Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:13: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση της Τ.Ο. Αγρινίου του ΕΠΑΜ

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες ενός χαρτοπόλεμου του Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου, καθώς και του Υπουργείου Υγείας και του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριου Σαλμά, για το ποιος φταίει για τη θνητότητα της ΜΕΘ-COVID του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, η θνητότητα σε αυτήν τη μονάδα έφτασε στο απόλυτο 100%! Και, φυσικά, το Υπ. Υγείας, “νίπτοντας τας χείρας του”, απέδωσε όλες τις ευθύνες στον Διοικητή του Νοσοκομείου, αναφέροντας ότι έχει “διοικητικές και ποινικές ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν από την Εισαγγελία Αγρινίου” και οδηγώντας τον σε παραίτηση.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κύριο που όλα αυτά τα χρόνια παρίστανε τον Διοικητή του Νοσοκομείου μόνο και μόνο για να εισπράττει τον πλουσιοπάροχο μισθό του, ότι έπρεπε να το περιμένει. Στην πρώτη στραβή θα τα έριχναν επάνω του για να μπορέσουν να κατευνάσουν τη λαϊκή οργή. Τώρα δικαιολογείται γιατί δεν ήρθε ποτέ ο κ. Σαλμάς (επίκουρος καθηγητής ιατρικής και κυβερνητικός βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας) να δει τι γίνεται στο Νοσοκομείο από το 2019 που το είχε επισκεφθεί για προεκλογικούς λόγους.

Εμείς όμως ρωτάμε τον πρώην πλέον διοικητή του νοσοκομείου, τι ακριβώς έκανε για να ενημερωθούν οι πολίτες του Αγρινίου και των γύρω περιοχών σε τι κατάσταση βρίσκεται το Νοσοκομείο; Η απάντηση είναι απλή. ΤΙΠΟΤΑ. Καθόταν εισέπραττε το μισθό του και από δω πάνε κι άλλοι.

Το ίδιο βέβαια θα πάθει και αυτός που θα αναλάβει να παριστάνει τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου. Και όλα αυτά γίνονται γιατί πρέπει να εξοργιστεί ο κόσμος με τον δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου και έτσι να μπορέσουν πιο εύκολα μέσω ενός ΣΔΙΤ να το παραδώσουν σε ιδιωτικά χέρια. Και δόξα τω θεώ, στην περιοχή μας υπάρχουν πολλοί που το λιγουρεύονται…

Αγρίνιο, 6 Ιουνίου 2021
Η Τ.Ο. Αγρινίου του Ε.ΠΑ.Μ.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θέση στο ζήτημα του Νοσοκομείου Αγρινίου και των ποσοστών θνητότητας της ΜΕΘ παίρνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία. Ο Γ. Βαρεμένος «βλέπει» ανθρωποφαγία και προσπάθεια μετακύλισης ευθυνών από την μεριά της κυβέρνησης.

«Η πρωτοφανής επιχείρηση ανθρωποφαγίας που έχει εξαπολυθεί με αφορμή τον αριθμό θανάτων στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, την στιγμή που η πόλη θρηνεί δύο ακόμη απώλειες, ενός ιερέα και ενός φαρμακοποιού (που εξέπνευσε στην Πάτρα), προκαλεί τεράστια ανησυχία και αντίστοιχα ερωτήματα. Ποιος άραγε θέλει να κρύψει τις ευθύνες του και να τις φορτώσει σε αποδιοπομπαίο τράγο και ποια τύχη επιφυλάσσεται στα δημόσια νοσοκομεία, μετά τις πρόσφατες πρωθυπουργικές δηλώσεις για το ΕΣΥ;» αναρωτιέται ο Γ. Βαρεμένος και σχολιάζοντας εμμέσως τη χθεσινή επίσκεψη του Μ. Σαλμά στο Νοσοκομείο Αγρινίου αναφέρει : «η υπεύθυνη στάση απέναντι στα τεκταινόμενα της πανδημίας έχει, απ’ ό,τι φαίνεται, παρεξηγηθεί από εκείνους που εμφανίσθηκαν σήμερα και επιθυμούν διερεύνηση των συμβάντων. Να υπάρξει διερεύνηση και έχω να καταθέσω, όχι εκ των υστέρων δηλώσεις σκοπιμότητας, αλλά έγκαιρες προειδοποιήσεις».

