Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  6:33: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά, καθώς ο σύζυγός της ομολόγησε ότι την σκότωσε!

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είπε στους αστυνομικούς -μετά από πάνω από επτά ώρες εξαντλητικής ανάκρισης- ότι είχε τσακωθεί το προηγούμενο βράδυ με την σύζυγό του.

Επίσης τόνισε πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν είχε πει κάτι στους αστυνομικούς γιατί φοβόταν για την ενός έτους σήμερα κόρη του με την Κάρολαϊν.

Το newsit.gr σας είχε μεταφέρει από νωρίς πως τα όσα έλεγε στους αστυνομικούς ο πιλότος δεν έπειθαν.

Οι πληροφορίες από την αστυνομία ανέφεραν πως οι απαντήσεις που δίνει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε η 20χρονη σύζυγός του μαρτυρικό θάνατο στο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά, δεν ήταν πειστικές.

Και για τον λόγο αυτό, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν πειστεί πως είναι ο δολοφόνος της συζύγου του.

Από την άλλη, πάντως, ο πιλότος δεν ομολογούσε και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΕΛ.ΑΣ. εξέταζε όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ αυτών, ακόμη και της έκδοσης εντάλματος σύλληψης τις αμέσως επόμενες ώρες.

Το ρεπορτάζ του newsit.gr έλεγε πως η σιγουριά της ΕΛΑΣ για την ενοχή του ήταν τέτοια, που ακόμη κι αν ο ίδιος δεν ομολογούσε, τότε από την αστυνομία θα παραπέμπονταν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές για να ακολουθηθεί η κλασική ποινική διαδικασία.

Τελικά, ωστόσο, ο δράστης -πλέον- της σοκαριστικής δολοφονίας που «πάγωσε» το πανελλήνιο ομολόγησε το έγκλημα και αύριο, Πέμπτη 18.06.2021, θα οδηγηθεί ενώπιον των Αρχών.

Τα «καυτά» ερωτήματα που κλήθηκε -ανεπιτυχώς- να απαντήσει ο πιλότος
Ο 32χρονος Μπάμπης βρέθηκε αντιμέτωπος με τρία ερωτήματα – κλειδιά, στα οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Πρώτον, στο κινητό του υπήρχε εφαρμογή που καταγράφει τα βήματα και η οποία έδειξε ότι περπατούσε την ώρα που είχε δηλώσει πως ήταν δεμένος.

Δεύτερον, η κάρτα μνήμης στην κάμερα ασφαλείας είχε αφαιρεθεί αρκετά νωρίτερα από ό, τι δήλωσε σχετικά με το πότε μπήκαν οι «ληστές» στο σπίτι.

Τρίτον, το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η άτυχη Κάρολαϊν κατέγραψε αυξημένους παλμούς κάποια στιγμή και στη συνέχεια καμία ζωτική ένδειξη. Όλα αυτά πολύ νωρίτερα από το χρόνο κατά τον οποίο ο πιλότος είχε τοποθετήσει τη δολοφονία της.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο Mega ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των Νέων, Βασίλης Λαμπρόπουλος, το ζευγάρι φέρεται να είχε προστριβές το τελευταίο διάστημα. Επιπλέον, η Καρολάιν φέρεται να ήταν αποφασισμένη να φύγει μαζί με το παιδί και να έψαχνε για ξενοδοχεία στο κινητό της.

Γλυκά Νερά: «Τα στοιχεία δεν μπορούν να περιμένουν» – Τι ειπώθηκε στην έκτακτη ενημέρωση της ΕΛΑΣ
Εν τω μεταξύ, ανακοινώσεις έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης, 17.06.2021, από την ΕΛΑΣ για την δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας πήραν τις θέσεις τους μπροστά στους δημοσιογράφους για να ανακοινώσουν τις εξελίξεις για την υπόθεση.

Όλα αυτά, πάνω από πέντε ώρες μετά την μεταφορά του 32χρονου πιλότου στην ΓΑΔΑ, κατεπειγόντως μάλιστα από την Αλόννησο, όπου έδωσε το παρών στο τρισάγιο της αδικοχαμένης συζύγου του και μητέρας του ενός έτους σήμερα παιδιού τους…

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ τόνισαν: «Έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις. Τα στοιχεία δεν μπορούν να περιμένουν. Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη σήμερα στην Αλόννησο. Περιμέναμε να τελειώσει το μνημόσυνο και μετά μεταφέρθηκε ο 32χρονος στην ΓΑΔΑ.

Θα μπορούσε να γίνει και χθες, ωστόσο σεβαστήκαμε την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο κι έτσι σήμερα πρωινές ώρες ο 32χρονος σύζυγος του θύματος μεταφέρθηκε με πλωτό μέσο στην Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς στην ΓΑΔΑ προκειμένου να εξεταστεί ως μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας».

Η ενημέρωση έμεινε… εκεί, καθώς δεν ανακοινώθηκε κάποια εξέλιξη για την υπόθεση, κάτι που δείχνει πως ίσως οι ανακοινώσεις αυτές να αποτελούν προάγγελο εξελίξεων.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Θάνος Μωραΐτης «Δύο χρόνια διχάζετε, με τις πρακτικές, τη νομοθέτηση, το ύφος, τις αποφάσεις σας»

«Κ. Αυγενάκη, το νομοσχέδιό σας είναι άτολμο, επιτομή κακής νομοθέτησης και δεν ακουμπά τα μεγάλα ζητήματα του αθλητισμού» ανέφερε – μεταξύ άλλων- στην ομιλία του στη Βουλή ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού.

«Η κυβέρνησή σας διαφημίζει ότι έδωσε 40 δις στην οικονομία και την κοινωνία, όμως μόλις 13,5 εκατ. έφτασαν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Έτσι αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία την αξία του ερασιτεχνικού σωματείου, του πιο ζωντανού κυττάρου του αθλητισμού», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στη συμπολίτευση.

Συμπλήρωσε ότι (το νομοσχέδιο) δε δίνει «καμία πειστική απάντηση στο ερώτημα πώς η “άοπλη” Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα καταφέρει στο μικρό διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων να ελέγξει τις ομάδες, με το λιγοστό προσωπικό που διαθέτει και τους λιγοστούς πόρους», ενώ, «την ίδια στιγμήδημιουργεί για την Επιτροπή ένα έωλο νομικό καθεστώς», καθώς«περιγράφει τη δημιουργία μίας Ανεξάρτητης Αρχής, που δεν υπόκειται στον έλεγχο του Υπουργού».

Ωστόσο, όπως συνέχισε,«στην πραγματικότητα καταργεί το στοιχείο αυτό, αφού τα μέλη της διορίζονται από τον Υπουργό και τα οικονομικά της εξαρτώνται άμεσα από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου».

«Μας επιστρέφετε 20 χρόνια πίσω», ανέφερε ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία κλείνοντας την ομιλία του ως εξής:

«Υπηρετούμε δύο κόσμους διαφορετικούς, έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό. Δεν βλέπουμε τον αθλητισμό ως κέρδος, αλλά ως κοινωνικό αγαθό, που μπορεί να αλλάξει την κοινωνία προς το καλύτερο. Οι νέοι άνθρωποι σήμερα έπαψαν να είναι φίλαθλοι, εξαντλούν την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό γύρω από τον τζόγο. Καμία διάθεση δεν δείξατε να ακουμπήσετε αυτό το θέμα που αποτελεί και την κύρια μάστιγα του αθλητισμού. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα όλων μας».

