “εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας” αποδεικνύει ότι κέρδη και ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος δεν συμβαδίζουν. Προχωράει στο “εθνικό πρόγραμμα αναδασώσεων” όλων των βουνών της Ελλάδας με φύτευση του πιο “γρήγορα αναπτυσσόμενου νέου είδους δένδρου”, τις Ανεμογεννήτριες.

Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας η πολιτική αυτή εκφράζεται με την εγκατάσταση πάνω από 150 ανεμογεννητριών που έχουν γαζώσει στην κυριολεξία το νομό από άκρη σε άκρη και όπως φαίνεται συνεχίζεται καθώς πρόσφατα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) εξέδωσε άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για πάνω από 30 αιολικούς σταθμούς σε όλο το νομό, σε προστατευόμενες περιοχές “Natura” και εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής, που προϋποθέτουν τη διάνοιξη πολλών χιλιόμετρων νέων δρόμων σε κορυφογραμμές και πλαγιές, σε προστατευόμενα λόγω της ευαισθησίας τους οικοσυστήματα, εναέριες γραμμές πυλώνων υψηλής τάσης μέσα σε απόκρημνες και δασωμένες περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Όλα τα παραπάνω οδηγούν τη μετατροπή των βουνοκορφών του νομού Αιτωλοακαρνανίας από παρθένα φύση σε βιομηχανική ζώνη.

Η Κομματική οργάνωση Μεσολογγίου του ΚΚΕ θεωρεί πως οι ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα της Ενέργειας θα έχουν πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στους εργαζόμενους της περιοχής.

Συγκεκριμένα:

α) Δεν θα συμβάλουν στην παροχή φθηνής ενέργειας – ηλεκτρικού ρεύματος – για τους κατοίκους. Το αντίθετο, μέσω της επέκτασης της ιδιωτικοποίησης, η τιμή του ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά αυξάνεται συνεχώς.
β) Δεν θα προστατεύουν το περιβάλλον, όπως ισχυρίζονται. Αντίθετα, επειδή ακριβώς γίνονται με σκοπό το κέρδος, θα γίνουν με το μικρότερο δυνατό κόστος, που σημαίνει: Πρόχειρες και ελλιπείς περιβαλλοντικές μελέτες, μικρή και ανύπαρκτη επιτήρηση του έργου από τις αρμόδιες κρατικές αρχές.
γ) Καταπατήσεις περιουσιών κατοίκων σε περιπτώσεις όπου περνούν δρόμοι ή κατασκευάζονται πυλώνες μέσα από ιδιοκτησίες και θα δώσει τη χαριστική βολή στην ήδη δοκιμαζόμενη κτηνοτροφία που είναι και η κύρια ενασχόληση των φτωχών κατοίκων της περιοχής.
δ) Τέλος, μέσω ενός περίπλοκου συστήματος θυγατρικών εταιρειών, εργολαβιών και υπεργολαβιών, γίνεται προσπάθεια να χτυπηθεί κάθε εργασιακό δικαίωμα, να πέσουν οι μισθοί των εργαζομένων σε αυτά τα έργα.

Η λύση βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα, από αυτή που ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Ακριβώς γιατί η ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί ανάπτυξη με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών και όχι το καπιταλιστικό κέρδος που υπηρετεί το πράσινο New Deal σε ΕΕ και ΗΠΑ.

Σ’ αυτόν τον αγώνα που σημαδεύει τον πραγματικό ένοχο, το σύστημα που καταστρέφει το περιβάλλον και εμπορεύεται την προστασία του, οι δυνάμεις του ΚΚΕ βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή.

Για να ανοίξει ο δρόμος γι’ αυτή την ελπιδοφόρα προοπτική, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στην αντιπεριβαλλοντική στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν πολλούς λόγους να ματαιώσουν αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα. Η οργανωμένη πάλη τους είναι ο αποφασιστικός παράγοντας στο να μπουν εμπόδια σε αυτή την αρνητική εξέλιξη.

Απαιτούμε να ακυρωθούν οι Άδειες Εγκατάστασης Αιολικών Σταθμών που εκδόθηκαν εντός των ορίων του νομού Αιτωλοακαρνανίας και καταστρέφουν το περιβάλλον.

agrinionews.gr

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από τις 4 Νοεμβρίου 2020 έχει αρχίσει να παίζεται ένα παράξενο, και εν πολλοίς σκοτεινό, παιχνίδι, με επίκεντρο το νησί της Αστυπάλαιας την γνωστή γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen και την κυβέρνηση, οι οποίες υπέγραψαν ένα μνημόνιο με τίτλο “Αστυπάλαια: ένα έξυπνο και πράσινο νησί”.