Σύμφωνα με το Γ. Βαρεμένο «ο τρόπος που επιχειρείται να συγκαλυφθούν και να μετατοπισθούν οι ευθύνες είναι ανίερος και προσβλητικός για την μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους. Αν η κυβέρνηση θεωρούσε ότι κατά την ίδια υπήρχαν “διοικητικές εκκρεμότητες”, όφειλε να τις λύσει, χωρίς να καταφεύγει σε μεθόδους που όχι μόνο δεν εξυπηρετούν αλλά τορπιλίζουν την προσπάθεια να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Από τη μεριά του ο έτερος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης υπογράμμισε ότι «το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ παρουσιάζονται τώρα να “πέφτουν από τα σύννεφα”, όμως ήταν, εδώ και καιρό, απολύτως ενήμεροι τόσο για τα ποσοστά θνητότητας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όσο και για τα επιμέρους προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου», όπως «είναι ενήμερο είναι το αρμόδιο Υπουργείο για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας και σε άλλες ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων της Περιφέρειας», βουλευτής.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση και τα στελέχη της παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια, δηλώνουν υποκριτική άγνοια και αναζητούν εξιλαστήρια θύματα», δίχως να παραλείψει να τονίσει πως «η υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό και δικαίωμα για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της χώρας».

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Εγώ δεν είμαι σαν το ΣΥΡΙΖΑ που δεν έκανε ούτε μια ανακοίνωση, επειδή διόρισε το σημερινό διοικητή…. Άρα αλα κάρτ παρεμβαίνουμε όπου είναι δικοί μας. Στην υγεία δεν υπάρχουν δικοί μου και δικοί σου»

Με αυτά τα λόγια ο Μάριος Σαλμάς σχολίασε χθες τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου και τις πρόσφατες αντιδράσεις για την αντικατάσταση του διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Π. Παπαδόπουλου, που επίσης είχε τοποθετηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Και σχεδόν αμέσως μετά, λίγη ώρα αργότερα, ο ΣYΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα του Νοσοκομείου Αγρινίου. Ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ να… ακούει το Μάριο Σαλμά. Αν και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέφυγε να εκτιμήσει ότι το μόνο που νοιάζει τους κυβερνώντες «είναι εν μέσω πανδημίας να αλλάζουν διοικήσεις (Πάνου Παπαδόπουλου στο Μεσολόγγι) ώστε να είναι έτοιμοι για τους σχεδιασμούς της επόμενης μέρας…»

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδιαφορία – Έλλειψη Πολιτισμού – Συγκάλυψη της Δημοτικής Αρχής

Το νέο προκλητικό επεισόδιο εναντίον μαθήτριας αυτή την φορά αποτελεί επαναλαμβανόμενο φαινόμενο αυταρχισμού, εκφασισμού λεκτικής και σωματικής βίας που δυστυχώς φέρει την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής με διεκπεραιωτή για ακόμη μια φορά τον αποτυχημένο “προϊστάμενο”Αθλητισμού & Παιδείας του Δήμου. Ο συγκεκριμένος “προϊστάμενος” ξεπέρασε κάθε όριο αυθαιρεσίας και με συμπεριφορά που δεν συνάδει ούτε με το αθλητικό αλλά ούτε και με το ανθρωπιστικό ιδεώδες και παραπέμπει στη γενικότερη πολιτική διακυβέρνηση του  «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που βιώνει η χώρα μας επιτέθηκε σε προπονητή αλλά και σε νεαρή μαθήτρια η οποία προσπαθούσε να προπονηθεί ενόψει των Πανελληνίων εξετάσεων.

Στην αντίληψή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα κάθε πολίτη είναι να έχει ίσες ευκαιρίες, χωρίς διακρίσεις, για συμμετοχή στον αθλητισμό με σεβασμό τόσο στα δικαιώματα των αθλουμένων και των αθλητών, όσο και στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο του αθλητισμού.

Ως Τομέας Αθλητισμού Σύριζα – ΠΣ Αιτ/νίας θεωρούμε ότι η  Δημοτική Αρχή έχει την κύρια ευθύνη για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά που μέχρι τώρα επιλεκτικά ανέχονταν και συγκάλυπτε και έως τώρα δεν διαπίστωσε την ανάγκη διενέργειας ΕΔΕ μέσω της οποίας να διερευνήσει και πιθανά να καταδικάσει τις απρέπειες και την αλαζονεία του συγκεκριμένου υπαλλήλου.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αγρινίου να σεβαστεί τις Συνταγματικά κατοχυρωμένες δημοκρατικές ελευθερίες των συμπολιτών μας να ασκούν το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού.

Τον καλούμε να εγγυηθεί την δημοκρατία και τον σεβασμό απέναντι στους συμπολίτες μας τοποθετώντας στο κέντρο της προσοχής τον αθλούμενο και τον αθλητή και στοχεύοντας στην ανάδειξη των κοινωνικά θετικών λειτουργιών του αθλητισμού.

Τον καλούμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης του και να βάλει ένα τέλος στον ορυμαγδό που έχει δημιουργηθεί από τον προϊστάμενο Αθλητισμού &Παιδείας του Δήμου.

Τομέας Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