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Μωραΐτη:

–          Κ. Αυγενάκη, το νομοσχέδιό σας είναι άτολμο, επιτομή κακής νομοθέτησης και δεν ακουμπά τα μεγάλα ζητήματα του αθλητισμού. Από την αρχή, έχετε θέσει ως κύριο στόχο την άλωση, χειραγώγηση και κομματικοποίηση του αθλητικού κινήματος και των ομοσπονδιών, ενώ φέρετε την απόλυτη ευθύνη της επί μήνες καθήλωσης του αθλητισμού κατά την πανδημία. Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία έχουμε καταθέσει προτάσεις, όμως δεν υπάρχει καμία διάθεση συζήτησης. Λέμε ότι ο αθλητισμός ενώνει. Εσείς, όμως, δύο χρόνια τώρα διχάζετε με τις πρακτικές, τη νομοθέτηση, το ύφος, τις αποφάσεις σας.

–          Η κυβέρνησή σας διαφημίζει ότι έδωσε 40 δις στην οικονομία και την κοινωνία, όμως μόλις 13,5 εκατ. έφτασαν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Έτσι αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία την αξία του ερασιτεχνικού σωματείου, του πιο ζωντανού κυττάρου του αθλητισμού.

–          Καμία ουσιαστική μέριμνα για το πώς θα εξυγιανθεί ο μεγάλος ασθενής του ελληνικού αθλητισμού, το ποδόσφαιρο. Ενώ είχατε την ευκαιρία, δεν έχετε καμία πραγματική βούληση σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο.

–          Καμία πειστική απάντηση στο ερώτημα πώς η «άοπλη» Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα καταφέρει στο μικρό διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων να ελέγξει τις ομάδες, με το λιγοστό προσωπικό που διαθέτει και τους λιγοστούς πόρους. Την ίδια στιγμή, το νομοσχέδιό σας δημιουργεί για την Επιτροπή ένα έωλο νομικό καθεστώς. Περιγράφει τη δημιουργία μίας Ανεξάρτητης Αρχής, που δεν υπόκειται στον έλεγχο του Υπουργού, όμως στην πραγματικότητα καταργεί το στοιχείο αυτό, αφού τα μέλη της διορίζονται από τον Υπουργό και τα οικονομικά της εξαρτώνται άμεσα από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου. Μας επιστρέφετε 20 χρόνια πίσω.

–          Προβάλλετε το ιδιώνυμο ως «επίτευγμα» του νομοσχεδίου σας. Για να χαϊδέψετε τα αυτιά του ακροδεξιού σας ακροατηρίου, επαναφέρετε ένα νόμο τιμωρητικό, που και δεν επιλύει το πρόβλημα από τη ρίζα του και στρέφεται εναντίον νέων ανθρώπων που σε ηλικίες ορμής και παρόρμησης μπορεί σε οχλώδεις συνθήκες να ταυτιστούν με βίαιες ενέργειες. Ξεχνάτε όμως ότι η βία γεννάται μέσα σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και συνακόλουθης οργής. Δεν μπορεί η πολιτεία να έχει το ρόλο του τιμωρού. Την ίδια στιγμή, ρίχνετε στα μαλακά τους υποκινητές, που ενδέχεται να μην έχουν αμιγώς οπαδικά κίνητρα και, συνήθως, κατέχουν ισχυρότερη θέση. Καταστρέφετε, δηλαδή, τη ζωή ενός δεκαοκτάχρονου στέλνοντάς τον στη φυλακή, αλλά τους υποκινητές, εκείνους που παίζουν τη βρώμικη δουλειά τους αφήνετε απέξω, με ποινή «χάδι» έως έξι μηνών. Είστε με την καταστολή. Είμαστε με την αλλαγή, την παιδεία και την πρόληψη. Κρύβεστε πίσω από το δόγμα «νόμος και τάξη» για να αποκρύψετε την ανεπάρκειά σας να καταστρώσετε πραγματικό σχέδιο εξυγίανσης του αθλητισμού.

–          Υπηρετούμε δύο κόσμους διαφορετικούς, έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό. Δεν βλέπουμε τον αθλητισμό ως κέρδος, αλλά ως κοινωνικό αγαθό, που μπορεί να αλλάξει την κοινωνία προς το καλύτερο. Οι νέοι άνθρωποι σήμερα έπαψαν να είναι φίλαθλοι, εξαντλούν την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό γύρω από τον τζόγο. Καμία διάθεση δεν δείξατε να ακουμπήσετε αυτό το θέμα που αποτελεί και την κύρια μάστιγα του αθλητισμού. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα όλων μας.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το παρόν υπόμνημα συντάχθηκε με ομόφωνη απόφαση του Προέδρου και της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ, διαβιβάσθηκε ηλεκτρονικά στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής την Τρίτη 15 Ιουνίου ώρα 12:07 π.μ και επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή την Πέμπτη 17 Ιουνίου ώρα 13:30.

Το υπόμνημα υποβλήθηκε εν όψει της κατάθεσης του πορίσματος της Επιτροπής στον Πρωθυπουργό, ώστε να δοθεί η «κάλυψη» στην κυβέρνηση να ανακοινώσει και να νομοθετήσει προνόμια για τους εμβολιασμένους έναντι των μη εμβολιασμένων πολιτών και στη συνέχεια την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε όλο τον πληθυσμό.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο το ΕΠΑΜ, ως πολιτικό κόμμα, θέτει προ των ευθυνών της την αρμόδια Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής ώστε τα μέλη της να συναισθανθούν το βάρος της ευθύνης που φέρουν και να αρνηθούν με την απόφασή τους να γίνουν το άλλοθι για τις ενέργειες της κυβέρνησης και ταυτόχρονα συνεργοί της στις εγκληματικές πράξεις της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ποινικές ευθύνες.

Ακολουθεί το υπόμνημα που κατατέθηκε.

ΑΠΟ

Πολιτική Γραμματεία του πολιτικού κόμματος ΕΝIΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.)

ΠΡΟΣ

Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής

υπόψη της προέδρου, κυρίας Έφης Βαγενά, και των μελών της Επιτροπής

ΘΕΜΑ: Υπόμνημα σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Με αφορμή την ανάθεση στην Επιτροπή σας από την κυβέρνηση του καθήκοντος να γνωμοδοτήσετε σχετικά με την υποχρεωτική εφαρμογή ανοσοποίησης του πληθυσμού ενάντια στη νόσο COVID-19, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Αναμένουμε ότι με το πόρισμά σας θα ενημερώσετε την κυβέρνηση πως κάθε σκέψη και συζήτηση περί υποχρεωτικών εμβολιασμών είναι τουλάχιστον άτοπη. Αυτό, διότι ενδεχόμενη εφαρμογή υποχρεωτικότητας σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη είναι παράνομη, καθώς καταπατά ένα πλήθος διεθνών συμβάσεων που διασφαλίζουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και έχουν ενσωματωθεί στην εθνική μας νομοθεσία:

– Το Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 2 παρ. 1 και άρθρο 5 παρ. 4 και 5.