Στις 2 Ιουνίου 2021, στην Αστυπάλαια παίχτηκε εν είδει φιέστας ακόμα μια πράξη αυτού του project που περιελάμβανε δωρεές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον Δήμο Αστυπάλαιας από τους Γερμανούς, και προαναγγελία ενός προγράμματος επιδότησης, αποκλειστικά για τους κατοίκους του νησιού, προκειμένου να αποκτήσουν κι αυτοί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ακούστηκαν, για ακόμα μια φορά, τα γνωστά φληναφήματα περί πράσινης, βιώσιμης ανάπτυξης, περί πρωτοποριακού σχεδίου κλπ. Αλλά μέχρι εκεί. Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας απέφυγε συστηματικά να μας δώσει σαφείς πληροφορίες για το περιεχόμενο του μνημονίου που υπέγραψε το ελληνικό κράτος με μια ιδιωτική εταιρεία. Φυσικά κουβέντα δεν ειπώθηκε για δημοσιοποίηση του εν λόγω μνημονίου, ώστε να είναι ενήμερη η τοπική κοινωνία και ο ελληνικός λαός ευρύτερα. Για παράδειγμα, θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε τι θα κερδίσει η γερμανική εταιρεία από αυτό το project, και αν υπάρχουν δεσμεύσεις που αφορούν τις προδιαγραφές του έργου. Καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε ότι η Volkswagen είναι μια εταιρεία με βεβαρυμμένο ιστορικό, καθώς το Σεπτέμβριο του 2015 αποκαλύφθηκε ότι χειραγωγούσε τους ελέγχους των Αμερικανικών Περιβαλλοντικών Αρχών για τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της.

Υπάρχουν και άλλα «ύποπτα» σημεία σχετικά με την υλοποίηση του project, που χρήζουν προβληματισμού και περαιτέρω διερεύνησης. Συγκεκριμένα, η εταιρεία πρόκειται να δώσει δωρεάν ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζί με τους φορτιστές τους (12 συνολικά) για τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών του νησιού (αστυνομία, λιμενικό, ασθενοφόρο, δημοτικά οχήματα κλπ).  Όπως όμως πληροφορούμαστε από ένα έγγραφο του Δήμου Αστυπάλαιας που αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 1/6/2021 (ΑΔΑ:ΨΞ57ΩΨΧ-44Λ), πρόκειται να εγκατασταθούν 6 δημόσια προσβάσιμοι σταθμοί φόρτισης, το κόστος των οποίων ανέλαβε ο ίδιος ο Δήμος με απ’ ευθείας ανάθεση σε ιδιώτη, αντί του ποσού των 14.880 €. Γεννώνται λοιπόν εύλογα τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Ποια η ανάγκη αυτών των επιπλέον σταθμών φόρτισης;
  • Με τι ρεύμα θα τροφοδοτούνται οι σταθμοί φόρτισης; 
  • Υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας για την εγκατάσταση τους;
  • Στην εν λόγω μελέτη με ποια κριτήρια προκρίθηκαν οι θέσεις όπου πρόκειται να εγκατασταθούν οι φορτιστές;

Αυτά τα ερωτήματα είναι επιτακτικό να απαντηθούν γιατί, όταν σε τέτοια έργα εμπλέκεται μια εταιρεία που αποδεδειγμένα είναι διατεθειμένη να θυσιάσει την προστασία του περιβάλλοντος στο βωμό του χρήματος, αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί πάρα πολύ. Για παράδειγμα, αν το ρεύμα που θα τροφοδοτεί τους εν λόγω φορτιστές θα προέρχεται από την πηγή που και σήμερα τροφοδοτεί με ρεύμα την Αστυπάλαια, δηλαδή από τις 4 γεννήτριες πετρελαίου που λειτουργούν εκεί, τότε θα μπορεί να χαρακτηριστεί ως “πράσινο”; Σίγουρα ΟΧΙ. 