– Τον νόμο 3418/2005 (Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας), άρθρο 1 και 12

– Τον νόμο 2619/1998, με τον οποίο κυρώθηκε η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική – που υπογράφηκε στις 4 Απριλίου 1997 στο Οviedo της Ισπανίας (Σύμβαση του Οβιέδο) https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/201361/nomos-2619-1998

– Την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών https://www.echr.coe.int/documents/convention_ell.pdf

– Την Παγκόσμια Διακήρυξη για τη Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα http://portal.unesco.org/en/ev.php-URL_ID=31058&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html

Όλα τα παραπάνω κατοχυρώνουν ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία ιατρική πράξη χωρίς την προηγούμενη ελεύθερη και κατόπιν πλήρους ενημέρωσης συναίνεση του πολίτη/ασθενούς. Επομένως, κάθε συζήτηση περί υποχρεωτικών εμβολιασμών είναι άνευ ουσίας, εκτός αν η κυβέρνηση σκοπεύει να παρανομήσει, καταλύοντας όλα αυτά που καθιστούν την Ελλάδα κράτος δικαίου συμμορφούμενο με τις επιταγές του διεθνούς δικαίου. Βάσει των πιο πάνω συμβάσεων και νόμων του ελληνικού κράτους, η συναίνεση του ασθενούς θα πρέπει να δίδεται ελεύθερα και όχι ως αποτέλεσμα εκβιασμού, πλάνης ή απάτης. Συνεπώς, αναμένουμε να συμβουλεύσετε την κυβέρνηση να απαγορεύσει δια νόμου κάθε προσπάθεια έμμεσης υποχρέωσης για τον εμβολιασμό, όπως είναι οι διάφορες διακρίσεις εναντίον των μη εμβολιασμένων, οι απειλές μετακίνησης, διαθεσιμότητας ή απόλυσης και ο επιχειρούμενος κοινωνικός τους αποκλεισμός.

Επιπλέον, ως Επιτροπή κατεξοχήν αρμόδια για θέματα βιοηθικής, αναμένουμε να ενημερώσετε την κυβέρνηση ότι όλα τα σκευάσματα που χορηγούνται στη χώρα μας για ανοσοποίηση ενάντια στη νόσο COVID-19 είναι πειραματικά, καθώς για κανένα από αυτά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες κλινικές δοκιμές, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν το 2023. Επομένως, όχι μόνο δεν θα πρέπει να γίνεται συζήτηση περί υποχρεωτικής χορήγησής τους, αλλά αντιθέτως, θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό στους πολίτες που τα λαμβάνουν ότι συμμετέχουν ως πειραματικά υποκείμενα σε κλινική δοκιμή, να ενημερώνονται πλήρως για τις πιθανές παρενέργειες και ενδεχόμενες βλάβες στην υγεία τους και να υπογράφουν έντυπο συναίνεσης κατόπιν ενημέρωσης πριν τον εμβολιασμό τους.

Όπως θα γνωρίζετε, η υποβολή ατόμων σε ιατρικά πειράματα, δίχως την ελεύθερη κατόπιν ενημέρωσης συναίνεσή τους, ισοδυναμεί με βασανισμό, κάτι που απαγορεύεται ρητώς από μια σειρά διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως:

– Τη Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και άλλων τρόπων σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας (Παράρτημα στην απόφαση 39/46 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών)
https://www.asylumlawdatabase.eu/sites/

– Το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου https://www.refworld.org/cgi-bin/texis/vtx/rwmain/opendocpdf.pdf?reldoc=y&docid=506ab5e82

και φυσικά:

– Το Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 7

– Τον ελληνικό Ποινικό Κώδικα, άρθρο 137Α

Αναμένουμε λοιπόν, η γνωμοδότησή σας να υπενθυμίσει στον Πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση ότι οι παραπάνω διατάξεις του διεθνούς δικαίου θεσπίστηκαν μετά τον Β’ΠΠ και την δίκη των ιατρών του ναζιστικού καθεστώτος, οι οποίοι είχαν επιδοθεί σε τέτοιου είδους πειράματα σε ανθρώπους, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο οι μελλοντικές γενεές να ξαναζήσουν αυτόν τον εφιάλτη.

Όλες αυτές οι προβλέψεις εισήλθαν στο διεθνές και εθνικό δημόσιο δίκαιο ως απάντηση στη βιοηθική της “φυλετικής υγιεινής”, η οποία επέτρεπε στην εκάστοτε εκτελεστική εξουσία να διαχωρίζει την κοινωνία με όρους ευγονικής, ή να οδηγεί στον κοινωνικό αποκλεισμό και την γκετοποίηση μερίδες ολόκληρες της κοινωνίας, με κριτήριο το κατά πόσο είναι επίφοβοι φορείς κάποιας επικίνδυνης μολυσματικής ασθένειας, ανίατων ή εκφυλιστικών παθήσεων, οι οποίες συμβάλουν στην αλλοίωση της δημόσιας υγείας, αλλά και της φυλετικής καθαρότητας. Οι πολιτικές αναγκαστικού εμβολιασμού και ιατρικών πράξεων ευγονικής, που άρχισαν να επιβάλλονται με νόμους από τις αρχές του 19ου αιώνα στον γενικό πληθυσμό, είχαν ως αποτέλεσμα τη μετατροπή του γενικού πληθυσμού, και ειδικά των πιο αδύναμων της κοινωνίας, σε πειραματόζωα, χωρίς κανενός είδους συναίνεση ή προστασία των δικαιωμάτων τους, με την επιβολή πολιτικών στείρωσης και ευθανασίας για όσους θεωρούνταν από την πολιτεία και την ακαδημαϊκή επιστήμη του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου αιώνα επιβλαβείς για την δημόσια υγεία του πληθυσμού, της κοινωνίας και του έθνους.

Προκειμένου να δικαιολογηθεί νομικά και επιστημονικά ο εξαναγκασμός σε ιατρικές πράξεις και εμβολιασμούς, ήδη από τις αρχές του 19ου αιώνα εισήχθησαν οι όροι “επικίνδυνες τάξεις” (dangerous classes, gefährliche Klassen) οι οποίες, εκ φύσεως ή εκ θέσεως, χαρακτηρίζονται από “ακοινωνικότητα” (asociality, Asozialität), η οποία τις θέτει εκτός των κοινωνικών προτύπων και τις κάνει επικίνδυνες για την κοινωνία. Η ιατρική κλήθηκε από τις εκτελεστικές εξουσίες να αντιμετωπίσει την “ακοινωνικότητα” των τάξεων αυτών με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, αναγκαστικές φαρμακευτικές αγωγές, εγκλεισμούς, αλλά και ευγονικές πολιτικές, ώστε να αποφευχθεί η μεταδοτικότητα των γενετικών γνωρισμάτων της “αντικοινωνικότητας” στις επόμενες γενιές. Όταν ο ναζισμός ως καθεστώς επέβαλε την “ακοινωνικότητα” ως νομικό όρο, ως ποινικά κολάσιμο παράπτωμα, το οποίο οφείλεται όχι μόνο σε παραβατικές συμπεριφορές, αλλά και σε βαθύτερα γενετικά γνωρίσματα λόγω φυλετικής καταγωγής, είτε λόγω εκφυλιστικών ασθενειών, όπως ο καρκίνος, το κάπνισμα, οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, οι νευρολογικές και ανοιακές παθήσεις, κοκ, οι πρακτικές αυτές ήταν ήδη καθιερωμένες από προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο ναζιστικός ρατσισμός και το ολοκαύτωμα εναντίον των “ακάθαρτων” φυλών και των “ακοινωνικών” πληθυσμών δεν ήταν παρά η τελευταία και πιο βάρβαρη λογική κατάληξη των πολιτικών του εξαναγκασμού σε εμβολιασμούς και πράξεις ευγονικής, που κυριαρχούσαν ως κυβερνητικές επιλογές ήδη από τις αρχές του 19ου αιώνα.

Η ανθρωπότητα, καθώς έβγαινε από το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα που γνώρισε στην ιστορία της, θεμελίωσε τον μεταπολεμικό της πολιτισμό και δημόσιο δίκαιο απαγορεύοντας ρητά κάθε πολιτική εξαναγκασμού σε ιατρικές πράξεις χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ασθενούς και του πολίτη. Έτσι καταργήθηκαν οι αναγκαστικοί εμβολιασμοί στη Βρετανία το 1945, στην πρώτη χώρα που τους επέβαλλε έναν αιώνα πριν. Αν επιτραπεί ο εξαναγκασμός σε εμβολιασμούς και ιατρικές πράξεις, μάλιστα υπό καθεστώς απειλής, εκφοβισμού, ή χρήσης βίας από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία, καθώς και ο διαχωρισμός των πολιτών σε “επικίνδυνους” και μη για τη δημόσια υγεία, όπως άλλοτε συνέβαινε με τους φυλετικά “κατώτερους”, τότε όχι μόνο ανατρέπεται εκ βάθρων ολόκληρο το μεταπολεμικό δίκαιο προστασίας από γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, με μοχλό αυθαίρετες ιατρικές αναγκαιότητες και στο όνομα του “γενικού καλού” της κοινωνίας, αλλά δικαιώνεται εκ των υστέρων η λογική της “φυλετικής υγιεινής”, η οποία οδήγησε ιστορικά με μαθηματική ακρίβεια στον ναζιστικό ολοκληρωτισμό.

Τα ζητήματα αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ούτε περιστασιακά, ούτε ελαφρά. Είναι ζητήματα αρχής και αφορούν στην ίδια τη βάση του σύγχρονου ανθρωπιστικού δικαίου. Κι ας σκεφτούμε ότι η πορεία προς το ναζιστικό ολοκαύτωμα ξεκίνησε με την “αθώα” απόφαση του αναγκαστικού εμβολιασμού των νηπίων των εργατικών τάξεων της Βρετανίας, προκειμένου να περιοριστεί δραστικά η έξαρση της θανατηφόρας ευλογιάς. Μιας μοιραίας επιδημίας, που χρειάστηκε έναν ολόκληρο αιώνα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με πολιτικές δημόσιας υγιεινής και υγείας που με κανέναν τρόπο δεν περιορίζονταν, ούτε εξαρτώνταν από τον εμβολιασμό. Θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί η ίδια ιστορική διαδρομή προς τον ναζιστικό εφιάλτη, καταλύοντας ή υπονομεύοντας τις ρητές διατάξεις του δικαίου που δεν επιτρέπουν με οιονδήποτε τρόπο την αναγκαστικότητα των ιατρικών πράξεων παρά και ενάντια στη θέληση του πολίτη; Αυτό είναι το θεμελιώδες ερώτημα που τίθεται σήμερα.

Τυχόν νομοθέτηση κατά παράβαση αυτών των διατάξεων θα σήμαινε αυτόματα ότι η Ελλάδα παύει να είναι ένα κράτος δικαίου και ελευθερίας, και μετατρέπεται σε απολυταρχικό καθεστώς ανάλογο του ναζιστικού καθεστώτος της Γερμανίας. Ενός καθεστώτος που συνετρίβη χάρη στη γενναία αντίσταση του ελληνικού λαού, αλλά και των λαών της Ευρώπης, οι οποίοι γνώριζαν ότι η ελευθερία είναι το υπέρτερο αγαθό, για το οποίο αξίζει να θυσιάσει κανείς και τη ζωή του ακόμα.

Τέλος, αναμένουμε να προφυλάξετε, ως οφείλετε, τον πρωθυπουργό, τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποτρέποντάς τους από τη διάπραξη ενός τόσο σοβαρού ατοπήματος, επισημαίνοντάς τους ότι αυτό ενέχει όχι μόνο πολιτικές αλλά και νομικές συνέπειες. Παρόμοιες νομικές συνέπειες θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε και εσείς, σε περίπτωση που το εν λόγω ατόπημα διαπραχθεί κατόπιν δικής σας θετικής γνωμοδότησης.

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2021
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται σε όλο τον κόσμο έρευνες της Δικαιοσύνης και των αστυνομικών αρχών των κατά τόπους χωρών προκειμένου να ξεσκεπαστεί η συνωμοσία που στήθηκε προκειμένου για τον ύποπτο ρόλο του ζωολόγο Peter Daszak, προέδρου της EcoHealth Alliance, η οποία χρηματοδότησε την συγκάλυψη της έρευνας για την προέλευση του κορωνοϊού εμπλέκοντας μάλιστα και Έλληνες επιστήμονες σε αυτή την συγκάλυψη: Τα ονόματα των S. Tsiodras, G. Magiorkinis, D. Paraskevis, E.G. Kostaki, G. Panayiotakopoulos, φιγουράρουν στην «επιστημονική μελέτη» με τίτλο «Full-genome evolutionary analysis of the novel corona virus (2019-nCoV) rejects the hypothesis of emergence as a result of a recent recombination event» στις 27 Ιανουαρίου 2020 στο biorxiv.org, ένα «αποθετήριο μελετών» που χρηματοδοτήθηκε από τον Zuckerberg του Facebook με αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Η συγκεκριμένη «μελέτη» ήρθε στην δημοσιότητα στην Ελλάδα όταν στις 30 Ιανουαρίου 2020 η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προέβαλε την μελέτη γράφοντας: «Ερευνητές του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Κρήτης, μελετώντας τα γενετικά χαρακτηριστικά του νέου ιού απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτός να προέρχεται από ερπετά, ενώ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα νέο για τον άνθρωπο κορωνοϊό και όχι αποτέλεσμα πρόσφατης γενετικής ανάμειξης με άλλον ιό της ίδιας "οικογένειας"». 

Τι έλεγε εκείνη η «μελέτη»; Ότι ο Covid-19 είχε γεννηθεί από την φύση και μεταδόθηκε στους ανθρώπους που έτρωγαν νυχτερίδες από την κρεαταγορά της Ουχάν, αθωώνοντας πλήρως τα κινεζικά βιολογικά εργαστήρια που έτσι ή αλλιώς εκτελούσαν παραγγελία από κύκλους των... ΗΠΑ!

Τότε μπορεί να μην τους ήξερε η πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά στην πανεπιστημιακή κοινότητα της ιατρικής, ήταν γνωστοί: Αναπληρωτής καθηγητής ο Δημήτριος Παρασκευής, και η η Ευαγγελία-Γεωργία Κωστάκη, ο επίκουρος καθηγητής ο Γκίκας Μαγιορκίνης από το Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του ΕΚΠΑ, επίκουρος καθηγητής και αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ ο Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, καθηγητής κλινικής ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος ΔΣ του ΕΟΔΥ ο Γεώργιος Σουρβίνος και βέβαια, πάνω απ'όλους ο καθηγητής Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Τότε δεν ήταν αστέρια της τηλεόρασης, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να αναπτύξουν θεωρίες που στήριζε το ίδρυμα EcoHealth Alliance: Ότι ο Covid-19 ήταν προϊόν της φύσης και όχι των βιολογικών εργαστηρίων της Ουχάν.

Δηλαδή οι άνθρωποι υπέγραψαν μία μελέτη που τους παραγγέλθηκε και κατέληξαν από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά σε ασφαλές συμπέρασμα ότι ο ιός είναι αποτέλεσμα φυσικών διαδικασιών!

Ως να είχαν γνώση μεθόδων και τεχνικών βιολογικού πολέμου και «γενετικού μαγειρέματος» ιών.