Όσον αφορά στο σύνολο του έργου, η εγκατάσταση του υβριδικού συστήματος (μια ανεμογεννήτρια και κάποια Φ/Β τα οποία θα εγκατασταθούν για να αντικατασταθούν οι γεννήτριες) που προέβλεπε αρχικά η συμφωνία, ποιον θα επιβαρύνει οικονομικά; Μήπως τον ήδη χειμαζόμενο ελληνικό λαό που έχει διαλυθεί από τις πολιτικές των μνημονίων επί 10 συνεχόμενα έτη;

Επιπλέον, αν αληθεύει η φήμη (σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία) ότι το νησί θα γεμίσει ανεμογεννήτριες, όπως ανέφερε σε προηγούμενη ανακοίνωση του το ΕΠΑΜ, τότε το έργο δεν πρόκειται να προστατεύσει το περιβάλλον, αλλά μάλλον θα προκαλέσει την εκτεταμένη υποβάθμισή του.

Τέλος, η κυρία Σδούκου ανακοίνωσε ότι η μελέτη εγκατάστασης του υβριδικού σταθμού έχει κατατεθεί στην ΡΑΕ και περιμένει να περάσει στο στάδιο της δημοπράτησης. Παρόλα αυτά, η εν λόγω μελέτη είναι άφαντη. Δεν μπορεί να την δει κανείς. Η κυρία Σδούκου είναι υποχρεωμένη να την αναρτήσει δημόσια 

Το ΕΠΑΜ έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι είναι αντίθετο στην όποια προσπάθεια, από όπου και αν εκπορεύεται και ό,τι κι αν υπόσχεται, που έχει ως στόχο τον κατακερματισμό της ελληνικής επικράτειας, είτε ενεργειακά, είτε σε όποιο άλλο επίπεδο. Είναι άλλο πράγμα η ενεργειακή αυτάρκεια κάποιων νησιών μας, έτσι ώστε να αναπτύξουν κάθε δυνατότητα που προσφέρει ο τόπος τους, και άλλο η παράδοση κομματιών της Ελληνικής Επικράτειας σε ιδιωτικά συμφέροντα, και ειδικά σε εταιρίες όπως η Volkswagen, με “πράσινα” προσχήματα που ήδη σε άλλες περιοχές της χώρας απειλούν να «καταπιούν» βουνά (με Α/Γ) και πεδιάδες (με Φ/Β). Ξέρουμε άλλωστε ότι ο φερόμενος ως Έλληνας πρωθυπουργός έχει επιδοθεί σε μια τέτοια προσπάθεια με ιδιαίτερο ζήλο, αφού ακόμα και σε συνεντεύξεις του δηλώνει ότι εξυπηρετεί ιδιωτικά, και δη Γερμανικά, συμφέροντα.

Για να αποφύγουμε τις υποθέσεις και τις εικασίες (ειδικά στους “πονηρούς” καιρούς που ζούμε) θεωρούμε ότι τόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Volkswagen, όσο και ο Δήμαρχος του νησιού, οφείλουν να δώσουν στη δημοσιότητα το μνημόνιο που υπογράφηκε πριν 7 μήνες, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για το περιεχόμενό της συμφωνίας. Διαφορετικά, είναι υπόλογοι όλοι τους για παραπλάνηση του λαού του νησιού (ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να αντιδρά σε αυτή τη γερμανική “εισβολή) αλλά και του ελληνικού λαού ως σύνολο, για το ύποπτο και επιζήμιο αυτού του μνημονίου.

 

Αθήνα, 5 Ιουνίου 2021

Επιτροπή Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκληρό κατηγορώ προς τον βουλευτή Μάριο Σαλμά εξαπέλυσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Αντρέας Τσώλης.

Ο κ. Τσώλης κατηγορεί τον κ. Σαλμά ότι ήρθε εκ των υστέρων και, χρησιμοποιώντας τους θανάτους άτυχων συνανθρώπων μας, έδωσε τηλεοπτικό προεκλογικό σόου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την Παρασκευή 4/6/2021 επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αγρινίου ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός Υγείας κ. M. ΣΑΛΜΑΣ με σκοπό την αποκλειστική συνάντηση του με τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Μετά την συνάντηση προέβη σε δηλώσεις κατά τις οποίες στοχοποίησε τον Διοικητή του Νοσοκομείου (τον οποίο υποτιμητικά αποκάλεσε λογιστή) ως αποκλειστικό Υπεύθυνο για όλες τις παθογένειες του Νοσοκομείου και ειδικά για την αυξημένη θνητότητα στην ΜΕΘ-COVID, και μάλιστα ζήτησε την παραίτηση του.