Η μελέτη των προαναφερθέντων Ελλήνων «ειδικών» λειτούργησε ως τμήμα του μηχανισμού από τον Peter Daszak της EcoHealth Alliance, συνεργάτη του Ιδρύματος Gates, επιθεωρητής-συνεργάτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και συνεργάτης των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, για να κατασκευάσει «επιστημονική τεκμηρίωση» ότι ο ιός μόλυνε τον άνθρωπο με φυσικές διαδικασίες και ότι ο SARS-CoV2, ο ιός που προκαλεί την COVID-19, προέκυψε με φυσικό τρόπο από μια κρεαταγορά της Ουχάν.

Οι λεπτομέρειες περιέχονται σε μια αναλυτική έκθεση στο περιοδικό Vanity Fair (https://www.vanityfair.com/news/2021/06/the-lab-leak-theory-inside-the-f...). 

Οι έρευνες των αρχών τεκμηριώνουν σταδιακά την απάντηση στο ερώτημα «Πώς αποκτήσαμε μια επιστημονική και μιντιακή συναίνεση ότι ο SARS-CoV2 προήλθε εξ’ αρχής από την κρεαταγορά της Ουχάν;».

Και η πρώτη απάντηση δίνεται από την περίφημη ομαδική επιστολή υπογεγραμμένη από κορυφαίους επιστήμονες που εμφανίστηκε στην αξιόπιστη επιστημονική έκδοση The Lancet (https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30418-9/fulltext).

Η επιστολή συντάχθηκε και η συλλογή υπογραφών μεταξύ αυτών και των Ελλήνων επιστημόνων ενορχηστρώθηκαν από τον Peter Daszak, ο οποίος ο ίδιος συμμετείχε σε έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ με στόχο την παραγωγή θανατηφόρων ιών σε εργαστήρια της Κίνας!

Ουσιαστικά, οι Αμερικανοί (της κυβέρνησης Ομπάμα) προσπάθησαν να καλύψουν ότι αυτοί είχαν χρηματοδοτήσει τα κινεζικά εργαστήρια (το παραδέχθηκε και ο Fauci σε βάρος του οποίου διεξάγεται τώρα έρευνα από την αμερικανική Γερουσία για τον λόγο αυτό). Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων του Δρ. Anthony Fauci!

Ο Daszak συνεργάστηκε με τον Ralph Baric του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας και ο όμιλος του Daszak, η EcoHealth Alliance, συνεργάστηκε απευθείας με τα εργαστήρια της Κίνας στην Wuhan για να ερευνήσει κορωνοϊούς και δυνητικά να τούς κάνει περισσότερο μεταδοτικούς και περισσότερο θανατηφόρους.

Όταν ο Daszak έμαθε ότι ένας ιός από το συγκεκριμένο εργαστήριο είχε «δραπετεύσει» και προκαλούσες εν δυνάμει παγκόσμια καταστροφή, κινήθηκε γρήγορα ώστε να ευθυγραμμίσει την επιστημονική κοινότητα για να δηλώσουν, χωρίς καμία πειστική απόδειξη, ότι ο COVID-19 είχε «φυσική προέλευση».

Και η μελέτη των Ελλήνων «ειδικών», που αναφέρεται βιβλιογραφικά στην επιστολή στο Lancet, φαίνεται να εξυπηρέτησε την κατασκευή κλίματος για αντιεπιστημονική ευθυγράμμιση επιστημόνων σε απόκρυψη πιθανού εγκλήματος και σε κάλυψη των ευθυνών του Daszak και του χώρου αμερικανικών κυβερνητικών Υπηρεσιών γύρω του.

Οι «έρευνα» και οι υπογραφές των Ελλήνων επιστημόνων ήρθαν κατόπιν αμοιβής; Πιθανόν. Ο Daszak και η EcoHealth Alliance παίρνουν πλούσια χρηματοδότηση από διάφορες κρατικές υπηρεσίες ή οργανώσεις στις ΗΠΑ και διανέμουν ένα μέρος τους μεταξύ ερευνητών και ερευνητικών ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο, απλά για να στηρίζουν τις «μελέτες» τους.

Πλέον είναι βέβαιο ότι βάσει μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ελήφθησαν από μια ομάδα ελευθερίας πληροφοριών που ονομάζεται «ΗΠΑ Δικαίωμα Γνώσης», ότι ο Daszak όχι μόνο τελικά υπέγραψε, αλλά οργάνωσε την δήλωση επιρροής στο Lancet με την συμμετοχή και των Ελλήνων επιστημόνων, με την πρόθεση να κρύψει τον ρόλο του στη ανάπτυξη του Covid-19 και να δημιουργήσει την εντύπωση της επιστημονικής ομοφωνίας για την προέλευση του Covid-19.

Ο Daszak κινητοποιήθηκε τόσο γρήγορα για έναν λόγο, είπε ο Jamie Metzl: «Αν η πανδημία ξεκίνησε ως μέρος μιας εργαστηριακής διαρροής, είχε τη δυνατότητα να κάνει στην Ιολογία αυτό που έκανε το Three Mile Island και το Chernobyl στην πυρηνική επιστήμη: Θα μπορούσε να χτυπήσει τον τομέα επ’ αόριστον με μορατόριουμ και περιορισμούς χρηματοδότησης»!

Άρα πέρα από την απόσειση των ποινικών ευθυνών υπήρχε και οικονομικό θέμα: Θα έχαναν τις επιδοτήσεις!

Σύμφωνα με βίντεο που ανακαλύφθηκε από το The National Pulse ο Daszak φαίνεται να καυχιέται για τη χειραγώγηση των «δολοφόνων» κορωνοϊών που μοιάζουν με SARS.

Ο Daszak προέβη σε αυτήν την παραδοχή σε ένα φόρουμ του 2016, συζητώντας για «αναδυόμενες μολυσματικές ασθένειες και την επόμενη πανδημία», το οποίο φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με την επανειλημμένη άρνηση του Fauci να χρηματοδοτήσει έρευνα στο Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν.

Ενώ περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η οργάνωσή του ακολουθεί θανατηφόρους ιούς, ο Daszak περιγράφει τη διαδικασία «εισαγωγής [spike protein] σε ιούς για να δουν αν μπορούν να συνδεθούν με ανθρώπινα κύτταρα όπως πραγματοποιούνται από τους συναδέλφους του στην Κίνα»!

Λέει ακριβώς: «Βρήκαμε άλλους κορωνοϊούς σε νυχτερίδες, ένα πλήθος από αυτούς, μερικοί από αυτούς έμοιαζαν πολύ παρόμοιοι με το SARS. Έτσι, ακολουθήσαμε την αλληλουχία της ακίδα πρωτεΐνης: της πρωτεΐνης που προσκολλάται στα κύτταρα.  Λοιπόν, δεν έκανα εγώ αυτό το έργο, αλλά οι συνάδελφοί μου στην Κίνα έκαναν τη δουλειά.

Δημιουργείτε ψευδο-σωματίδια, εισάγετε τις ακίδες πρωτεΐνες από αυτούς τους ιούς, βλέπετε αν συνδέονται με ανθρώπινα κύτταρα.

Σε κάθε βήμα αυτού, προχωράτε πιο κοντά σε αυτόν τον ιό που θα μπορούσε πραγματικά να γίνει παθογόνος στους ανθρώπους. Καταλήγεις με έναν μικρό αριθμό ιών που μοιάζουν πραγματικά με δολοφόνους»!

Τα σχόλια ακολουθούν αυξανόμενες ενδείξεις ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) του Fauci έχει βαθιές οικονομικές σχέσεις με το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan και ότι η EcoHealth του Daszak ήταν ένας από τους κύριους αντιπροσώπους που διοχετεύουν τα χρήματα στο εργαστήριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Τώρα ξεκίνησε επίσημη έρευνα για ποινική δίωξή του από την Γερουσία των ΗΠΑ.

Πάνω από δώδεκα ερευνητικές εργασίες που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο επιχορήγησης του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρουν την διευθύντρια του Κέντρου Αναδυόμενων Λοιμωδών Νοσημάτων του εργαστηρίου του Wuhan, Shi Zhengli ως συν-συγγραφέα μαζί με τον Daszak. Η Σι έχει συμπεριλάβει αυτές τις επιχορηγήσεις με υποστήριξη Fauci στο βιογραφικό της.

Όχι μόνο ο Daszak ενορχήστρωσε την σύνταξη και το κείμενο της επιστολής που συνυπέγραψαν και οι Έλληνες επιστήμονες στο Lancet, αλλά το έκανε, σύμφωνα με το Vanity Fair, «με την πρόθεση να κρύψει τον ρόλο του και να δημιουργήσει την εντύπωση της επιστημονικής ασυλίας».

Μάλιστα σε ένα από τα email που διέρρευσαν ο ο Daszak απευθύνεται στον Baric, και του λέει: «Δεν χρειάζεται να υπογράψεις την "Δήλωση" Ralph για να φανεί ότι έχει κάποια απόσταση από εμάς και ως εκ τούτου να μην λειτουργεί με αντιπαραγωγικό τρόπο. Στη συνέχεια θα το βγάλουμε με τρόπο που δεν θα το συνδέεται με τη συνεργασία μας, έτσι μεγιστοποιούμε μια ανεξάρτητη φωνή»!

Ο Baric συμφώνησε, απαντώντας,

«Διαφορετικά φαίνεται ως αυτοεξυπηρέτηση και χάνουμε τον αντίκτυπο»!

Όμως άλλοι έξι από αυτούς που υπέγραψαν την δήλωση είτε εργάστηκαν είτε είχαν λάβει χρηματοδότηση από την EcoHealth Alliance, σύμφωνα με το Vanity Fair.

Σε ένα βίντεο που λήφθηκε αρχικά στις 9 Δεκεμβρίου 2019, τρεις εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας της Wuhan μιας νέας μορφής πνευμονίας, ο ιολόγος Vincent Racaniello πήρε συνέντευξη από τον Βρετανό ζωολόγο και πρόεδρο της EcoHealth Alliance Peter Daszak για το έργο του στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την προστασία του κόσμου από την εμφάνιση νέων ασθενειών και την πρόβλεψη πανδημιών.

Από το 2014, η οργάνωση του Daszak έχει λάβει χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (NIH), τα οποία διοχετεύει στο WIV για να πραγματοποιήσει έρευνα σχετικά με τους κορωνοϊούς νυχτερίδας.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Για το θέμα των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την πρόεδρο της Επιτροπής «για όσα έκανε από τότε που η πανδημία χτύπησε την πόρτα της ηπείρου μας» – Τι ρώτησαν οι πολίτες τον πρωθυπουργό και την πρόεδρο της Κομισιόν – Δείτε βίντεο

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, συνομίλησαν με πολίτες και απάντησαν σε ερωτήσεις τους.

«Η αρχαία αγορά ήταν ο τόπος του δημοκρατικού διαλόγου και θεωρήσαμε καλή ιδέα να συναντηθούμε με πολίτες που θα μας ρωτήσουν για το σχέδιο το οποίο δεν είναι για τους λίγους» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την συζήτηση με τους πολίτες.

«Είναι καταπληκτικό να βλέπω διά ζώσης τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το Σχέδιο Ανάκαμψης. Χαίρομαι που βλέπω νέους ανθρώπους. Για τη νέα γενιά έγινε το Ταμείο Ανάκαμψης. Είμαι σίγουρη πως μετά την φριχτή πανδημία και τις επιπτώσεις της στην Οικονομία, το Next Generation EU σκοπεύει να βοηθήσει τη νέα γενιά» σημείωσε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Δείτε βίντεο με την συζήτηση:

Ποιοι ήταν οι πολίτες με τους οποίους συζήτησαν Μητσοτάκης – Φον ντερ Λάιεν

Μικρομεσαία Επιχείρηση
Νάντια Σίντου – Μαντέλα, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, Βιοζωής Α.Ε. (Βιομηχανία παραγωγής ζωοτροφών με έδρα τα Ιωάννινα).

Κτηνοτρόφος
Δημοσθένης Κουστέρης, Μέγαρα, 36 ετών

Γιατρός
Γεωργία Πανισόη, Παιδίατρος – Εξειδικευόμενη Νεογνολόγος, Α’ Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας, Παίδων Αγ Σοφία, 37 ετών.

ΑΜΕΑ
Κούτσιανος Βασίλειος, ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα, σπουδές στην Πληροφορική, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΕΣΑμεΑ

Καλλιτέχνης
Ευγενία Λιάκου, ηθοποιός-τραγουδίστρια.

Νέος Γονιός
Μαρία Πιτσάκη, Δικηγόρος, μητέρα 3 παιδιών από 6 ετών μέχρι 12 ετών, 43 χρόνων.

Μαθητής
Ταξιάρχης Κουρής, Μαθητής Β’ Λυκείου, 2ο Λύκειο Μοσχάτου

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της Οικονομίας. Και πληγήκατε πολύ σοβαρά από την πανδημία. Ένα δισ. ευρώ θα κατευθυνθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης χρειάζεστε δανεισμό με προσιτούς όρους και αυτό ακριβώς εντάσσεται στο πρόγραμμα μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ρωτήθηκε από έναν κτηνοτρόφο τι δράσεις περιλαμβάνει το Ταμείο Ανάκαμψης για τον πρωτογενή τομέα και όπως σημείωσε «συμπεριλαμβάνει σημαντικές δράσεις που θα υποστηρίξουν υποδομές στον πρωτογενή τομέα. Έχουμε δυνατότητες να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα μας χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία. Υπάρχει και το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης που έρχεται να στηρίξει με απευθείας επιδοτήσεις και με δράσεις πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Χρέος και υποχρέωση μας είναι να βοηθήσουμε τα συνεργατικά σχήματα. Η επένδυση θα είναι πάντα στην ποιότητα. Ειδικά στην κτηνοτροφία μας έχουμε εξαιρετικά προϊόντα τα οποία θα πρέπει να διεκδικούν τις τιμές που τους αξίζουν» συμπλήρωσε.

Από μια γιατρό δέχτηκε την επόμενη ερώτηση η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ήταν σχετική με την υγεία: «Αγαπητή συνάδελφε σας ευχαριστώ ως εκπρόσωπος μιας ολόκληρης ομάδας για όλα όσα κάνατε κατά την διάρκεια της πανδημίας» είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Είμαι βαθιά ευγνώμων και περήφανη, που το επάγγελμα της παιδιάτρου βρέθηκε στην πρώτη γραμμή. Με έχει συναρπάσει το μέγεθος της επένδυσης που θα γίνει στον τομέα της Υγείας, ειδικά στην ψηφιοποίηση, τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων, αλλά και στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη βρίσκεται στον πυρήνα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τα άτομα με αναπηρία: «Έχουμε συμπεριλάβει μια σειρά από δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί στα πλαίσια εθνικής στρατηγικής για τα άτομα με αναπηρία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Για μένα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης αποτελούσε προσωπικό στοίχημα, προσωπική δέσμευση και για προσωπικούς λόγους που είναι λίγο πολύ γνωστοί. Η μητέρα μου ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι και είχαμε συνειδητοποιήσει τα προβλήματα».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτήθηκε για τις δράσεις για τον πολιτισμό. «Μου αρέσει πολύ ο όρος που χρησιμοποιήσατε «βαριά βιομηχανία» (σ.σ. για τον πολιτισμό) και όντως πληγήκατε πολύ από την πανδημία του κορονοϊού» σημείωσε η κυρία Φον ντερ Λάιεν. «Αυτό το σχέδιο δίνει πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτόν τον τομέα, μιλάμε για 500 εκατομμύρια ευρώ που θα κατευθυνθούν στην πολιτιστική σκηνή, στην σύγχρονη τέχνη, για να δοθεί μία ώθηση στον χώρο του Πολιτισμού. Άλλωστε βρισκόμαστε σε έναν χώρο του Πολιτισμού, εδώ είναι η αρχή των πάντων» συμπλήρωσε.