Θα απαντήσω στους ισχυρισμούς του κ. Μ. ΣΑΛΜΑ, χωρίς να δώσω καμιά αξία σε αυτούς, με τις κάτωθι ερωτήσεις.

Ποια ήταν η παρουσία του κ. ΣΑΛΜΑ στο Νοσοκομείο από τον Ιούνιο του 2019 που το επισκέφτηκε για προεκλογικούς λόγους;

Επισκέφτηκε έστω για ελάχιστη ώρα από την αρχή της πανδημίας το Νοσοκομείο για να διαπιστώσει από κοντά την αγωνία των εργαζομένων και του Διοικητή και να συμπαρασταθεί στον αγώνα που έδιναν κατά της πανδημίας και να κρατήσουν όρθιο το Νοσοκομείο για να περιθάλψει του συμπολίτες μας που νόσησαν και τους οποίους επικαλείται κ. ΣΑΛΜΑΣ;

Γιατί θυμήθηκε τώρα να ασχοληθεί με τις αγωνίες των πολιτών όπως ισχυρίζεται και δεν ζητούσε τα στοιχεία από την Διοίκηση ή το Υπουργείο, προκειμένω να ζητήσει κατόπιν εξηγήσεις από την Διοίκηση;

Γιατί δεν διάβασε τα αναφερόμενα στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Διοικητής και δημοσιεύτηκε και αποκαθιστούσε την αλήθεια ποιος γνώριζε και τι και με ποιο τρόπο ενεργούσε ή δεν ενεργούσε;

Γιατί αν ήθελε να βοηθήσει με τον οποιοδήποτε τρόπο το Νοσοκομείο όπως επικαλείται δεν το έπραξε ακόμα και χωρίς το κάλεσμα του Διοικητή;

Για την υποστελέχωση στην ΜΕΘ γιατί δεν αναφέρει τι ακριβώς ειπώθηκε σχετικά με την αγωνία και τις ενέργειες του Διοικητή να βρει εξειδικευμένο προσωπικό;
Γιατί θυμήθηκε ξαφνικά ότι δεν λειτουργεί ο Μαγνητικός Τομογράφος; ‘Η δεν το γνώριζε; Και πάλι γιατί δεν αναφέρει τι ειπώθηκε σχετικά με τις ενέργειες του Διοικητή να βρει εξειδικευμένο προσωπικό;

Κ. ΣΑΛΜΑ το να επιρρίπτεις τις ευθύνες στο πρόσωπο του Διοικητή και μάλιστα να μιλάς για ποινικά αδικήματα και εισαγγελικές παρεμβάσεις δεν προσφέρεις τίποτε στο να γίνει καλύτερο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Προσφέρεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας όταν είσαι παρών με παρεμβάσεις και δράσεις που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Το τηλεοπτικό σόου προεκλογικού χαρακτήρα που έστησε ο κ. ΣΑΛΜΑΣ επιρρίπτοντας ευθύνες και προτείνοντας εισαγγελικές παρεμβάσεις χρησιμοποιώντας τους θανάτους άτυχων συνανθρώπων μας που νόσησαν, δε πείθει την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας του Νομού μας.

Η πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζει πάρα πολύ καλά για την προσφορά μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου και πως δόθηκε η μάχη κατά της πανδημίας. Γνωρίζουν ότι χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και ειδικούς λοιμοξιολόγους αλλά με το υπάρχον ελλειμματικό προσωπικό δόθηκε η μάχη κατά της πανδημίας και αντιμετωπίστηκε παρά τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, που ούτως ή άλλως συνέβησαν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Τις αιτίες που χάθηκαν οι συνάνθρωποι μας και αν τα ποσοστά είναι υψηλά ή χαμηλά θα το εντοπίσουν οι ειδικοί έλεγχοι που έχουν ήδη αποφασιστεί σε Διοικητικό επίπεδο. Ας διερευνηθούν και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης.

Προσωπικά δεν έχω να φοβηθώ τίποτε ούτε σε διοικητικό ούτε σε ποινικό επίπεδο.

Φοβούνται μόνο όσοι δεν διακατέχονται από ηθικές και άξιες αλλά ενεργούν με τρόπο που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη συνανθρώπων τους προκειμένω να αποκομίσουν οφέλη».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