Από μια εργαζόμενη δικηγόρο και μητέρα τριών παιδιών δέχτηκε την επόμενη ερώτηση ο πρωθυπουργός. «Η στήριξη της οικογένειας και των δύο γονέων που μεγαλώνουν παιδιά αποτελούσε εξαρχής προτεραιότητα για την κυβέρνηση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Από φέτος θα λειτουργήσει πλήρως η δίχρονη προσχολική αγωγή. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχει τεράστια σημασία στην περαιτέρω ανάπτυξη των παιδιών. Μόλις χθες ψηφίσαμε νέα εργατική νομοθεσία που χορηγεί για πρώτη φορά άδεια πατρότητας 14 ημερών στους νέους μπαμπάδες. Να χρηματοδοτήσουμε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε πιο εκτεταμένο ωράριο. Από τους 4 πυλώνες του σχεδίου ο ένας έχει αμιγώς κοινωνικά χαρακτηριστικά».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία στον τρόπο εργασίας: «Η πανδημία έδειξε ότι μπορούμε να δουλεύουμε και από το σπίτι. Σίγουρα το γεγονός ότι έχουμε πια αυτή τη δυνατότητα μας υποχρέωσε να θεσμοθετήσουμε ένα πλαίσιο που θα διέπει τις εργασιακές σχέσεις για την τηλεργασία. Πχ θεσμοθετήσαμε το δικαίωμα στην αποσύνδεση. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί δεν θέλουμε η εργασία από το σπίτι να είναι στην ουσία μια ευκαιρία για τους εργοδότες να «ενοχλούν» τους εργαζόμενους εκτός του σταθερού ωραρίου απασχόλησης».

Σε ερώτηση για την εκπαίδευση κλήθηκε να απαντήσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «Κατ’ αρχάς, το σχέδιο δίνει την κατάλληλη έμφαση. 2,3 δισ. ευρώ θα επενδυθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα και την επαγγελματική κατάρτιση, προκειμένου να δημιουργηθεί μία γέφυρα ανάμεσα στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας» είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και συμπλήρωσε πως είναι «Πολύ σημαντικό για ένα νέο ζευγάρι που θέλει να κάνει παιδιά η συμφιλίωση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Πολύ σημαντικό επίσης είναι η εφαρμογή του σχεδίου, που τώρα ξεκινάει. Στην Ευρώπη τώρα ανοίγουμε τις οικονομίες και βασική προϋπόθεση επ’ αυτού είναι η επιτυχία του εμβολιασμού. Καμία χώρα της ΕΕ δεν αποκλείστηκε από τα εμβόλια και είναι πολύ κρίσιμο να είμαστε ενωμένοι στην Ευρώπη».

Συνεχίζοντας την συζήτηση για το θέμα των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την πρόεδρο της Επιτροπής «όχι μόνο για την παρουσία της εδώ, αλλά και για όσα έκανε από τότε που η πανδημία χτύπησε την πόρτα της ηπείρου μας».

«Δεν ήταν καθόλου προφανής η απόφαση να αγοράσουμε εμβόλια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να τα μοιράσουμε στις χώρες» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Ήταν πράξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης παρότι υπήρξαν μικρές διαχειριστικές καθυστερήσεις. Στην Ευρώπη προσεγγίζουμε το 50% εμβολιασμένων με την 1η δόση. Η ΕΕ έχει εξασφαλίσει σχεδόν 2 δισ. πρόσθετες δόσεις ώστε να μην επιστέψει ποτέ η πανδημία. Το οφείλουμε στην δουλειά της προέδρου της επιτροπής» είπε και συμπλήρωσε: «Φτάνουμε στο σημείο για να συζητάμε πως θα υλοποιήσουμε το σχέδιο ανάκαμψης κάτι που δεν ήταν προφανές πριν από 16 μήνες. Η ιδέα ότι θα δώσουμε απευθείας στήριξη, όχι με δάνεια αλλά με επιχορηγείς στα κράτη μέλη, ήταν για κάποιες χώρες πρόταση που δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Σήμερα είμαστε εδώ για την υλοποιήσουμε».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την εκπαίδευση, ερώτηση που δέχτηκε από έναν μαθητή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώσε πως «Πριν την πανδημία περίπου 90.000 μαθητές ήταν στο Εθνικό Σχολικό Δίκτυο, στην ψηφιακή μας υποδομή, και σήμερα είναι συνδεδεμένο το σύνολο των μαθητών μας. Μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους μαθητές που το κατάφεραν».

Ο πρωθυπουργός εξήγησε βέβαια πως «Δεν υπάρχει υποκατάστατο του σχολείου» αλλά όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «Το σχολείο του μέλλοντος θα διευρύνει το γνωστικό αντικείμενο που θα διδάσκεστε, θα δίνει μεγαλύτερη αυτονομία σε δασκάλους και καθηγητές να διδάσκουν τη διδακτική ύλη. Θα εγκρίνουμε σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει για πρώτη φορά στη χώρα μας το πολλαπλό βιβλίο. Σημαντικοί πόροι από το ταμείο ανάκαμψης θα διατεθούν για την ψηφιακή ανάπτυξη των σχολείων. Αποδίδω μεγάλη σημασία στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Ήταν το αποπαίδι της ελληνικής παιδείας. Υπάρχουν ειδικότητες που διδάσκονται στα δημόσια ΙΕΚ που έχουν μεγαλύτερη επαγγελματική ζήτηση ενδεχομένως από ειδικότητές στα πανεπιστήμιά μας. Υποστηρίζουμε την εκπαίδευσή σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις ώστε να δώσουμε επαγγελματικές δυνατότητες και στα παιδιά που θα επιλέξουν να μην πάνε στο πανεπιστήμιο».

Τέλος, απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός είπε: «Συμπερασματικά θέλω να σε ευχαριστήσω που βρίσκεσαι εδώ, για την στήριξή σου. Να ευχαριστήσω την ομάδα σου για την εξαιρετική συνεργασία ώστε να φτάσουμε στην έγκριση του Εθνικού μας σχεδίου. Να βεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι θα διασφαλίσουμε πως οι πόροι θα επενδυθούν σωστά, με διαφάνεια, έγκαιρα και προς όφελος κάθε Έλληνα πολίτη».

Πηγή: protothema.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 10/06/2021

Των:

Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τον κ. Υπουργό Τουρισμού

ΘΕΜΑ:    «Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί η παραλία του Λούρου στην Αιτωλοακαρνανία»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου, η παραλία του Λούρου, στην Αιτωλοακαρνανία, η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία της Ελλάδας, είναι ίσως και η πιο παραμελημένη. Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία με αμμοθίνες, από τις πιο γνωστές παραλίες του νομού, που την επισκέπτονται χιλιάδες κόσμου από την Αιτωλοακαρνανία και όχι μόνο. Αυτό, όμως, που δυστυχώς, παρατηρείται κάθε χρόνο, είναι η κατάσταση της παραλίας, όσον αφορά: «αυτά που αφήνουν πίσω τους» οι άνθρωποι. Κάτοικοι της περιοχής μας αναφέρουν πως η ανωτέρω παραλία είναι γεμάτη από πάνες, μπουκαλάκια, τενεκεδάκια, γόπες τσιγάρων, ξύλα, παλέτες, τσιμεντόλιθους, σπασμένα γυαλιά, σίδερα, σκοινιά, σκίαστρα παλιά, όλα παρατημένα και ατάκτως ερριμμένα. Αξίζει να επισημανθεί ότι, η παραλία του Λούρου προστατεύεται, από το 1974, από τη Σύμβαση «RAMSAR», γεγονός που πιστοποιεί τη μοναδικότητα και την αδιαμφισβήτητη αξία του τόπου, ως βιότοπου και χώρου οικολογικά ομοιότυπου με τον υγροβιότοπο του Μεσολογγίου. Η χλωρίδα της περιοχής περιλαμβάνει δάφνες, κέδρους, κρίνα της άμμου και αρμυρίκια, ενώ η πλούσια πανίδα της περιλαμβάνει πλήθος πουλιών, όπως πελεκάνους, πελαργούς, αγριόχηνες, καρδερίνες, κοτσύφια, ακόμα και άγρια άλογα, που ζουν στον υγρότοπο της ευρύτερης περιοχής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να διαπιστώσετε μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών σας την εγκατάλειψη στην οποία έχει περιέλθει η ανωτέρω παραλία και εν συνεχεία να προβείτε σε εκτεταμένο καθαρισμό της, προκειμένου η εν λόγω να αξιοποιηθεί τουριστικά;
  2. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεσθε να λάβετε, προκειμένου να προσελκύσετε νέους επισκέπτες και να προωθήσετε τουριστικά την φυσική ομορφιά της ως άνω παραλίας και του περιβάλλοντος χώρου της;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με 158 ψήφους υπέρ και 142 ψήφους κατά, υπερψηφίστηκε στη Βουλή, το βράδυ της Τετάρτης (16.06.2021), επί της αρχής και επί του συνόλου το εργασιακό νομοσχέδιο.

«Το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Είναι ένα νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει σημαντικά το εργατικό δίκαιο και είναι μια παρέμβαση που ακολουθεί αυτά που συμβαίνουν στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Είτε αμέσως μετά τη δημοσίευση του νομοσχεδίου στο ΦΕΚ είτε ένα με δύο μήνες μετά, επέμεινε ο Κωστής Χατζηδάκης, «οι πατεράδες που η σύζυγός τους κάνει ένα παιδί, θα παίρνουν άδεια 14 ημέρες. Και οι δύο γονείς θα παίρνουν γονική άδεια πληρωμένη για δύο μήνες από τον ΟΑΕΔ. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν πια να συμφωνούν ρυθμίσεις σε προσωπική βάση, για τη συμφιλίωση της προσωπικής με την επαγγελματική τους ζωή, για την οποία άνοιξε το δρόμο η κ. Αχτσιόγλου με την Οδηγία που συμφώνησε.

Επίσης οι εργατοτεχνίτες θα αρχίσουν να παίρνουν την ίδια αποζημίωση που παίρνουν οι υπάλληλοι, οι τηλεργαζόμενοι θα έχουν δικαίωμα αποσύνδεσης, μετά το πέρας του ωραρίου τους, οι εργαζόμενοι όλοι θα έχουν προστατευτικό πλαίσιο για τη βία και την παρενόχληση στο χώρο εργασίας, όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν καλύτερα πρότυπα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, όσοι θέλουν παρά πάνω υπερωρίες, θα μπορούν να το κάνουν, και έτσι θα βάζουν παραπάνω χρήματα στην τσέπη τους.

Οι αυτοαπασχολούμενοι στα delivery θα έχουν το δικαίωμα να συνδικαλίζονται αλλά κυρίως θα έχουν προστασία για την υγεία και την ασφάλεια τους και βεβαίως θα ξεκινήσει η προετοιμασία του ΠΔ για τη νέα Επιθεώρηση Εργασίας, που θα κάνει αντικειμενικούς ελέγχους στην αγορά εργασίας. Κυρίως θα προχωρήσει η βασική τομή του νομοσχεδίου που είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία θα είναι η εγγύηση για τα δικαιώματα του εργαζομένου, εγγύηση για το 8ωρο, εγγύηση για τις υπερωρίες, εγγύηση για τη διευθέτηση».

Εργασιακό νομοσχέδιο: Οι 20 αλλαγές

Το νομοσχέδιο περιέχει τουλάχιστον είκοσι μέτρα που σύμφωνα με την κυβέρνηση οδηγούν στην προστασία της εργασίας.

1) Η ψηφιακή κάρτα εργασίας που θα συμβάλει αποφασιστικά στον έλεγχο και στην πάταξη της μαύρης ή και υποδηλωμένης εργασίας, διάταξη για την οποία αντιδρούν οι εργοδότες.

2) Αναβαθμίζεται σε Ανεξάρτητη Αρχή η Επιθεώρηση Εργασίας, με τέτοιον τρόπο ώστε οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας να μην επηρεάζονται από τη βούληση της κυβέρνησης.

3) Θεσπίζονται μέτρα κατά της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία.

4) Ενισχύονται τα υφιστάμενα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

5) Κατοχυρώνεται δικαίωμα αποσύνδεσης στην τηλεργασία, αλλά και ανάληψης του κόστους (εξοπλισμού, συντήρησης κ.λπ.) από τον εργοδότη.

6) Εισάγονται συνδικαλιστικά δικαιώματα και μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των απασχολούμενων ως delivery και courier.

7) Εξισώνεται η αποζημίωση των εργατοτεχνιτών με αυτή των υπαλλήλων.

8) Διευρύνεται η λίστα των περιπτώσεων άκυρης απόλυσης, η οποία συνεπάγεται επαναπασχόληση και καταβολή μισθών για την ενδιάμεση περίοδο.

9) Απαγορεύεται απόλυση για άσκηση οποιουδήποτε νόμιμου δικαιώματος.

10) Απαγορεύεται απόλυση νέου πατέρα για 6 μήνες από τη γέννηση του παιδιού του.

11) Καθιερώνεται άδεια πατρότητας 14 ημερών με αποδοχές.

12) Προβλέπεται γονική άδεια 4 μηνών και για τους δύο γονείς, με πληρωμή από τον ΟΑΕΔ για τους 2 μήνες.

13) Επεκτείνεται η άδειας λοχείας 9 εβδομάδων μετά τη γέννα και στις περιπτώσεις υιοθεσίας τέκνου.

14) Χορηγείται ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας 6 μηνών με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ και στην υιοθεσία τέκνου.

15) Παρέχεται μειωμένο ωράριο (άδεια φροντίδας τέκνου) και στη μητέρα που απέκτησε τέκνο με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας.

16) Δίνεται άδεια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στον ιδιωτικό τομέα.

17) Εισάγεται άδεια φροντιστή, 5 ημερών, για συγγενή με ανάγκη φροντίδας.

18) Επεκτείνονται οι ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας για γονείς παιδιών έως 12 ετών.

19) Καθιερώνεται άδεια ανωτέρας βίας 2 ημέρες τον χρόνο.

20) Προβλέπεται διάλειμμα έπειτα από 4 ώρες εργασίας (αντί για 6 ώρες).

Πηγή / Φωτογραφία: newsit.gr